Dodaj do ulubionych

Monika Olejnik

01.06.04, 10:41
Czesto slucham roznych dyskusji politycznych z roznych krajow.
Ostatnio "wpadla mi w rece" wymiana zdan w radiu zet pomiedzy Lepperem a
Rokita. Moderatorem dyskusji miala byc Monika Olejnik. Miala byc, bo jakos
trudno ja nazwac w tej dyskusji moderatorem. Do tej pory uwazalam, ze to
doswiadczona dziennikarka ale jakos swiety obrazem moniki jako profesjonalnej
dziennikarki mi sie rozmazal. O dyskusji pomiedzy Lepperem a Rokita nie bede
dyskutowac bo to przewdstawiciele typowej dyskusji w Polsce, polska kultura
polityczna.
Monika Olejnik wypadla zalosnie. Mysle, ze pierszy lepszy student 1 roku
dziennikarstwa lepiej poprowadzil by rozmowe.
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: Monika Olejnik IP: 213.199.193.* 01.06.04, 10:45
      eee przesadzasz. student 1 roku? to cud, że przeżyła
      • tralalumpek Re: Monika Olejnik 01.06.04, 10:47
        przezyla?
        Powinna sie wstydzic takiego wystepu na antenie, kompletnie nie radzi sobie z
        rozmowcami a wstawki, jezeli juz cos powie, sa zalosne.
        • Gość: anka Re: Monika Olejnik IP: 213.199.193.* 01.06.04, 10:50
          ano. olejnik już od dłuższego czasu jakoś tak słabiej świeci. ale moderować rozmowę leppera z rokitą?! toż to trzeba mieć odwagę. zdecydowanie przeceniła swoje siły
    • blanchet dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 10:48
      • tralalumpek Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 10:50
        a tak, dla zabawy! ;)
        • blanchet Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 10:56
          zabawy w idola?
          jak już zbierzesz swoją sekte to wykorzystaj ich jakoś. :)
          • tralalumpek Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 11:07
            no to uchyle rabka tajemnicy fanklubu ....
            mam taki a nie inny sposob pisania na forum i wolno mi, komus sie to podoba
            innym nie ale jest pewna grupa forumowiczow, ktora widzac moj nick dostaje
            kociokwiku
            kazda wypowiedz komentowana jest wycieczka do mojej osobowosci,
            dziecinstwa,intelektu, .....kazdy wpis tych fanow tralalumpka, to tylko i
            wylacznie docinka, mnie lub bardziej chamska
            mozna nie zgadzac sie z moimi wypowiedziami, mozna mnie krytykowac za bledy
            orto i kazde inne, mozna mnie wrzucic na cenzurowane i wtedy jest problem z
            glowy ale nie mozna mi zarzucic, ze chodze za kims po roznych forach i tylko i
            wylacznie dogryzam, co robia inni wobec mnie
            zalozylam zatem klub wielbicieli tralalumpka i byl on dlugo pusty ale znalazla
            sie jedna wielbicielka, ktora kazda moja wypowiedz komentowala w taki sposob,
            ze postanowilam ja do klubu wciagnac, niech dziewczyna wreszcie poczuje sie
            doceniona
            ot i tyle
            kiedy mi sie znudzi to klub rozwiaze

ale temat wpisu to Olejnik a nie tralalumpek, nieprawdaz?
            • Gość: anka Re: dlaczego masz fanklub?/nt. IP: 213.199.193.* 01.06.04, 11:14
              haha. widać tralalumpek ma więcej fanów niż jakaś tam olejnik
              • tralalumpek i fantazje/nt. 01.06.04, 11:15

• Gość: anka Re: w rzeczy samej IP: 213.199.193.* 01.06.04, 12:12
            • reniatoja Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 12:11
              tralalumpek napisała:

>
              > ale temat wpisu to Olejnik a nie tralalumpek, nieprawdaz?

Dlaczego wiec rozpisujesz sie tak na swoj temat Tralalumpku? Sama podajesz
              temat, nawet ciekawy, a potem ciagniesz pol strony o sobie, w dodatku
              przywolujac na koniec do ...porzadku :)))
              >
              >
              >
              >
              • tralalumpek Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 01.06.04, 12:13
                Reniu a co myslisz o Olejnik w tym wywiadzie?
                • reniatoja Re: dlaczego masz fanklub?/nt. 02.06.04, 07:57
                  Tralalumpku, sluchalam tego wywiadu i wydaje mi sie, ze panowie, zwlaszcza
                  Rokita, mowili tak zajmujaco, ze Olejnik zginela w tlumie, ze tak powiem. Nie
                  zwrocilam na nia szczegolnej uwagi, tak barwnych miala gosci. Niemniej wydaje
                  mi sie, ze niezle sie bawila. Oczywiscie nie panowala nad rozmowcami, z tym sie
                  zgadzam, tylko ze w tym wywiaddzie nie bylo to konieczne. Jest znakomita
                  dziennikarka i to, ze jeden wywiad puscila na zywiol nie zmienia tego.
    • Gość: obierzyna nie lubie bazarowych wątkow n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.04, 11:29
    • Gość: rene Re: Monika Olejnik IP: *.zapora / 212.160.172.* 01.06.04, 12:20
      szkoda, że nie słuchałam...
      a może i dobrze, bo lubię Monikę Olejnik. Może tosentyment z czasów, kiedy
      studiowałam dziennikarstwo, a ona była wtedy świetna. Uwielbiałam ją za
      błyskotliwość i cięty język, nawet jeśli nie zawsze zgadzałam się z jej
      poglądami.
      Ponoć politycy mają ranking - kto ile razy był już zaproszony do wywiadu przez
      Panią Monikę ;-))
      • tralalumpek Re: Monika Olejnik 01.06.04, 12:34
        ja tez ja uwazalam za dobra dziennikarke ale ....
        tez ja pamietam z innych, polskich czasow

www.radiozet.pl/rozmowy_gosc.html?wid=5041678
    • blanchet na razie w moim rankingu przoduje gembarowski 01.06.04, 12:28
      gembarowski-najcwańszy
      olejnik -mniej cwana ale za to muchy nie nosi ( w sumie to dobrze sie nosi)
      ile ona ma lat? :)
    • Gość: w_B poprowadzilby pisze sie razem IP: *.dwi.uw.edu.pl / *.dwi.uw.edu.pl 01.06.04, 12:31
      w istocie rzeczy to bardzo wazne, ze podzielilas sie z nami swoimi
      przemysleniami i wyciagnelas tak niesamowite wnioski na temat olejnik. zawsze
      bylam w Twoim fan clubie i tak jest do dzis. powieedzialabym, ze mimo
      czterdziiechy na karku nie nadajesz sie na pierwszy rok studiow.
      • tralalumpek Re: poprowadzilby pisze sie razem 01.06.04, 12:38
        jest jeszcze pare innych bledow w mojej wypowiedzi, tylko jeden znalazlas? oj
        oj kiepsko,
        ale skoro tak mi wyszukijesz bledy to przeczytaj uwaznie swoj wpis, bo ja ci
        twoich bledow palcem pokazywac nie bede, wstyd prawda?
        co do wieku to w tym roku koncze 41
    • tomasdyg Re: Monika Olejnik- BAŁKANY 01.06.04, 19:51
      Nie słyszałem, ale pewnie masz rację, wszak ta osóbka nie przeprosiła nikogo za
      rolę propagandystki jaką odgrywała w swych relacja, podczas interwencji NATO w
      byłej Jugosławii. Przypomnę przeinaczanie faktów, nie sprawdzanie informacji,
      jednostronność i brak obiektywizmu relacji kreślonych wg scenariusza jak w
      westernach. Źli, zbrodniczy, uzbrojeni po zęby, Serbowie i dobrzy, niewinni i
      bezbronni Albańczycy kosowscy.
      Jedną z perełek tych relacji było pogrzebanie żywcem prze p. Monikę Ibrachima
      Rugowy.
      Inne grzeszki pani Moniki to np.: "ja wszystko wiem lepiej" i konsekwentny
      subiektywizm.

Pozdrawiam
      • Gość: Rocco a to tylko z powodu,ze baby sie nie nadaja do tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 20:12
        Tam potrzeba bylo faceta z mlotkiem :)
    • anahella Re: Monika Olejnik 01.06.04, 22:37
      Jestem stala sluchaczka "Goscia Radia Zet" i "Siodmego dnia tygodnia".

Jak kazdy - i ona ma lepsze i gorsze dni. Dzisiaj np. w "Gosciu..." z Oleksym
      byla cienka jak barszcz w dworcowym bufecie. Ale czasem da ostro czadu. Mysle
      ze ona zmienia sie w zaleznosci od rozmowcy. Najbardziej lubie rozmowy z
      Millerem, mimo ze samego Millera nie cierpie. Ale Miller *umie* i *chce*
      rozmawiac. On zdaje sobie sprawe z sily mediow. Przy rozmowie z Jagiellinskim
      jakis czas temu - porazka. Slowotok Jagielinskiego i niesmiale proby zadania
      pytania. Po programie Wojciech Jagielski tak to skomentowal: "Monolog polityka
      usilowala przerwac Monika Olejnik". Myslalam, ze nastepnego dnia bedzie caly
      czas pod wplywem porazki. Ale gdzie tam - jak Feniks z popiolow:)
      • tralalumpek Re: Monika Olejnik 01.06.04, 23:24
        Niestety, podciagalam Olejnik do Sabine Christiansen ale to tak jakby trabanta
        z mercedesem porownywac,
        Nie mam mozliwosci sluchac polskiego radia na zywo a zatem i szans na bardziej
        obiektywna ocene i moze korekte pierwszego wpisu ale widze po paru madrych
        wpisach (anahella, tomasdyg ..), ze niewiele sie myle w ocenie.
        • mijaczek Re: Monika Olejnik 01.06.04, 23:50
          No tak... od kiedy Monika zaczęła się w końcu zajmować swoimi włosami (znaczy
          się - myć je) to przestała być dobrą dziennikarą... tylko... co jej wychodziło
          na lepsze? Tłuste włosy czy cięty język?
          Mia
        • Gość: hihi Re: Monika Olejnik IP: *.waw.pdi.net / *.waw-smy.leased.ids.pl 02.06.04, 10:12
          > Nie mam mozliwosci sluchac polskiego radia na zywo a zatem i szans na
          bardziej
          > obiektywna ocene <
          ALE
          > Niestety, podciagalam Olejnik do Sabine Christiansen ale to tak jakby
          trabanta
          > z mercedesem porownywac,<
          Ciekawa metoda.
          • tralalumpek Re: Monika Olejnik 02.06.04, 10:15
            Gość portalu: hihi napisał(a):

> > Nie mam mozliwosci sluchac polskiego radia na zywo a zatem i szans na
            > bardziej
            > > obiektywna ocene <
            > ALE
            > > Niestety, podciagalam Olejnik do Sabine Christiansen ale to tak jakby
            > trabanta
            > > z mercedesem porownywac,<
            > Ciekawa metoda.

ALE filozofie mozna sluchac radia w internecie tyle tylko ze nie na biezaco
            audycje.
            Jezeli ci powiem co mysle o twoim wpisie to obrazisz sie czy wyciagniesz
            wnioski?
    • Gość: Klara Re: Monika Olejnik IP: *.crowley.pl 02.06.04, 08:40
      Myślę, że funkcję _moderatora_ spełniła dobrze. W radio, z takimi dyskutantami...poza tym, chyba wiedziała dobrze co robi.
    • klg777 Re: Monika Olejnik 02.06.04, 10:49
      Z drugiej strony lepiej niż się w to wszystko nie wtrącała, niż gdyby chamsko
      przerywała jak Justyna Pochanke w rozmowie z rzecznikiem prezydenta. Pochanke
      pomimo tych wszystkich nagród i teoretycznie profesjonalizmu wypadła żałośnie.
      Olejnik pryznajmniej stara się słuchać rozmówców i zadawać pytania wynikające z
      toku dyskusji, a Pochanke ma z góry przygotowany tekst i w efekcie, ma gdzieś
      swojego gościa i to co on chce powiedzieć. Jednak podobnie jak Olejnik potrafi
      być nieprzygotowana, przekręcać fakty, nie znać ustaw czy kodeksów na ktore się
      powołuje. Ten tvn to chyba tym kobitkom zaszkodził ;) Bo obie się ucieszyły że
      mają markę, że są "doceniane" i siadły na laurach.

klaudia
    • kohanek Re: Monika Olejnik 02.06.04, 12:44
      alez ona brzydka jak noc, taka niekobieca
      • tomasdyg BRZYDKA JAK NOC ? 02.06.04, 14:29
        kohanek napisał:

> alez ona brzydka jak noc, taka niekobieca

Zastanawia mnie to powiedzenie, skąd sie wzięło "brzydka jak noc" , przecież
        noce bywają piekne, zwłaszcza jak towarzyszą nim romantyczne okoliczności :))

Pozdrawiam
        • blanchet Re: BRZYDKA JAK NOC ? 02.06.04, 14:32
          bo ćmy latają gotowe aby usiąść na tobie
    • Gość: Anita Re: Monika Olejnik IP: *.local.pl / 62.233.187.* 02.06.04, 14:28
      Cenie ja jako dziennikarke, ale gustu ta kobieta nie ma kompletnie.
      • blanchet Re: Monika Olejnik 02.06.04, 14:30
        no wiesz- to o Basi z linii specjalnej widocznie zapomnialaś- trza robić
        porównania :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka