01.03.11, 17:22
jestem niska-159cm
w butach na koturnach wszyscy przewyzszaja mnie o glowe\

dlaczego jest az taka niska!!!
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: niska 01.03.11, 17:27
      Tato jadł zbyt mało marchewki
      • lacido Re: niska 01.03.11, 20:29
        albo za wcześnie zaczął palić ;)
    • maitresse.d.un.francais Re: niska 01.03.11, 17:33
      w butach na koturnach wszyscy przewyzszaja mnie o glowe\

I nic dziwnego... z tego zdania wynika, że jak wszyscy mają buty na koturnach, a ty płaskie, to cię przewyższają.

159 to normalny wzrost.
    • zawsze-soffie Re: niska 01.03.11, 17:40
      będziesz tak całe życie się tym gnębić?

Pozdrawiam moderatorka ( cudownego i wspaniałego ) który nie lubi TEŻ rozmów o emeryturach - wybredna bestia.
      • wersja_robocza Re: niska 01.03.11, 17:45
        Moderator wielu rzeczy nie lubi na forum, a MUSI tolerować.
      • maitresse.d.un.francais a na FoF mod napisał 01.03.11, 17:53
        że tematyka FK jest "dramatycznie szeroka"

Istotnie dramatycznie.
      • ursyda Re: niska 01.03.11, 18:15
        normalnie chodzę i szukam twoich wpisów:)
    • krwawa_orlica Re: niska 01.03.11, 17:42
      Ja też jestem mała, w dodatku okrągła, ale, żeby się tym przejmować?
      Nigdy jak modelka wyglądać nie będę i wcale mi to do szczęścia nie jest potrzebne. :)
      • raohszana Re: niska 01.03.11, 20:31
        krwawa_orlica napisała:

> Ja też jestem mała, w dodatku okrągła, ale, żeby się tym przejmować?
        > Nigdy jak modelka wyglądać nie będę i wcale mi to do szczęścia nie jest potrzeb
        > ne. :)
        Gadasz jak moja Mama :P
        • krwawa_orlica Re: niska 01.03.11, 20:39
          > Gadasz jak moja Mama :P

Qrde, o żadnych dzieciach jeszcze nic mi nie wiadomo. :P
          • raohszana Re: niska 01.03.11, 20:59
            krwawa_orlica napisała:

> Qrde, o żadnych dzieciach jeszcze nic mi nie wiadomo. :P
            Bo ja wirtualny dzieć :P
            • krwawa_orlica Re: niska 01.03.11, 21:05
              Mam wirtualną córeczkę. <JUPI>
              • raohszana Re: niska 01.03.11, 21:17
                krwawa_orlica napisała:

> Mam wirtualną córeczkę. <JUPI>
                Widzisz, jak masz fajnie? Możesz mnie wirtualnie spaść kisielkiem :D
                • krwawa_orlica Re: niska 01.03.11, 22:15
                  Kisielkiem?
                  Dobra, to teraz posprzątaj ten burdel w pokoju, a i myć się i spać, co to za siedzenie po nocy przy komputerze? :P
                  • raohszana Re: niska 01.03.11, 22:22
                    krwawa_orlica napisała:

> Kisielkiem?
                    Tyż! A z owoca un czy z torebki?

> Dobra, to teraz posprzątaj ten burdel w pokoju, a i myć się i spać, co to za si
                    > edzenie po nocy przy komputerze? :P
                    Ale mamooo, jeszcze 5 minut, ja muszę ten etap przejść i to nie bałagan, tylko nieład artystyczny - ja się kreatywnie realizuję! :P
                    • krwawa_orlica Re: niska 01.03.11, 22:32
                      Z torebki, pfff, własne dziecio będę truć?

Nie ma 5 min, paciorek i spać, bo inaczej szlaban na gry, wszystkie. :D
                      • raohszana Re: niska 01.03.11, 22:48
                        krwawa_orlica napisała:

> Z torebki, pfff, własne dziecio będę truć?
                        No niby nie, ale jakby dziecko świecić zaczęło to na prądzie się oszczędzi!

> Nie ma 5 min, paciorek i spać, bo inaczej szlaban na gry, wszystkie. :D
                        Wiesz co? Zobaczysz, będziesz chciała żeby Ci podpakować postać czy zbroję odpalić, to też tak powiem, o! <idzie się grzecznie modlić do Wielkiego Programisty Grów>
    • ursyda Re: niska 01.03.11, 18:17
      to ciesz się, że możesz chodzić na obcasach
      ja jestem 10 cm wyższa i na obcasach mam jeszcze 10
      najczęsciej jestem wtedy równa albo lekko wyższa od większości panów
      • alanis11 Re: niska 01.03.11, 18:46

Ja dokładnie to samo , mam prawie 1.80 na 10 cm obcasie i jestem wzrostu wiekszosci facetów w otoczeniu , uwielbiam siebie wysoką a bez obcasa czuje sie jak kurdupel. Dla mnie idealny wzrost dla kobiety grubo ponad 1.70 zeby nie trzeba sie było zawsze męczyc na podwyższeniu no ale niestety mi tej dyszki brakuje wiec zasuwam na obcasach non stop :-(
        • soulshunter2 Re: niska 01.03.11, 18:55
          bylabys idealna przewodniczka dla wycieczek szkolnych. Wystarczy tylko ze ubiezesz jakas czapke z choragiewka i juz nikt sie nie zgubi.
          • alanis11 Re: niska 01.03.11, 19:34
            Własnie że jestem kurdupel bo bez obscasa ledwo ledwo 169 a ja musze miec z dyche wiecej zeby czuc sie dobrze wiec tylko szpila ratuje
            eh na wycieczkach kiedy to zmuszona jestem latac bez obsaca wygladam jak liliput.
        • ursyda Re: niska 01.03.11, 20:34
          też lubię siebie wysoką
    • gyubal_wahazar Re: niska 01.03.11, 18:25
      > w butach na koturnach wszyscy przewyzszaja mnie o glowe\

Każ im ściągnąć
    • sid-the-sloth Re: niska 01.03.11, 18:35
      No dramat normalnie.
    • lampka_nocna5 Re: niska 01.03.11, 18:50
      to się ciesz. Przynajmniej nikt Cię w sklepie nie prosi, żeby ściągnąć jakiś towar z wyższej półki, bo na tej na wysokości oka/w zasięgu ręki już nie ma. Mnie się to nagminnie zdarza, i się jak człowiek pająk po tych regałach wspinam, bo uczynna jestem
    • mallwia Re: niska 01.03.11, 18:57
      To i tak nieźle.Ja mam 157 i mieszczę się w ciuchy mojej 8-letniej córy:))No o stopie nie wspomnę,bo młoda już pomyka w moich 36.
    • tinamartina Re: niska 01.03.11, 19:00
      Ja mam dokładnie tyle samo i co?
      mogę chodzić w takich butach, w jakich mi się zamarzy
      mój facet bez problemu bierze mnie na barana i niesie nawet przez pół miasta
      nawet najkrótsze sukienki przyzwoicie zakrywają mi tyłek
      i dla mojego mężczyzny jestem najpiękniejsza na świecie, bo jestem taka fajna że ani za duża ani za mała ;)
    • marguy Re: niska 01.03.11, 19:00
      No i co z tego, ze przewyzszaja o glowe? Tym co w glowie tez przewyzszaja?

Ja mam 159 cm wzrostu i zyje sobie dlugo i szczesliwie bez kompleksow. A gdy jakas durnota zaczyna bredzic zem kurdupel, z usmiechem odpowiadam, ze jak wzrost rozdawali to ja po rozum bylam.
      • cus27 Re: niska 02.03.11, 09:05
        marguy napisała:

> No i co z tego, ze przewyzszaja o glowe? Tym co w glowie tez przewyzszaja?
        >
        > Ja mam 159 cm wzrostu i zyje sobie dlugo i szczesliwie bez kompleksow. A gdy ja
        > kas durnota zaczyna bredzic zem kurdupel, z usmiechem odpowiadam, ze jak wzros
        > t rozdawali to ja po rozum bylam.
        > Zdrowa odpowiedz!
        Witam,Marguyu ! Co nowego u "lubego ...z...podworka"??? Jeszcze na polnocy ?
    • stephanie.plum Re: niska 01.03.11, 19:08
      nie martw się, WYROŚNIESZ z tego typu problemów.
      ja mam 180, i przez całe liceum byłam jednym stadem kompleksów z tego powodu. oczywiście żałowałam, że nie jestem filigranowa...
      a jak zakochałam się w chłopcu o pół głowy niższym ode mnie, to już w ogóle był dramat...

ale przychodzi moment, kiedy człowiek godzi się ze sobą. im szybciej polubisz siebie, tym lepiej. w końcu kto ma Cię lubić, jak nie Ty sama?
    • horpyna4 Re: niska 01.03.11, 19:29
      To nie wiesz, że duże kobitki są do roboty, a małe do pieszczoty?
    • afffffff4 Re: niska 01.03.11, 19:57
      ale czym się przejmujesz, że modelką nie zostaniesz? To nie jest skrajnie niski wzrost, który utrudnia życie.
    • repsss Re: niska 01.03.11, 20:37
      Ciesz się. Niskie są atrakcyjniejsze - przynajniej dla mnie. Liczą sie proporcje a nie wzrost.
      • mariela1987 Re: niska 01.03.11, 20:49
        Ja mam 161 cm i uważam,ze niski wzrost to jest to co mnie spotkało w życiu najlepszego :) Male jest piękne :) z reszta nie przesadzaj, nie jesteś aż taka niska. Moja kolezanka ma 150 cm i nie narzeka. Przynajmniej nie masz problemu że jakis facet jest od ciebie niższy
        • repsss Re: niska 01.03.11, 22:09
          Drzewko, mała : D Akurat ja nie mam problemów ze wzrostem.
      • afffffff4 Re: niska 01.03.11, 21:05
        Liczą sie proporcj
        > e a nie wzrost.

No właśnie, bardzo trafna uwaga.
    • bimota Re: niska 01.03.11, 21:40
      Bos z nizin albo w depresji i jeszcze sie nisko cenisz. :)
    • nagialeniedokonca Re: niska 01.03.11, 23:07
      E nie przejmuj się, wzrost w kontaktach z facetami znaczenia nie ma, no chyba, żebyś za wielka była.
      Wtedy by się bali.
    • kalam07 Re: niska 02.03.11, 07:50
      urosnac_chce napisała:

> jestem niska-159cm
      > w butach na koturnach wszyscy przewyzszaja mnie o glowe\
      >
      >
      > dlaczego jest az taka niska!!!

1) za malo kaszy w dziecinstwie
      2) lubie drobne, zgrabne, powabne kobitki, jakbys miala ponad 180 to bys dopiero plakala
    • six_a Re: niska 02.03.11, 09:23
      jesteś mala, wzbudzasz uczucia opiekuńcze, masz stopę kopciuszka, a nie kopyto 42 po obcięciu palców, łatwo cię przez próg przenieść. na co ty do cholery narzekasz?
    • organza26 Re: niska 02.03.11, 11:50
      Problem trochę z d..., mówię to z perspektywy swoich 174 cm wzrostu.

Będąc niską kobietą jesteś właśnie kobieca, delikatniejsza. Niższe kobiety mają zazwyczaj mniejsze dłonie oraz stopy od tych wyższych. Nawet jak przytyją są nadal 'mniejsze'. Jak kobieco wygląda wysoka, tęga baba chyba każdy widział i wie. Stereotypowym atrybutem męskości jest wysoki wzrost, a kobiecości wzrost niski.

Ja zazdroszczę Ci, że możesz chodzić non-stop w obcasach. Kiedy ja zakładam obcasy jestem wyższa od 70% osób w otoczeniu, także mężczyzn i czuję się po prostu jak żyrafa na szczudłach. Do tego nie jestem zafiksowana na punkcie umawiania się tylko z mężczyznami wyższymi ode mnie. Niestety, panowie niżsi ode mnie o więcej niż 3-4 cm odpadają w przedbiegach, bo często sami czują się dziwnie w obecności wyższej kobiety, nie wspominając o spotykaniu się z taką.
      Owszem, są mężczyźni którzy wolą wysokie kobiety, są i tacy, którzy będą umawiali się tylko z tymi niskimi i filigranowymi.
      Zatem zrozum, że każdy wzrost ma swoje zalety i wady i naprawdę nie jest tak, że każda wysoka dziewczyna to smukła modelka a każda niska to krępy kurdupel.
      • bonnie79 Re: niska 02.03.11, 13:45
        O czym ty mówisz? przecież gdy niskie kobiety przytyją to wyglądają jak toczące sie piłki. Przybędzie im pare cm w biodrach i uwierz mi wygladają fatalnie...
        • bed.shosanna Re: niska 02.03.11, 14:58
          Ja też mam 159 cm wzrostu i jest to jedna z niewielu rzeczy na punkcie której nie mam kompleksów. Lubię siebie drobną. I tu nie ma nic do rzeczy,które są ładniejsze-wysokie czy niskie,bo to naprawdę kwestia gustu. To jak dla kobiety ciągle jeszcze wzrost średni. A z dużą nadwagą nikt nie wygląda ładnie-małe jak kulki, duże jak chłopy małorolne.
    • bimota Re: niska 03.03.11, 10:20
      Tej, niska ! Daj pyska, tak z bliska... :)
    • nothing.at.all Re: niska 03.03.11, 11:30
      A dlaczego ja jestem wysoka?

Nie masz co robić, nudzisz się?
      • nothing.at.all Re: niska 03.03.11, 11:31
        Dodam jeszcze, że jako niska możesz założyć obcasy, koturny, wysokie szpilki. A jako wysoka nie mogę zrobić nic, aby zmiejszyć swój wzrot. I 90% facetów jest ode niższa:). Ale nie drmaatyzuję.
    • piataziuta Re: niska 03.03.11, 11:34
      skocz lepiej od razu do wisły
    • kicia_223 Re: niska 03.03.11, 13:39
      Popatrz na to z tej strony, facet może nosic Cie na rekach, możesz schować się w jego ramionach i tam zbudowac swój azyl:) Przy mężczyźnie możesz założyc nawet najwyższe szpilki a i tak nie bedziesz wyższa od niego. (wyższa kobieta od mężczyzny kiepsko wygląda) :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka