Dodaj do ulubionych

Czy można zapanować nad popędem płciowym

03.09.11, 21:03
Czy to w ogóle jest możliwe aby zdrowa dorosła kobieta wytrzymała i bez seksu i bez masturbacji, czyli w ogóle nie zaspokajając swojego popędu płciowego? Jakie macie zdanie na ten temat? Znacie kogoś kto właśnie od lat już ani nie uprawia seksu, ani nie zaspokaja się sam? A może same tak potraficie? Da się tak? Tak się zastanawiam właśnie czy to możliwe... Bo w końcu jak byłyśmy małymi dziewczynkami tak do 16 czy 18 roku życia (u każdego inaczej) to nie miałyśmy popędu, żadnych potrzeb seksualnych i było wszystko OK. A jak się weszło w okres dorosłości to nagle właśnie zaczął się ten popęd i ciężko nad nim zapanować... trzeba albo uprawiać seks, albo samej się jakoś rozładowywać inaczej chyba się nie wytrzyma? A może wytrzyma? Znacie kogoś kto panuje nad tym, a może same panujecie na tym i właśnie opiszcie jak to robicie?
Obserwuj wątek
    • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:06
      Nie wiem jak panie, ale starczy myśleć głową, a nie dupą i wszystko daje radę.
      • triismegistos Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:09
        Rao, z całą pewnością myśle głową, nie żołądkiem, co wcale nie łagodzi uczucia głodu, jak nie jem...
        • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:12
          triismegistos napisała:

> Rao, z całą pewnością myśle głową, nie żołądkiem, co wcale nie łagodzi uczucia
          > głodu, jak nie jem...
          *
          Ale przecież ona nie mówi o zniwelowaniu popędu, tylko panowaniu nad nim, więc przykład nieadekwatny.
          • violon-czela Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:17
            tez uważam że przykład nieadekwatny.
    • triismegistos Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:06
      Ty serio do któregoś tam roku życia w ogóle nie miałaś popędu? Ok, że ty nie, to ja uwierzę. Ale nie podciągaj pod to wszystkich kobiet. O dziecięcej masturbacji czytałaś?
      • ksiezycowa.dama Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:10
        Poważnie, nie miałam, dopiero w wieku ok. 20 lat zaczęłam się masturbować... a wcześniej nic z tych rzeczy.
        • triismegistos Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:12
          Ok, wierzę ci, że nie miałaś. Ludzie są różni, bardzo.
      • berta-death Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:42
        > O dziecięcej masturbacji czytałaś?

Ale dzieci nie robią tego z powodu popędu płciowego tylko dlatego, że to jest fajne. Tak jak jedzenie cukierków czy oglądanie kreskówek. Ewentualnie dlatego, że działa jak narkotyk i dzięki temu można się odstresować.
        • grassant Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 10:39
          uważasz, że dzieci nie używają przy tym wyobraźni?
    • jej_torebka Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:10
      a po co?
    • asiu_3 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:15
      > Bo w końcu jak byłyśmy małymi dziewc
      > zynkami tak do 16 czy 18 roku życia (u każdego inaczej) to nie miałyśmy popędu,
      > żadnych potrzeb seksualnych i było wszystko OK.

Piszesz powaznie? Jakos ja mam spory poped od okolo 12. roku zycia...
      I moim zdaniem zdrowa kobieta nie wytrzyma bez rozladowania napiecia seksualnego czy to przez seks, czy przez masturbacje.
      • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:34
        Najlepszym sposobem, znanym od wieków, jest szklanka wody...
    • andrzejek4747 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:33
      ..przepraszam...o czym wy tu piszecie?? bo jakos nie moge sie polapac...zawsze spotykalem sie z opinia ze brak sexu to jest wylacznie problem panow...ze to zboki...ze tylko o sexach mysla...mialem to wmawiane caly czas w moim pierwszym malzenstwie...a wy mi tu teraz piszecie ze sa kobiety ktore potrzebuja sexu??? i nie wstydza sie o tym mowic??a na jakiej planecie tak jest???no jestem zszokowany bo przez tyle lat czulem sie jako ten ciagle glodny i marudzacy o sexie...a tu patrzcie...to nie tylko problem panow...patrzcie jak to czlowiekowi mozna wszystko wmowic...eh
      • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:37
        Ehhhh...Wiesz, to tylko forum w necie...Wszystkie jesteśmy super-laski, ciągle chcemy i wciąż nam mało. Nie muszę chyba dodawać, że jesteśmy także bogate i inteligentne. Jak to w necie. Że wszystkie młode to nie piszę bo kilka się przyznało do wieku:P
      • marguy Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:40
        andrzejku,
        im wiecej twoich postow czytam, tym bardziej zastanawiam sie nad tym czy ty naprawde jestes takim frajerem czy tylko udajesz?
        Bo trudno mi uwierzyc zeby przy takim stanie umyslu uchowac sie tyle lat bez wiekszych katastrof.
        • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:42
          Wiesz, może on to JEDNA WIELKA KATASTROFA :P
        • andrzejek4747 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:59
          ...o...pierwszy raz ktos stwierdza ze sledzi to co ja pisze...no dobra---to zadawaj pytania co chcesz o mnie wiedziec...juz nie jestem j23...teraz bede otwarta ksiega...pozdro...a kropkowac lubie...wyrozniam sie tak sposrod innych
    • six_a Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:36
      a w jakim celu ona ma wytrzymywać?
      w zakonie jest?
      • ksiezycowa.dama Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:37
        Nie, po prostu tak z ciekawości się zastanawiam czy to możliwe.
        • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:39
          Tak jak alkoholik może przestać pić tak i sexoholiczka może się zamienić w niemasturbującą się zakonnicę, pytanie tylko po co?
          • ksiezycowa.dama Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:43
            Pytanie w temacie nie brzmi: PO CO? tylko: jak nad tym zapanować? ;)
            • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:45
              ksiezycowa.dama napisał:

> Pytanie w temacie nie brzmi: PO CO? tylko: jak nad tym zapanować? ;)
              *
              Dokładnie tak samo, jak nad wszystkim innym - silną wolą.
              • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:55
                No, prawie nad wszystkim innym. Mimo posiadania silnej woli poszłam sikać:P
                • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:56
                  cowgirl_ride napisała:

> No, prawie nad wszystkim innym. Mimo posiadania silnej woli poszłam sikać:P
                  *
                  Ale jakbyś nie pojszła, to po jakimś czasie nie wola by się poddała, a pęcherz - siła wyższa :P
                  • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:00
                    Nie wyższa ale mokra:P
                    • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:08
                      cowgirl_ride napisała:

> Nie wyższa ale mokra:P
                      *
                      I w dodatku w bezpośrednim sąsiedztwie duszy się znajdująca!
                      • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:34
                        Hmmmmm...Podobno jestem bezduszna. Fakt, to opinia byłego męża wygłoszona po rozwodzie i po sporym uszczupleniu jego zasobów pieniężnych :P
                        • raohszana Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:43
                          cowgirl_ride napisała:

> Hmmmmm...Podobno jestem bezduszna. Fakt, to opinia byłego męża wygłoszona po ro
                          > zwodzie i po sporym uszczupleniu jego zasobów pieniężnych :P
                          *
                          Modliszka i pijawka na dodatek :P
            • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:59
              "Jak" wynika z "jakiego powodu". Jeśli jakimkolwiek praktykom seksualnym będzie towarzyszyła realna kara (np. śmierci) to popęd płciowy oże zostać zahamowany strachem. Dlatego zapytałam "po co". To, oczywiście kolokwializm więc poprawiam się, żeby było poprawnie: "JAki jest powód, który powoduje konieczność zapanowania nad popędem płciowym"?
        • grassant Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 10:40
          ksiezycowa.dama napisał:

po prostu tak z ciekawości się zastanawiam czy to możliwe.

spróbuj sama.
    • berta-death Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:38
      > Znacie kogoś kto panuje nad tym,

Podobno zakonnice tak mają, ale nie wiem czy to prawda.
      • cowgirl_ride Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:41
        Tak? Zakonnice tak mają, kiedy siostra (wielokrotnie ) przełożona każe szatkować ogórki i marchewkę :P
        • berta-death Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:45
          Podobno dlatego szatkują te marchewki i ogóry, żeby pokus uniknąć. Zdecydowanie gorzej jest ze świecami ołtarzowymi. Cholerstwo jak jest poszatkowane to nijak palić się nie chce.
    • swiete.jeze Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 21:45
      > Bo w końcu jak byłyśmy małymi dziewc
      > zynkami tak do 16 czy 18 roku życia (u każdego inaczej) to nie miałyśmy popędu,

Chyba ty.
    • andrzejek4747 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:03
      ...jestem sponiewierany przez te wasze niezdecydowanie...jak sie ty przytulisz to jest ok ale jak ja sie przytule i zaczynam glaskac to jestem zbok i nic innego mi nie w glowie tylko sex...czesty bol glowy to tez moj wymysl i brak ochoty to tez moj wymysl...wogole jestem zdziecinnialy...zdrobnialy ...co ty powiesz to jest swiete i przemyslane a kazde moje slowo jest glupie ...puste...nieprzemyslane...zbok i idiota kipi ze mnie...czy jest tu na sali jakis lekarz???...eh
    • maitresse.d.un.francais brom brać? nt 03.09.11, 22:21
      • cowgirl_ride Re: brom brać? nt 03.09.11, 22:36
        Nie brombrać! Albo jak brombrać to zawsze z prezerwatywą:P
        • maitresse.d.un.francais Re: brom brać? nt 03.09.11, 22:42
          cowgirl_ride napisała:

> Nie brombrać! Albo jak brombrać to zawsze z prezerwatywą:P

znasz ten kawał o babie, co jej lekarz pytał, czy brom brała?
          • cowgirl_ride Re: brom brać? nt 03.09.11, 23:08
            Coś mi się, właśnie, kołatało z tym brombraniem ale nie pamiętając, poszłam innym torem;)
    • lonely.stoner Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:27
      wydaje mi sie ze to niemozliwe, nawet jak sie czlowiek zaprze i bedzie sie kontrolowal podczas tego gdy jest swiadomy, to wystarczy ze zasnie i podswiadomosc da znac (mi sie zdarzalo miewac takie silne orgazmy podczas snu ze sie budzilam heh). Sa oczywiscie ludzie co pewnie maja poped znikomy albo zaden ale oni wtedy nic nie musza kontrolowac.
      • andrzejek4747 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 03.09.11, 22:32
        ...patrzcie ile to sie dobra marnuje na tej ziemi...
    • mi_nutka3 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 00:01
      Znam jedną dizewczynę, która ma baaaardzo małe potrzeby seksualne i nigdy się nie masturbuje a seks uprawia naprawdę sporadycznie. Raz na 3-4 tygodnie. Mówi, że seks sprawia jej ból i ma w psychice zakodowane, ze to coś niedobrego (możliwe że jedno wynika z drugiego...), dlatego tak rzadko to robi. Jak sądzę mogłaby w ogóle zrezygnować z seksu i nie robiłoby jej to większej róznicy. Ja kiedyś też interesowałam się tym tematem - tzn. w jaki sposób i czy w ogóle da się zmniejszyć swoje libido. W necie nie ma w zasadzie o tym nic a i większość ludzi, jak o to zapytasz, wyśmieje Cię. Bo po co zmniejszać skoro to takie super? Tymczasem duże libido naprawdę może uprzykrzyć życie. Zwłaszcza samotnej kobiecie. Ale nie tylko wtedy. Ja miałam kiedyś chłopaka, który z jakichś powodów nie chciał się ze mną kochać. Oficjalnie uważał, ze to mnie skrzywdzi, że przestaniemy się szanować i tym podobne głupoty (nieoficjalnie myślę, że chodziło o co innego ale nieważne). Wtedy właśnie postanowiłam się wyzbyć swojego popędu. Może to będzie śmieszne, ale żeby wzmóc mobilizację wymyśliłam specjalną "modlitwę", którą powtarzałam kilka razy dziennie (w myśl zasady, że kłamstwo często powtarzane staje się prawdą), w kalendarzu odhaczałam każdy kolejny dzień uśmieszkiem (też po to żeby się zmobilizować), unikałam wszelkiej tematyki seksualnej, piłam melisę i zażywałam tabletki uspokajające. Niestety natury nie da się oszukać. Z każdym kolejnym dniem miałam coraz więcej erotycznych snów i im bardziej chciałam nie myśleć o seksie tym więcej rzeczy mi się kojarzyło. Ogółem wytrzymalam tylko 10 dni, bo erotyczne sny są naprawdę męczące jeśli po przebudzeniu z nich nie można nic z sobą zrobić. Tak więc, odnosząc się do tematu, zapanowanie nad swoim popędem jest chyba uzależnione od tego na ile jest on wysoki. Ja już wielu rzeczy próbowałam żeby się go wyzbyć czy chocby zmiejszyć, ale się nie udało. Kiedyś się strasznie zadręczałam i męczyłam z tym ale teraz uważam, ze to taka sama potrzeba fizjologiczna jak inne i po prostu tak to traktuje. Lepiej mi z tym i zdrowiej. I Tobie księżycowa.damo tego życzę jeśli masz taki sam problem jak ja miałam.
    • forumeo Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 01:21
      Czy kobiety mają mniejszy popęd płciowy od mężczyzn,
      czy tylko mniej go okazują niż mężczyźni?
      • mi_nutka3 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 02:03
        forumeo napisał:

> Czy kobiety mają mniejszy popęd płciowy od mężczyzn,
        > czy tylko mniej go okazują niż mężczyźni?
        Różnie.
    • spawacz.drewna Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 01:56
      impotenci?
    • akle2 Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 03:13
      Można, tylko po co?
    • grassant Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 10:36
      pytaj na forum "Zakonnice"
    • xolaptop Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 04.09.11, 11:47
      Jedną z rzeczy różniącą ludzi od zwierząt jest to, że człowiek może zapanować nad swoimi popędami, żądzami, jakkolwiek tego nie nazwiemy.
    • ursyda Re: Czy można zapanować nad popędem płciowym 05.09.11, 00:09
      ksiezycowa.dama napisał:

>Bo w końcu jak byłyśmy małymi dziewzynkami tak do 16 czy 18 roku życia (u każdego inaczej) to nie miałyśmy popędu, żadnych potrzeb seksualnych i było wszystko OK.

Jak miałam szesnaście lat to ja już całkiem dużą dziewczynką byłam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka