Dodaj do ulubionych

Kozaki w lipcu?

30.07.11, 23:06
Zimne lato, to dużo kozaków się pojawiło;) Co myślicie o noszeniu kozaków latem? Oczywiście zwracają uwagę przy lekkiej sukience, ale czy stopy mimo wszystko się nie pocą;>
Obserwuj wątek
    • baba_nie_jaga Re: Kozaki w lipcu? 30.07.11, 23:18
      Pocą się i śmierdzą. A co sądzisz o sankach w sierpniu?
      • eat.clitoristwood Re: Kozaki w lipcu? 30.07.11, 23:23
        Eeee tam, buty można całorocznie naszać jakiekolwiek. Fakt, dżapąki w upał są nieco przyjemniejsze ale bez przesady. Tylko babom puchną nogi. Facetom śmierdzą niemyte.
    • akle2 Re: Kozaki w lipcu? 30.07.11, 23:21
      To jeszcze nic, ja widziałam kaloszki z suwakiem!
      • baba_nie_jaga Re: Kozaki w lipcu? 30.07.11, 23:35
        WOW, z suwakiem i na obcasie to jest dopiero wypas ;)
    • miu.m Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 00:06
      Nosze juz trzeci rok, wiec jestem weteranka ;) Z tym, ze mam prawdziwe letnie kozaki z tkaniny wygladajacej jak ircha i z bardzo cieniutka podeszwa.

Nie smierdzialy i w ogole wszystko bylo OK, dopiero gdy tego lata pare razy solidnie przemokly problem sie pojawil (niedosuszylam???) i musialam wlozyc wkladki weglowe, co skutecznie pomaga, ale i tak ich dni sa juz policzone po trzech dluuuugich sezonach bardzo czestego noszenia.

Moim zdaniem mozna spokojnie zakladac do 25-26°C, powyzej - odradzam. Gdy panuja takie temperatury teraz, sprawdzaja sie idealnie.

Mam nadzieje, ze moda sie rozpowszechni, bo zaczynam szukac nowych :)
      • baba_nie_jaga Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 00:24

25 stopni i kozaki ? Ło matko...a nie lepiej zwykłe sandały?
        • lo-matko Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 00:36
          baba_nie_jaga napisała:

>
          > 25 stopni i kozaki ? Ło matko...a nie lepiej zwykłe sandały?

zdecydowanie lepiej........zawsze im mniej - tym lepiej
          ;P
          • k-x Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 02:42
            nawet jak ma sie grube łydy?
            • miu.m Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 21:44
              Ja mam bardzo szczuple nogi, nawet za bardzo, wiec kozaki ladnie rownowaza.

Czesto wrecz kiepsko wygladam w wysokich obcachach do mini , bo mam i szczuple, i bardzo dlugie nogi, co w takiej konfiguracji wcale nie jest zaleta :( Harmonia, najwazniejsza harmonia...
              • grassant Re: Kozaki w lipcu? 01.08.11, 00:23
                to ja się nie zgodzę. kozaki będą odstawać od szczupłych łydek.
                • miu.m Re: Kozaki w lipcu? 02.08.11, 01:09
                  Prawda. Zdecydowana wiekszosc kozakow, a moze nawet wszystkie, odstaja od moich nog. Te letnie odstaja na kilka centymetrow i... dobrze to wyglada; w dodatku daje chlodzenie ;) Nieskromnie powiem wprost, ze naleze do osob od niebios dostaly tzw. dobry gust i prawde mowiac sama sie dziwie, ze jest dobrze - widac szczuple uda, a NIE chudziutkie dlugie nozki i jest OK. Tylko ze te letnie kozaczki sa juz do wymiany, a nowych - LETNICH - nie znalazlam :((
        • zawsze-soffie Re: Kozaki w lipcu? 01.08.11, 10:43
          Gdzie Ty masz to 25 stopni? U mnie ciągle 20 i deszcz. Nawet jak jest ciut więcej to deszcz skutecznie obniża temperaturę odczuwalną :D
      • nglka Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 02:55
        miu.m napisała:

> Nie smierdzialy i w ogole wszystko bylo OK, dopiero gdy tego lata pare razy sol
        > idnie przemokly problem sie pojawil (niedosuszylam???)

raczej: rybi klej, czyli najtańszy klej do butów, który po kontakcie z wodą zaczyna okrutnie śmierdzieć... buty zwyczajowo już w takim momencie do wywalenia
        • miu.m Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 21:40
          Po praniu ich w pralce w latach minionych nie smierdzialy, wiec klej odpada.
    • jan_hus_na_stosie jest ciepło 31.07.11, 00:36
      dużo deszczów to i kozaki się pojawiły, widziałem dziś ludzi stojących przy drodze (trasa Lublin - Warszawa) i sprzedających kurki i kozaki (chyba) ;)

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSiGgXNIRifVxW3nvHiFwMQtFDNPTiBBc9ojFNGvyLpvHLivadh
      • misieniu Re: jest ciepło 31.07.11, 01:08
        Ja takie kozaki zbierałam w Borach Tucholskich :) I myslałam, że o takie chodzi w tym wątku :)
    • k-x Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 02:40
      noszo te kretynki i kalosze do kolan w mieście gdy mżawka wystąpiła. przyzwyczajenia wyniesione z domu rodzinnego.
    • marzeka1 Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 12:24
      ") Co myślicie o noszeniu kozaków latem?"

- od lat ta sama myśl: jak jej muszą capić stopy, szczególnie gdy te kozaki noszone są przy naprawdę ciepłej pogodzie.
    • agnieszka_monika_bernadetta Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 12:44
      Dosyć obciachowo to wygląda.
      • olewka100procent Re: Kozaki w lipcu? 31.07.11, 22:11
        latem nie uznaje zakrytych butów, tylko klapki i sandały , nie ważne czy pada lub chłodno,lato to lato. dzis widzialam dziecko 5 letnie w czapce wiec juz mnie nic nie zdziwi
    • szymizalogowany Moze jakas amnestie... 01.08.11, 00:25
      ...oglosili i troche chlopakow powychodzilo na wolnosc

stad wiecej kozakow na ulicach

coz lapcie okazje dziewczyny hehe
      • szymizalogowany bo potem moga ich posadzic i... 01.08.11, 00:25
        ...znowu na ulicach beda same hary potery i inne pajacykowy czy pierogi
    • 0ffka ja podziwiam panie w gumiakach... tfu kaloszach :) 01.08.11, 00:41
      to jest dopiero ekstrema!
      • real.becwal Re: ja podziwiam panie w gumiakach... tfu kalosza 02.08.11, 08:44
        wczoraj w południe tako extreme widziałem. deszczu ani śladu, słońce w pełni.
    • zawsze-soffie Re: Kozaki w lipcu? 01.08.11, 10:41
      Ja chodzę w jesiennych "kozakach". Chodziłam w nich całą zimę, a teraz pół lata - szkoda mi adidasów ( mam zamszowe, szybko przemakają ) a w innych butach na taka pogodę chodzić ( nie jeździć autkiem) to samobójstwo dla nerwów.
    • mikiqu Re: Kozaki w lipcu? 01.08.11, 21:37
      Widziałam już kilka lasek w kozakach tego lata. I nawet nie przeszkadzało im słońce O.O
      mnie to zdziebko śmieszy ;)
      • alojzyy Re: Kozaki w lipcu? 02.08.11, 08:47
        Co powiesz na sandały zimą ?
        Ludzie z nudów już mają takie "pomysły" ?
        • kalllka Re: Kozaki w lipcu? 02.08.11, 08:55
          znalam takich pan kozakujacych, ktore na lato dziecko, na zime sandaly, swoim zonom obowiazkowo.
          ale mamy augusta (paredziesiat lat po wojnie) wiec chyba nieaktualne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka