Dodaj do ulubionych

Osoby, ktore maja same wady charakteru

09.04.12, 20:21
Znacie takie osoby (znajomi, rodzina), ktorzy po dobrym ich poznaniu okazali sie byc kims, kto posiada same wady, ulomnosci, zle cechy charakteru i nie potrafiliscie znelzc w tej osobie grama dobroci?
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:24
      Wiesz że to niemożliwe, prawda? Nie ma ludzi z samymi wadami.
      • senseiek A ja to co? :D 10.04.12, 00:00
        A ja to co? :D
    • kombinerki.pinocheta Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:24
      Ja jestem paskudny z charakteru.
      • jan_hus_na_stosie Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:28
        i nie masz żadnej zalety? nawet takiej małej? :)
    • leniwy_pierog Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:28
      Czasem mam wrażenie, ze ja taka jestem, ale jakoś ludzie wytrzymują, więc najwyraźniej się da.
    • lena.nocna Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:30
      Moim zdaniem każdego da się zrozumieć i polubić (pomijam przypadki skrajne) jeśli włoży się trochę wysiłku w to żeby poznać tę osobę, jej motywy i potrzeby.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:36
        lena.nocna napisała:

> Moim zdaniem każdego da się zrozumieć i polubić (pomijam przypadki skrajne) jeś
        > li włoży się trochę wysiłku w to żeby poznać tę osobę, jej motywy i potrzeby.

A czy uważasz że zawsze ma to sens i się "opłaca"?
        • lena.nocna Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:40
          Nie wiem, wolę to niż niepotrzebne negatywne nakręcanie się na kogoś i złą ocenę. Może dlatego jeśli nie mam czasu ani ochoty kogoś poznać to po prostu jego wredność olewam, nie przesadzam z negatywnymi ocenami, nie nakręcam się, nie hejtuję.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:12
            lena.nocna napisała:

> Nie wiem, wolę to niż niepotrzebne negatywne nakręcanie się na kogoś i złą ocen
            > ę. Może dlatego jeśli nie mam czasu ani ochoty kogoś poznać to po prostu jego w
            > redność olewam, nie przesadzam z negatywnymi ocenami, nie nakręcam się, nie hej
            > tuję.

Ja z zasady do wszystkich podchodzę na plus. Ale jak się na kimś poznam w sposób definitywnie negatywny, to staram się znajomość zakończyć. Bez hejtowania, ot tak po prostu - bo znajomość szkodliwa, i szkoda czasu aby tych dobrych stron szukać. Innych ludzi na świecie sporo.
            • lena.nocna Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:21
              Też znam osoby, których unikam, bo mają złe cechy charakteru, są nieprzewidywalni i po prostu robią innym świństwa z błahych powodów. Na ogól nie są to jednak moi wrogowie i mnie nie niszą, chociaż niszczą innych. Może dlatego, że ich nie hejtuję tylko ignoruję. Neutral.
    • zamysleniee Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:38
      znam, tzn. znałam
      na szczęście osoba wyrzucona z mojego zasięgu wzroku
    • lidka449 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:40
      nie ma ludzi bez wad :)
      ideal przeciez nie istnieje :)
    • samuela_vimes Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:44
      ja ;-)
      • lidka449 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:46
        ja nie ;)
    • kropkrop4 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 20:53
      dobroci może nie, ale znam pewnego typa, który jest tak irytujący w codziennym życiu, ze szok.

On nigdzie nie pójdzie, nic nie załatwi bo nie i już. Trzeba się rozliczyć? A po co?
      Trzeba zawieść coś do naprawy - on nie pójdzie, ty idź. Trzeba odebrać coś? On nie pójdzie - niech sami przyjadą (???????)
      W pracy też - tego nie będzie robił bo nie.
      Tak nie będzie robił bo mu się nie podoba, że tak a nie inaczej wymagają w urzędzie.

Chwała bogu, że to nie moje. Współczuje lasce, będzie potem siedziała na fk i płakała :D
      • lidka449 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:08
        taka postawa jaka opisujesz jest bardzo irytujaca
        chyba ma "ludzi od tego" jesli sam nie nie musi i nie chce...
        • kropkrop4 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:21
          może mamusię, która za synka załatwi wszystko
          • lidka449 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:31
            tak,i kolejne zyciowe kalectwo :)
    • lonely.stoner Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:16
      ja poznalam jedna taka osobe- ale i ona miala jakies tam zalety.
    • qw994 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 21:29
      Nie znam takich ludzi.
    • kbjsht Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 23:23
      owszem, znamy, ale ich wstąpienie do rodziny jest świadomym błędem jednego z jej członków, czego z pewnością sama żałuje i żałować jeszcze długo będzie, bo musi utrzymywać i znosić awanturnika, nieroba i psychopatę :)
    • moonogamistka Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 23:30
      Nie, nie znam takich osob.
      To, ze nie potrafisz dostrzec niczego pozytywnego, nei znaczy, ze te osoby nei posiadaja takich cech. Kazdy ma w sobie dobre i zle cechy. Niekoniecznie w rownowadze.
      Ale nie wierze w calkowicie zle jednostki.
    • ka-mi-la789 Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 09.04.12, 23:56
      Ja. Jestem jedną wielką chodzącą wadą charakteru.
    • nglka Re: Osoby, ktore maja same wady charakteru 10.04.12, 00:01
      Eeee nie wierzę, nie ma takich.
      Co dla jednego jest wadą - dla drugiego jest zaletą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka