Dodaj do ulubionych

Nie mogę znaleźć pracy

11.05.11, 20:40
A tę, którą znajdę i tak nie sprosta moim oczekiwaniom.
Nie starczy mi na wakacje, na składanie na dom, na składanie na emeryturę, więc to nie będzie taka prawdziwa praca, tylko takie coś na przetrwanie. W dodatku nie spełni ona moich oczekiwań, bo będę musiała robić coś, czego nie mam sumienia robić w prywatnym życiu ze względu na swoje przekonania. Więc prawdopodobnie przez pracę stracę na zdrowiu, bo już teraz muszę np. siedzieć przed komputerem i wysyłać cv (co jest niezgodne z moim sumieniem - można stracić wzrok). Praca ta z pewnością też nie da mi satysfakcji, bo będzie na nocki, lub w jakimś systemie np. dwuzmianowym, a nie tak jak bym chciała - elastycznym.
W dodatku wszystko to, co zarobię, będę musiała wydać na utrzymanie a nie tak jak reszta - tylko na czynsz, gdy dom już ma zakupiony.
I to wszystko by mnie tak nie martwiło, gdyby nie fakt, że ja nienawidzę przebywać w domu, bo uważam, że dom jest miejscem, w którym można umrzeć z powodu braku czyjejś pomocy. A ja jeszcze mam na to odprowadzać całą prawie swoją pensję, której w dodatku nie mam, gdyż nie ma dla mnie pracy... co za dramat
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosia Re: Nie mogę znaleźć pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 08:05
      Nie chcę być złośliwa, ale powinnaś cieszyć się, że masz jakąkolwiek pracę, bo teraz o nią baardzo ciężko. Jeżeli masz odpowiednie wykształcenie i spore ambicje, nie powinnaś mieć aż tak dużego problemu, przynajmniej tak mi się wydaje. Masz duże oczekiwania, a czy masz odpowiednio duże kwalifikacje, wykształcenie?? Niestety często jest tak, że nie pracujemy tam gdzie to sobie wymarzyliśmy, nic na to nie poradzisz pogódź się z tym bo odebrałam lekkie wrażenie jakbyś była jakąś rozkapryszoną małolatą, która nie zrobi tego, nie zrobi tamtego, bo tu sobie popsuję wzrok, a tu będę miała celulit od siedzącej pracy... Zamiast tak gadać zrób coś w tym kierunku, żeby móc zdobyć wymarzoną pracę! Najłatwiej jest siedzieć i wybrzydzać.. Niektórzy ludzie całe życie dążą do spełnienia tego czego pragną wiesz. Zresztą zależy wszystko od tego ile masz lat, jakie doświadczenie zawodowe..Jeśli jesteś młodą osobą, ukończ jakieś kursy potrzebne do wykonywania zawodu który by Cie usatysfakcjonował.. Zrob coś w tym kierunku, a póki co, trzymaj się tego co masz. Bo chyba lepiej jest mieć tylko na utrzymanie pracując w nielubianym zawodzie, niż nie pracować wcale i nie mieć nawet na waciki..? Od razu nie zdobędziesz całego świata..Z czasem, gdy podniesiesz swoje kwalifikacje, możesz szukać coraz lepszej pracy, chyba że jesteś po 30-stce i masz odpowiednie wykształcenie, tylko po prostu masz pecha i nie możesz trafić na odpowiednie miejsce...
      • eulalka82 Nie szukaj pracy 12.05.11, 11:26
        A ja proponuję zacząć brać udział w konkursach.
        Np. radio i sms-y. I
        nwestycja, ale w końcu oddzwonią i wygrasz 130 tys. złotych ;)
        Pozdrawiam
      • piesza_beauty Re: Nie mogę znaleźć pracy 05.06.11, 20:10
        Eulalka: Ja uważam każdy konkurs za hazard jednak. Wygrywanie przez sms-y czy w radiu jest dla mnie nie do pomyślenia. Zupełny brak sprawiedliwości. Ile razy przecież widziałam milionerów w telewizji, odpowiadałam jak oni na pytania, oni brali kasę a ja nie. To uważam za nie fer do reszty.

Ktosia:
        Dzięki za pomoc. Tak się składa, że nie mam pracy od początku kwietnia, ale co tam. I tak wydałabym na wynajem, bo nie kupiłabym sobie przecież 1 metra kwadratowego mieszkania. Niby jak? :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka