hotally 06.07.11, 11:02 mam turbo mega krwiaka na ręce, we wszystkich kolorach tęczy i boli ;((((((( polećcie coś skutecznego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g.r.a.f.z.e.r.o Re: krwiaki 06.07.11, 11:07 Pijawki... A jak jest naprawdę bolesny to wizyta u lekarza nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: krwiaki 06.07.11, 11:15 Ja wlasnie bojkotuję lekarzy, dlatego pytam na forum Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: krwiaki 06.07.11, 11:09 Mysle, Ally, ze to siniak, a nie krwiak. to nie to samo. Na siniaki raczej nia ma rady, musza same zejsc powoli przechodzac przez te wszystkie fazy kolorow i bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
tezee Re: krwiaki 06.07.11, 11:13 nie wiem, jakaś maść z arniką , albo taka na hemoroidy bo podobno dobrze radzi sobie z zasinieniami na skórze? albo okłady z kwaśnej wody? albo jakies apteczne żele typowo na stłuczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: krwiaki 06.07.11, 11:16 nie... siniaki to Ja mam na codzień od tego, że się puknę w szafkę nocną, więc odróżniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: krwiaki 06.07.11, 11:23 Jak ci sie zrobil? Kwasnym mlekiem przykladaj. Nie, zeby mialo zadzialac, ale tez chcialam cos doradzic ;), a zwykle takie "dobre rady ciotki Anieli" zawieraja cos z tych rzeczy: kwasne mleko, sode, albo sok z cytryny :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: krwiaki 06.07.11, 11:36 Jak Mi się zrobił? wychodziłam od Mojej koleżanki, która mieszka na 8 piętrze, a że nie korzystam z windy- schodziłam. I na 6piętrze spotkałam niedoszłego samobójce, który postanowił skakać na główkę i musiałam ratować kretyna..... Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: krwiaki 06.07.11, 12:58 wychodziłam od Mojej koleżanki, która mieszka na 8 piętrze, > a że nie korzystam z windy- schodziłam. I na 6piętrze spotkałam niedoszłego sam > obójce, który postanowił skakać na główkę i musiałam ratować kretyna..... Ciekawe dlaczego nie skakal z ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: krwiaki 06.07.11, 13:37 sugerujesz, że widok Ally pomógł mu w podjęciu decyzji? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: krwiaki 06.07.11, 16:06 To samo. I jest dobry sposób na to: heparyna. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: krwiaki 06.07.11, 11:34 jedzenie, to najwyżej długofalowo, żeby sobie naczynia krwionośne wzmocnić, niech od byle czego nie pękają. a doraźnie, nalewkę z arniki zakupić, i okłady robić. ja sobie tak kiedyś "wyciągnęłam" wodę z kolana, więc byle krwiak to pestka. tylko uwaga - arnika jest, bestia, żrąca. trzeba ją do okładów rozcieńczyć i sprawdzać, czy nie podrażnia skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: krwiaki 06.07.11, 11:35 jedzenie to w restauracji. arniki nie polecam, może być zmanipulowana genetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: krwiaki 06.07.11, 11:37 ooo GMO :( to nie.... dobra, spadam na rowerek lansować się po 3mieście :D Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: krwiaki 06.07.11, 12:14 zrób sobie alusia płukanie jelita, to podobno świetna kuracja na wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: przytulanie i glaskanie 06.07.11, 11:19 gdzie byłeś jak Ja krwiaka dostałam :( Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: przytulanie i glaskanie 06.07.11, 11:20 o bosz to ally może mieć fanów? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: przytulanie i glaskanie 06.07.11, 11:21 my juz prawie bylismy para, ale nie wyszlo. teraz drugie podejscie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: przytulanie i glaskanie 06.07.11, 11:26 jeśli to ona była tą która się obraziła za inwektywę, to wycofuję swoje teorie- nie masz szans :D Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: przytulanie i glaskanie 06.07.11, 11:28 i jeszcze jedno: czy pociągają cię też rozwydrzone dziesięciolatki?? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: krwiaki 06.07.11, 11:18 Dwa tyg cierpliwości, aplikowanej bezpośrednio i zniknie. Nie, nie. Nie dadzą ci na to zwolnienia z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: krwiaki 06.07.11, 13:05 Maść arnikowa do kupienia w sklepie zielarskim. A pod wątkiem, jak sie jest bez zalogowania jest taka oto reklama Siniaki, obrzęki? Żyjesz aktywnie? Doznałeś kontuzji? Sprawdź jak skutecznie łagodzić ból www :D Odpowiedz Link Zgłoś
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: krwiaki 06.07.11, 13:36 żel Lioton 1000, z heparyną, smarować dużo i kilka razy dziennie, wchłonie się szybciej a siniak to rodzaj krwiaka Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: krwiaki 06.07.11, 15:13 Lioton, maść z wyciągiem z kasztanowca. Odpowiedz Link Zgłoś
fragile_f Re: krwiaki 06.07.11, 17:55 Od paru miesiecy robily mi sie strasznie siniaki od byle pukniecia - mama polecila mi po prostu rutinoskorbin albo cerutin - czyli witamina C z rutyna. Uszczelniaja i wzmacniaja naczynia krwionosne. Tylko przygotuj sie na dluzsze branie - w moim przypadku po 3-4 tygodniach brania faktycznie mam duzo mniej siniakow, a te starsze szybciej sie goja :) Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: krwiaki 06.07.11, 18:36 Maść arnikowa, nic takie nie pomaga na wszelkie stłuczenia Odpowiedz Link Zgłoś
motylkowa_wrozka Re: krwiaki 06.07.11, 19:33 Kiedyś robiłam ocet lawendowy wg przepisu z jakiegoś bloga, ale nie pamietam, jak to się robiło. W każdym razie dobre toto było i szybko mi krwiak z łydki zszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: krwiaki 06.07.11, 21:12 dzieki! poszukam w necie... lubie takie naturalne metody :) a juz bylam sklonna isc do apteki....... UFFF!!! ALE DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA RADY Odpowiedz Link Zgłoś
nika222 Re: krwiaki 06.07.11, 21:28 hotally napisała: > mam turbo mega krwiaka na ręce, we wszystkich kolorach tęczy i boli ;((((((( > polećcie coś skutecznego. > Bardzo dawni temu, jak zrobiłam sobie takie mega kuku na nodze to całkiem niechcący okazało się, że zaczęło szybko znikać po wizytach na solarium, bo akurat wybierałam się na urlop i nie chciałam jechać taka blada. I dobra też jest maść z arniką, albo płyn do okładów, też z arniką, albo maść arcalen, też z arniką. Odpowiedz Link Zgłoś