Dodaj do ulubionych

Jakiś frajer

11.08.11, 15:44
od 1,5 miesiąca prawie codziennie wierci od rana do wieczora. No już nie wyrabiam, co za psychol. Jestem tak nerwowa od rana, ubiłabym dziada!!!!! Co za ludzie popie...ni!!!!! Żebym we własnym domu nie miała spokoju :/ na policję nie zadzwonię bo nic to nie da, ciszy nocnej nie ma ale moje nerwy są już na wykończeniu. Co mam z tym zrobić? Błagam o jakieś rady bo normalnie mną trzęsie!!!!!
Obserwuj wątek
    • znana.jako.ggigus Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:46
      u mnie buduja za oknem, pare dni temu jeden kolega o 5.30 wyjezdzal jakims ciezkim wozem, a teraz calymi dniami pohukuja dziarscy budowlancy. czekam na dalszy rozwoj wypadkow, zawsze moze byc gorzej
      • alienka20 Re: Jakiś frajer 11.08.11, 20:13
        Spko u mnie na dzielni linia tramwajowa w budowie. Ja ostatnio gdzie nie mieszkam, to budowa za oknem - akademik jeden, drugi, potem w domu, teraz też. Blargh!
        • empeczy Re: Jakiś frajer 11.08.11, 21:22
          alienka20 napisała:

> Spko u mnie na dzielni linia tramwajowa w budowie. Ja ostatnio gdzie nie mieszk
          > am, to budowa za oknem - akademik jeden, drugi, potem w domu, teraz też. Blargh
          > !

https://2.bp.blogspot.com/-IB-lhu-VYB8/TixFIXrK-HI/AAAAAAAAAoc/7TN3bg29Qzc/s1600/shocked-Monkey.jpg
    • vandikia Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:46
      wyjdź na spacer
    • wez_sie Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:46
      strzel samoboja
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:47
      Policja nie musi interweniować wyłącznie w wypadku "ciszy nocnej". Jeśli gość jest uciążliwy może to zrobić o każdej porze.
      Ale zacząłbym od grzecznej wizyty u niego. Żeby się zorienować dlaczego wierci, ile będzie wiercić i jak go przekonać aby ograniczył wiercenia.
    • alpepe Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:49
      ale czemu frajer?
    • katikatja Re: Jakiś frajer 11.08.11, 15:50
      Jak wierci, to trząść musi, taka prawidłowość. Lektura zalecana: Marek Aureliusz.
    • ultraviolet6 Re: Jakiś frajer 11.08.11, 16:40
      Chyba nigdy remontu nie miałaś ;P Bez wiercenia i stukania się nie da. Wsadź se stopery do uszu ;)
    • minasz Re: Jakiś frajer 11.08.11, 16:44
      rusz dupoe i wyjdz z domu chociazby do pracy
    • jan_hus_na_stosie2 ;) 11.08.11, 16:55
      www.youtube.com/watch?v=b5FKnK7TaUc
    • uleczka_k Re: Jakiś frajer 11.08.11, 16:55
      Nie nerwujsia. Urlop trwa tylko dwa tygodnie.
    • rozczochrany_jelonek Re: Jakiś frajer 11.08.11, 17:02
      normalnie jakbym słyszał sąsiadkę :D
    • berta-death Re: Jakiś frajer 11.08.11, 17:05
      Zlokalizuj go i zapytaj wprost jak to długo jeszcze potrwa. Ewentualnie możesz zgłosić do spółdzielni, że ktoś jakieś remonty większe robi. O ile to spółdzielcze mieszkanie. W mojej spółdzielni to wiercić wolno jedynie między 8-16 i jeszcze wcześniej trzeba zgłosić, że jakiś remont będzie.
    • maja9622 Re: Jakiś frajer 11.08.11, 17:38
      a skąd wiesz, że to dziad?
    • samuela_vimes Re: Jakiś frajer 11.08.11, 20:14
      No Ty, zadzwoń na policję, niech aresztują chama.
    • adaria38 Re: Jakiś frajer 11.08.11, 20:20
      Wypij melisę. Jesteś pobudzona bo jest pełnia księżyca, niestabilna pogoda i perseidy spadają.
      A jak ktoś remontuje mieszkanie to niedługo skończy. Co do wiercenia i hałasów to idzie się grzecznie do delikwenta i prosi żeby nie wiercił np przed 8 rano i po 21 bo bardzo słychać i to jest uciążliwe. Że jeśli może to wtedy niech robi niehałaśliwe prace.
      Proste jak konstrukcja cepa.
    • duchess85 Re: Jakiś frajer 11.08.11, 20:22
      Możesz zadzwonić na policję z informacją, że sąsiad zakłóca porządek - nie musi to być po 22. Z drugiej strony każdy jest człowiekiem i czasem robi remont. Może wystarczy do niego pójść i zapytać kiedy skonczy.
    • happy_time Re: Jakiś frajer 11.08.11, 20:23
      Dlaczego frajer? Jesteś pewna, że przez 1,5 robi remont ta sama osoba? Może akurat tak się złożyło, że kilku sąsiadów robi remont po kolei? Mało prawdopodobne, żeby tak non stop wiercił przez tyle czasu.
      Idź zapytaj jak długo jeszcze planuje remontować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka