Dodaj do ulubionych

Daleko szukacie

12.09.11, 22:57

.. jakichś książąt. A to Wiliam, a to Albert. A ten ładny, a ten nie. A swojskim to nie łaska się zainteresować i pochylić nad książęcym urokiem tudzież gustem?;
www.plotek.pl/plotek/51,79592,10274987.html?i=0&bo=1
Ten garniturek w kratkę z połyskiem to chyba specjalny książęcy sznyt. Bo w innych sferach to by nie przeszedł.I "leży" jak szyty przez p. Felka z Ząbkowskiej;)) O maj got!;)) I fizjonomia jakaś mało arystokratyczna. Natomiast małżonka to jest TO. Pasują do niej kulczykowe majętności;) Jak widać nie zawsze panny lecą na fortunę. Czasami wystarczy tytuł.
Obserwuj wątek
    • ursz-ulka Re: Daleko szukacie 12.09.11, 22:58
      Ale śmiech... he hehe
      • pattaya_x Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:07
        wiesz ja osobiscie wole takich facetow co w swoim zyciu cos osiagneli, a nie dostali w spadku od dziadka ojca np. jak tu dla mnie to juz jakas paranoja z tymi krolewnami i ksieciami.
        W ogole co z niego za jakis ksiaze?

Dla mnie czlowiekiem sukcesu pod kazdym wzgledem jest Kliczko jeden i drugi.
        • ursz-ulka Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:19
          W spadku po dziadku to może jedynie wielkiego uja dostać i intelekt.
        • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 13.09.11, 16:20
          ksieciami.

Książętami.

W ogole co z niego za jakis ksiaze?

Nie rozumiem pytania, tytuł jest dziedziczny.
    • lolcia-olcia Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:00
      fantastycznie bydło jest i na rodzimym podwórku
    • ikcort Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:02
      Straszny pajac z tego "księcia", rzeczywiście.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:04
      Ale fatalny garnitur...
      • rannie.kirsted Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:18
        bo oni wszystko maja blyszczace, podloge w kuchni maja pozlacana to czemu i nie garniak?
    • ursyda Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:04
      ona w tej tunice i tym wianku wygląda jak źle zrobiony aniołek na choinkę
      • ursz-ulka Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:08
        Ważne że bal był i było o czym pisać...
    • stedo Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:13
      No i " z okazji 10 rocznicy ślubu, para zorganizowała Bal Charytatywny na Zamku w Wiśniczu, który JEST własnością rodu."
      A tu chyba dane nieaktualne:
      pl.wikipedia.org/wiki/Zamek_w_Nowym_Wi%C5%9Bniczu
      bo podają że:" obecnie stan prawny obiektu jest nieuregulowany i administruje nim Muzeum Ziemi Wiśnicki"
      Jak widać " stan prawny został uregulowany";)) Posag żony pomógł;))
      Ale zamek super. Uchował się. I będzie za co go utrzymać, m.in. dzięki takim balom charytatywnym.

• mumia_ramzesa Re: Daleko szukacie 13.09.11, 12:40
        Najb. aktualne inf. powinny byc tutaj: zamek
        Calkiem niezly ten zamek, tez bym taki chciala.
        • kombinerki.pinocheta Re: Daleko szukacie 14.09.11, 16:37
          To ci kupie.
          • mumia_ramzesa Re: Daleko szukacie 14.09.11, 18:43
            Dobra, zaczynaj zbierac.
    • ka-mi-la789 Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:15
      Księżna Kulczyk-Lubomirska - nazwisko równie ahystokhatyczne jak swojskie, czerstwe, zarośnięte pycho księciunia. Nad jego ciuchem znęcać się nie będę, bo już inni mnie wyręczyli. Ale cóż - to jest ahystokhacja na miarę naszych możliwości.
    • maly_zlosliwiec Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:20
      Mamy kilku księciów w Polsce. Kto chce ranking najprzystojniejszego?
      Dzisiaj już wspominałam, są faceci, przy których nawet feministki zaczynają lekko zmieniać zdanie.

• stedo Re: Daleko szukacie 12.09.11, 23:55
        Trochę tzw. arystokracji polskiej jeszcze po świecie egzystuje. Nawet spotykają się prawie co roku by zaprezentować swoje latorośle na Balu Debiutantów:
        baldebiutantow.pl/index.htm
        Szkoda że na zdjęciach prezentowanych w galerii nie jest napisane kto jest kto.
        Pamiętam reportaż z jednego z pierwszych balów, chyba jeszcze w latach 90tych. Był na nim np. taki polski arystokrata z Brazylii o znanym nazwisku, nie pamiętam w tej chwili, ale coś jak Poniatowski czy Zamojski tyle że czarnoskóry, albo inny co ani be ani me po polsku o nazwisku Rej. Chwalił się że jego rodzina ma jeden z zamków nad Loarą.
        • maly_zlosliwiec Re: Daleko szukacie 13.09.11, 00:27
          Masz tutaj ściągę ) :
          www.sejm-wielki.pl/
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Daleko szukacie 13.09.11, 09:57

> Trochę tzw. arystokracji polskiej jeszcze po świecie egzystuje. Nawet spotykaj
          > ą się prawie co roku by zaprezentować swoje latorośle na Balu Debiutantów:
          > baldebiutantow.pl/index.htm
          > Szkoda że na zdjęciach prezentowanych w galerii nie jest napisane kto jest kt
          > o.
          > Pamiętam reportaż z jednego z pierwszych balów, chyba jeszcze w latach 90tych.
          > Był na nim np. taki polski arystokrata z Brazylii o znanym nazwisku, nie pamię
          > tam w tej chwili, ale coś jak Poniatowski czy Zamojski tyle że czarnoskóry, alb
          > o inny co ani be ani me po polsku o nazwisku Rej. Chwalił się że jego rodzina m
          > a jeden z zamków nad Loarą.

Bo to są tacy arystokraci mniej widoczni. Na tym poniekąd arystokracja polega.

Nasze "wyższe sfery", to bardziej do tańca z gwiazdami pasują a nie do arystokracji.
          www.plotek.pl/plotek/51,78649,10276887.html?i=0&bo=1
        • berta-death Re: Daleko szukacie 14.09.11, 15:16
          Znaczy, że na ten do Wiednia ich nie zapraszają, że zorganizowali własny? Pannę od bunga bunga zaprosili polskich księżniczek nie chcą?
    • aneta-skarpeta Re: Daleko szukacie 13.09.11, 10:03
      pierdziu książe, ale jaką boska suknia "slubna"
    • 0riana Re: Daleko szukacie 13.09.11, 14:26
      Nie rozumiem skad te wasze zlosliwosci. Nie przyjdzie zadnej do glowy ze moze Ci ludzie sie kochaja? I chca te swoja milosc uczcic? Ze stac ich aby zrobic to z przytupem, to czemu mieliby robic impreze w remizie? A facet sie ubral tak jak mu sie podobalo - przypomne Wam, ze krolowa Ela II wygrywala swego czasu w rankingach najgorzej ubranych kobiet.
      • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 13.09.11, 16:23
        Nie przyjdzie zadnej do glowy ze moze Ci ludzie sie kochaja? I chca te swoja milosc uczcic?

jak już, to "ci ludzie", zaimek "Ci" piszemy z wielkiej litery, kiedy jest to zaimek osobowy, a nie (jak tutaj) wskazujący

dla mnie "odnawianie przysięgi małżeńskiej" to jakaś szopka, niezależnie, czy czyni to książęca para, czy Hela i Zdzisio z Pcimia
        • ka-mi-la789 Re: Daleko szukacie 13.09.11, 16:33
          maitresse.d.un.francais napisała:

> jak już, to "ci ludzie", zaimek "Ci" piszemy z wielkiej litery, kiedy jest to z
          > aimek osobowy,

A i to nie zawsze.
          >
          > dla mnie "odnawianie przysięgi małżeńskiej" to jakaś szopka, niezależnie, czy czyni to
          >książęca para, czy Hela i Zdzisio z Pcimia

Nie wspominając o tym, że szastanie forsą, "bo mnie stać" bardziej do Zdzisia z Pcimia pasuje niż do prawdziwie wyższych sfer.
        • kochanic.a.francuza Re: Daleko szukacie 13.09.11, 16:33
          "dla mnie "odnawianie przysięgi małżeńskiej" to jakaś szopka, niezależnie, czy czyni to książęca para, czy Hela i Zdzisio z Pcimia"

Alez oni wygadaj na na tyle bystrych by wiedziec, ze tlumy kochaja szopki i glodne sa chocby kapiei w "wyzszych sferach". Dzieki snobizmowi goscie bedzie wiecej i karetke szybciej sie kupi.
          Zreszta gdzies ta kase trzeba wydawac.
          • cowgirl_ride Re: Daleko szukacie 14.09.11, 08:31
            Tatuś "panny młodej-odnowionej" taka karetkę by mógł kupić w trzy minuty, jak sadzę...
            • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 14.09.11, 14:45
              cowgirl_ride napisała:

> Tatuś "panny młodej-odnowionej" taka karetkę by mógł kupić w trzy minuty, jak s
              > adzę...

Tyle trwa przelew online? ;-)
            • berta-death Re: Daleko szukacie 14.09.11, 15:12
              W komentarzach pod zdjęciami ktoś napisał, że to co mieli na sobie to ze trzy karetki kosztowało. ;D

A księżna Kate z Williamem też zaszczycili jakiś bal dobroczynny. Tam na jakiś głodujących czy coś zbierali kasę. I ktoś skomentował, że zestawienie celu imprezy z tymi suto zastawionymi stołami i przepychem w kreacjach i dekoracjach trochę nie na miejscu jest.
          • 0riana Re: Daleko szukacie 14.09.11, 14:24
            > Alez oni wygadaj na na tyle bystrych by wiedziec, ze tlumy kochaja szopki i glo
            > dne sa chocby kapiei w "wyzszych sferach". Dzieki snobizmowi goscie bedzie wiec
            > ej i karetke szybciej sie kupi.

No wlasnie widac jak tlumy kochaja szopki, bo jaracie sie tym wydarzeniem jakby bog wie co sie wydarzylo. Zagladacie na glupie strony a potem toczycie zolc - slodkie...
            • maly_zlosliwiec Re: Daleko szukacie 14.09.11, 14:28
              dziendobry.tvn.pl/video/bal-u-lubomirskich,105,newest,12946.html
              Od czasu do czasu, może powinno się obejrzeć fantazję innych.
              Nie wiem czemu, ale to się wszystko zazębia przynajmniej z trzema aktualnymi dyskusjami.
        • 0riana Re: Daleko szukacie 14.09.11, 14:22
          > jak już, to "ci ludzie", zaimek "Ci" piszemy z wielkiej litery, kiedy jest to z
          > aimek osobowy, a nie (jak tutaj) wskazujący

Serio? Nie moze byc...
          • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 14.09.11, 14:46
            Serio? Nie moze byc...

rozumiem, że najłatwiej można cię rozśmieszyć pokazując ci słownik ortograficzny?
            • 0riana Re: Daleko szukacie 14.09.11, 18:36
              A gdzie tu rozradowanie widziesz? Poprawiasz blad ktory popelnia wiele osob nie z niewiedzy, a poprostu z rozpedu. Zjedzone litery w postach tez ludziom wytykasz?
              • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 14.09.11, 19:13
                0riana napisała:

> A gdzie tu rozradowanie widziesz? Poprawiasz blad ktory popelnia wiele osob nie
                > z niewiedzy, a poprostu z rozpedu. Zjedzone litery w postach tez ludziom wytyk
                > asz?

Literówek? Nigdy. No chyba że dają śmieszne efekty, wtedy wręcz doceniam ciekawy efekt.

Z rozpędu? To pomylenie formy wskazującej "ci (mężczyźni), te (koty)" z formą osobową "(daję) ci (książkę)" jest rozpędem czy niewiedzą?
                • 0riana Re: Daleko szukacie 15.09.11, 15:09
                  Oczywiscie ze rozpedem. Odruch przy wciskaniu klawiszy C a nastepnie I. Taki jak otwieranie ust przy malowaniu oczu.
                  • maitresse.d.un.francais Re: Daleko szukacie 15.09.11, 17:17
                    0riana napisała:

> Oczywiscie ze rozpedem. Odruch przy wciskaniu klawiszy C a nastepnie I.

Kurde, a tylko u niektórych występuje ten odruch. Ale niech ci (Ci, jeśli wolisz, bo tu akurat osobowy wyrażający szacunek i nie chcę być posądzona o złośliwe pisanie z małej litery) będzie.
    • alienka20 Re: Daleko szukacie 13.09.11, 16:16
      Ja tam książąt nie szukam. Bestie też są ciekawe :P.
      • demodee Re: Daleko szukacie 14.09.11, 13:53
        Tak, taki książę w społeczeństwie demokratycznym (czyli bez poddanych) to strasznie zabawny jest.

Coś jak mój kumpel, który ma na firmowej wizytówce "Manager do spraw..." i ani jednego podwładnego, żeby nim managerować.
    • berta-death Re: Daleko szukacie 14.09.11, 15:14
      A ta nasza arystokracja to w ogóle liczy się w świecie. Taka królowa brytyjska to czasem chociaż na herbatkę któregoś z nich zaprasza? Bo ślub Wiliama to sobie zdaje się w TV razem z pospólstwem oglądali. Mogli jeszcze na ulicę wyjść i stanąć wsród gapiów.
      • maly_zlosliwiec Re: Daleko szukacie 14.09.11, 16:19
        Nie są tacy najgorsi. W Ameryce Radziwiłłowie są nadal podziwiani.
        Sama byłam zaskoczona.
    • moonogamistka Re: Daleko szukacie 14.09.11, 20:33
      Sie czepiasz. Chlop wysoki, postury malo mizernej.
      Co za roznica czy szlachta czy ni;-))) Do ogarniecia.
    • stedo Re: Daleko szukacie 14.09.11, 21:56
      A tu nowa historia zamku i najjaśniejsi państwo w komplecie, z seniorem rodu:
      www.youtube.com/watch?v=4q7vrNrLFPA&feature=player_embedded
      Tylko nadal nie wiem kto w końcu jest w posiadaniu tego zabytku. Kustosz i burmistrz mówią tak, jakby to była własność społeczna, a Lubomirski junior, że jest usatysfakcjonowany, że przejęli od państwa. Ale jak, tak za frico czy teść pomógł?
      • stedo Re: Daleko szukacie 14.09.11, 22:10
        No i jeszcze trochę szczegółów:
        1/ historycznych:
        bochenskie.republika.pl/zamek.html2/widokowych
        www.youtube.com/watch?v=xEXL-ZkbO2U&feature=related
        Ładnie tam, ładnie go odrestaurowali.Ciągle mnie intryguje kto i za czyje pieniądze.
        • maly_zlosliwiec Re: Daleko szukacie 14.09.11, 22:22
          E tam zamki. Geny się liczą. Jak masz odpowiednie, to sobie sama na taki zarobisz.
        • mumia_ramzesa Re: Daleko szukacie 15.09.11, 12:34
          Jak to kto? My wszyscy z podatkow - kasa na renowacje i utrzymanie zabytkow (nie wszystkich, tylko tych spelniajacych okresl. kryteria) idzie z Min. Kultury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka