Dodaj do ulubionych

Anja Rubik w reklamie H&M...

27.10.11, 19:21
Będę szczera. Uważam, że szczupłe kobiety wyglądają lepiej. Dbam o wagę, jest dla mnie ważna, kontroluję co jem i staram się ćwiczyć. Mam do straty 4-5kg po ciąży i usilnie teraz nad tym pracuję.. Piszę po to, żeby Wam dać pojęcie o moim ogólnym poglądzie na szczupłość.
ALE to jak wygląda Anja Rubik w reklamie H&M to przegięcie. Po raz pierwszy uważam, że taka reklama nie powinna być emitowana. Serio. Jej nogi tam...!!!???
Czy tylko mnie jakoś przeraziła jej chudość? Bo reklamowanie sieci większości nastolatek przez modelkę-anorektyczkę to chyba już przegięcie...
Chodzi mi o tę reklamę.
Obserwuj wątek
    • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:31
      Od niedawna jestem matką i tak właśnie sobie pomyślałam, że gdybym miała córeczkę (mam synka), to nie chciałabym, żeby oglądała super glamour mega hiper international Anję Rubik i traktowała jako "normalność". Ja wiem, że temat chudości u modelek był już wielokrotnie poruszany, ale to raczej chodziło o wybiegi. Rzadko było, żeby w reklamie TV była taka chudość (szczupłość owszem). Uderzyła mnie ta reklama, bo nie wiem jak można mieć TAK CHUDE NOGI, a jak podkreśliłam w pierwszym poście - szczupłość cenię wysoko (jakkolwiek to brzmi, ale nie czepiajcie się).
    • happy_time Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:32
      Okropnie chuda jest. W h&m są w ogóle takie małe rozmiary? Kiedyś chyba nie było, ale dawno tam nic nie kupiłam.
    • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:32
      Reklama reklamą, niech sobie będzie, można sobie podnieść samoocenę jak się patrzy na tą kobietę.:)
      Bardziej szkodliwe jest promowanie jej jako supermodelki ą ę, cudu urody i wzoru do naśladowania.
      • wersja_robocza Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:37
        sid-sid napisała:

> Reklama reklamą, niech sobie będzie, można sobie podnieść samoocenę jak się pat
        > rzy na tą kobietę.:)

Lub popaść w kompleksy co jest bardzo częste nawet u kilkulatek i młodych dziewczyn.
        • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:42
          A to jest głębszy problem - co sprawia, że patrząc na kobietę, która wygląda jak Anja Rubik, młoda dziewczyna wpadnie w kompleksy. Bo że kobieta mająca dwadzieścia parę lat lub więcej tak zareaguje, to nie wydaje mi się.
          • kombinerki.pinocheta Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:43
            Do ksiazek, pan tadeusz nad niemnem czeka, a nie reklamy, moda i inne bzdety.
            • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:45
              No ale napisałam, że chodzi o rzesze nastolatek, ktorym się jeszcze kształtuje samoocena.
            • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:56
              To jutro, ale mam ciekawsze lektury. Chyba Murakamiego będę zagłębiać. A przed chwilą oglądałam świetny film "I twoją matkę też" - polecam. Spodobałby ci się, główni bohaterowie to dwaj chojraczący kolesie.
              • kombinerki.pinocheta Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:00
                Przeciez to kobiety lubia kozakow. Mnie sa oni obojetni.
                • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:03
                  O, zaczyna się.
                  Baj.
              • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:15
                Tylko nie Murakami. Kilka dni temu skończyłam "Kafkę.." i dawno się tak nie zmęczyłam. blee..
                • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:17
                  Ja mam "Norwegian Wood". Zobaczymy.:)
                  • katka-the-hermit Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:36
                    Czytałam "Norwegian Wood". Podobało mi się. Sięgnęłam więc po kolejną ("NW" było pierwszą książką Murakamiego,z jaką się zetknęłam). Była nią "Kafka.." Wrażenia jak u Ofelii, w związku z czym był to drugi i ostatnii zgłębiony przeze mnie twór tego osobnika:)
                    A co do odrażającej chudości Rubik, to się zgadzam w zupełności. Też mnie denerwuje całe to lansowanie anorektycznej, szarej (tak dosłownie - na twarzy), ponurej, smutnej osóbki. I też uważam to za niebezpieczne.
      • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:38
        no bo ona ładna nie jest, umówmy się. Jest chuda (nie szczupła), wysoka i tyle. Ale jej twarz..?? No do pięknej kobiety jej daleeeeekooooooo. wiem wiem, top modelki nie muszą być piękne.
        • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:43
          Nie muszą i najczęściej nie są. Ale chyba ludzie w większości o tym nie wiedzą, stąd w ogóle rozważania nad tym, czy ta pani jest ładna.:)
    • berta-death Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:38
      W tej reklamie akurat nie wygląda chudo.
      • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:39
        Spójrz na jej ŁYDKI. Albo wskaż reklamę, gdzie wygląda chudo.
        • stedo Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:57
          Ona wszystko ma takie, jakby opuściła przed chwilą obóz koncentracyjny. Tu nogi ubrane to tak nie widać. Ale już na zdjęciach ślubnych w sukience eksponującej nogi wyglądała jakby ktoś jej chciał krzywdę zrobić ubierając w taki strój. Bardziej od nóg przerażające chudością są jej ręce gdy ma górę ubioru bez rękawów. Jest to wręcz odstręczające. Anoreksja w stadium termalnym. A ona w wywiadach mówi że je wszystko w dowolnych ilościach tylko ma taką przemianę materii. I na siłownię jeszcze często chodzi.
          • berta-death Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:09
            Ona nie wygląda jak anorektyczka. Anorektyczki to skóra obleczona na kościach, nie mają żadnego mięsa na sobie. O tłuszczu nie wspominając. A Rubik nie ma wystających żeber ani widocznych innych kości. Ma ciało, tylko jest bardzo drobnej budowy i to wszystko trzyma się w kupie. Kto inny posiadając jeszcze mniej tkanki tłuszczowej niż ona nosiłby większy rozmiar.
            Modelki rzadko kiedy bywają anorektyczkami albo są wychudzone jak anorektyczki i rzadko kiedy się głodzą. Przecież one pracują jak sportowcy wyczynowcy, nie ma mowy, żeby były niedożywione bo by nie wytrzymały tego wysiłku. Do tego wypadłyby im włosy, pomarszczyła skóra, posypały się zęby i miałyby tak koszmarną cerę, że żaden kosmetyk tego by nie zatuszował. Zgodnie z rozkładem Gaussa, istnieje w społeczeństwie pewien odsetek osób bardzo szczupłych i jednocześnie bardzo wysokich. I spośród tych osób rekrutuje się modelki. Podobnie jak spośród niewielkiego odsetka osób 2m+ rekrutuje się koszykarzy.

Tak wyglądają anorektyczki:
            https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ11K6viidQf_cRHrXRnQVgI3H6yg51r1fUVje2mnNui-dmZupH https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSbL_QgY7ceIpc5rS0uSMB81zsHkXBiwghB2it7FN9n_JbOV_Vtzg https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtFm35JIHOEfn88XN4IRFnlGy1WeEo9MofCreb_TeO1IwG3VBq6w

A tak wygląda Rubik:
            https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBNzibtlEFS5yubM0Op83q80HdL_51Bd52tk0_AD_HRFf9RAUw https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSByf4uJ3NBW70bF7RX7IvdRpZnp9E1iz9z1l7b8Y5DWXGF8YjH https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTdVxdRZbXm2U5EUdkP-p5VudmocCsiC10jl63eNH7D3xtgpQgi
            • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:15
              Amen.
            • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:17
              10/10. Wysoki wzrost i drobne kości.
            • brak.slow Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 13:03
              10/10
              Większość ludzi i tak tego nie rozumie, gdy na nią patrzy. Jej praca to wyczerpujący maraton, zdarzyło mi sie brać udział w pokazach mody i jeden dzień to było ponad moje siły, orka od rana do samej nocy, a ona robi pokazy codziennie np w ciągu 2 tygodni, sama mowila, że często po kilka dziennie.
              Jakbyś zasuwała w takim tempie, to też byś spaliła wszystkie spożyte kalorie.
              Zrozumcie wreszcie, że one się nie głodzą, bo zwyczajnie nie miałyby sił pracować!
              Być może odchudzają się te, które mają super twarz, a ciało zbyt masywne, ale takich przypadków jest mało, gdyż agentom, menedzerom i tym wszystkim ważnym nie chce się za każdym razem sprawdzać, kto jest w formie, a kto nie.

Przyjrzycie się jej kościom-są tak drobnej budowy, jej ręce wyglądają jak gałązki, nawet gdyby przytyła i to mocno, to nie byłoby tego bardzo po niej widać.
              Dla mnie jest zbyt szczupła, ale uważam ją za profesjonalistkę i nie przeczę, że w świecie mody musi się bardzo podobać.
              • aneta-skarpeta Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 13:21
                kiedys
                https://i2.pinger.pl/pgr359/e21e8c5f00176e684c9e6078
                https://i.pinger.pl/x74/79e9f87500285a0a4a1545c2

teraz
                https://koktajl.fakt.pl/m//Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634528274129062500.jpg

niestety wyglada conajmniej niezdrowo
                rozumiem że ma duzo na głowie, ale wygląda coraz gorzej

i tak jak modelka powinna dbac o to zeby w ferworze nie przytyc- i to jest logiczne, to powinno tak samo byc w druga stronę

bo chudosc chudoscia, ale ona ma zmeczoną, zapadnietą twarz... coraz częsciej
                • brak.slow Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 13:29
                  no to prawda bardziej podoba mi się na zdjęciu sprzed paru lat. ale biorę też pod uwagę, że rysy wyostrzają się z wiekiem, twarz się zmienia, sama tak mam.
                • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 15:06
                  wow, na tym zdjęciu jako szatynka to ona? PIĘKNA!
                  • brak.slow Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 17:39
                    tak, ona zdecydowanie ładniej wygląda w swoim kolorze włosów. dziwi mnie, że osoba tak znana, mająca kasy jak lodu na najlepszych stylistów nie usłyszała jeszcze, że jej własny kolor jest ładniejszy :D
    • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:47
      Oczywiście że tak , szczupła sylwetka wygląda o niebo atrakcyjniej , czasami kobietom jest do twarzy z wychudzeniem o ile nie jest to anorektyczne wysuszenie ale Anja Rubik na prawdę straszy.
      Twarz jej się zapada ,bardzo brzydko prezentuje się ta wysuszona koścista sylwetka. A przecież mogłaby być na prawdę super gdyby przytyła , niech będzie wychudzona , zawodowa modelka powinna taka być z pewnością ale litości nie wysuszona do granic. Na łeb upadł świat mody , ale podejrzewam że nawet jak wymyśli jakis potłuczony kreator trend na przeszczepianie sobie świnskiego ogona to będzie grupa ludzi którzy sie tym zachwycą.
    • kbjsht Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:48
      No cóż, apetyczna na pewno nie jest. Do tzw 'fashionów', zawsze biorą szczupłe, wręcz chude, aczkolwiek sama uważam, że zapadnięta twarz (i zapewne niebieskie sińce pod oczami przykryte toną make up'u) nie jest sexy. Ale takie są media - będą dalej promowały niezdrowy styl życia i chudość, zamiast pokazać to, co w nas najpiękniejsze- szczupłe, ale nieco krąglejsze sylwetki niż te kościste.. trzeba poprostu mieć swój rozum :)
      • marguy Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:02
        Po raz pierwszy przyjrzalam sie Rubik i... z tak banalna buzia trudno porazic tlumy.
        Za to porazil mnie ewidentny blad we francuskim komentarzu w ktorym uzyto indicatif présent zamiast subjonctif présent.
        • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:13
          marguy napisała:

> Po raz pierwszy przyjrzalam sie Rubik i... z tak banalna buzia trudno porazic t
          > lumy.

No zobacz a od kilku dobrych lat te tłumy zachwyca..
          Ot banał..

Przyznaje, ze usmiech politowania pojawia sie na mojej twarzy na te wszystkie teksty "jest pospolita, nic w sobie nie ma, tylko wzrost, nic w twarzy". Ja wiem, ze kazda z Was to miss universe i w ogole ta uroda marnieje w domu i za biurkiem ale czy to jest powodem, zeby jednak zaprzeczac oczywistosciom?? Ona sie podoba ludziom, swiatkowi mody i ogromnej czesci spolecznosci na swiecie. Jakas grupa ludzi uznaje, ze ma w sobie cos na tyle, ze sie o nia bija i o to by to jej "pospolita" twarz byla kojarzona z ich marką. W moim typie ona tez nie jest ale daleko mi do stwierdzen, ze jest banalna i nikogo nie poraza bo jest kariera od lat swiadczy o tym, ze jest zupelnie inaczej. I bez tesktow "bo to dyktatorzy mody". Oni tez patrza na tableki popularnosci i zyskow po konkretnych kampaniach.
          • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:18
            Właśnie że jest bardzo ciekawa jeśli chodzi o rysy twarzy , fotogeniczna , perfekcyjnie nadaje się na modelkę ,nie jest banałem , według mnie mogłaby być piękną kobietą gdyby nie to co zrobił z jej ciałem świat mody ,to jest zatrważające.
            Kości ,kości , zapadnięta twarz co daje efekt wytrzeszcz oczu.
          • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 02:40
            erillzw napisała:

> Przyznaje, ze usmiech politowania pojawia sie na mojej twarzy na te wszystkie teksty "jest pospolita, nic w sobie nie ma, tylko wzrost, nic w twarzy". Ja wiem, ze kazda z Was to miss universe i w ogole ta uroda marnieje w domu i za biurkiem ale czy to jest powodem, zeby jednak zaprzeczac oczywistosciom??

Daleko mi, aby mówić o sobie miss i łkać, że nikt mojej urody nie docenia, uwierz! Wręcz przeciwnie i oddałabym jej swoje kg, oj chętnie bym oddała :) Ale... ona nie jest ładna. Ma końską szczękę, podobnie jak Alicja, co usidliła Kolina, a gdy mówi po polsku i sepleni to już w ogóle litość człowieka ogarnia. No i chciałby ją ziemniorami nakarmić :)
            • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:07
              >Ale... ona nie jest ładna. Ma końską szczękę,

najwyraźniej ładne regularne jest po prostu nudne. mogłabyś też zapytać jej męża, czy uważa ją za brzydką. założę się, że się z tobą nie zgodzi.

rozumiem oburzenie przeciwko promocji wieszaków i nadmiernej chudości, natomiast gdy w podszewce do tego mamy: ale ona brzydka, sepleni, "umówmy się, że jest brzydka", to wcale nie chodzi o ochronę nastolatek przed złymi wzorcami.

i niestety z reguły jest tak, że dzieci przede wszystkim biorą za wzorzec osoby z najbliższego otoczenia, więc jeśli mamcia ma zajoba na punkcie mody, kupuje te wszystkie durne pisma i jeszcze siedzi przez pół dnia przed tiwi i ekscytuje się reklamami h&m, to córka przypuszczalnie jest na najlepszej drodze do zarazy.

a w tym czasie "normalne" nastolatki chodzą na basen, grają w warhammera czy co tam i oglądają cezika albo niekrytego krytyka i zachwycają się seleną gomez, nie mając przy tym zielonego pojęcia, kto to jest anja rubik.
              • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 02:32
                six_a napisała:

> najwyraźniej ładne regularne jest po prostu nudne. mogłabyś też zapytać jej męża, czy uważa ją za brzydką. założę się, że się z tobą nie zgodzi.

Ależ zgadzam się z Tobą, że mąż by się ze mną nie zgodził. Poza tym on ją zna i zapewne nie tylko urodę w niej widzi, którą my oceniamy. To oczywiste, że nie zakochał się w jej twarzy czy nogach.
                >
                > rozumiem oburzenie przeciwko promocji wieszaków i nadmiernej chudości, natomiast gdy w podszewce do tego mamy: ale ona brzydka, sepleni, "umówmy się, że jest brzydka", to wcale nie chodzi o ochronę nastolatek przed złymi wzorcami.

Sixa, wyraziłam swoje zdanie. Nie podoba mi się i uważam, że sepleni. Mam do tego prawo, prawda? A siebie samą uważam za jeszcze mniej atrakcyjną, żeby było sprawiedliwie :)
                • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 11:33
                  >To oczywiste, że nie zakochał się w jej twarzy czy nogach.
                  dlaczego to jest oczywiste? o ile nie jesteśmy niewidomi, to wygląd jest głównym bodźcem, który przyciąga do drugiej osoby. nawet w necie ludzie się karmią zdjęciami, bo bez tego niestety ani rusz.

>Nie podoba mi się i uważam, że sepleni.
                  seplenienie jest faktem. a "jest brzydka" faktem nie jest, czyli trochę postawione na odwrót;)
                  • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 11:40
                    Nie przesadzałabym z tym seplenieniem , ona ma coś fajnego w sobie mimo wszystko , widać że jest babką która mocno stąpa po ziemi , sukcesy zapewne sprawiły że jej pewnośc siebie wzrosła ,
                    Uważam że dobrze wypada w mediach ,gdyby nie robiła z siebie kostuchy byłaby super.
                  • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 30.10.11, 02:16
                    six_a napisała:

> dlaczego to jest oczywiste? o ile nie jesteśmy niewidomi, to wygląd jest głównym bodźcem, który przyciąga do drugiej osoby. nawet w necie ludzie się karmią zdjęciami, bo bez tego niestety ani rusz.

Bo nie są w przedszkolu i nawet, jeśli zauroczył się jej twarzą, decyzję o wspólnym życiu zapewne podjął, gdy ją poznał bliżej. Jej zalety i wady, sposób bycia, podejście do życia i takie tam pierdoły składające się na całość. Czy Ty jesteś ze swoim chłopem, bo Ci się podoba z wyglądu, czy też ma jakieś cechy, które sprawiły, że z nim żyjesz? P.S. Nie wiem, czy z kimś jesteś, ale teoretycznie zapewne jesteś w stanie sobie to wyobrazić.
                    >
                    > >Nie podoba mi się i uważam, że sepleni.
                    > seplenienie jest faktem. a "jest brzydka" faktem nie jest, czyli trochę postawi
                    > one na odwrót;)

Napisałam, że nie jest ładna i że mi się nie podoba. A to nie oznacza, że jest brzydka.
                    • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 14:15
                      >Bo nie są w przedszkolu i

czyżby? to czemu się potem awanturują i mają problemy jakby siedzieli w piaskownicy? przeceniasz ludzi doprawdy.
                      poza tym wiesz ZERO, może facet kocha chudziutkie rączki tak jak inni mogą kochać rubensowskie kształty. nie widzę w tym nic nienormalnego. to ty stwierdziłaś, że "na pewno" nie zakochał się w jej wyglądzie. ale to tobie się kobieta nie podoba, więc sądzisz po sobie.

eot, bo ile można.
                      • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 01.11.11, 02:51
                        six_a napisała:

Zupełnie, jak Ty wiesz ZERO, co go w niej ujęło. Ale nie słyszałam, żeby ludzie pobierali się ze względu na wygląd wybranka. Jeśli masz takie doświadczenia, to ok, ale ja nie mam i nie muszę. I eot. Bo ostatnio widziałam Magdę Mielcarz w The Voice of Poland. Piękna, szczupła (ale nie wysuszona), ciepła i inteligentna. Można? Można. Pozdrawiam.
                        • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 01.11.11, 13:46
                          > Zupełnie, jak Ty wiesz ZERO
                          tak, z tą drobną różnicą, że nie stwierdzałam, co na pewno go ujęło, a co nie. w przeciwieństwie.

> Piękna, szczupła (ale nie wysuszona), ciepła i inteligent
                          > na. Można? Można. Pozdrawiam.
                          ale co z tego wynika dla kogokolwiek, w tym dla anji rubik? wszyscy mają wyglądać jak mielcarz, bo tobie się mielcarz podoba?
                          w ogóle, jaki to ma związek z tematem, że najeżdża się na czyjąś chudość. dlaczego akurat wierzysz jakiejś magdzie mielcarz, a rubik nie chcesz uwierzyć? bo masz zakodowane w swojej głowie, że chude jest na pewno chore. co nie zawsze musi być prawdą, a nawet w większości przypadków prawdą nie będzie.
                          • elizka19 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 01.11.11, 15:33
                            ty tak na serio autorko? przeciez ona w tej reklamie wyglada najnormalniej w swiecie... chude nogi? chyba chudych nog nie widziałaś... w opisywanej przez ciebie reklamie ma normalnej/przecietnej grubosci nogi - anja wyglada ok
                          • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 02.11.11, 02:07
                            six_a napisała:

Sixa, przepraszam Cię, ale nie chce mi się już pisać na ten temat. Wydajesz się być mądrą i fajną kobietą, ale mam też wrażenie, że do "obcych" przypier.dalasz się dla zasady. Tak czy siak - pozdrawiam :)
                            • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 02.11.11, 13:37
                              nie martw się, te twoje wrażenia z gruntu som, jakie som i inne nie będą.

nie mówiąc już o tym, że nie chciało ci się odpowiedzieć na proste pytanie, a chciało ci się napisać, że się przypie...m. to kto się tak naprawdę przypie..., hę?
    • violon-czela Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 19:50
      nogi jak nogi, akurat na tej reklamie wygląda normalnie hahahah.
      • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:00
        Najlepsze jest to że ona i kobiety jej podobne słysząc krytykę ludzi z poza świata mody są przekonane że ludzie mówią tak bo zazdroszczą.
        Jak zaburzone postrzeganie siebie lub głowę wypraną przez branże mieć trzeba ,zeby postrzegać swoje ciało jako ideał piękna gdy wygląda się porównywalnie z więzniarkami obozów koncentracyjnych...
        • violon-czela Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:02
          sugerujesz mi coś?:D
        • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:04
          Osiągnęły sukces zawodowy i finansowy, to chyba bardziej o to chodzi. Chociaż sama Rubik mówi o sobie, że jest atrakcyjna i podoba się sobie, więc już sama nie wiem.
          • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:17
            sid-sid napisała:
            >Chociaż s
            > ama Rubik mówi o sobie, że jest atrakcyjna i podoba się sobie, więc już sama ni
            > e wiem.

Rany a co to juz przestepstem jest podobnie sie sobie?? O_o
            Sa takie ktore maja rozmiar 42 i sie sobie podobaja bo maja 34 rozmiar juz nie mozna? jest jakis limit rozmiarowy by sie sobie podobac i uznawac za atrakcyjna? Subiektywnie przez siebie samego??
            • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 18:00
              Miłośniczko szkieletów i obrończyni cudownego świata mody, może najpierw przeczytaj post, do którego się ustosunkowałam. Chociaż nie gwarantuje, że ogarniesz temat.
              Nie jest przestępstwem - gdybym zarabiała kupę kasy i robiła tzw. światową karierę, to pewnie miałabym wszystko gdzieś i podobałabym się sobie nawet gdybym wyglądała jak Anja Rubik.
              • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 03:19
                sid-sid napisała:

> Miłośniczko szkieletów i obrończyni cudownego świata mody, może najpierw przecz
                > ytaj post, do którego się ustosunkowałam.

Nie jestem milosnikiem szkietelow. Jestem milosniczka postrzegania ludzi normalnie a nie oburzania sie o to, ze ktos sie sobie podoba gdy jest chudy. Absurdem jest dla mnie oburzanie sie o cos takiego. Ale nie jestem pewna czy ograniesz o co mi sie rozchodzi.

>Chociaż nie gwarantuje, że ogarniesz
                > temat.

Jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno co komu gwarantujesz.

> Nie jest przestępstwem - gdybym zarabiała kupę kasy i robiła tzw. światową kari
                > erę, to pewnie miałabym wszystko gdzieś i podobałabym się sobie nawet gdybym wy
                > glądała jak Anja Rubik.

Ale to Ty masz problem ze swoimi kompleksami a nie Anja Rubik i o tym wlasnie mowie. Warunkujesz swoja akceptacje kasa, kariera? Super :)
                • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 07:23
                  > >Chociaż nie gwarantuje, że ogarniesz temat.
                  >
                  > Jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno co komu gwarantujesz.

No i voila.:D To miło, że wzorujesz się na swojej idolce - ona nie ma kompleksów z powodu wyglądu, a Ty z powodu tego, żeś niezbyt kumata. Gratuluję obydwóm samoakceptacji!:)
                  • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 14:02
                    sid-sid napisała:
                    > No i voila.:D To miło, że wzorujesz się na swojej idolce - ona nie ma kompleksó
                    > w z powodu wyglądu, a Ty z powodu tego, żeś niezbyt kumata. Gratuluję obydwóm s
                    > amoakceptacji!:)

Ty naprawde myslic, ze mnie obrazasz tym? :P Nie wpadlas na to ze wlasnie pokazalas na jakim poziomie sie znajdujesz, prawda? ;)))
                    • sid-sid Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 21:56
                      Obrażam? Ależ skąd! Po prostu nazywam to, co widzę.:)
                      • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 02.11.11, 07:21
                        Jestes naprawdę zabawna :)))
                        Ty z tych co mysli, ze wolnosc słowa to synonim chamstwa, no nie ;) Przeciez jak ktos jest osoba publiczna tp "musi sie liczyc z negatywna opinia" :D Autentycznie uwielbiam takich ludzi :D
        • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:16
          tezee napisał:

> Najlepsze jest to że ona i kobiety jej podobne słysząc krytykę ludzi z poza św
          > iata mody są przekonane że ludzie mówią tak bo zazdroszczą.

LOL :D:D:D:D
          • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:23
            Nie śmiej się , bo mozna jej zazdroscić kariery niewątpliwie , dużej kasy , charyzmy itd itd ale nikt normalny i przy zdrowych zmysłach nie powie że kobieta ktora ma ciało jak więzniarka z obozu koncentracyjnego jest piękna i nie będzie jej tego zazdrościł.
            • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 00:54
              Ja sie smialam z tego, ze kazdy ztego swiatka rzekomo slowa krytyki odbiera jako slowa zazdrosci ;) Ale to taka polska mentalnosc by tak uwazac. Zapytanie kgoos o to czy aby napewno bylo warto wydac iles kasy np. na samochod od razu spotyka sie z reakcja, ze to pewnie zazdrosc ;) Ale mysle, ze wielu ludzi sukcesu raczej ma to w dupie i traktuje to jako element kariery, ze sie o nich rozne rzeczy mowi ;)
    • vandikia Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:06
      ja jestem chuda całe życie, chociaż po rzuceniu fajek przytyłam 10 kg i nadal chuda heh - to też tak żeby nie było..
      Anja wygląda jakby była żywcem wyciągnięta z obozu koncentracyjnego
      bałabym się jej dotknąć, żeby jej nie połamać
      do tego ma okropne wyłupiaste oczy, a przez to że jest taka chuda widac to bardziej
      jestem zdecydowanie na NIE jeśli chodzi o jej wygląd aktualny
      • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:23
        Brakuje jej tylko wielkiego wydętego brzucha bo głodowy wytrzeszcz oczu przez efekt zapadniętej twarzy już osiągneła.
        Mi się ona generalnie podoba , ma plastyczną ciekawą twarz , potencjał i miała takie okresy że była chuda nie wysuszona i wygladała fajnie , teraz widzę jest coraz gorzej ,wygląda jakby była zamorzona.
        • siostra.bronte Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:34
          Widziałam jej zdjęcia sprzed paru lat, kiedy miała kilka kg więcej. Wyglądała super. Nie rozumiem dlaczego się tak oszpeca, nie mówiąc już o zdrowiu. Z jej pozycją nie musi już gonić za modą. Zresztą obecnie modelka nr 1 na świecie, czyli Lara Stone to bynajmniej nie wieszak, czyli jednak można inaczej...
    • 0ii0 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 20:32
      Wieś tańczy i śpiewa. Dziejowa oderwana od pługa.
    • kobieta_z_polnocy Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:12
      Proponuję dać sobie wreszcie spokój z Anją Rubik i jej wątpliwą urodą, nogami bez łydek, przeciętną twarzą i co tam jeszcze chcecie. Naprawdę nie warto aż tak trząść się nad wyglądem modelek. Fenomen nienawiści do niej jest naprawdę fascynujący, zwłaszcza że wątki na jej temat pojawiają się na forum z podziwu godną regularnością i zawsze chodzi o to samo: za chuda, za brzydka, sukienka fe, włosy fe, itd.
      Czy naprawdę kwestia urody innych kobiet musi aż tak was zaprzątać?
      • vandikia Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:32
        nienawiści? nie przesadzaj.
        umówmy się jej tekst w dobrym pasmie antenowym w jednej z anjpopularniejszych tv w naszym kraju "jestem też dość szczupła" to jakiś kabaret.. dość szczupła? ja tak wyglądałam gdy straciłam ponad pół litra krwi i przy 1,73 wazyłam 44.. ale nie mówiłam o sobie dość szczupła, tylko "ledwo żywa"
        ona w tv śmie twierdzić, że powtórzę się jest "dość szczupła", a to znaczy że może być jeszcze w przyszłości po prostu "szczupła", a nawet "bardzo szczupła"..no chyba karwasz w grobie

jest lansowana w mediach, wśród młodych dziewczyn, to nie jest OK
        • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:37
          To sobie księdza Natanka pooglądaj. Ma pulchne, dobrze odżywione lico.
      • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:33
        Czyli coś jest jednak w tym jest. "Koścista chabeta" ma w sobie TO COŚ. O czym nie jedna może tylko pomarzyć. Przyp***lić się każdy potrafi. Nic nie łączy ludzi bardziej, tak jak nienawiść ;)
        • tezee Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:48
          Ma to coś ale dla normalnych ludzi zamorzenie ciała jest chore , dziwi cie to? bo mnie wcale.
          Tym bardziej że Anja jest coraz bardziej wysuszona , miała okresy gdzie wyglądała szczupło smukło teraz to jest kaplica.I nie chodzi o zbiorową nienawiść tylko o trzeźwe spojrzenie.
          • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 23:06
            Lubisz się roztkliwiać nad cudzym wyglądem? Niech sobie żyje i wygląda jak chce. Jej życie, jej sprawa. Nie musisz jej lubić. Nie musisz jej oglądać. Nie rozumiem w czym problem. Jak mi się coś nie podoba, to nie patrzę.
            • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:14
              Nie rozu
              > miem w czym problem. Jak mi się coś nie podoba, to nie patrzę.

Nie podoba Ci się ewidentnie ten wątek. Zgodnie z Twoją teorią nie powinnaś na niego reagować, no nie?
              • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 19:22
                Krytykanctwa też nie lubię! Jeszcze z czymś masz problem?
      • brunonx [...] 27.10.11, 22:40
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 22:45
      ciekawe, co jest prostsze: odzwyczaić się od oglądania reklam czy usunąć tę "ochjakaonabrzydka"-rubik z ekranu telewizora?

w ogóle nie wiem, kto się czymś takim przejmuje, chyba kobiety z obsesją nadwagi po ciąży, którą trzeba usunąć, żeby znowu wrócić do niedowagi.
      eeetam.
      • brunonx [...] 27.10.11, 22:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:17
        tylko uwazaj, zeby cie zara od idiotow nie zwyzywali.
        • kitek_maly Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:55
          Ciebie to chyba w ogóle skasowali z tego wątku, wyzywania nie zdążyłam doczytać. :)
          • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:58
            haha, tak!

ofelia mnie wyzwala od idiotow, wiec napisalem, ze szanowna moderatorka menka powinna ten wpis usunac, co poskutkowalo zablokowaniem mozliwosci wypowiadania sie przeze mnie na tym forum :)

to sie nazywa moderacja, co?
        • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:41
          wez_sie - Ty pierwszy zaczales mnie wyzywac od grubych nieambitnych bab rodzacych dzieci, wiec nie wiem czemu Twoje ego tak ubolewa nad tym "idiota"
          _
          • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:08
            jesli mnie obrazasz, to nie pisz zaimkow osobowych ("Ty" "Twoje" itp.) wielka litera, bo to po jest blad.
            aaa, no i nie wdaje sie z toba w ZADNE dyskusje.
            czesc.
            • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:13
              Jeśli ze mną chcesz rozmawiać to mi nie mów, że zakładam wątek o AR bo jestem grubą babą, która musi brać prysznic po wizycie w supermarkecie i jej celem życia jest rodzenie dzieci (no, narodziłam tych dzieci..uhuhuh..całe jedno). Ty zacząłeś mnie obrażać, więc nazwałam CIę tak jak CIę nazwałam. To, że strzelasz teraz focha jak urażona 15-latka świadczy o Twoim przerośniętym męskim ego. Ups. Czy teraz też zakablujesz do admina i usunie ten post? Bo przecież ŚMIAŁAM CIĘ URAZIĆ.
              • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:17
                nie dyskutuje z niezrownowazonymi ludzmi, wiec to bedzie ostatni moj wpis w tym temacie.

zakladasz watki o ani rubik, miotasz sie po forum, widac, ze masz problem nie tylko z nia, ale tez z sama soba. nie sprawiasz wrazenia zdrowej psychicznie osoby. no nie ma bata.

nie wyleczysz kompleksow tutaj. idz lepiej do lekarza.
                najpierw do psychiatry, a pozniej dietetyka.
                EOT
                • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:49
                  OK. Teraz mnie wyzwałęś od grubasów i psycholi. Rozumiem, że Ty możesz tak?
                  Admin, admin, zapraszam.
                  • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 12:04
                    haha, swietne!
                    co jeszcze wymyslisz? :)
                    • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 13:00
                      a nic juz. ide z dzieckiem na spacer. w koncu ten bezplatny macierzynski zobowiazuje chłe chłe
      • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:40
        jeny, tu sie rozmawia o wszystkim, wiec dlaczego nie o AR?
        glupie te komentarze o tym, zeby wylaczyc tv. takim argumentem jestem w stanie połowe watkow z forum ubić
        • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 23:03
          Przełączenie na inny kanał przekracza twoje IQ?
    • best.yjka Re: Psy szczekają 27.10.11, 23:23
      a karawana idzie dalej ;)
      • wez_sie najlepsza puenta 28.10.11, 10:39
        :)
    • ciastko_z_kota Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 27.10.11, 23:41
      Moim zdaniem ona jest ok. Trochę sepleni, ale tego na zdjęciach na szczęście nie da się uchwycić.

Drażni mnie też trochę nagonka na bardzo szczupłe kobiety. Trudno nie doszukiwać się w niej zazdrości. Wierzę w drobnokościstość modelek i ich szybką przemianę materii. To wykańczający fizycznie zawód, toteż trudno by im było głodować i nieźle sobie w nim radzić. Oczywiście, że pośród nich są anorektyczki, pewnie trochę więcej niż pośród choćby księgowych, ale wątpię by chore dziewczyny długo utrzymały się w zawodzie, a zwłaszcza na topowych miejscach branżowych rankingów.
      • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 00:58
        Masy nie przekonasz. Masa wie swoje. Masa lepiej wie, ze ona nie je, glodzi sie i promuje anoreksje. A sile to pewnie z dragow bierze no bo skad jak nie je..

Nudne sie ma zycie na codzien to innych zyciem trzeba pozyc i poprzezywac jak strasznie zlym wzorcem jest szczuplosc promowana przez tv.. a na ulicach i tak 10-13 letnie dzieciaki z nadwaga drace sie o kolejnego mcdonalda.. ale to ta szczuplosc to zlo wcielone.. i oczywiscie myla sie wszyscy badacze ze w anoreksje popadaj osoby o specyficznych predyspozycjach psychicznych, bez wiekszej korelacji z tym co jest w mediach.. to na pewno ten lans modelek..
        W ogole ten zly swiat mody odpowiada za najwieksze zlo wsrod tych biednych nastolatow..
        • simply_z Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:50
          > 0-13 letnie dzieciaki z nadwaga drace sie o kolejnego mcdonalda.. ale to ta szc
          > zuplosc to zlo wcielone.. i oczywiscie myla sie wszyscy badacze ze w anoreksje
          > popadaj osoby o specyficznych predyspozycjach psychicznych, bez wiekszej korela
          > cji z tym co jest w mediach.. to na pewno ten lans modelek..
          > W ogole ten zly swiat mody odpowiada za najwieksze zlo wsrod tych biednych nast
          > olatow..

coz innego mzoesz dodac jako byla modelka? ale nie wmawiaj nam ,ze media nie sa odpowiedzialne za lansowanie anorekcji i nienaturalnie chudych szkieletow. W latach 90'tych modelki byly nie tylko piekne ale i kobiecie. Naomi, Cindy ,Claudia ,a dzis?!
          • qw994 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:52
            A dziś kościotrupy.
            • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:44
              Ja z kolei nie rozumiem dlaczego tak bronisz chudości w TV..Uważasz, ze jest to coś co powinno wbić się w główny nurt i być naśladowane przez nastolatki? Może to przez to, że ja myślę w kontekście wychowywania dzieci i dlatego mnie to tak uderzyło.
              • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 03:28
                ofelia1982 napisała:

> Ja z kolei nie rozumiem dlaczego tak bronisz chudości w TV..

Nie bronię chudosci. Raczej zauwazam, iz zalosnym jest to ciagle jeczenie "bo te zle modelki, bo te biedne dzieci" i łączenia tego jako jedyną słuszną i najbardziej zauważalną oczywistośc. A to bzdura jest.

>Uważasz, ze jest to
                > coś co powinno wbić się w główny nurt i być naśladowane przez nastolatki?

Uwazam, ze zachowanie nastolatek w najogromniejszej mierze jest zasluga tego co rodzice im wlozyli do glowy przez lat 13 ich wychowania. Madrze wychowana dziewczyna w domu w ktorym sie z nia rozmawia, rozumie i wychowuje przejdzie krotka faze fascynacji szczuplosci ktora zakonczy sie zdrowym do niej podejasciem. Ale zwalanie winy na "zle media, zle modelki, zla szczuplosc" za nieumiejetnosc przekazania myslenia logicznego przez rodzicow, wychowania swojego dziecka, wpojenia mu pewnych postaw ktore w jakims stopiniu zakwestionuje w okresie buntu ale bedzie mialo dobry szkietet by sie wybronic jest dla mnie po prostu niepowazane. Dzieci przyklad biora z domu. Telewizja, media rowniesnicy sa tutaj elementem wtornym do ktorego mlody czlowiek z okreslonymi wzoracmi sie wedle owych stosunkuje.

> Może
                > to przez to, że ja myślę w kontekście wychowywania dzieci i dlatego mnie to ta
                > k uderzyło.

Tak, bardzo sie wzruszylam Twoją troską. Naprawdę. Podziwiam Cię wielce.
          • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 20:05
            Aż tak boli, że ktoś był modelką? Trzeba mu to wypominać. Sorry Simply, do tej pory jak cię czytam, myślałam że jesteś osobą na poziomie. Kolejne rozczarowanie, bo czyjś metabolizm działa sprawniej.
          • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 03:22
            simply_z napisała:
            > coz innego mzoesz dodac jako byla modelka?

Tak, tak u nas tez bija murzynow.
            Dodaj, ze jestem glupia, nie ogarniam i mam wyprany mozg :D

>ale nie wmawiaj nam ,ze media nie sa
            > odpowiedzialne za lansowanie anorekcji i nienaturalnie chudych szkieletow.

Nie wmawiam. I trzeba sie dobrze postarac zeby sie tego dopatrzec. Co jak widze, nie stanowi problemu. Czytanie ironii i sarkazu juz widze stanowi.

> W l
            > atach 90'tych modelki byly nie tylko piekne ale i kobiecie. Naomi, Cindy ,Claud
            > ia ,a dzis?!

A w XVI w byly modne pulchne panie ktore malowal rubens. kanony sie zmieniaja. Taki jest ten swiat.
      • malamelania Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:36
        Wierzę w drobnokościstość modelek i ich szybką przemian
        > ę materii. To wykańczający fizycznie zawód, toteż trudno by im było głodować i
        > nieźle sobie w nim radzić

Czy Ty naprawdę nigdy nie czytałaś, co dzieje się za kulisami tego zakłamanego modowego światka? O modelkach mdlejących z głodu? O tych umierających na anoreksję tez nie?
        • qw994 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:38
          Zdaje się, że niedawno jakiś film dokumentalny o tym powstał...
          • malamelania Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:48
            Od czasu do czasu, z powodu jakiejś głośnej śmierci, dziennikarze biorą temat na tapetę, a potem wszystko cichnie. Biznes kręci się dalej.
            Wracając do postu, na który odpisywałam wcześniej - na niedobór energii, potrzebnej do ciężkiej pracy, dawno wynaleziono sposoby. Niekoniecznie trzeba ją dostarczać w pożywieniu.
            • qw994 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 09:51
              > Wracając do postu, na który odpisywałam wcześniej - na niedobór energii, potrze
              > bnej do ciężkiej pracy, dawno wynaleziono sposoby. Niekoniecznie trzeba ją dost
              > arczać w pożywieniu.

Moim zdaniem wystarczy ogromna determinacja.
              • ciastko_z_kota Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:18
                Jasne, że zdarzają się narkomanki zapychające żołądki wacikami. Ale ile Waszym zdaniem da się w ten sposób przeżyć? Wstawac o świcie, biegać z castingu na casting, robić miłe, wyluzowane wrażenie, uczestniczyć w wyczerpujących sesjach zdjęciowych, promocjach, utrzymać cerę i włosy w świetnym stanie. Wydaje mi się, że to jednak margines. Znam dziewczyny chore na anoreksję i wiem, że nie wytrzymałyby takiego tempa. Dziennikarze rozdmuchują pojedyncze przypadki kręcąc sensacyjne, działajace na emocje reportaże, piętnując tym całą 'grupę zawodową'.

I naprawdę uważam, że Wasza strona barykady też ma swoje racje, serio. Ale nie lubię takiego radykalnego wypowiadania sądów, pośród osób, które najpewniej świat o którym mówią znają tylko z gazet i telewizji.
        • berta-death Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:16
          Anoreksja to ciężka choroba psychiczna o nieustalonej do dzisiaj przyczynie. Taka sama jak schizofrenia. Pewien odsetek osób na nią choruje, bez względu na pochodzenie, wyznanie, narodowość, wykształcenie, zawód, zainteresowania i wszystko inne. Najprawdopodobniej jest uwarunkowana genetycznie, bo z wywiadów z anorektyczkami wynika, że w ich rodzinach były osoby chorujące na anoreksję.

A, że ludzie uwielbiają wyszukiwać przyczyn jakiś niezrozumiałych dla nich zjawisk, to w tym przypadku też muszą. Jak już znajdą kozła ofiarnego to zyskują spokój, bo nie muszą się tym więcej martwić. Na anoreksję zapadają próżne dziewczyny zapatrzone w świat mody, gwałciciele gwałcą tylko rozwiązłe panny ubrane w mini, złe rzeczy przytrafiają się tylko złym i głupim i świat od razu staje się prostszy. I od razu można zyskać poczucie bezpieczeństwa, bo wiadomo, że ja to nie jestem ani próżna, ani głupia, ani rozwiązła, ani zła i w związku z tym mnie tam żadna choroba ani żadne nieszczęście nie spotka. Wiem przecież jak się przed nimi uchronić.
          • maria.vermeer Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 19:00
            Ufff, już się bałam że nikt tutaj tego nie napisze. Anoreksja nie jest chorobą zaraźliwą, na którą młode dziewczyny zapadają, bo napatrzyły się na modelki. Nie mówiąc już o tym, że nie tylko nastolatki i nie tylko kobiety mogą mieć zaburzenia odżywiania.
          • best.yjka Re: 10/10 n/t 28.10.11, 23:05
        • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 03:36
          malamelania napisała:
          > Czy Ty naprawdę nigdy nie czytałaś, co dzieje się za kulisami tego zakłamanego
          > modowego światka?

och, och.. no coz sie dzieje? Ze pracuja duzo? Ze sie ich nie szanuje? ze sie nie uwaza, ze potrzebuja jesc, spac czy korzystac z toalety? Czy przepraszam praca np. w supermarkecie jest az tak rozna od tego stsrasznego zaklamanego swiatka mody? Wszedzie jest wyzysk, wszedzie jest brak szacunku i obluda.

> O modelkach mdlejących z głodu?

Tylko glupia dziewczyna sie glodzi. I takie bardzo szybko wypadaja z pracy. Czemu tak trudno pojac, ze czlowiek ktory bardzo duzo pracuje bedzie wygladal na przemeczonego? Bo u modelki bardziej widac? Ja nie musze byc modelka by niedosypiac, miec since i wory pod oczami i chudnac przy nawale pracy. Niektorzy tak maja. Pracuja w bankach, PR, marketungu, jako handlowcy czy uslugowcy.

>O tych umierających na anorek
          > sję tez nie?

Na anoreksje umarl promil modelek. Wiecej sie zacpało na przykład.
    • qw994 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 07:14
      Mnie przerażają te przeraźliwie chude modelki. Twarz Rubik przypomina czaszkę, a jej ręce i nogi to patyczki. Też jestem przeciwna promowaniu takiego wyglądu.
    • mmagi Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:07
      no niestety nie dosc ze chuda to jeszcze brzydka i sepleniaca,aparacik na zęby tez sie kłania:/
    • izabellaz1 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:26
      Ja swojej dam do przeczytania w odpowiednim momencie "Chudszy" Kinga :D
    • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:49
      Wkleję coś co usunięto.
      Anja ma 179cm wzrostu i 52kg. BMI = 16,2.

BMI < 15 – niedożywienie trzeciego stopnia (wygłodzenie)
      BMI 15,1 - 17,4 – niedożywienie drugiego stopnia (wychudzenie)
      BMI 17,5 - 18,5 – niedożywienie pierwszego stopnia (niedowaga)
      BMI 18,5 - 24,9 – wartość prawidłowa
      BMI 25,0 - 29,9 – nadwaga
      BMI 30,0 - 34,9 – otyłość I stopnia
      BMI 35,0 - 39,9 – otyłość II stopnia
      BMI > 40,0 – otyłość III stopnia (otyłość olbrzymia)
      • erillzw Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 31.10.11, 03:41
        ofelia1982 napisała:

> Wkleję coś co usunięto.
        > Anja ma 179cm wzrostu i 52kg. BMI = 16,2.
        >
        > BMI < 15 – niedożywienie trzeciego stopnia (wygłodzenie)
        > BMI 15,1 - 17,4 – niedożywienie drugiego stopnia (wychudzenie)
        > BMI 17,5 - 18,5 – niedożywienie pierwszego stopnia (niedowaga)
        > BMI 18,5 - 24,9 – wartość prawidłowa
        > BMI 25,0 - 29,9 – nadwaga
        > BMI 30,0 - 34,9 – otyłość I stopnia
        > BMI 35,0 - 39,9 – otyłość II stopnia
        > BMI > 40,0 – otyłość III stopnia (otyłość olbrzymia)
        >

Ja mam 178 wzrostu. 4 lata temu wazylam 54 kg. Jadlam w makszicie, jadlam pizze, zazeralam sie czekoladami, lodami, ciastkami, batonikami, tlustym ciezkim polskim zarciem, wloskim i generalnie wszystkim na co mialam ochote. Nie, nie zygalam zaraz potem w kiblu. Tak po prostu mialam.
        Wmawianie ludziom cyferkami, ze sa wychudzeni mnie smieszy wiedzac, ze nigdy sie nie glodzilam a mimo to klasyfikowalam sie do anoreksji.
    • liza_s Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 10:52
      Mam wrażenie, że niektórzy mają większy problem z Anją Rubik niż ona sama ze sobą. Świadczy o tym chociażby zakładanie tego samego wątku na kilku forach. Zgadzam się oczywiście co do tego, że Anja ma sporą niedowagę. Ale nie wydaje mi się, aby ten właśnie fakt był głównym czynnikiem jej sukcesu. Nie rozumiem też, dlaczego ze względu na swoją chudość miałaby być dyskryminowana. Problem zaczyna się w momencie, gdy taką sylwetkę lansuje się jako jedynie słuszny wzór do naśladowania, a rozmiar 40 określa się jako "plus size" - taka tendencja jest faktycznie obecna w mediach. Nie zauważyłam jednak, aby społeczeństwo masowo ulegało temu trendowi. Po ulicach jakoś nie grasują hordy Ań Rubik, sporo mówi się o zbilansowanej diecie, wiedza o wskaźniku BMI jest powszechna... Sam fakt, że pod artykułami o modelce pojawiają się setki komentarzy oburzonych jej chudością świadczy o tym, iż nie daliśmy się zrobić w bambuko przez świat mody.

Co do samej reklamy, to akurat na tym filmiku Anja nie wygląda jakoś przerażająco chudo. Natomiast H&M jest jednym z niewielu sklepów ze zdrowym podejściem do spraw sylwetki - mają dość szeroki wybór rozmiarów, w górach zwykle przewidziano miejsce na piersi, a 40-42 jest oznaczane jako M, a nie jakieś monstrualne XXL. Również dlatego nie widzę nic złego w tym, że Rubik reklamuje akurat tę sieciówkę.
      • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:04
        fakt, najpierw założyłam na modzie, ale tam nikt nie chciał ze mną rozmawiać:P
        Nie, no odpuszczam. nie mam problemu z Anją, uważam, że jest inteligentna i byłaby ładna gdyby miała pełniejsze policzki. Ale mam problem z tym, że jeśli będę miała córkę (planuję), to przez takie stawianie takich Anji jako wzoru i ideału piękna - moja córka będzie jadła 2 plasterki buraka dziennie. To jest to, z czym mam problem. Sama Anja mnie ziębi i grzeje, niech waży nawet 3kg jak chce. Ale jak zaczyna już mieć wpływ na innych ludzi (nastolatki), to mam już opinię na ten temat.
        • simply_z Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:11
          ,za 15 lat dojdzie nowy ideal piekna, Juz teraz cos sie zaczyna zmieniac.
          nie martwilabym sie przedwczesnie.
          • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:15
            oby
          • wez_sie Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:34
            za 15 lat wszystkie modelki beda wazyc po 100kg, bo takie beda realia :/
        • berta-death Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:30
          Przed wszystkim masz zamiar chronić swoje dzieci? A co ze sportem? Tam to dopiero promocja wszelkiej maści mutantów rujnujących sobie zdrowie. Albo polityką promującą przekręty, kłamstwa, wykorzystywanie innych, nieuczciwe dorabianie się gigantycznych majątków, nielojalność, bezkarność, kupowanie wyroków sądowych i traktowanie z buta słabszych od siebie? Do tego mamy jeszcze show-business promujący rozwiązłość, próżność, narkomanię i rzucanie edukacji w wieku 16-lat. Kultura wyższa nie lepsza. Sami homoseksualiści, narkomani i jeszcze mutanty posiadające jakieś dziwne umiejętności w stylu śpiewanie sopranem, co może się skończyć uszkodzeniem strun głosowych przy nieumiejętnym naśladownictwie. O wizytach w cyrku nawet nie wspomnę.

Normalność i przeciętność jest zbyt nudna, żeby się sprzedawała. Nie znajdziesz wśród znanych, zamożnych i promowanych przez media osób, które byłyby godne naśladownictwa. A bezkrytyczne i bezrefleksyjne małpowanie innych, zwłaszcza małpowanie jednej cechy a ignorowanie innych, zawsze może się źle skończyć.
        • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 23:10
          Problem ty masz, a nie twoja przyszła i domniemana córka.
      • wez_sie hahaha 28.10.11, 11:14
        ciekawe gdzie jeszcze zalozyla watek o ani :)
        kobieta najwyrazniej ma kompleks. bieeedna no.
        • ofelia1982 Re: hahaha 28.10.11, 11:17
          Na Modzie był mały ruch, wiec przeniosłam tu.
          Mam kompleksy. You got me!
          ważę 155kg i mam 150cm wzrostu, mam krzywy zgryz i jestem łysa.
          Dlatego przywaliłam się do AR.
          KAŻDY wie, że jedynym powodem zakładania wątków o modelkach jest zazdrość.
          Chciałabym wyglądać jak Anja....ach
          • wez_sie no dobra 28.10.11, 11:31
            to wrzucaj swoja fotke i pokomentujemy.
            twarz mozesz zakryc (nawet bedzie dla ciebie lepiej, bo nie spodziewam sie buzi jak z obrazka).
            wchodzisz w to?
            • ofelia1982 Re: no dobra 28.10.11, 11:37
              Ale po co, wstydze się swojej łysej głowy, 155kg wagi i krzywego zgryzu. Tylko byś się ze mnie śmiał!
              • wez_sie Re: no dobra 28.10.11, 12:02
                przeciez chodzisz na joge i pilates.
                jestes aktywna nowoczesna kobieta ze stanowiskiem samodzielnego specjalisty.

nie boj sie, tu sa sami zyczliwi (np. w tym watku) ludzie.

no smialo!
    • merda Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:23
      Nie interesuje mnie jak i dlaczego osiagnela ten stan "lekkosci", jak dla mnie stracila urok, jest aseksualna i budzi litosc. Pozatym ma tendencje do tzw konskiej twarzy przy nadmiernej utracie wagi. Czasami przypomina mi ufoludka :-)
      Szkoda, bo uwazam, ze jest sliczna, delikatna, nietuzinkowa.
      Ale wiadomo, o gustach sie nie dyskutuje...
    • ladyeve Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:35
      Tak sobie czytam i już myślałam, że napiszesz, że wygląda fantastycznie. Też uważam, że to worek kości. Ona wygląda okropnie, nierozumiem tego całego zachwytu modelką, cienie pod oczami, skóra i kości.
    • organza26 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:35
      Tak, Ania Robik jest o wiele za chuda. Jej nogi w czarnych rajstopach/legginsach/czarnych obcisłych spodniach wyglądają po prostu okropnie... W jasnym dole, który zawsze optycznie powiększa wygląda już nieco lepiej.

Spójrzcie na jej zdjęcie pod tekstem:

www.pudelek.pl/artykul/35741/rubik_na_otwarciu_centrum_handlowego_zdjecia/
      Natomiast twarz uważam, że ma ogólnie ładną, za bardzo pociągłą, fakt, ale ma prześliczne kości policzkowe i piękne, ogromne niebieskie oczy.

Generalnie rozumiem, że jej chudość (szczególnie nogi) może wbudzać niesmak, ale kompletnie już nie rozumiem jak można pisać, że ona w ogóle w całokształcie jest 'be'. Dziewczyna robi fantastyczną karierę, niesamowicie się wybiła i tutaj można jej tylko życzyć jak najlepiej, przecież ona promuje Polskę! Nieważne czy sepleni i czy jej twarz jest superoryginalna czy nie.
      • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:51
        Nikt nie pisze, że jest be. Uważam, że jest inteligentna, robi super karierę, cieszę się, że polska modelka tak się wybiła. Miałaby ładną twarz gdyby była pełniejsza.
        Anja nie jest brzydka, ma piękną oryginalną urodę. Tyle, że jest wychudzona.
        • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 12:47
          "no bo ona ładna nie jest, umówmy się. Jest chuda (nie szczupła), wysoka i tyle. Ale jej twarz..?? No do pięknej kobiety jej daleeeeekooooooo. wiem wiem, top modelki nie muszą być piękne."

"Anja nie jest brzydka, ma piękną oryginalną urodę."

czy w tym co piszesz jest w ogóle jakaś spójność?

wiesz, jak potrzebujesz prawdziwego problemu, to może zajmij się tym, żeby syn nigdy nie pokochał wieszaka - to może być prawdziwe wyzwanie;)
          zostaw na razie te nieistniejące córki.
          • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 12:58
            dziekuje za Twoje rady odnosnie wychowywania dzieci. pozwole sobie je zignorowac
            • six_a Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 13:05
              no prosz, a podobno wątek jest o ochronie maluczkich.

a gdzie komentarz do braku spójności w ocenie rubik? bo jak raz jest piękna i oryginalna, a raz "umówmy się, że nie jest ładna", to chyba rozumiesz zdziwienie innych tym wątkiem.

aaaa zresztą, może nie rozumiesz.
          • best.yjka Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 02:00
            Rozdwojenie jaźni? Może warto by zamiast spędzać czas na pudelkach i innych "opiniotwórczych portalach", zacząć wychowywać dzieci. Co by na złe wzorce nie były podatne.
            • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 03:07
              best.yjka napisała:

> Rozdwojenie jaźni? Może warto by zamiast spędzać czas na pudelkach i innych "opiniotwórczych portalach", zacząć wychowywać dzieci. Co by na złe wzorce nie były podatne.

Link z pudelka wrzuciła akurat inna osoba, nie bądźcie przesadnie wredne. A to, że ktoś nie jest ładny, nie oznacza, iż jest brzydki.
            • ofelia1982 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 11:06
              eee? Uważasz, że jeśli zakładam wątek na forum = nie wychowuję dziecka? Czyli jeśli założyłaś kiedykolwiek wątek na forum, Ty też tego nie robisz. Tak wychodzi, no nie?
      • simply_z Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 11:51
        myslsiz z,e ktos sie podnieca za granica modelkami ,tak jak u nas:)
        mamy jeszcze jedna znana i nie tak chuda modelke :Magde Frackowiak
        • merda Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 12:20
          simply_z napisała:

> myslsiz z,e ktos sie podnieca za granica modelkami ,tak jak u nas:)
          > mamy jeszcze jedna znana i nie tak chuda modelke :Magde Frackowiak

Mamy Anje Rubik, Magde Frackowiak, Kasie Struss, Anie Jagodzinska, Monike Jagaciak.
          Wszystkie sa szczuplutkie, Anja i Kasia wyjatkowo.
          • merda Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 12:37
            Oto one, wystarczy spojrzec na nogi...
            Tekst linka
      • anais_66 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 03:04
        organza26 napisała:

> można jej tylko życzyć jak najlepiej, przecież ona promuje Polskę!

I jak poważnie tę Polskę traktuje :D

www.pudelek.pl/artykul/35737/nie_wypada_mi_brac_udzialu_w_pokazach_w_polsce/
        • karolinavaio25 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 29.10.11, 10:22
          no sory ale akurat ma racje.jak sie osiagnie jakis poziom to sie nie schodzi w dol.a Polska Mediolanem nie jest i nigdy nie bedzie,co miala powiedziec ze bierze udzial w podrzednym programie "dla modelek"zeby windowac swoja kariere:PP?
          takich programow jest pelno a polska wersja na swiecie nikogo nie obchodzi,chyba tylko tvn i ich megalomanskie zapedy.
          • brak.slow tapmadl 29.10.11, 21:52
            szczerze powiedziawszy, to na jej miejscu wstydziłabym się przyznać, że biorę udział w tym programie (nawet jako juror czy gość specjalny), bo ten program jest nieprofesjonalny i poniża młode niewinne osoby. wstyd.

Anja Rubik sama w sobie jest natomiast super .
            • anais_66 Re: tapmadl 30.10.11, 02:25
              Nie wiem, czy mówiła o jakimś konkretnym programie, wspomniała za to o "naszych" wybiegach. Imię też zmieniła, więc nie róbcie z niej z takiej patriotki, co to Polskę rozsławia w świecie :D W DDTVN (ktoś podał linka, przepraszam, nie pamiętam nicku) nawet po polsku nie raczyła przemówić.
              • karolinavaio25 Re: anais66 31.10.11, 15:13
                jezu,kobieto ktos w ogole wytacza taki kaliber ciezki pt "rozslawia Polske"?:P na pewno nie ja.
                z tym rozslawianiem Polski to ciezko jakos,bo jak na razie to wszyscy szczytuja jak widza jakies 10 wody po kisielu typu bachleda zrobila dziecko z farellem czy krupa pokazala doope w playboyu a rosati przez 2 sekundy "zagrala öbok sharon stone i sa och ach od razu.
                ja stwierdzilam ze rozumiem rubik pod tym wzgledem ze nie schodzi sie kilka polek nizej jak ma sie wypracowana pozycje w branzy.
                a polscy projektanci to nie jest zaden top i dlugo nie bedzie wie skoro ktos chodzi u lagerfelda to nie poleci sie lansowac na pokazie wolinskiego.
                jasne czy dalej nie?
                • anais_66 Re: anais66 01.11.11, 02:59
                  organza26 napisała:

> (...) Dziewczyna robi fantastyczną karierę, niesamowicie się wybiła i tutaj można jej tylko życzyć jak najlepiej, przecież ona promuje Polskę!

Karolina, to do tego fragmentu odnosiła się moja wypowiedź. Tyle.
                  • organza26 Re: anais66 01.11.11, 16:59
                    Nie zrozumiałaś wydźwięku mojej wypowiedzi.

Ona promuje w pewien sposób Polskę z samego powodu, że jest Polką i zrobiłą oszałamiającą karierę światową, co sama przyznaj, zdarza się naszym rodakom nieczęsto.

Nie miałam na myśli tego, że wykonuje jakiś świadomy wysiłek w tym kierunku - wcale nie musi.
    • lonely.stoner Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 14:01
      ok, zgadzam sie ze Anja Rubik jest teraz zbyt chuda- nawet z twarzy zmizerniala, ale na bank nie jest brzydka ani pospolita. Moim zdaniem ma idealna twarz - do bycia modelka, fotogeniczna i naprawde latwo ja modelowac makijazem- wystarczy sobie podejrzec pare roznych sesji, taki typ kobiety kameleona, cos jak Kate Moss. Poza tym ktos tu pisal ze anja ma konska szczeke... kurde, ja zalecam takim osobom zeby sobie same zrobily jakas sesje zdejciowa i wtedy pogadamy- zapewne nie jedna sie zdziwi jak wyjdzie na jaw brzydka cera, kartoflany nos czy male oczka.... dopoki nie widac na zdjeciach to jakos mozna tego nie zauwazyc i jechac po top modelkach ze sa brzydkie... heh.
    • a_nonima Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 14:45
      Mi się kobieta podoba. Mogłaby ze 3 kg podjeść, ale nie rozdzierałabym szat
      .
      • karolinavaio25 Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 19:18
        rubik jest b.ladna-osobiscie bardziej podobala mi sie nieco pelniejsza na buzi ale teraz ma fajne kosci policzkowe.to nadaje twarzy szlachetnosci[nie mylic ze skrajnym wychudzeniem]
        podoba mi sie gdzies 10 razy bardziej niz plastikowe twory typu krupa-w tej kobiecie nie ma nic naturalnosci,ani biust ani usta ani wlosy,,nawet rzesy non stop sztuczne-to jest dla mnie fenomen,takie prze-tuningowane kobity,uwazane za piekne.
    • stedo Re: Anja Rubik w reklamie H&M... 28.10.11, 22:30
      Nooo, spójrzcie na jej rączki. Aż strach dotknąć, bo pęknąć mogą. Zdecydowanie to nie jest seksowne!!
      kobieta.gazeta.pl/kobieta/10,88991,10476008,Co_jada_Anja_Rubik_.html?v=1&obxx=10476008#opinions

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka