Dodaj do ulubionych

Testy do Policji

01.05.11, 20:00
Witam!
Zamierzam wstąpić do służby w Policji.
Obecnie jestem na etapie przygotowań.
Niestety ostatnio przytrafiło mi się pewne nieszczęście, które może odbić się na mojej karierze w Policji.
Otóż kilka dni temu napisałam SMS do swojego znajomego. Oprócz pozdrowienia i pytania co u niego napisałam także co u mnie w telegraficznym skrócie. "..., u mnie trochę lipa. Urwanie głowy. Żyć mi się nie chce." A że zapomniałam się podpisać, to...
Po 10 min. zapukali do mych drzwi... panowie policjanci i grzecznie się uśmiechając, spytali: czy chciała Pani popełnić samobójstwo?
Głupia sprawa. Choć niczego sobie nie zrobiłam, ani nie planowałam zrobić, zgłoszenie w Komendzie jest.
Czy Waszym zdaniem ten incydent może wpłynąć na moją szansę w Policji?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:07
      boszszsz, co za cudna teoria spiskowa :D:D:D:D:D:D
      • gr.eenka Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:26
        i to od razu przyszło dwóch facetów
        ja ciągle piszę do swoich koleżanek, że u mnie to jest do dupy i nikt nie przychodzi
        • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:34
          Wysłałam sms i po chwili przyszli policjanci.
          Mój znajomy zadzwonił na policję, bo myślał, że komuś grozi niebezpieczeństwo. Podaj im mój adres, bo podejrzewał, że to chodzi o mnie, dlatego przyszli tak szybko.
          Jestem potwornie zła, bo niczego nie zamierzałam sobie zrobić, a przez czyjąś nadwrażliwość i skłonność do robienia afery, mam notkę jako "niedoszła samobójczyni".
          • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:38
            urzekła mnie twoja historia...
            • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:42
              doral2 napisała:

> urzekła mnie twoja historia...

Bardzo się cieszę!
              • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:44
                hmm....
                to jednak będzie lepiej, jak ty się do tej policji nie dostaniesz...
                • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:47
                  doral2 napisała:

> hmm....
                  > to jednak będzie lepiej, jak ty się do tej policji nie dostaniesz...

Nie żebym zrobiła Tobie na złość, ale uczynię wszystko co w mojej mocy, żeby jednak się dostać!
                  :)
    • berta-death Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:13
      Mało wiarygodna historyjka.
      • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:16
        Nie mam zamiaru nikogo kłamać.
        Napisałam jak było naprawdę.
        • berta-death Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:33
          Nie sądzę żeby ta sytuacja w ogóle została gdzieś odnotowana. A już na pewno w jakimś centralnym rejestrze. Kto by sobie głowę zawracał nadinterpretacją smsów. Zwłaszcza, że takich przypadków mają setki dziennie, jak nie więcej.
          • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:39
            berta-death napisała:

> Nie sądzę żeby ta sytuacja w ogóle została gdzieś odnotowana. A już na pewno w
            > jakimś centralnym rejestrze. Kto by sobie głowę zawracał nadinterpretacją smsów
            > . Zwłaszcza, że takich przypadków mają setki dziennie, jak nie więcej.

No tak, ale oni do mnie przyszli do domu, więc jednak sobie zawrócili głowę nadinterpretacją słów. Po pewnym czasie odwiedziłam swojego dzielnicowego, chcąc wybadać czy nie zostanę zdyskwalifikowana. Powiedział, że dostali takie zgłoszenie i jego zdaniem ta sytuacja może mieć wpływ na moją rekrutację. Dostałam wezwanie na testy sprawnościowe.
            • soulshunter2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:41
              i co bedziecie robili na tych testach sprawnosciowych grali w berka czy w zbijaka?
              • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:43
                soulshunter2 napisał:

> i co bedziecie robili na tych testach sprawnosciowych grali w berka czy w zbija
                > ka?

Będziemy pokonywać tor przeszkód... :>
            • berta-death Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:50
              Muszą przyjśc do domu jak dostaną zgłoszenie. Mimo wszystko żadnego zgłoszenia nie wolno im lekceważyć. Natomiast jak się okazuje, że było bezzasadne to jest odnotowane, że wszystko ok i nikt sobie tym głowy nie zawraca.
              A co do testów, to przypadkiem nie te z wiedzy ogólnej są pierwsze? Bo z tego co słyszałam, to na tych odpada zdecydowana większość a ekonomia nakazuje rozpoczynać egzaminy od tej części, gdzie najwięcej odpada. Poza tym jakby takie coś miało wpływ to w ogóle nie zostałabyś dopuszczona do procedury egzaminacyjnej jako ktoś niespełniający formalnych wymagań.
              • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:59
                Dostałam wezwanie na test sprawnościowy.
                Najwięcej osób odpada podobno na teście psychologicznym - Multiselect.
                • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:00
                  Dziękuję za odpowiedzi tych, którzy nie podeszli do tematu i do mnie złośliwie! :))
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:50
            berta-death napisała:

> Nie sądzę żeby ta sytuacja w ogóle została gdzieś odnotowana. A już na pewno w
            > jakimś centralnym rejestrze. Kto by sobie głowę zawracał nadinterpretacją smsów
            > . Zwłaszcza, że takich przypadków mają setki dziennie, jak nie więcej.

Policjanci sprawdzają takie sprawy. Jeśli zgłaszający brzmi wiarygodnie, rzecz jasna.
            Ja sam wysłałem policję pod jeden adres na podstawie maila jakiego dostałem do firmy.
            Po 20 minutach byli na miejscu.
            • berta-death Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:56
              Są na miejscu, bo muszą sprawdzić co się dzieje. Tylko, że jak nic się nie dzieje, to sprawa nie ma ciągu dalszego i na pewno nie jest odnotowywana jako próba samobójcza.
        • raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:08
          brunetkowa_dziewczyna napisała:

> Nie mam zamiaru nikogo kłamać.
          *
          Nikomu kłamać.

> Napisałam jak było naprawdę.
          *
          Taaak? Okej, to dawaj nazwę miasta - zaraz się sprawdzi w notatkach służbowych czy faktycznie :]
          • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:14
            Kolega nie miał mojego nowego nr telefonu, a stary nr był wyłączony.

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:16
              Sms sie wysłał i to od razu telefon wyłączyło.. hehehe :D
            • raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:17
              No i?
              Skoro nie wiedział, że to Twój numer - to jakim cudem tak szybko panowie policjanci zjawili się akurat u Ciebie?
              Nie kręć, mała, bo źle trafiłaś i akuratnie niektórzy tu wiedzą jak wyglądają sprawy policyjne.
              • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:27
                Mam 2 telefony. Jeden jest nie używany. Wysłałam znajomym nr nowego nr.
                SMS wyslalam z bramki. W sms wpisałam jego kswyke, ktora z reguly tylko ja uzywałam.
                Nie byl pewien czy to ja, ale podal im moj adres w razie czego.
                Coś jeszcze?

• raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:29
                  brunetkowa_dziewczyna napisała:

> Mam 2 telefony. Jeden jest nie używany. Wysłałam znajomym nr nowego nr.
                  > SMS wyslalam z bramki. W sms wpisałam jego kswyke, ktora z reguly tylko ja uzyw
                  > ałam.
                  > Nie byl pewien czy to ja, ale podal im moj adres w razie czego.
                  > Coś jeszcze?
                  *
                  Tak, coś jeszcze. Kręcisz coraz bardziej. Po co?
                  • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:34
                    rao, ciiicho....
                    niech się troll jeszcze trochę poprodukuje, rozrywki do rana nam zapewni :D
                    • raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:38
                      doral2 napisała:

> rao, ciiicho....
                      *
                      No przepraszam, ja tak nieświątecznie nie odpuszczam :D

> niech się troll jeszcze trochę poprodukuje, rozrywki do rana nam zapewni :D
                      *
                      Szkoda, że za trollowanie jakaś policyja internetowa nie zgarnia ;)
                      • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:45
                        no weź, już dwóch mundurowych zaliczyła, tu więcej w kolejce chętnych :D

podpuść trolla tak bardziej świątecznie, jeszcze tego święta kawałek zostało ;)
                        • raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:50
                          doral2 napisała:

> no weź, już dwóch mundurowych zaliczyła, tu więcej w kolejce chętnych :D
                          *
                          A do mię kiedyś dwóch tajniaków przyleciało i jeden to normalnie wyglądał jak Patrick Dempsey!

> podpuść trolla tak bardziej świątecznie, jeszcze tego święta kawałek zostało ;)
                          *
                          Ojej, ale już chyba za późno na podpuszczanie? :(
                          • doral2 Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:55
                            ja tam bym się nie obraziła za funkcjonariusza w postaci denzela washingtona z "deja vu"...

poczekaj chwilę, może dziecko poszło ząbki umyć przed kolacją, wróci to wymyśli jeszcze cosik fajowego :D
                            • raohszana Re: Testy do Policji 01.05.11, 22:00
                              doral2 napisała:

> ja tam bym się nie obraziła za funkcjonariusza w postaci denzela washingtona z
                              > "deja vu"...
                              *
                              Nie mamy tu na stanie takiego, ale jakby się kiedy trafił - podeślę Ci :D

> poczekaj chwilę, może dziecko poszło ząbki umyć przed kolacją, wróci to wymyśli
                              > jeszcze cosik fajowego :D
                              *
                              Myślisz? Może jakieś ufa albo cu!
    • mechantloup Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:14
      A fajne chłopaki były?
      Jak fajne, to jestem chętna na podjęcie próby samobójczej.
      Myślisz, że i do mnie przyjadą i będą namiętnie odwodzić??
      • brunetkowa_dziewczyna Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:17
        A czy ja usiłowałam się zabić?
        Wysłałam sms. Nie jest moją winą, że niektórzy ludzie zbyt dosłownie rozumieją jego treść.
        • liza_s Re: Testy do Policji 02.05.11, 12:43
          No ale zdradź chociaż czy byli fajni, bom i ja ciekawa :)
          • doral2 Re: Testy do Policji 02.05.11, 19:16
            już się chyba nie dowiemy, coś trollowi inwencja twórcza szwankuje...
    • caro-lines Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:26
      Z tego, co się orientuję, to w trakcie testów jest się także badanym przez psychologa.
      Jeśli ten uzna, że posiadasz cechy, które są oczekiwane od kandydatów, myślę, że ten incydent nie powinien mieć większego znaczenia.
      Oczywiście nieuniknione jest, że zapytają o tę sytuację.
    • pompeja Re: Testy do Policji 01.05.11, 20:43
      Też chcę nalot dwóch Policjantów w mundurach (tajniacy są do bani ;)) - podaj mi numer kolegi, napiszę, że nie tyle co żyć się mi nie chce, co tnę sobie już żyły i wieszam sznur, może z pięciu przyjedzie :D
    • kadfael Re: Testy do Policji 01.05.11, 21:08
      A kolega zamiast się z Toba skontaktować od razu zadzwonił na policję? Hm... coś mi się wydaje, że w czasie ferii dzieci się nudzą.
    • jej_torebka Re: Testy do Policji 01.05.11, 22:17
      słaaabe. mogłabyś to jakoś doprawić.
    • akle2 Re: Testy do Policji 02.05.11, 01:32
      Nie powinno, ale na Twoim miejscu skupiła bym się na treningach i testach.
      • dzidzia_bojowa Re: Testy do Policji 02.05.11, 11:09
        Na przygotowanie do testów wiedzy ogólnej trochę za późno moim zdaniem ponieważ pytania obejmują politykę, historię, trochę pytań na sprawdzenie inteligencji, trochę ze znajomości administracji, kodeksu itp czyli bardzo szeroki wachlarz.
        Co do sprawności fizycznej, to ja przygotowywałam się przez całe liceum nie widząc jeszcze na co mi się ta sprawność przyda:)Więc miesiąc przed testem też się niewiele zdziała jeśli ktoś jest łamagą. Oczywiście są wyjątki- urodzeni sportowcy i tu nie widzę problemów. A jeszcze jak erudyci to ho, ho!:) Halski z Borewiczem niech się chowają!
        • raohszana Re: Testy do Policji 02.05.11, 11:13
          Jesteś policmajsterką? :D
          • dzidzia_bojowa Re: Testy do Policji 02.05.11, 11:17
            Ciiii, tajemnica państwowa:D
            • raohszana Re: Testy do Policji 02.05.11, 11:20
              O kurczaki, to się trzeba zachowywać kurturarnie!

A możesz przysłać do mnie jeszcze raz tego pana co wygląda jak P.Dempsey? :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka