Dodaj do ulubionych

Ciekawa praktyka

21.06.11, 11:59
Zastanwiam sie, czy ktos sie z czyms takim spotkal.
Kilka tygodni temu bylam na randce z fajnym facetem. Poszlismy do klubu znanego z dobrej obslugi barmanskiej i koktajli. Pilismy jamesona z cola, gadalimy i siedzielismy przy barze. On przy mnie zamowil dwa pierwsze, ja zaplacilam za tego drugiego, od razu dodam :)
I teraz - moj trzeci drink, tez zamowiony normalnie przy mnie, wydal mi sie bardzo mocny, w zasadzie jakbym sama whisky pila, sprobowalm jego drinka i byl zupelnie zwyczajny. Powiedzialam mu o tym i zapytalam o co chodzi, on stwierdzil, ze tak czasem robia w klubach - on sam jest menadzerem dosyc znanego w miescie klubu. Zastanawialm sie czy moze on mial z nimi taka umowe, bo tak dziwnie, ze 'sami z siebie' by tak robili - przeciez to nie moze byc legalne. I powiedziaalm mu, ze jesli mnie spije to bedzie mial ze mna tylko problem i zadnego pozytku :)
Obserwuj wątek
    • grassant Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:05
      chciał Cie szybko przelecieć?
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:09
        A to taka jest metoda na szybkie przelecenie kogos. U mnie moze nie zadzialac, bo moglaby mi sie wlaczyc opcja - wymiotowanie.
        • grassant Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 22:12
          młody źle Cię oszacował :)
    • soulshunter2 Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:05
      zaprzyjaznilem sie kiedys z pewna urocza barmanka. Tez zawsze robila mi mocniejsze drinki. Byc moze sie po prostu znali z barmanem.
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:07
        Ale jego drink nie byl mocniejszy, tylko moj, dlatego tez sie nimi wymienilismy. Jego tlumaczenie wydalo mi sie szczere, ale moze ja po prostu naiwna jestem.
        Naprawde mialam wrazenie, ze to byla sama whisky z lodem.
    • wez_sie Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:05
      jestes w czepku urodzona
    • princessjobaggy Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:11
      Po prostu za wolno sie upijalas, po drugim drinie stracil cierpliwosc.
    • berta-death Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:13
      Napisz maila albo tradycyjny list do kierownictwa lokalu, opisz sytuację i poproś o wyjaśnienia. Ciekawe co odpiszą. ;D
      Popytaj też na ichniejszych forach.
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:22
        No, powinnam w ogole wziac probke do zbadania, bo moga mi teraz powiedziec, ze mi sie wydawalo ;)
        Ale facet przynajmniej sie zachowal w miare ok, bo po sprobowaniu przyznal, ze faktycznie moj jest mocniejszy i zaproponowal, ze mozemy sie zamienic, a nie zaczal mi wciskac, ze po dwoch wczesniejszych tylko mi sie wydaje. Natomiast do barmana nie poszedl sie 'awanturowac'.
        • berta-death Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 07:30
          Nawet jakbyś wzięła próbkę do zbadania i wyszło, że faktycznie jeden z drinków był mocniejszy, to i tak nie wykażesz, że barman zrobił to specjalnie a nie przez pomyłkę. Nie o to chodzi, żeby od razu kogoś oskarżać czy wyjeżdżać z pretensjami, tylko, żeby powiadomić właścicieli, że być może taki proceder się u nich odbywa. Bo nawet jak oni wiedzą o czymś takim, to sygnał, że klientki też wiedzą i zapewne podzieliły się tą informacją z wszystkimi koleżankami i opisały to na wszystkich możliwych forach, powinien skłonić ich do zaprzestania procederu albo uważniejszego pilnowania barmanów, na zainstalowania kamery nad barem. Bo dzisiaj jednej zrobi mocniejszego drinka a jutro innej sypnie tabletkę gwałtu. A jak to wyjdzie to będą skończeni, więc stawka jest wysoka.
    • mumia_ramzesa Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:17
      Z tego co mi wiadomo mezczyzni w UK unikaja konsumowania znajomosci od razu po wyjsciu z lokalu, zeby nie byc posadzonymi o celowe upicie kobiety i gwalt. Umawiaja sie na inny termin.
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:19
        lol
        Tzn moze niektorzy tak, ale bardzo wielu nie.
    • triismegistos Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:24
      Asqe, czytam cię już od dawna, i z jakiś tajemniczych powodów cię polubiłam. Ja rozumiem, randki, uzależnienie od seksu, masochizm.... Ale łycha z cola?
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:30
        Amerykanska albo irlandzka moze byc i z cola, szkocka juz nie :)
        • triismegistos Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:43
          Ja lubię czystą... Ewentualnie z kwasem chlebowym, ale u Ciebie to raczej niedostępny rarytas :)
          • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 12:48
            No rzadko mi sie zdarza z cola pic, ale tam akurat nie mieli wina a na zaden koktajl nie mialam ochoty i chcialam cos 'dluzszego' do picia niz czysta, bo to pierwsza randka byla i czasem czlowiek pije w takich oklicznosciach tylko dlatego, ze sie denerwuje i zeby cos robic:)
            Z kwasem chlebowym nie probowalam nigdy i faktycznie ciezko chyba byloby znlezc.
            I chcialam zaznaczyc, ze normalnie coli nie pijam nigdy, ale ostatnio pomieszalam z cola wisniowke, bo juz mi sie troche znudzila z nektarem bananowym - bardziej to jak deser niz drink, i fajna wyszla.
            • triismegistos Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 13:07
              Mimo ogromnej niechęci, jaką żywię do słodkich ulepków bardzo lubię wiśniówkę z sokiem bananowym :)
          • soulshunter2 Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 13:14
            Jezus, Maryjo i wszyscy Święci - łyche z kwasem chlebowym? Za jakie grzechy?
    • mirtillo25 Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 13:52
      Zdarzyło mi się coś podobnego. Byłam na randce. Przy trzecim drinku wyczułam, że to nie sok z wódką, a wódka z odrobiną soku ;P Mój towarzysz sam podchodził do baru i zamawiał drinki, więc byłam na 100% pewna, że to jego sprawka ;)

Chyba wydawało mu się, że uda spije małolatę i szybko zaciągnie do łóżka ;P Niestety, miał pecha. W tamtym czasie mieszkałam w akademiku i wytrenowałam się w piciu. Takie drinki to u mnie była dopiero zaprawa przed imprezą :D

Jeśli Twój drink był mocniejszy, a jego nie, to jest to bardzo podejrzane ;P Raczej nie słyszałam o takiej praktyce w barach. Wręcz odwrotnie - po jakimś czasie barman podaje dużo słabsze a nie mocniejsze drinki (zwłaszcza pijanym klientom).
      Być może znał barmana albo zagadał do niego, kiedy na chwilę poszłaś do toalety ;)
      • asqe Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 14:42
        Barmana mogl znac, raczej do niego nie zagadal jak poszlam do toalety, bo to nie mialo wtedy jeszcze miejsca. Poza tym to jednak ja zamowilam tego trzeciego drinka, przypomnialo mi sie.
        Moze on po prostu tam przyprowadza dziewczyny na randki i juz ma taka umowe z barmanami :)
        • empeczy Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 22:59
          asqe napisała:

> Barmana mogl znac, raczej do niego nie zagadal jak poszlam do toalety, bo to ni
          > e mialo wtedy jeszcze miejsca. Poza tym to jednak ja zamowilam tego trzeciego d
          > rinka, przypomnialo mi sie.
          > Moze on po prostu tam przyprowadza dziewczyny na randki i juz ma taka umowe z b
          > armanami :)

https://i592.photobucket.com/albums/tt10/effenjim/drunk-slut.jpg
    • miau_weglowy Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 17:20
      • miau_weglowy Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 17:21
        ups , sorry puste poszlo :D
        co do drinka: facet probowal Cie nawrocic
        mieszanie z cola to profanacja :D
    • zeus_gromowladny Co tu jest do rozumienia? 21.06.11, 19:10
      Koleś zamówił sobie zwykłego, a tobie podwójnego, żebyś łatwiejsza była. Jak go przyłapałaś, to się wykręcił, bo co miał zrobić. Nie trzeba być Sherlockiem chyba...
      • wypasiona_foczka Re: Co tu jest do rozumienia? 21.06.11, 22:05
        No.... krótko i na temat.
        Od siebie dodam jeno, że mężczyźni upijający do nieprzytomności podrywane kobiety celem uprawienia konsumpcji to plaga i dziadostwo po dwakroć, chłystki, gó...ażeria i ogólnie żal. Żaden szanujący się facet, mający urok, inteligencję i naprawdę warty zainteresowania nie musi upijać niewiasty by chciała się z nim przespać. Proste.
        • silic Re: Co tu jest do rozumienia? 22.06.11, 09:53
          Ale upijać dają się tylko albo te bezmózgie, które nie wiedzą co piją, albo te chętne, które bardzo dobrze wiedzą co piją. Więc jeśli jest to "plaga" to mamy albo dużo dziewczyn chętnych albo głupich.
      • asqe Re: Co tu jest do rozumienia? 22.06.11, 16:36
        Ja zamowilam i oba podwojne, tak ze nie o to chodzilo.
    • zamysleniee Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 19:26
      Może znajomy z barmanem znali się, mrugnięciem oka "dogadali się" abyś miała serwowane mocniejsze? Miałam takie sytuacje, po czasie wyszło w rozmowie, że wiele razy było to po prostu ukartowane.
      Druga sprawa, jak masz mocną głowę (np. ja mam), to wysiąść wcześniej może ten, co ma polewane pojedyncze, a niżeli ten co pije podwójne.
      • joanna_can Co to jest "niżeli" 21.06.11, 21:49
        zamysleniee, znasz definicje?
        • zamysleniee Re: Co to jest "niżeli" 21.06.11, 21:50
          znam definicję jak spacja nawali
      • klawiatura_zablokowana Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 10:18
        Ja kiedyś miałam taką akcję. Umówili mnie znajomi na randkę w ciemno. Przyszedł facet tak maksymalnie nie w moim typie, że wiedziałam już, że skończy się na miłej rozmowie. Fakt, rozmowa była miła, jednak facet wziął za punkt honoru nie tylko stawiać wszystkie alkohole, ale i narzucić szybkie tempo picia. Był z głowę wyższy ode mnie i z 50 kg cięższy, typ miśka :) W pewnym momencie się zorientowałam, że drinki lecą z podwójnym wkładem alkoholowym. Dobra, myślę sobie, jak masz tyle forsy to stawiaj. Skończyło się tak, że facet schlał się jak świnia i zasnął, a ja nieco tylko podpita wróciłam do domu. Na znajomych wymogłam solenną obietnicę, by nigdy więcej nie umawiali mnie na żadne randki.

Dodam, że byłam wtedy bardzo młoda-i-głupia, dzisiaj bym się na taką akcję nie zgodziła, żeby przepijać faceta prawie 2 x cięższego od siebie.
    • wkkr A moze to barman chciał cię przelecieć 21.06.11, 19:35
    • izabellaz1 Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 19:38
      łiski skolom...bleeeee
    • ikcort Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 20:08
      > Kilka tygodni temu bylam na randce z fajnym facetem.

Rzeczywiście, niezwykle fajny facet. Oby więcej równie fajnych oraz jeszcze fajniejszych!
      • lonely.stoner Re: Ciekawa praktyka 21.06.11, 20:14
        taaaa, a swistak siedzi i zawija w sreberka. Umowilas sie moja droga z najgorszym mozliwym typem ciula i desperata, ktory jest taki benadziejny ze nawet gotow jest posunac sie do tego zeby spic dziewczyne, ciesz sie ze nie mialas tam jakiejs pigulki gwaltu albo czegos podobnego, bo byc moze bys sie ocknela na zapleczu jak ten twoj facet z randki na wspolke z zaprzyjaznionym barmanem cie posuwaja, ble.... ja bym zlozyla skarge na tego barmana i cala sytuacje opisala dokladnie. Taki typo powinien poleciec za to z pracy.
    • extrafresh A może nasikali ci do kubeczka?! 21.06.11, 20:36
    • niebrzydki_jacek_kameralnie Nic nowego niestety 21.06.11, 22:36
      Są też inne zjawiska - np. akcje,że do klubów dziewczyny mają wstęp za free + parę piwek/drinów gratis. Rzecz polega na tym,żeby zrobić spęd lasek, za tym pójdzie zgraja facetów. Laski se popiją, początkowo za darmo, potem na koszt jelenia. Jelenie też sobie popiją. Pewnie co drugi przeleci tą swoją jednonocną wybrankę i git. Kluby wabią laski, żeby te były łatwą zdobyczą, bo to napędza obroty i zyski.
      Tylko o to chodzi.
    • starchaser ??? "on stwierdzil, ze tak czasem robia w klubach" 22.06.11, 00:22
      że co robią?
      że nalewają więcej alkoholu niż się zamówiło??
      A od kiedy!?
      Jak już to alkoholu dostaniesz mniej niż się należy :)

Za darmo to można w kapitalizmie tylko w mordę dostać ;)
    • minasz Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 00:40
      nie wiesz co to znaczy??????
      to bardzo proste ma ustawione z kolesiem co ten ma wlewac -pewnie to stały numer na spicie panienki a potem zbzykanie
    • coelka Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 03:14
      Ale masz problema , albo zrobił to specjalne albo to był rzeczywiście przypadek nikt tu za boga nie robi zeby ci powiedziec jak było naprawde.
    • czarny.babou Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 05:28
      A potem blondynki i ''blondynki o innym kolorze włosów'' pytają czemu kawały są właśnie o nich... :D.

Najbardziej zabiło mnie to ''szczere wyjaśnienie'' (facet musiał mieć dobrą poker face) - nie ma to jak dobry temat na początek dnia, modek wie co wybiera, muahahahahaha
    • wolny.kan.gur Re: Ciekawa praktyka 22.06.11, 08:09
      Zastanawiam się czy autor(ka?) wpisu jest rzeczywiście taką pustą idiotką aby podobne kretyństwa opisywać na forum (przygłupów na forum jest 99% więc to prawdopodobne) czy tez to prowokacja dla półgłówków a ktoś ma teraz ubaw czytając odpowiedzi.
    • bajbus75 Co dalej co dalej? 22.06.11, 08:44
      Moglabys napisać co sie wydarzyło dalej? Bardzo mnie wciagnela ta historia.
      • wez_sie no jak to co? dała mu... 22.06.11, 10:58
        w kiblu i sie rozeszli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka