Dodaj do ulubionych

jak pijecie ?

03.04.11, 09:41
Pozwalam sobie na wypicie sporej ilości mocnego alkoholu np. wódki raz na kilka lat. Ostatnio było to 6 lat temu. Jeżeli są jakieś imprezy studenckie to piwo i to góra pół butelki, bo po prostu mi to zbytnio nie smakuje.

Wczoraj urzadziłysmy sobie z koleżanka mała ,,imprezę" we dwie no i wypilam dość sporo. Mówią,ze alkohol jest dla ludzi ale chyba nie dla mnie. Noermalnie zwalilo mnie z nóg i źle sie czulam. Oczywiście wszystko z opóźnionym zapłonem, gdy kolezanki już nie było.

Pytanie brzmi: jak sie czujecie po alkoholu ? albo co robicie żeby się potem tak paskudnie nie czuć ?

Ustaly jedno, alkoholu zbytnio nie lubie ale prawda jest taka,ze nieraz zdarzają się takie okazje a ja muszę się wymigiwac zamiast normalnie wypić. Z drugiej strony cieszę się, że tak reaguje bo zawsze wszystko pamietam :P
Obserwuj wątek
    • grave_digger Re: jak pijecie ? 03.04.11, 10:33
      jakby naprawdę zwaliło cię z nóg, to nie byłabyś w stanie pisać o tej porze na forum. uwierz mi.
    • nchyb Re: jak pijecie ? 03.04.11, 10:58
      > Pytanie brzmi: jak sie czujecie po alkoholu ?
      zależy od ilości tego alkoholu

>albo co robicie żeby się potem ta
      > k paskudnie nie czuć ?
      nie mieszamy za dużo tego alkoholu (jak wnio, to nie wódka itp), nie palimy w trakcie picia, przed bierzemy 2KC, po także...

Na drugi dzień wysypiamy się, pijemy sporo kwaśnego 9herbata słodzona z cytryną, soki pomarańczowe itp), jemy jajecznicę, pijemy barszczyk czerwony Winiar i czekamy na dzień nastepny...
    • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:07
      Alkohol w diecie jest zbędny.
      Jest to silny środek psychoaktywny. Piją go ludzie, którzy maja problem z głową.
      • qw994 Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:15
        W takim razie większość ma problem z głową, wedle twojej definicji.
        Zapomniałeś tylko o tym, że alkoholu nie pije się tylko po to, żeby się urżnąć, ale dla walorów smakowych.
        • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:21
          nie pija go ludzie, ktorzy nie sa w stanie zdac sobie sprawy ze swoich "klopotow z glowa" :)
        • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:27
          qw994 napisała:

> W takim razie większość ma problem z głową, wedle twojej definicji.

Tak to wygląda z Twojego punktu widzenia. Większość moich znajomych nie pije alkoholu.

> Zapomniałeś tylko o tym, że alkoholu nie pije się tylko po to, żeby się urżnąć,
          > ale dla walorów smakowych.

Jaki ma smak czysty spirytus? Piekący. Jak pachnie? Śmierdzi.
          • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:32
            Jesli dla ciebie alkohol= spirytus ( ew denaturat) to wspolczuje doswiadczen.
            Argument ze wiekszosc twoich znajomych nie pije alkoholu jest rownie plytki jak argument ze smakiem spirytusu.
            • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:02
              Do pijaka żaden argument nie dotrze. Będzie bredził, że alkohol jest dla ludzi, że jest smakoszem, że pije z ładnego kieliszka, że pić trzeba umić itp.
              Pij Teletoobiś, pij. Akcyza idzie ponoć na szczytne cele.
              • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:07
                Do nadgorliwca, a ten jak wiadomo jest gorszy niz faszyzm, tez nic nie dociera. Wbil sobie w swoj pusty lebek, ze cos tam szkodzi i odczuwa misje gloszenia tego wszem i wobec. Mnie rybka, czy pijesz czy nie. Twoja sprawa. Ale nie waz sie nakazywac, zakazywac i krytykowac innych, bo czynia inaczej niz twoje obydwie szare komorki to dopuszczaja.
                • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:19
                  Niedługo się za pijaków zabierzemy. Ale będzie jazda.
                  • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:29
                    zabierzcie sie. Na razie to mi zalegalizowali maryche.
                    No i oczekuje, kiedy sie za idiotow wezma. :)
    • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 11:20
      Ja sie czuje wysmienicie. Zaraz z rana bardzo chce mi sie znow piwa. I jest to imperatyw kategoryczny :)
      • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:04
        teletoobis napisał:

> Ja sie czuje wysmienicie. Zaraz z rana bardzo chce mi sie znow piwa. I jest to
        > imperatyw kategoryczny :)

Klinowanie i przymus picia to osiowe objawy uzależnienia. Jesteś alkoholikiem, taka prawda.
        • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:07
          Ty stawiajac diagnoze na podstawie 2 wpisow jestes idiota. Taka jest prawda :)
          • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:18
            Wole byc idiotą niż pijakiem-idiotą.
            • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:29
              w koncu cos prawdziwego- madrym pijakiem nie mialbys szans zostac :)
              • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:11
                Korsakowa już masz? Jeszcze trochę a bedziesz miał. Na razie dominuje dysforia i nieodpatra chęc picia na okrągło.
                • teletoobis Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:15
                  Mam Korsakowa, na płycie wraz z Rymskim :)
                  I nie martw sie o mnie. Az tak od tego picia nie zglupne, bym ci mogl dowownac intelektualnie :)
    • inzynier.kowalska Re: jak pijecie ? 03.04.11, 12:56
      > Pytanie brzmi: jak sie czujecie po alkoholu ? albo co robicie żeby się potem ta
      > k paskudnie nie czuć ?

Prawdę mówiąc ja się na kacu czuje rozkosznie.

Od jakiegoś czasu wielbię białą wódkę (najlepiej zmrożoną Wyborową). Jak nie mieszam i jem porządne posiłki w trakcie picia (goloneczka, groch z kapustą), to następnego dnia jestem co najwyżej zmęczona. Jeśli jest taka możliwość i sił wystarcza to przed snem jeszcze dwie szklanki mleka (kefiru, maślanki), jakiś p-ból i następny dzień mogę sobie w miarę bezboleśnie przelewitować. Do tego rano jajecznica i cysterna herbaty.

Takie oto mam metody.
    • sundry Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:13
      Jak pijesz raz za ruski rok, to umiar gra większą rolę niż normalnie. Żadne złote rady ci nie pomogą, musisz po prostu ograniczyć ilość. A na kaca jedynym sposobem jest nie pić za dużo, wszystko inne to mrzonki moim zdaniem.
      • piesbaskerwilow Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:33
        Ludzie, którzy mają kaca, czy źle znoszą alkohol, nie popadają w nałóg.
        Inaczej będziesz jak Teletoobiś. Siedzieć z piwem przed kompem, mędrkować bez sensu i popadać w degrengoladę.
        • mariela1987 Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:41
          grave_digger – zwazywszy że piłyśmy wczoraj RANO o 8.00 to tak
          nchyb – no właśnie ja nie chce na drugi dzień tylko coś PRZED, nie mieszałam
          qw994 – akurat ja nie piłam dla walorów smakowych jak widać :P
          sundry – ale mi nie chodzi o jego OGRANICZENIE jeżeli pije raz na 6 lat to chciałabym móc wypić więcej i nie czuc się potem paskudnie przez reszte dnia. Alkoholu nie lubię ale jak już piję, to nie chciałabym żeby to było takie doświadczenie. Zawsze byłam uwazana za osobe niepijąca w towarzystwie ale prawda jest taka, ze ja po prostu nie mogę pić a już wiecej niż 4 kieliszki to dla mnie praktycznie zabójstwo. Szkoda, bo nieraz takie oderwanie od rzeczywistości dobrze robi ale niestety to nie dla mnie. Nie to ze ubolewam nad tym jakoś bardzoe...
          piesbaskerwilow no ja alkoholiczką na pewno nie zostane.
          • sundry Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:52
            > sundry – ale mi nie chodzi o jego OGRANICZENIE jeżeli pije raz na 6 lat t
            > o chciałabym móc wypić więcej i nie czuc się potem paskudnie przez reszte dnia.
            > Alkoholu nie lubię ale jak już piję, to nie chciałabym żeby to było takie dośw
            > iadczenie.

Nie ma siły. W ogóle brzmisz strasznie masochistycznie, nie lubię, ale będę piła i to dużo. Nie rozumiem sensu. Od dużej ilości alkoholu czuje się paskudnie, tak to działa. Jak chcesz tego uniknąć, to pij mniej, nie ma innego sposobu.
        • sundry Re: jak pijecie ? 03.04.11, 13:49
          Przy pewnej ilości nie ma mowy o dobrym znoszeniu alkoholu i braku kaca. Nałóg to znacznie bardziej złożona sprawa niż upijanie się na umór.
    • funny_game Psie B. 03.04.11, 13:42
      Twoje wypowiedzi przypominają mnie siebie samą, gdy w wieku 15 lat odrzuciłam wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego, w związku z czym czułam się wręcz powołana do tego, żeby wszystkich nazywać ścierwojadami.
      Walcz z alkoholizmem, będę Cię podziwiać. Ale nie metodami rodem z wypraw krzyżowych doprawionymi inkwizycją, na Trygława :)
      Pogarda i agresja nie pomogą Ci w Twojej krucjacie, na dodatek zaszkodzą głównie Tobie.

A teraz możesz mnie spalić (proponuje podlanie stosu wódką), bo czasem lubię się upić. Lubię kolorowe drinki, bezalkoholowe mojito z KFC może czyścić buty prawdziwemu mojito z białym rumem. Jak czuję w ustach smak dobrego rokforta rozpuszczającego się w carmenere, to przeżywam ekstazę. Latem pod chmurką delektuję się bursztynowym nektarem zwanym potocznie piwem i dopiero na drugi dzień myślę, że jednak wolę wodę. Małpie Mózgi, Wściekłe Psy, Baileys do kawy, wódka waniliowa z pepsi, Pina Colada, Truskawkowa Margerita, mniam.
      • funny_game Re: Psie B. 03.04.11, 13:43
        I nie mnie, tylko mi.
        Muszę się napić :F
        • piesbaskerwilow Re: Psie B. 03.04.11, 14:07
          funny_game napisała:
          > Muszę się napić :F

Jeśli naprawdę musisz, to masz problem z alkoholem. Picie kolorowych drinków nie rózni sie od picia denaturatu. Efekt ten sam, choroba taka sama.
          • funny_game Re: Psie B. 03.04.11, 14:23
            Powiedz mi, jak bez poczucia humoru, dystansu do siebie i tego, co czytasz, wyczucia ironii, chcesz w ogóle rozmawiać z ludźmi, nie mówiąc o ich ewangelizacji?
            Sztywne kije od mioteł docierają najwyżej do tych, co sami by coś chętnie sprzątnęli.
    • sid-the-sloth Re: jak pijecie ? 03.04.11, 19:45
      Ja ostatnio przestałam palić do alkoholu i jestem jak młody buk. Poza tym pijam piwo, wino, drinki, a mocniejsze wynalazki tylko okazyjnie i staram się z umiarem.:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka