31.10.11, 01:18
W sobotę czeka mnie rozmowa. Jesteśmy razem od 6 lat i w sobotę mamy zdecydować co dalej. Mój facet twierdzi, ze podjął już decyzję, ale musi ją jeszcze przemyśleć. Ja pod wpływem impulsu już go spakowałam. Czeka mnie najgorzy tydzień życia. Nie wiem co dalej, nawet nie wiem czy go jeszcze kocham. On nie jest mi obojętny ale nie wiem co do niego czuje.
Obserwuj wątek
    • m-kow Re: rozstanie 31.10.11, 01:25
      Nie zapomniałaś sformułować pytania? Bo jeśli chodzi o spakowanie to warto zważyć, stawki za nadbagaż to prawdziwa bandyterka.

-
      "Statek coraz bardziej przecieka, pasażerowie jeszcze nie wiedzą, ale pierwszy oficer wie i po cichu ubiera kamizelkę ratunkową. Żeby pasażerowie nie zauważyli nalewającej się wody, to przelewa ją z sali balowej do maszynowni (czyli środki z OFE do ZUSu)." K. Rybiński
    • six_a Re: rozstanie 31.10.11, 01:29
      nie przejmuj się, do przyszłej soboty całe forum zdąży ci powiedzieć, co masz czuć.
    • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 01:32
      Zapomniałaś na koniec zdać pytania. Pozwól, że podam Ci kilka przykładowych:

Jaki nacisk na centymetr kwadratowy gruntu wywiera amerykański czołg M-60? Jakie
      wolicie rakiety przeciwpancerne: amerykańskie czy francuskie? Dlaczego? Dlaczego schody
      kręcone w pałacach są - patrząc z dołu -lewoskrętne, a nie prawoskrętne? Dlaczego w
      powozie przednie koła są mniejsze, a tylne większe? Co wam mówi pojęcie „trzy linie"?
      Dlaczego lufa w rosyjskim karabinie Mosina jest nagwintowana prawoskrętnie, a w
      japońskim Arisaka na odwrót? Jakie są podstawowe wady silnika rotacyjnego Wankla? Ile
      waży wiadro rtęci? Jaki typ kobiet wam odpowiada? Ile numerów pisma „Ogoniok" ukazuje
      się rocznie? Kto pierwszy zastosował „oskrzydlenie pionowe"? Co oznacza litera L w nazwie radzieckiego myśliwca bombardującego Su-7-BKL? Gdyby polecono wam zmodernizować
      amerykański bombowiec strategiczny B-58, które parametry poprawilibyście w pierwszej
      kolejności? Dlaczego w niemieckich czołgach Panther stosowano krzyżowe zawieszenie?
      Radziecka dywizja strzelców zmotoryzowanych liczy 257 czołgów. Uważacie, że ich liczbę
      należy zwiększyć, czy zmniejszyć? O ile? Dlaczego? Jak to wpłynie na organizację zaopatrzenia dywizji?
      • raohszana Re: rozstanie 31.10.11, 01:43
        Ja nie wiem! Ja nie wiem!
        • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 01:47
          > Ja nie wiem! Ja nie wiem!

Właśnie oblałaś egzamin na oficera radzieckiego wywiadu wojskowego. :)
          • raohszana Re: rozstanie 31.10.11, 02:12
            ikcort napisał:

> Właśnie oblałaś egzamin na oficera radzieckiego wywiadu wojskowego. :)
            *
            Gottverdammt!
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: rozstanie 31.10.11, 11:33
            ikcort napisał:

> > Ja nie wiem! Ja nie wiem!
            >
            > Właśnie oblałaś egzamin na oficera radzieckiego wywiadu wojskowego. :)

No właśnie zdała. Bo gdyby znała odpowiedzi to wiadomo że jest szpiegiem. A wszystkie szpiony do piachu...
      • potworski Re: rozstanie 31.10.11, 09:28
        Dlaczego schody kręcone w pałacach są - patrząc z dołu -lewoskrętne, a nie prawoskrętne?

O ile wiem jest dokładnie odwrotnie=schody są prawoskrętne=ze względu na to, aby wycofujący się do góry obrońcy pałacu mieli ułatwiony fechtunek.
        • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 09:40
          > O ile wiem jest dokładnie odwrotnie=schody są prawoskrętne=ze względu na to, aby
          > wycofujący się do góry obrońcy pałacu mieli ułatwiony fechtunek.

Ja tylko wklejam. :) Bardzo możliwie, że w książce jest błąd. A Twoje wyjaśnienie trzyma się kupy, tylko próbuję sobie właśnie wyobrazić, które schody by były wygodniejsze, ale obawiam się, że przekracza to moje możliwości. :(
          • czadroman Re: rozstanie 31.10.11, 09:45
            w lewoskrętnych trzymasz się zewnętrznej poręczy prawą ręką
            • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 10:03
              > w lewoskrętnych trzymasz się zewnętrznej poręczy prawą ręką

Hmm... myślałem, że chodzi raczej o to, żeby taki praworęczny obrońca pałacu miał szpadę, czy czym tam sobie akurat broni pałacu, po zewnętrznej stronie schodów, przeto więcej miejsca na wymachy.
          • potworski Re: rozstanie 31.10.11, 10:07
            To popatrz sobie na te schody i wyobraź sobie, że wycofujesz się do góry. W tym przypadku tobie jest łatwiej ponieważ trzymając oręż w prawej dłoni masz więcej pola manewru i ściana po lewej stanowi dodatkową osłonę (odwrotnie niż nacierający od dołu).

https://www.urban75.org/photos/kent/images/dover-castle-20.jpg

ikcort napisał:

> Ja tylko wklejam. :) Bardzo możliwie, że w książce jest błąd. A Twoje wyjaśnien
            > ie trzyma się kupy, tylko próbuję sobie właśnie wyobrazić, które schody by były
            > wygodniejsze, ale obawiam się, że przekracza to moje możliwości. :(
            • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 10:15
              > To popatrz sobie na te schody i wyobraź sobie, że wycofujesz się do góry. W tym
              > przypadku tobie jest łatwiej ponieważ trzymając oręż w prawej dłoni masz więcej
              > pola manewru i ściana po lewej stanowi dodatkową osłonę (odwrotnie niż nacier

Tak, ja wiem, że chodzi o to, żeby mieć – jak to fachowo określiłeś – oręż (ładne to określenie :)) po zewnętrznej. Chodzi o to, że ja kiepsko odróżniam lewą od prawej i musiałbym to za długo analizować. :( Ale tak, masz rację, w książce jest błąd: schody powinny być zdaje się patrząc z dołu prawoskrętne.
        • czadroman Re: rozstanie 31.10.11, 09:47
          nie, są lewoskrętne aby odbijający zdobyty zamek mieli ułatwiony fechtunek
          • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 10:04
            > nie, są lewoskrętne aby odbijający zdobyty zamek mieli ułatwiony fechtunek

:D
    • raohszana Re: rozstanie 31.10.11, 01:42
      maladiabliczka napisała:

> W sobotę czeka mnie rozmowa. Jesteśmy razem od 6 lat i w sobotę mamy zdecydować
      > co dalej. Mój facet twierdzi, ze podjął już decyzję, ale musi ją jeszcze przem
      > yśleć.
      *
      No to podjął czy nad nią myśli?

>Ja pod wpływem impulsu już go spakowałam. Czeka mnie najgorzy tydzień ży
      > cia.
      *
      No i?

>Nie wiem co dalej, nawet nie wiem czy go jeszcze kocham. On nie jest mi ob
      > ojętny ale nie wiem co do niego czuje.
      *
      To pomyśl nad tym. To nie boli.
    • sid-sid Re: rozstanie 31.10.11, 07:38
      > Mój facet twierdzi, ze podjął już decyzję, ale musi ją jeszcze przemyśleć.

> On nie jest mi obojętny ale nie wiem co do niego czuje.

Jak widać jesteście dla siebie stworzeni.:)
    • varia1 Re: rozstanie 31.10.11, 08:17
      a dlaczego aż do soboty macie z tym się wstrzymywać? jesteście masochistami?
      • ferro2 Re: rozstanie 31.10.11, 08:20
        ale jak juz facet spakowany to co on jeszcze przy niej robi???

Przegrać to nie znaczy nie mieć racji.
        • plyta.platynowa Re: rozstanie 31.10.11, 08:48
          mnie by się nie chciało go pakować.
          Sam by musiał to zrobić ,a potem jeszcze posprzątać po sobie wszelkie kurze z półeczek powycierać, odkurzyć dywany po swoim zrzuconym naskórku.
          a na koniec chusteczką mym mu z okna pomachała :D

• wiki9611 Re: rozstanie 31.10.11, 09:18
            Po co go pakowałaś , niech by sam to zrobił a jeśli zostaniecie razem to znaczy że go zkreśliłaś .
          • grassant Re: rozstanie 31.10.11, 09:53
            jeszcze posprzątać po sobie wszelkie kurze z półeczek powycierać, odkurzyć dywany po swoim zrzuconym naskórku.

jeszcze łazienkę zrobić na błysk, śmiecie wyrzucić i spuścić wodę. tak robi facet z klasą.
            • varia1 Re: rozstanie 31.10.11, 12:25
              zostawiwszy na stole połowę przyszłego rocznego czynszu ;)
      • six_a Re: rozstanie 31.10.11, 09:30
        > a dlaczego aż do soboty macie z tym się wstrzymywać?
        czekają na kumulację;)
      • qw994 Re: rozstanie 31.10.11, 09:40
        > a dlaczego aż do soboty macie z tym się wstrzymywać? jesteście masochistami?

Najwyraźniej.
    • piataziuta Re: rozstanie 31.10.11, 10:51
      co za chory pomysł z tym wstrzymywaniem do soboty?
      skoro wie, niech powie, a potem potwierdzi
      wykopałabym go za samo stwierdzenie "do soboty"
      • ikcort Re: rozstanie 31.10.11, 10:58
        > co za chory pomysł z tym wstrzymywaniem do soboty?
        > skoro wie, niech powie, a potem potwierdzi
        > wykopałabym go za samo stwierdzenie "do soboty"

Nie dramatyzuj, szybko zleci. Mnie to tak szybko lecą te kolejne tygodnie, że aż mnie to przeraża. Ciach-ciach, jeden za drugim. :/
        • piataziuta Re: rozstanie 31.10.11, 11:08
          szybko - nie szybko,
          to brak szacunku,
          do tego kojarzy mi się z formą sadystycznej manipulacji
          • czadroman Re: rozstanie 31.10.11, 11:16
            ten koleś to potwór!
          • khadroma ??? 31.10.11, 11:17
            Co Wy z tymi pytaniami?
            Czy to jest jakis kącik porad?
            Czy dziewczyna nie moze sie zwyczajnie podzielic swoimi rozterkami? (O, zadałam trzy, całkiem przywoite, moim zdaniem pytania, jakby co...)
            • czadroman Re: ??? 31.10.11, 11:22
              cicho, rozkręca się, macice linkują, koleś zostanie wbity w glebę, starty w proch :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka