lena.nocna
06.04.12, 18:49
Nie wiem czy znacie takich panów osobiście.
Miałam okazję poznać trzydziestolatka z Petersburga, doktoryzującego się w Polsce.
I jestem w szoku. Inaczej wyobrażałam sobie Rosjan (zapici, "hulacy") tymczasem mój znajomy okazuję się zupełnie innym człowiekiem. Ma niespotkaną osobowość - człowiek skała, wie co mówi, wie co robi - konkretny, wszystko jest w nim celowe, niby "naukowiec", ale zna się na wielu sprawach z różnych dziedzin (zaradny, majsterkowicz, podróżnik), męski, ale w taki bardzo "rdzenny" sposób. Szczery i do tego wesoły. Poza tym tajemniczy, mówi z pięknym akcentem. Nie da się opisać jego osobowości - po prostu rosyjska dusza z najlepszymi cechami zachodnich mężczyzn.
-----------> Może to idiotyczne, że piszę o tym na forum, ale chciałabym was spytać o to jakich Rosjan znacie, jeśli NAPRAWDĘ znacie. Jacy są? Skąd są, co robią? Znam żonę Rosjanina, moją byłą rusycystkę, która mówiła zawsze, że w mężu urzekła ja taka piękna, melodyjna czarna rosyjska dusza. Wtedy jakoś mnie to nie przekonywało.
Jeśli miałabym zdefiniować fascynację to byłoby to dla mnie to, co teraz czuję. Nie chodzi o zabujanie. ;-)
-------------> Facet z Europy Zachodniej - metroseksualny, komercyjny, facet z Polski - ciapa, leniwy - wszystko po najkrótszej linii oporu, kozak jak nic mu nie grozi. Więc może Rosjanin? ;-) -> wiem, wiem, stereotypy.
* Potraktujcie ten temat jako żart, póki co jestem wierna mojemu Polakowi (udowodnił dziś, że dobre sałatki robi). ;-)