Dodaj do ulubionych

Prezent dla szefa

21.07.11, 17:04
Mam szefa. To znaczy jest to człowiek z firmy z którą dorywczo współpracuję. Bardzo fajny człowiek, uczciwy, życzliwy. Każdemu bym życzyła takiego szefa. Ostatnio musiałam wyjechać na jakiś czas i niestety rzucić pracę. Ten człowiek polecił mnie znajomym do projektu, którym miał się zająć ale zrezygnował. Projekt jest fajny, bardzo dobre pieniądze (to znaczy obiektywnie średnie ale bardzo dobre za taki nakład czasu/pracy), bardzo dobre doświadczenie. Chciałam mu jakoś podziękować, dać mu coś typu jakiś zestaw podarunkowy, ale nie wiem czy wypada a jeśli wypada to jak i kiedy, tzn teraz (jestem po rozmowie kwalifikacyjnej) czy jak się dowiem o wyniku rozmowy? Podziękować mu nawet jak mnie nie przyjmą? A może to normalne, że się sobie poleca sprawdzonych pracowników i wystarczy podziękować mu ustnie (forumowi zboczeńczy, wiem co sobie myślicie, zachowajcie to dla siebie). Co byście zrobiły?
Obserwuj wątek
    • mocno.zdziwiona Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:07
      Myślę, że jak Cię przyjmą to możesz mu dać w podziękowaniu jakiś dobry alkohol. A jak Cię nie przyjmą to jakąś bombonierkę :)
      Ja bym już teraz podziękowała telefonicznie a po ogłoszeniu wyników umówiłabym się i wręczyła prezent.
    • six_a Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:11
      podziękuj mu normalnie słowami. prezenty bywają ryzykowne, a w niektórych firmach są problemem i trzeba je zgłaszać potem w raportach i bógwiczymjeszcze.
      • ingeborg Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:14
        Akurat w tej firmie on jest też właścicielem :-) I z tego co wiem to nie pije - prawie wcale (tak mi kiedyś mówiła jego znajoma), za to prowadzi bardzo aktywny tryb życia.
        • six_a Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:33
          aaaaha, to może jakiś drobiazg na biurko. coś czego nie zeżre i nie wywali przy najbliższej okazji do kosza;)
          • ingeborg Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:39
            Zasadniczo to najbardziej utylitarnym prezentem i takim z którego by się chyba nabardziej ucieszył byłaby karta podarunkowa do Empiku, ale tam jest napisana cena i jakoś tak niezręcznie...
          • alpepe Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:39
            ta, krykiet paluszkowy.
    • best.yjka Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:11
      Wysłała bym kartkę z podziękowaniami, albo maila za polecenie mnie kolejnemu pracodawcy. O ewentualnym prezencie możesz pomyśleć po skończeniu projektu. Np. butelka dobrego wina czy innego alkoholu.
    • grzeszna_marta Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:23
      bez prezentu
      zwykłe dziękuję powinno wystarczyć ot co moim zdaniem
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:31
      Najlepszym podziękowaniem będzie solidna praca dla nowego pracodawcy. Serio. Bo gość za ciebie poręczył, więc postaraj się dorównać temu co o tobie powiedział(nie ważne jak cię polecił)
      • ingeborg Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 17:59
        Ej. Ja zawsze solidnie pracuję.
    • taki.lajf Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 18:25
      Dziwne, że obcy facet bezinteresownie poleca jakąś kobietę i to nawet jeśli była naprawdę dobrym pracownikiem. W moim otoczeniu takie cuda się nie zdarzają. Prędzej kobieta pomoże kobiecie niż facet. Dla mnie zachowanie tego pana jest mocno podejrzane i jakoś nie wierzę w jego "uczciwość" i "życzliwość".
      • ingeborg Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 18:33
        No to bardzo mi przykro - będziesz musiał. Facet ma piękną nowopoślubioną żonę i bardzo wysokie standardy moralne. Podjął się zadania, rozmyślił się - poleca inną osobę, żeby pracodawca był mniej stratny. Wie jak pracuję, sprawdziłam się u niego, nic aktualnie dla mnie nie ma więc poleca mnie znajomym. Nie wiem gdzie tu drugie dno.
        • e-no-kolego Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 18:42
          Drugie no jest w pokręconych muzgach ludzi, którzy nie wierzą nawet, że można coś zrobić bezinteresownie. :)
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 19:21
        taki.lajf napisała:

> Dziwne, że obcy facet bezinteresownie poleca jakąś kobietę i to nawet je
        > śli była naprawdę dobrym pracownikiem. W moim otoczeniu takie cuda się nie zdar
        > zają. Prędzej kobieta pomoże kobiecie niż facet. Dla mnie zachowanie tego pana
        > jest mocno podejrzane i jakoś nie wierzę w jego "uczciwość" i "życzliwość".

Ale to nie było bezinteresowne. Dzięki temu jego znajomy zyska dobrego pracownika/współpracownika, co może zaowocować dla polecającego w przyszłości.
        Typowy męski networking.
        Czyli działam bezinteresownie, ale wiem że druga strona też bezinteresownie może mi pomóc.
    • soulshunter2 Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 19:48
      kup mu to:
      https://johnnywalkerblue.net/wp-content/uploads/2011/05/johnnie-walker-blue-label.jpg
      Nie znam faceta ktory by takiego prezętu nie przyjal.
      • ingeborg Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 19:59
        Tylko że on pije mało albo wcale. Jego znajoma mówiła że nie tyka alkoholu.
        • soulshunter2 Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:05
          to nie jest alkohol, to jest boski nektar, kamikadze! To sie stawia na polce i podziwia. Do tego podchodzi sie jak saper do bomby robionej domowa metoda w Afganistanie.
          • best.yjka Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:27
            Nie wszyscy mają takie samozaparcie. Jak znam siebie, to po boskim nektarze w tydzień zostały by jedynie słodkie wspomnienia.
            • soulshunter2 Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:32
              i piekna butelka :)
              • best.yjka Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:49
                Ta butelka jest ładniejsza.

www.masterofmalt.com/whiskies/bushmills-millennium-malt-whisky/
            • gr.eenka Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:42
              a cóż to za cudo?
              • best.yjka Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:45
                Niebieski Jaś Wędrowniczek.

forum.gazeta.pl/forum/w,16,127223746,127228233,Re_Prezent_dla_szefa.html
    • vandikia Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:11
      podziękowałabym osobiście - wbrew pozorom, to jest w wielu przypadkach o wiele trudniejsze niż wręczenie "flaszki"

i dałabym mega czekoladę
      bo wychodzę z założenia, że kobiecie nie wypada dawać alkoholu, a innych (drogich) giftów nie uznaję, chyba że kubek fajny czy filiżanka - ale to bardziej dla znajomych
    • lolcia-olcia Re: Prezent dla szefa 21.07.11, 20:43
      wynajmij striptizerkę 500 zł za godzine
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka