ursyda 01.09.11, 11:07 wyprawiła dziś dziecię do szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wersja_robocza Re: Która z Was 01.09.11, 11:09 Moje do przedszkola poszło. I nie mogę sobie miejsca znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Która z Was 01.09.11, 11:11 I nie mogę sobie miejsca znaleźć. Ta, pani, wiadomo przedszkola przepełnione są. Ja odprawiłam tatusia z synusiem. Do zerówy. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Która z Was 01.09.11, 11:12 Ale który z nich do tej zerówy poszedł? Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Która z Was 01.09.11, 11:13 Obydwa. Jeden, bo już jego czas. A drugi za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Która z Was 01.09.11, 11:22 Znaczy mąż jest panem od zerówki a syn poszedł, zobaczyć, że jak się nie będzie uczył to zostanie nauczycielem. ;) www.youtube.com/watch?v=sj_4vXK520A Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 11:22 bijatyka napisała: A drugi za karę. biedne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
jasna_olera Re: Która z Was 01.09.11, 11:12 moja pięciolatka dzis zaczęła ostatni rok w przedszkolu, w związku z tym przeczytałam juz dziś z 7 artykułów na temat, co powinien umiec 5 latek i jak sprawdzic czy 6 latek nadaje się do szkoły - bo my, kuźwa, w przyszłym roku wyboru mieć nie będziemy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 11:21 jak poszło do przedszkola to na pewno jej krzesełko jest wolne:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Która z Was 01.09.11, 17:26 wersja_robocza napisała: > Moje do przedszkola poszło. I nie mogę sobie miejsca znaleźć. a co ja mam powiedzieć? moje bliźniaki poszły do zerówki! Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Która z Was 01.09.11, 17:33 ursyda napisała: > do tej samej?:D no jasssne, że nie! jedno do muzycznej (talent po mamusi, jak wiesz), a drugie do językowej (to też po mamusi, ale tatuś się dołożył) :D Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 17:41 No, tylko zaocznej, żeby mnie dziecko mogło po szkole odprowadzać. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Która z Was 01.09.11, 17:44 no to wiadomo, przecież samej bym Cię nie puściła! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Która z Was 02.09.11, 11:10 yeyu Ty dzieci masz? zburzyło to moją wizję ines. Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Która z Was 02.09.11, 17:50 vandikia napisała: > yeyu Ty dzieci masz? zburzyło to moją wizję ines. a jaka była to wizja? :) Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Która z Was 01.09.11, 11:16 Ja nie, bo nawet jakby jakieś było, to musiałoby się samo wyprawić. Kompletnie odwykłam od porannego wstawania. Po zrobieniu szybkiego researcha wiadomości internetowych stwierdziłam, że chyba jednak PRL-owska szkoła nie była fajna. Przynajmniej dla dziennikarzy. Info, że zaczął się rok szkolny jest przedstawiany jako tragedia narodowa. Nawet nikt nie pamięta, że dzisiaj też jest rocznica wybuchu wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:30 berta-death napisała: Nawet nikt nie pamięta, że dzisiaj też jest rocznica wybuchu wojny. powód do świętowania? ile razy już pamietano.. czy pamietasz datę wybuchu I wojny? ta data byłaby bardziej adekwatna do pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 12:54 oj wyobraź sobie, że niektórych szkołach dziś były apele poświęcone w większości II wojnie światowej, takie z wierszami i piosenkami do których dzieciaki przygotowywały się na wakacjach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mietazpieprzem Re: Która z Was 01.09.11, 13:26 nie no, to chyba nie możliwe, apele z okazji wybuchu wojny? łomatko, biedne dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 22:41 a co dopiero takie z okazji dnia nauczyciela :D Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Która z Was 01.09.11, 11:16 Ja, dwóch synów :). Jeden do szkoły, drugi do przedszkola. Całe szczęście, że to koniec wakacji :). Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 11:23 no coś ty, ja tam jeszcze chciałabym trochę, ale fakt ja przez wakacje to córkę może z tydzień widzialam:/ Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Która z Was 01.09.11, 11:24 Moi już chcieli do kolegów, dosyć miałam tych jęków i zawodzeń :). Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Która z Was 01.09.11, 11:34 Wychodzi na to, ze dzieciaki nie lubią wakacji.:D Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Która z Was 01.09.11, 11:37 wersja_robocza napisała: > Wychodzi na to, ze dzieciaki nie lubią wakacji.:D Dzieci w pewnym wieku ;). Moja koleżanka ma córkę 12letnią, pannica nie szła do szkoły w takich podskokach jak moi młodzi ;). Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 12:54 to Ty miałaś wakacje ja bez dziecka dosłownie 2 doby spędziłam w tym 17godz w autobusie ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Która z Was 01.09.11, 11:20 Ja nie. Nie będzie się gnojek uczył, żeby być mądrzejszym od mamusi! A jak Wam w kalambury pojszło jak pojszłam? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Która z Was 01.09.11, 11:21 staro sie poczulam jak napisalyscie o tych dzieciach;) noo jesien idzie... Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:33 simply_z napisała: > noo jesien idzie... taa, jesień życia... :) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Która z Was 01.09.11, 12:13 lol ,z tego co wiem jestem mlodsza od ciebie;) wiec pozne lato pewnie Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 11:24 Ty pojszłaś a ja i tak byłam druga. Ja sobie to na grobie każę wyryć: Ursyda- Całe Życie Ta Druga" Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Która z Was 01.09.11, 11:25 ursyda napisała: > Ty pojszłaś a ja i tak byłam druga. > Ja sobie to na grobie każę wyryć: Ursyda- Całe Życie Ta Druga" Wypluj te słowa! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:35 ursyda napisała: > Ja sobie to na grobie każę wyryć: Ursyda- Całe Życie Ta Druga" Druga Żona Drugiego Męża. :) secundo voto.... Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Która z Was 01.09.11, 17:27 ursyda napisała: > Ty pojszłaś a ja i tak byłam druga. a ines wygrała! nanananananananaa batman! :D Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda już mię asystentka oczy otworzyła była! 01.09.11, 17:32 forum.gazeta.pl/forum/w,16,128444728,128463001,Re_kalambury.html Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: już mię asystentka oczy otworzyła była! 01.09.11, 17:34 wiem! I wyznałam Ci miłość na końcu, a Ty mnie olałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka38 Re: Która z Was 01.09.11, 11:23 sama poszła - duża jest jak wróci to zadzwoni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Która z Was 01.09.11, 11:24 a jak to teraz jest? 5 latki ida do szkoly czy 6 latki? Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Która z Was 01.09.11, 11:27 6-latki do 1szej klasy lub zerówki. 5-latki do przedszkola lub oddziałów przedszkolnych w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Która z Was 01.09.11, 11:31 A jak się ktoś urodził w styczniu lub lutym, to dawnym zwyczajem pójdzie rok wcześniej i w wieku 4 lat zaliczy zerówkę a w wieku 5 pójdzie do pierwszej klasy, czy przez resztę zycia będzie najstarszy w klasie? Odpowiedz Link Zgłoś
wersja_robocza Re: Która z Was 01.09.11, 11:36 berta-death napisała: > A jak się ktoś urodził w styczniu lub lutym, to dawnym zwyczajem pójdzie rok wc > ześniej i w wieku 4 lat zaliczy zerówkę a w wieku 5 pójdzie do pierwszej klasy, > czy przez resztę zycia będzie najstarszy w klasie? To znaczy pójdzie razem z dziećmi urodzonymi poprzedniego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: Która z Was 01.09.11, 11:52 > To znaczy pójdzie razem z dziećmi urodzonymi poprzedniego roku? Chyba tak. Dotychczas tak było, że osoby urodzone z początkiem roku kalendarzowego często szły rok wcześniej do szkoły, czyli z rocznikiem starszym. W końcu nie ma wielkiej różnicy pomiędzy dzieckiem urodzonym w listopadzie czy grudniu a dzieckiem urodzonym w styczniu bądź lutym roku następnego. I jak jeszcze w zerówce czy pierwszej klasie taki ktoś ma szansę sobie poradzić. W końcu do opanowania ma jedynie pisanie, czytanie, rachowanie i podstawową wiedzę o otaczającym świecie. Czyli rzeczy nie wykraczające poza możliwości intelektualne przedszkolaka. Moje wątpliwości wzbudzają dalsze lata. Np taka 3kl to przecież już ułamki, geometria, zadania tekstowe, rachunki, gramatyka, ortografia, pisanie wypracowań a zajęcia ze środowiska czy jakkolwiek teraz ten przedmiot się nazywa, to podstawy biologii i geografii z wszystkimi zawiłościami tych dziedzin. Sporo 9-latków nie wyrabiało, nierzadkie były przypadki, że ktoś zostawał na następny rok w tej samej klasie. To jak dziecko rok czy półtora roku młodsze sobie z tym poradzi? Chyba, że poziom obniżą. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Która z Was 01.09.11, 11:48 berta-death napisała: > A jak się ktoś urodził w styczniu lub lutym, to dawnym zwyczajem pójdzie rok wc > ześniej i w wieku 4 lat zaliczy zerówkę a w wieku 5 pójdzie do pierwszej klasy, > czy przez resztę zycia będzie najstarszy w klasie? Ja se to później wbiję w excel i dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 11:25 Moja też sama poszła bo już nie miałam argumentu, że może ja też się przejdę. A teraz już z psiapsiólami gdzieś się wypuściły na lans. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Która z Was 01.09.11, 13:37 wiesz co ja już robilam w 5 klasie...? :P Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:38 zielonooka38 napisała: > sama poszła - duża jest > jak wróci to zadzwoni ;) W Polsce ginie rocznie 800 dzieci w wieku 4-12 lat i 3500 w wieku 13-17 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
timetotime Re: Która z Was 01.09.11, 11:43 A do którego roku życia powinnam prowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:50 mnie prowadzano do 6u i jakoś nie zginąłem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 22:42 w sensie zwrócił i o odszkodowanie wystąpił? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 02.09.11, 10:55 zwrócił i nie chciał wymazać z pamięci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka38 Re: Która z Was 01.09.11, 11:48 jest już w domu wiem, że ginie nie mam wyjścia ktos musi pracować Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 11:53 zgadza się, ktoś musi pracować. 2/3 roku za nami, więc "szanse" są coraz mniejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonooka38 Re: Która z Was 01.09.11, 11:56 nie da się żyć w strachu, że się coś stanie jest mądrą i odpowiedzialną nastolatką miewa głupie pomysły ale przestrzega zasad które mamy ustalone w domu Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Która z Was 02.09.11, 11:15 zielonooka38 napisała: > nie da się żyć w strachu, że się coś stanie bardzo mądrze napisane i bardzo jest dobrze jak się w życiu tego człowiek trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
mietazpieprzem Re: Która z Was 01.09.11, 12:02 o kurcze co za przerażająca statystyka! tylko co robić? do 18-tki za rękę? Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 01.09.11, 12:09 nie wiem, co robić. dorośli też giną :) Odpowiedz Link Zgłoś
mietazpieprzem Re: Która z Was 01.09.11, 12:17 no właśnie sama od dziecka zjeżdżałam całą stolicę wszerz i wzdłuż a teraz dziecko boję się samo do warzywniaka puścić:-) no to zaczyna mi się buntować, że dorosłe chce być Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: Która z Was 02.09.11, 10:52 Bogatsi wychowują dzieci podobne do swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Która z Was 01.09.11, 17:07 ja dziś wyszłam na chwilę z domu zostawiając kota. doszłam na przystanek i zobaczyłam karetkę zbliżającą się na sygnale do mojego osiedla. może nie pomyślałam, że to do niego, ale jakoś mi się nieswojo zrobiło i żal bidulka zostawionego w domu (nota bene pewnie smacznie śpiącego i w d.pie mającego, że się pani martwi). to chyba nie jest normalne. nie powinnam mieć dzieci. :P Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 17:12 Nie powinnaś bo będziesz miała tak jak ja. Jak gdzieś jestem a jedzie karetka w tę stronę gdzie aktualnie znajduje się dziecko to nie ma bata żebym nie zadzwoniła czy wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 10:29 Jak nie mieszkasz na Meksyku, to czego peniasz???? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: co tam? 01.09.11, 14:11 chyba przezegnal nie sledzilas mojego watku - zucilem szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
anete Re: Która z Was 01.09.11, 11:54 ja wyprawiłam i to 6 latkę do pierwszej klasy...ale jakoś nie miałam ani ja ani ona stresów i dołów z tego powodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: Która z Was 01.09.11, 12:04 noo poszłam w delegacje za oną bo onej jeszcze nie ma,alem się spóźniła,delegacja nie udana.I miałam jeszcze pójść do przedszkola za 2gą oną,alem zapomniała:) aaaa najgorsze ,że teraz nie mogę zarzucić onemu,że po nim takie dzieci roztrzepane i rozkojarzone,no wydało się noo,to teraz ide ksiazki zakupic poki ksiegarnie czynne...chyba,że juz wyprzedane www.youtube.com/watch?v=GXW1TDUx8TQ Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: Która z Was 01.09.11, 12:21 takiej czyli ja-kiej? ale ze dobrze sie zgodze,dzisiaj, wyjatkowo jest dobrze www.youtube.com/watch?v=FGvCCinxzxM&feature=grec_index Odpowiedz Link Zgłoś
mietazpieprzem Re: Która z Was 01.09.11, 12:13 ja też wyprawiłam wszystkich a na końcu siebie do roboty i nareszcie skończył się wakacyjny problem gdzie upchnąć dzieciaki w wakacje. Co roku ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.zgaga Re: Która z Was 01.09.11, 12:09 Moj mlody ma jeszcze tydzien laby, no a potem pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 12:51 do szkoły to nie, ale do przedszkola, w tym roku wyjątkowo nie spotkałam żadnego wyjca :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Która z Was 01.09.11, 13:15 no ja wróciłam, ominęłam inauguracyjne nudy i poszłam tylko na część organizacyjną pt. kasakasakasa. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Która z Was 01.09.11, 13:24 ale ze co, mam cie nie odprowadzila do szkoly tylko sama musialas isc? Biedna sixowna <glaszcze po glowce> Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Która z Was 01.09.11, 13:37 a nie wiem, jakiś wujek się przyplątał po drodze, to go wzięłam. nie wiem, czy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Która z Was 01.09.11, 13:23 a ja, to bym chetnie przyprowadzil do domu niejedno dziecie pci zenskiej z ostatniej klasy licealnej. Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Która z Was 01.09.11, 22:43 i to kolejny argument za tym, żeby dzieci jednak prowadzać do szkoły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 10:32 U mnie nie miałbyś szans najmniejszych. Bez znaczenia kasa czy władza czy wygląd boga herosa olimpijskiego :P. Odpowiedz Link Zgłoś
mrsnice Re: Która z Was 01.09.11, 13:28 moje dziecięcie wyleciało wczoraj na wakacje. Jeszcze jest miesiąc wakacji dla niektórych :) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Która z Was 01.09.11, 13:31 Wygląda na to że za robienie własnego trzeba się zabrać, bo człowiek w tyle zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 13:58 Do dzieła. Za cztery lata się pochwalisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Która z Was 01.09.11, 14:04 idz na gotowe. Mamusia pod 40 z dziewoja lat 18 :P Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Która z Was 01.09.11, 14:16 pani, to z zycia wziete. Sama prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 14:18 jak pedofilia albo zoofilia albo kur#wa inna filia Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 14:28 nie zrozumiałeś - napisałam "jak i" na to, że napisaleś, że to sama prawda. Ale błagam, już nie ciągnijmy bo mi niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mode.lka Re: Która z Was 01.09.11, 13:32 No ja bogu dzięki nie, jak wiecie... gdybym miała dziecię... to klops... zamkneliby mnie i meża i odebrali prawa rodzicielskie jakby wszystkie brudy wypaplało w szkole nienachalnie manipulowane przez jakas nauczycielke o "dobrej"duszy. ..."trudne sprawy" ... Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 13:58 a czy ty gdzieś tam w innym wątku nie planowałaś syna i to już z kłopotami? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Która z Was 01.09.11, 13:53 moj poszedl, kazalam ubrac to i to , wlosy ulozylam- zapuszcza wiec potrzebna byla pomoc;) po czym zdzwonil sie z kolegami i powiedzial- to ja lepiej pojde sam 9 lat Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 13:59 aneta-skarpeta napisała: > po czym zdzwonil sie z kolegami i powiedzial- to ja lepiej pojde sam tak mniej więcej to u mnie wyglądało a ja już i bluzeczkę wyprasowałam i notesik z różowiutkim długopisem przygotowane miałam Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: Która z Was 01.09.11, 18:14 Koleżanko, ja mam 12letnią córkę, ja muszę mieć takie rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 10:34 A wyprawkę z Hannah Montana ma? na okaziku promocja była :D Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Która z Was 02.09.11, 11:04 Ale wiesz, ze ten brokacik po pewnym czasie odpada? A ja myslalam, ze juz po wsze czasy zostana tak pieknie wypelnione dokumenty w archiwach instytucji, w ktorej pracowalam. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Która z Was 02.09.11, 19:52 astarota belzebuba nergala i asmodeusza czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Która z Was 01.09.11, 14:15 ja starszą do szkoły, młodszą do przedszkola... na szczęście przedszkole mam 50 metrów od domu ... zestresowana zerkałam przez okno co się dzieje w przedszkolnym ogródku starsza to już "prawie nastolatka" - IV kl. tylko w kieszeniach jakoś mi lżej..... Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Która z Was 01.09.11, 17:12 Ja bede 'moje' dzieciaki wyprawiac do szkoly w przyszly wtorek. A dzis za to poprasowalm koszule, spodenki i sukienki i ponaprasowywalam 'etykietki' (nawet na skarpetki). Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: Która z Was 01.09.11, 18:16 Dwa dziecka :) I dwa do pierwszej. Starszą do LO a młodszego do podstawówki. Boję się LO ...Baaardzo. I to nie ze względu na umysłowe możliwości córki a na jej szalejące hormony ... Ratunku ! Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 10:36 Moja matka też się bała i wyrósł jej taki alien :P. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: Która z Was 02.09.11, 10:56 "Moja matka też się bała i wyrósł jej taki alien :P" Nie, no taki to chyba mógłby być ... Byle się nie przykuła w jakiejś rzeźni w obronie kurczaków, zdjęła te cholerne obcasy ( na wszystkich patrzy z góry włącznie z nauczycielami) i nie organizowała pochodów atypisowskich. Niech to wszystko robią dorosłe i odpowiadające za swoje czyny osoby. No i żeby się nie zakochiwała co tydzień. Bo nerwów brak, oj brak ostatnio :P Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 11:05 A to popieram obawy w całej rozciągłości. Tylko wiesz... Smycz musi mieć trochę luzu, przy nodze ciągle to też nie zdrowo :). A zakochiwanie się? Paaani kochana, dobrze, że nie codzień :). Ale mama stwierdziła, że ja się na studiach zachowywałam jak zerwana ze smyczy (imprezy co tydzień z wódą, a w liceum nawet na piwo się mnie nie dało namówić). Nie wiem o co jej chodziło, bo pewnych granic świętych nie przekroczyłam :). Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Która z Was 02.09.11, 11:24 eeetam, po co Ci te nerwy? fajna laska i niech będzie aktywna na wieki wieków, a nie roła na obojętnego buraka, który nawet na wybory nie pójdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: Która z Was 02.09.11, 11:47 "eeetam, po co Ci te nerwy? fajna laska i niech będzie aktywna na wieki wieków, a nie roła na obojętnego buraka, który nawet na wybory nie pójdzie :P" Pewnie, że chcę fajną i aktywną laskę ! :D Ale po maturze :D Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Która z Was 02.09.11, 14:51 no tak :) ale jeśli teraz ją przystopujesz i przestanie jej się chcieć, to później może jej się na nowo nie zachcieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
fajnajozia Re: Która z Was 02.09.11, 18:06 vandikia napisała: > no tak :) ale jeśli teraz ją przystopujesz i przestanie jej się chcieć, to późn > iej może jej się na nowo nie zachcieć :) > Ech, vandikio ... Gdybym tylko miała taką moc, natychmiast bym jej użyła i miała zastopowaną córkę do matury:) A tak to tylko mogę z zaciśniętymi zębami patrzeć co wyczynia :) Przemocy użyję dopiero kiedy zacznie zagrażać innym żywym istotom ... Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Która z Was 02.09.11, 12:05 Hehe, jak nie PO to kto?:P Ja nie pójdę, bo nie ma na kogo głosować. Wszystkich pajaców poznałam, z żadnym się nie identyfikuję. A marsze antypartyjne wzbudzają we mnie lekką agresję jeśli chodzi o organizatorów. Rozumiem jeszcze marsze związków zawodowych, marsze "stop przemocy", rozumiem strajki, ale w skuteczność antypartyjnych wątpie. Ale to nie dyskusja na ten wątek :). Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Która z Was 02.09.11, 14:50 to idź i skreśl wszystkich, daj znać, że interesuje Cię państwo ale nie masz na kogo zagłosować :) Odpowiedz Link Zgłoś