Dodaj do ulubionych

Po co komu

31.08.11, 11:54
Moje odciski palców i w czym to ma niby usprawnić życie?

System mnie wciągnął (paszportowy póki co).
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Po co komu 31.08.11, 11:55
      Jak to po co - to żeby terrorystów nie było.
      • real_mayer Re: Po co komu 31.08.11, 11:58
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

Jak to po co - to żeby terrorystów nie było.

:)) wszystko dla naszego bezpieczeństwa.
    • soulshunter Re: Po co komu 31.08.11, 11:57
      bo jakbys chciala porwac samolot uzywajac tusza do rzes loreal pari i pozniej przez przypadek ten tusz zgubila, to juz cie majo. I to wlasnie ma na celu to usprawnienie.
      • wersja_robocza Re: Po co komu 31.08.11, 12:01
        Ale te odciski palców ponoć potrzebne tylko na potrzeby przygotowania paszportu. Przynajmniej tak oficjalnie kłamią.
    • raohszana Re: Po co komu 31.08.11, 11:57
      Bo jak już będziemy mieć własnych, rozbudowanych systemowo ciesajów, jak w Hameryce, to żebyś w bazie była i Cię można było namierzyć. I żeby fajnie wyglądało.
    • funny_game Re: Po co komu 31.08.11, 11:58
      Może po to, żeby nikt Ci ich nie ukradł?
    • sundry Re: Po co komu 31.08.11, 12:14
      To już nie ma tych paskudnych biometrycznych fotek?
      • swiete.jeze Re: Po co komu 31.08.11, 12:24
        Aktualna fotka do paszportu w kategorii moich beznadziejnych zdjęć do dokumentów jest gdzieś w okolicy podium, ale może wrzucą czarno- białe zbliżenie samej twarzy jak do poprzedniego (takie więzienne).
    • six_a Re: Po co komu 31.08.11, 12:25
      mi tam nie robi, dodałabym jeszcze obowiązkowe czipy podskórne dla motocyklistów przywalające mandat automatem za gnanie z prędkością światła po ograniczeniach do 40 i będzie gites.
      • wersja_robocza Re: Po co komu 31.08.11, 12:28
        Ale jak taki motocyklista się rozwali, że nie ma czego sprzątać to kto taki mandat dziedziczy?
        • six_a Re: Po co komu 31.08.11, 12:39
          hmm, no kara śmierci na własne życzenie, myślę, wystarczy.
    • ingeborg Re: Po co komu 31.08.11, 12:34
      Żebyś mogła jeździć do Kanady bez wizy na przykład (i przesiadać się w Kanadzie bez wizy również).
      • soulshunter Re: Po co komu 31.08.11, 12:36
        w Kanadzie naszych prondem witajo, wiec lepiej omijac.
      • swiete.jeze Re: Po co komu 31.08.11, 12:38
        Ale z USA to już nie działa? W ogóle czemu do Kanady akurat?
        • swiete.jeze Re: Po co komu 31.08.11, 12:43
          KANADA
          Od 1 stycznia 2009 roku bezwizowy wjazd możliwy jest jedynie dla posiadaczy paszportów biometrycznych tj. wydawanych w Polsce od 28 sierpnia 2006 r.

Dobra, już wiem.
      • maitresse.d.un.francais Re: Po co komu 31.08.11, 17:17
        Żebyś mogła jeździć do Kanady bez wizy na przykład (i przesiadać się w Kanadzie bez wizy również).

no faktycznie, cel mojego życia, dla niego chętnie poświęcę odciski palców, obraz siatkówki, spiralę DNA i wiedzę o moim stanie zdrowia

to ja poproszę raczej wizę. nie można? nie ma wyboru? eee... jak brak wyboru nazywa się i z czym się nam kojarzy?
    • hotally Re: Po co komu 31.08.11, 18:35
      bo big brother patrzy :)
      Na Heathrow są już bramki sprawdzające tęczówkę oka. Taka moda na inwigilację społeczeństwa
    • wen_yinlu Re: Po co komu 31.08.11, 20:55
      To taki souvenir na wypadek jakbyś palce straciła.
      Pomyśl tak - palce ucięło, płaczesz za nimi nocami, tęsknisz, a tu w paszporcie ich czułe wspomnienie jest zakodowane. Z tą świadomością cieplej na sercu ;)
      • ursyda Re: Po co komu 31.08.11, 21:02
        :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka