Dodaj do ulubionych

Szkolna wycieczka

23.05.04, 17:27
Moje dziecko wyrusza na dwudniową wycieczkę szkolną dość daleko i mam
problem , ponieważ ma dopiero 10 lat i jedzie pierwszy raz na taką
wycieczkę , nie wiem co można , trzeba i co powinno mieć dziecko na takiej
wycieczce !!!! Ubranie buty co jeszcze ? Atrakcją jest AQUAPARK więc na
pewno strój kąpielowy ale co jeszcze .... Macie dzieci ... doradżcie coś !!!!
Obserwuj wątek
    • wuzetka1 Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 17:39
      alka seltzer na kaca
      jesli dziecko jest dosc dojrzale jak na swoj wiek to paczka prezerwatyw bedzie
      jak najbardziej na miejscu
      pieniadze
      • Gość: Ania Re: Szkolna wycieczka IP: 195.150.115.* 23.05.04, 17:45
        Prezerwatywy dla 10 latka ??????????
        • wuzetka1 Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 17:48
          przezorny zawsze ubezpieczony
          lepiej dac prezerwatywy, bo na miejscu moze nie byc gdzie kupic
          zreszta 10 lat to taki glupi wiek, ze dziecko moze sie jeszcze wstydzic
          poprosic o prezerwatywy w sklepie wiec lepiej kupic samemu niz potem plakac nad
          rozlanym mlekiem
      • giga28 Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 17:52
        WUZETKA jesteś kopnięta .... naprawdę pomyśl co ty piszesz ... wkurzyłam się .
        To jest DZIECKO !!! a nie jakaś panna co ma 17-18 lat .
        • wuzetka1 Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 20:18
          dzieci dojrzewaja coraz szybciej :P
          • oltynka1 Do Wuzetki 23.05.04, 21:18
            Taaaak, Ty się kobieto zastanów, myślenie zazwyczaj nie boli. Mam nadzieję, że
            swoich rad co do prezerwatyw dla 10-latków nie opierasz na doświadczeniach z
            własnymi pociechami. Wiesz, żarty żartami, ale to śmieszne nie było, raczej
            żałosne.

Ola
          • akordex Re: Szkolna wycieczka 25.05.04, 21:20
            wuzetka1 napisała:

> dzieci dojrzewaja coraz szybciej :P

A ty się cofasz. (też coraz szybciej) :P
      • Gość: obiektywna oto przyklad niezmierzonej poziomem IQ tępoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 09:53
        Wuzetka, to ta sama , ktora zalozyla wątek o wyższym IQ ludzi studiujących
        przedmioty ścisłe (ona sama) nad humanistycznymi. I teraz widzimy czarno na
        białym, jak wygląda intelektualistka z wysokim IQ. Proponuje matce 10latka,
        zeby zabrało z sobą na wycieczkę szkolną lek na kaca i prezerwatywy.
        • oltynka1 Hmm 24.05.04, 22:54
          Gość portalu: obiektywna napisał(a):

> Wuzetka, to ta sama , ktora zalozyla wątek o wyższym IQ ludzi studiujących
          > przedmioty ścisłe (ona sama) nad humanistycznymi. I teraz widzimy czarno na
          > białym, jak wygląda intelektualistka z wysokim IQ. Proponuje matce 10latka,
          > zeby zabrało z sobą na wycieczkę szkolną lek na kaca i prezerwatywy.

O, a to ciekawe ! No, no,hmm... to już chyba wszystko na temat wykształcenia
          wiemy. Taaak, życie weryfikuje wszystko.

Pozdrawiam

Ola
        • Gość: camel WUZETKA jest super:)) IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.04, 21:47
          dawno si etak nie usmialem:))
          wuzetka rulez:)

camel
          • oltynka1 Re: WUZETKA jest super:)) 26.05.04, 08:32
            Taaaak, ja też się powoli od jej postów uzależniam, he he.

Ola
    • wuzetka1 Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 17:40
      karta telefoniczna ew. komorka
    • Gość: ameliaa Re: Szkolna wycieczka IP: *.wmc.net.pl 23.05.04, 17:43
      1Jeżeli ma chorobę lokomocyjną(lub nie wiesz czy ma) nie zapomnij a
      odpowiednich tabletkach
      2.Do jedzenia-raczej nie czekoladki i chipsy, najlepiej coś
      lekkostrawnego,ważne picie
      3.kieszonkowe
      4.aparat fotograficzny (jeżeli boisz się,że zgubi lub mu ukradną-daj go
      wychowawczyni)
      5.Zapewnij dziecko,że w razie jakiegoś problemu może liczyć na pomoc opiekuna
      lub wychowawcy)
      6.To już rada dla Ciebie:nie zamartwiaj się,to pierwsza,ale z pewnościaą nie
      ostatnia wycieczka na którą Twoje dziecko się udaje,wiec śpij spokojnie,a po
      powrocie wysłuchaj koniecznie jak było,gdzie byli,z czego się śmiali...
    • Gość: prion Re: Szkolna wycieczka IP: *.acn.waw.pl 23.05.04, 17:53
      Nie mam dziecka, ale jezdzilem jako male dziecko (wlasnie od 10-tego roku) na
      wycieczki, jednoczesnie, moja kochajaca mama "uszczesliwila" mnie ze dwa
      razy objuczajac 15-toma kilogramami zbednego balastu, dlatego pozwole
      sobie napisac, co 10-letniemu chlopakowi potrzeba na dwutygodniowa wycieczke
      o profilu turystycznym (czyt. na lazenie z plecakiem po gorach).
      - dwie (I TYLKO DWIE!) pary ZNOSZONYCH butow (jedna na nogach, druga w plecaku),
      jesli mu wcisniesz nowe buty, znienawidzi cie za to!
      - podobnie spodnie, dwie pary - jedna z nich na sobie
      - ze trzy koszule, w tym jedna gruba/ciepla (jedna z nich na sobie)
      - cos od deszczu (skafander juz chyba za ciezki na ta pore roku, cos lzejszego).
      - pare zmian bielizny,
      - mydlo, pasta, scyzoryk, niezbednik, bandaz, plaster, tabletki przeciwbolowe,
      troche papieru toaletowego, ze dwie, trzy konserwy (nawet jesli beda mieli
      zapewnione wyzywienie)
      - tyle pieniedzy, zeby w razie czego mial na bilet powrotny (nawet jesli to jest
      wliczone w cene wycieczki!)
      - sprzet do spania tylko w przypadku gdy organizatorzy tego nie zapewniaja

Pamietaj, ZNOSZONE BUTY i bez nadmiarowych spodni, skafandrow itp.
      Absolutne minimum! Mamusie maja tendencje do przeciazania swoich pociech - takim
      mamusiom polecam 10-cio kilometrowy spacer z plecakiem ktore same zapakowaly.

Reszte dopisze reszta.
      • Gość: prion Re: Szkolna wycieczka IP: *.acn.waw.pl 23.05.04, 17:56
        Zapomnialem: sznurek, reklamowka i plastikowy, litrowy pojemnik na wode,
        uwaga - sprawdz jak plastik zachowuje sie w starciu z wrzatkiem.
        I - ktos tu juz napisal - prezerwarywy, no i moze Viegre (zeby
        kolezanki po wycieczce sie z niego nie smialy).
        • nat.ka Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 20:01
          a ten pojemnik to po co???
    • mobypussy Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 20:16
      a mnie sie wydaje, ze zadnych menaszek, scyzoryków czy konserw to on nie
      potrzebuje. ani gumek (!) z konserwa to sobie na pewno nie poradzi to raz, a
      dwa to nie sadze ze bylaby mu zbedna, podobnie jak pieniadze na bilet powrotny
      (!)
      przeciez to jest wycieczka szkolna, i sadze ze w kraju, a nie jakis wyjazd z
      niepewnego biura podrozy na Karaiby!

zrob mu kanapki ze 4, bo z tego co ja pamietam gdy mialam wiecej to wyrzucalam
      do kosza. wychowawcy na pewno wiedza kiedy dzieci powinny zjesc posilek.
      daj mu troche slodyczy. dzieci w autobusie lubia sie pochwalic czyms dobrym,
      poczestowac kolege. nawet jesli mialby sie potem zle poczuc, lepsze to niz
      patrzenie jak inni jedza. ale prowiant slodki raczej bez przesady (jakies
      holenderskie ciacha, paluszki, lizaka) do tego tak jak ktos wspomnial daj mu
      przed podroza ze dwi tabletki (coby podroz dobrze zniosl), komoprke mysle ze ma
      (jak nie, nic nie szkodzi), aparat niekonieczny, bo dzieci w tym wieku nie
      widza piekna przyrody lecz zabawy i wyglupy z rowiesnikami. nie dawaj mu
      absolutnie termosa.
      2 dni to niewiele, mysle ze to co sama wymyslisz bedzie wystarczajace, nie
      zapomnij o pieniadzach. nawet ja wyda na glupstwa, zawsze bedzie mial z tego
      radoche.
      wygodne (jedne) buty, cieply sweter, kurtka. pogoda nie za dobra na wycieczki,
      wiec lepiej cieple ciuchy mu przyszykuj.
      • mobypussy Re: Szkolna wycieczka 23.05.04, 20:18
        nie sądze czytaj sądze :]
        > dwa to nie sadze ze bylaby mu zbedna,
      • Gość: P.S.J. Po co gumki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.04, 21:34
        zlonierze USA przed desantami na Pacyfiku czesto naciagali gumki na lufy
        karabinow, by nie dostala sie do luf woda... nie sugeruje, ze Twe dziecko
        jedzie na II Krucjate Dzieciecą (do Palestyny?), ale prezerwatywa jest:
        A)wodoszczelnym
        B) bardzo rozciągliwym
        C)wytrzymałym

pokrowcem/pojemnikiem na najrozniejsze rzeczy.
        • mobypussy Re: Po co gumki? 23.05.04, 21:50
          szkoda ze o niej nie pomyslalam jak skladalam choinke tej zimy :P
      • Gość: prion Re: Szkolna wycieczka IP: *.acn.waw.pl 23.05.04, 22:22
        > 2 dni to niewiele

Aaaaa, przeczytalem 2 tygodnie! W takim razie
        moje wypociny mozna spokojnie w dupe wsadzic!
        • moniorek1 Re: Szkolna wycieczka 24.05.04, 02:37
          Boze kobieto tobie totalnie brak wyobrazni,a twoj watek jest chyba najglupszy
          jaki kiedykolwiek widzialam. My mamy wiedziec co twoje dziecko powinno wziasc
          na wycieczke? Jaka z ciebie matka jak nie wiesz co moze mu sie przydac. Jak
          dzieciak leje w pory to zapakuj mu pieluche,zeby nie zmoczyl lozka,jak jest
          maminsynkiem to nie zapomnij rowniez o chusteczkach i jego przytulance. Poza
          tym rusz swoja mozgownica i sama pomysl co bedzie mu potrzebne na te dluuuuugie
          dwa dni.
          • mobypussy Re: Szkolna wycieczka 24.05.04, 07:02
            moniorek, to że jestes burakiem to nie znaczy że na forum musisz wioche robić!
            po to są ludzie na tym forum, by pisać co im do głowy przyjdzie, i wyrażać
            swoje opinie, ew. czasami pomoc w problemie.
            autorka wątku wie najlepiej jak wyprawić dzieciaka, a potrzebuje jedynie
            wsparcia psychicznego i przytakniecie. no moze uwag lepiej doswiadczonych
            kobiet.
            ale na pewno nie potrzebne są tu chamskie uwagi jakiejs sasmarkanej gówniary.
          • reniatoja Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka. 24.05.04, 08:31
            Jakim prawem zarzycasz tej kobiecie, ze jest zla matka? O tym, ze jestes
            chamska i wulgarna (pory, pielucha i inne takie), robisz bledy ortograficzne i
            chyba cie po prostu szerszen uzadlil w posladek - stad ta agresja)- nie
            wspominam, bo to twoja sprawa, co soba reprezentujesz. Ale bezpodstawne
            zarzucanie zatroskanej i przejetej kobiecie, ze jest zla matka mnie wkurzylo
            niesamowicie. Prostaczko, powinnas ja przeprosic.
            • Gość: majjka Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:08
              ty jestes tez niezla prostaczak, szerszen nie zadli tylko gryzie.
              • reniatoja Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 24.05.04, 12:18
                Gość portalu: majjka napisał(a):

> ty jestes tez niezla prostaczak, szerszen nie zadli tylko gryzie.

Dzieki za info o szerszeniach. tak czy inaczej, posladek ugryziony przez
                szerszenia mocno boli i moze stad ta agresja u moniorówy.
            • moniorek1 Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 25.05.04, 01:26
              WIesz co reniu sama jestes prostaczka wiec odwal sie z laski swojej. Bledy
              kazdy tu robi,wiec daruj sobie pouczanie co? sama lepiej poducz sie ortografii
              tez ci sie przyda.
              • wuzetka1 Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 25.05.04, 01:52
                Monior wierz mi, Ty jestes wieksza niz renia i ktokolwiek.
                W dodatku jestes strasznie agresywna i rzucasz sie jak ryba wyciagnieta z wody.
                • moniorek1 Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 25.05.04, 02:39
                  wuzetka1 napisała:

> Monior wierz mi, Ty jestes wieksza niz renia i ktokolwiek.
                  > W dodatku jestes strasznie agresywna i rzucasz sie jak ryba wyciagnieta z
                  wody.

Porazila mnie twoja opinia na temat mojej osoby chlip chlip.Teraz przez ciebie
                  chyba popelnie samobojstwo,bo po po co taka beznadziejna osoba jak ja ma
                  chodzic po tym padole razem z wami dobrze wychowanymi i madrymi.
                  • reniatoja Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 25.05.04, 15:35
                    W ogole nie chodzi o to, zeby cie czyjas opinia porazala czy tez nie. Po prostu
                    zastanow sie z jakiego powodu wyskoczylas tak na te dziewczyne i z laski swojej
                    wyciagnij wnioski, bo twoja odpowiedz dla Autorki watku jest po prostu chamska,
                    prostacka i obrazliwa i wielka zagadka jest dla mnie co sklonilo cie do
                    napisania takiej wlasnie. Moze zechcesz mnie oswiecic. Pewnie nie zechcesz, bo
                    prawdopodobnie sama nie wiesz dlaczego tak na nia wyjechalas, a teraz sama
                    widzisz ze zachowalas sie jak totalna idiotka tylko nie potrafisz powiedziec
                    sorry przepraszam czy cokolwiek w tym stylu, tylko najlatwiej jest teraz
                    ironizowac i udawac glupa. czesc. Ortografii ucze sie cale zycie.
                    • moniorek1 Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka 25.05.04, 18:37
                      Nadal uwazam,ze ta kobieta jest niepowazna. Jak obcy ludzie moga wiedziec co
                      bedzie potrzebne jej dziecku? Poza tym on jedzie tylko na dwa dni,a ona zrobila
                      z tego wydarzenie jakby jechal na miesiac. Jak dla mnie wykazala sie totalnym
                      brakiem wyobrazni skoro dwudniowy wyjazd sprawil jej tak duzy problem. Nie mam
                      jeszcze dzieci ,ale nie mialabym problemu zeby spakowac dziecko czy doroslego
                      wystarczy troche ruszyc glowa i POMYSLEC (to nie boli). Wracajac do twojej
                      poprzedniej wypowiedzi ja nie napisalam o niej ,ze jest zla matka tylko bez
                      wyobrazni ,a to jest roznica.
                      • akordex moniorek zabrał głos... 25.05.04, 21:18
                        ... czyli kolejny dowód, że wspolczesna wersja neandertalczyka istnieje.
                      • Gość: basia Re: Monior, sorry, ale jestes ostatnia prostaczka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 23:04
                        Misiu! Twoja mała córeczka będzie potrzebowała tego wszystkiego co jest
                        niezbędne na WYCIECZKACH SZKOLNYCH .A więc coca-cola , chipsy i inne
                        zapychacze , poza tym coś aby nie miała torsji .Dużo kasy , bo gdy wysiądzie na
                        pierwszym parkingu jest nadzieja ,że wykupi to wszystko , co miejscowy
                        straganiarz będzie miał do zaoferowania . Na noc , bo na wycieczkach z
                        noclegiem na ogół się nie śpi proponuję piłkę do siatkówki , linę
                        ubezpieczającą / gdyby wpadła na pomysł przechodzenia po parapecie po
                        zewnętrznej stronie bydynku / , następnie śrubokręt w celu przykręcenia deski
                        sedesowej gdy nieszczęśliwy traf sprawi , że się niechcący oderwie , zapasową
                        szybę do drzwi i oczywiście masę kosmetyków w celu ciągłego poprawiania urody .
                        Acha jeszcze powinnaś jej włożyć do plecaka listę prezentów jakie ma przywieść
                        z wycieczki szkolnej , najmilszą pamiątką są puszki z piwem oczywiście
                        kupoweane z myślą o tatusiu! Pa - stały bywalec wycieczek szkolnych Basia z II c
          • oltynka1 Re: Szkolna wycieczka 24.05.04, 23:05
            Po to jest coś takiego jak tytuł wątku, aby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
            Jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to poprostu nie odpowiadaj !!!
            Znajdź może sobie jakiś ciekawy post o tym jak, po co i gdzie depilować. O, na
            Cosmopolitan znajdziesz na pewno tematy, które będą odpowiadały Twoim
            zainteresowaniom.

Pozdrawiam

Ola
            • moniorek1 Re: Szkolna wycieczka 25.05.04, 01:38
              oltynka1 napisała:

> Znajdź może sobie jakiś ciekawy post o tym jak, po co i gdzie depilować. O,
              na
              > Cosmopolitan znajdziesz na pewno tematy, które będą odpowiadały Twoim
              > zainteresowaniom.
              >
              > Pozdrawiam
              >
              > Ola

Bardzo dziekuje za wskazowki chyba sie przeniose na to forum,bo faktycznie nie
              wiem nawet jak sie depilowac. Tylko mam mala prosbe pomoz mi znalezc to forum
              bo nie wiem jak mam sie tam dostac.

• oltynka1 Instrukcja 25.05.04, 13:21
                Już wyjaśniam Skarbie. Spróbuj wejśc na główną stronę forum Kobieta i tam, na
                górze gdzie znaleźć można między innymi nazwy takie jak Poradnik Domowy i
                Uroda, klikasz na Cosmopolitan. Powtarzam Cosmopolitan. Polecam lepsze od Forum-
                humorum :), w sam raz dla kogoś kto nie dorósł jeszcze do odpowiadania na
                niektóre posty.

Pozdrawiam

Ola
    • Gość: camel WUZETKA RULEZ! IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.04, 21:48
      wuzetka, tekst o "wyprawce" dziecka byl extra.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka