madz_ik_k 09.01.12, 00:00 Przeszli dzisiaj samych siebie: pełno ich było wszędzie, narzucali się i ciągle patrzyli na przechodzących, którzy nie mieli serduszek, żeby im dokleić! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
georgia241 Re: Orkiestra 09.01.12, 00:02 Ja w tym roku im nie dałam pieniędzy, bo już mniej się rodzi dzieci a sprzętu jest. Teraz finansuję WWF. Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ik_k Re: Orkiestra 09.01.12, 00:08 georgia241 napisała: > Ja w tym roku im nie dałam pieniędzy, bo już mniej się rodzi dzieci a sprzętu j > est. Teraz finansuję WWF. Kobiety na fali? Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Orkiestra 09.01.12, 00:03 No i? Nie bulwersuj się, tylko podziel się jakimś nowatorskim sposobem na oszczędzanie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaviota44 Re: Orkiestra 09.01.12, 00:07 Lepiej niech sie zbulwersuje,obrazi i zostawi dla siebie swoja pokrecona ekonomie ;). Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Orkiestra 09.01.12, 00:08 Tam oj, tam oj, jej pokręcona ekonomia jest zabawna i taka... nowatorska! :D Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ik_k Re: Orkiestra 09.01.12, 00:09 raohszana napisał: > Tam oj, tam oj, jej pokręcona ekonomia jest zabawna i taka... nowatorska! :D > Jesteś w moich nieprzyjaciołach, nie widzę wpisów! Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Orkiestra 09.01.12, 00:12 madz_ik_k napisała: > Jesteś w moich nieprzyjaciołach, nie widzę wpisów! * To skąd wiesz, że w ogóle są? I jak na nie odpisujesz? :D Oj, coś Ci się kłamstewko nie udało! Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ik_k Re: Orkiestra 09.01.12, 00:13 raohszana napisał: > madz_ik_k napisała: > > > Jesteś w moich nieprzyjaciołach, nie widzę wpisów! > * > To skąd wiesz, że w ogóle są? I jak na nie odpisujesz? :D Oj, coś Ci się kłamst > ewko nie udało! > Juz nie! Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Orkiestra 09.01.12, 00:05 No, popatrz... a mnie podkusiło, żeby specjalnie podjechać kawalątek (+- 30 km) i znaleźć tych "namolnych". Wychodzi, że byłam jeszcze większym natrętem (skoro ich tropiłam po miejskich ostępach) ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Orkiestra 09.01.12, 00:09 W zeszłym roku wpłacałam im na konto. U mnie w mieście zginęły pieniądze z WOŚP swego czasu, więc nie ufam organizatorom. Konto to zawsze konto i nie tak łatwo zdefraudować, ale jak wspomniałam przerzuciłam finansowanie na przyrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ik_k Re: Orkiestra 09.01.12, 00:10 jael53 napisała: > No, popatrz... a mnie podkusiło, żeby specjalnie podjechać kawalątek (+- 30 km) > i znaleźć tych "namolnych". Wychodzi, że byłam jeszcze większym natrętem (skor > o ich tropiłam po miejskich ostępach) ;-). Wystarczyło wysiąść z samochodu! Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Orkiestra 09.01.12, 00:11 spacer z Imbrykiem zarabia mniej niż kolacja ze Mną :( aukcje.wosp.org.pl/show_item.php?item=598051 Odpowiedz Link Zgłoś
georgia241 Re: Orkiestra 09.01.12, 00:15 Jakbym była z Mazowsza, tobym zalicytowała spacer z buldogiem, bo lubię buldogi. A prawdą jest, że buldogi rodzą się z cięcia cesarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Orkiestra 09.01.12, 00:18 nie jestem pewna, ale to by było logiczne zważywszy na ich wielkie głowy... Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin Re: Orkiestra 09.01.12, 03:34 to straszne, jeszcze straszniejsze jest to jak mój dzieciak, bardzo poważnie chory, leżał w dobrym warszawskim szpitalu i wszystkie urządzenia które były do niego podpięte miały naklejkę informującą, że zostały zakupione przez WOŚP. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że dzięki takim natrętom mój chłopak żyje, bo z podatków nie starczyło na wyposażenie szpitala w nowoczesną aparaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 09.01.12, 16:41 to straszne, jeszcze straszniejsze jest to jak mój dzieciak, bardzo poważnie chory, leżał w dobrym warszawskim szpitalu i wszystkie urządzenia które były do niego podpięte miały naklejkę informującą, że zostały zakupione przez WOŚP. Istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo, że dzięki takim natrętom mój chłopak żyje, bo z podatków nie starczyło na wyposażenie szpitala w nowoczesną aparaturę. ale jak będzie dorosły i poważnie zachoruje (co broń Boże!), to sobie nie poleży, bo o dorosłych się nie dba w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Orkiestra 09.01.12, 16:50 Ale być może gdyby nie WOŚP to w ogóle nie byłoby tematu. Dżizas, przecież argument, ze nie ma zbiórki na dorosłych, dlatego nei daję na dzieci - jest smieszny. Nie chcesz nie dawaj, ale to,m ze nie zbieraja na starych, nie znaczy, ze zbieranie na młodych jest złe/. Mogliby równie dobrze siedzieć na dupie i nie zbierać na nikogo, wtedy byłoby mniej dzieci, (bo naprawdę niejednemu dziecku ten sprzet uratował życie i zdrowie), a co za tym idzie i mniej starców. Byłoby git. JAsne, ze to jest rzecz państwa, wyposażac szpitale, ale państwo tego nie zrobi. Musi utrzymac taką potęzną machinę administracyjna, ze na takie pierdoły jak sprzet do ratowania życia dzieci w odpowiednich ilosciach - NIGDY nie wystarczy z podatków. Administracja takiego WOŚPu to nie jest (proporcjonalnie) nawet kropla w morzu wydatków na administrację państwa. Więc niech robią swoje, a państwo niech wobec tego wyposaza przynajmniej oddziały geriatryczne, skoroo WOŚP robi to za nich na pediatrii. Ale...nawet geriatrii nie wyposaża? No tak to jest z państwem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 09.01.12, 16:53 reniatoja napisała: > Ale być może gdyby nie WOŚP to w ogóle nie byłoby tematu. > > Dżizas, przecież argument, ze nie ma zbiórki na dorosłych, dlatego nei daję na > dzieci - jest smieszny. Ale kto mówił, że JEST ZŁE? To ty mi to wmawiasz! Jest bardzo dobre (jeśli chodzi o efekty, bo środkami nie jestem zachwycona), niemniej DOROŚLI TEŻ LUDZIE, prawda? I proszę mi nie pisać, żebym se sama założyła fundację. Jak chcę iść do dentysty, to nie kończę stomatologii. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Orkiestra 09.01.12, 18:58 Ale czemu nie chcesz założyc fundacji? jedna babka sie czepiala znajomego, że pomaga polskim szkolom na Litwie - a w Polsce przeciez tez sa dzieci, ktore sa ubogie. No to znajomy grzecznie poradzil, zeby zalozyla wlasna fundacje i pomagala - i zrobila to. Nie wymaga to wiedzy specjalistycznej, porownanie do stomatologii to reductio ad absurdum. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 09.01.12, 20:31 klymenystra napisała: > Ale czemu nie chcesz założyc fundacji? Bo trzeba umieć ją prowadzić. Owszem, wymaga to sporej wiedzy prawniczej. Ja się nie czepiam Owsiaka, że coś robi - nie wiem, dlaczego nie tak trudno wam to zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: Orkiestra 10.01.12, 14:57 Nie wymaga - czego przykladem jest wyzej wymieniony znajomy od polskich szkol, oraz przyjaciolki, mlode dziewczyny, z powodzeniem prowadzace kocia fundacje. Kazdy moze - byle zechciec. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 10.01.12, 16:18 klymenystra napisała: > Nie wymaga - czego przykladem jest wyzej wymieniony znajomy od polskich szkol, > oraz przyjaciolki, mlode dziewczyny, z powodzeniem prowadzace kocia fundacje. K > azdy moze - byle zechciec. Nie, nie każdy. Do tego trzeba mieć talent. Podobnie jak do prowadzenia firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Orkiestra 10.01.12, 16:31 Do marudzenia na forum jak wyżej. Tobie go z pewnością nie brak. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 10.01.12, 16:40 sundry napisała: > Do marudzenia na forum jak wyżej. Tobie go z pewnością nie brak. A tolerancja gdzie? :-P Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Orkiestra 10.01.12, 18:58 Ależ jest! Przecież mówimy o tym co nas boli otwaaarcie:P Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 11.01.12, 16:11 sundry napisała: > Ależ jest! Przecież mówimy o tym co nas boli otwaaarcie:P Tolerancja dla marudnych jest? Nie muszą się stawać niemarudni? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Orkiestra 11.01.12, 19:45 klymenystra napisała: > Skoro tak uważasz... Aha, ja tak uważam. Rozumiem. Każdy może prowadzić fundację, nawet wycofany introwertyk. OK, OK. Śpiewać też każdy może... Odpowiedz Link Zgłoś
nielaik Re: Orkiestra 09.01.12, 22:20 reniatoja napisała: > JAsne, ze to jest rzecz państwa, wyposażac szpitale, ale państwo tego nie zrobi > . Musi utrzymac taką potęzną machinę administracyjna, ze na takie pierdoły jak > sprzet do ratowania życia dzieci w odpowiednich ilosciach - NIGDY nie wystarczy > z podatków. Ręce opadają rzekł Słowacki. Pieniądze w NFZ są, ale źle zarządzane. Wreszcie społeczeństwo zaczyna mieś tego świadomość. Nie chcą już dłużej być robieni w bambuko, dać się wykorzystywać po raz drugi, ratować coś co ratowania nie wymaga, a kontroli przepływu pieniędzy. Skąd się biorą szkolenia lekarzy na Balearach? To jest wierzchołek góry lodowej, który pokazuje gdzie idą pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
madz_ik_k Re: Orkiestra 09.01.12, 22:03 maitresse.d.un.francais napisała: > ale jak będzie dorosły i poważnie zachoruje (co broń Boże!), to sobie nie poleż > y, bo o dorosłych się nie dba w tym kraju To prawda.. Leżą w tak obskurnych salach, ze nawet odwiedzać mi sie ic nie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Orkiestra 09.01.12, 10:44 Część madzik, co u mnie, mam jakieś nowe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś