Dodaj do ulubionych

Topless na plaży

17.04.12, 18:52
Dziewczyny, czy opalacie się za granicą topless na plażach? W tym roku mam nieodpartą pokusę opalać się wyłącznie topless na plaży i kąpać się tak w morzu. Mi i męzowi nie przeszkadzają spojrzenia innych facetów, nawet mnie to kręci, ale boje się, że ktoś może mi zrobić zdjęcia i dać do internetu... Niemniej jednak chyba się przełamię, w zeszłym roku nieco próbowałam i było super. Boje się, że za chwilę będę na to za stara ;)
Obserwuj wątek
    • mr.man Re: Topless na plaży 17.04.12, 18:57
      To "za granicą" to jest mistrzostwo.
    • triismegistos Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:28
      Dlaczego za stara?
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:32
        Po ciąży nie wiem jak będę wyglądała ;)
        • triismegistos Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:38
          Nie rozumiem, jedziesz kąpać się i opalać, czy wyglądać? Bo jeśli to drugie, to zmartwię cię, stanik niewiele pomoże.
          • maitresse.d.un.francais Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:40
            Bo jeśli to drugie, to zmartwię cię, stanik niewiele pomoże.

słowo klucz: FISZBINY :-P
            • triismegistos Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:43
              Zwłaszcza na pociążowy brzuszek pomocne :D
              • maitresse.d.un.francais Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:13
                Zwłaszcza na pociążowy brzuszek pomocne :D

Na każdy, moja droga. Pięknie uplasowany cyc zmienia figurę i nawet takowy brzuszek jest mniej widoczny niż przy cycu wiszącym.
    • chyba.ze Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:33
      Dopóki masz sterczące jędrne cycki będzie ok.
      Potem już tylko żal.
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:11
        A Ty co, jesteś facetem i zaglądasz na kobiece forum?

Mam jędrne, duże piersi i póki mam zgrabną figurę, z którą się świetnię czuję mam ochotę biegać z cyckami po plaży, w przeciwieństwie do podstarzałych Niemek. Na emeryturze już swoim biustem nie będę epatować.
        • eat.clitoristwood Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:22
          mes.ti napisał(a):
          > Mam jędrne, duże piersi i póki mam zgrabną figurę (...)

Dawaj foty albo pohopsaj trochę z cyckami na wolności i wrzuć na tubę.

Może jesteśmy świadkami tworzenia się nowej jakości tego Szlachetnego Forum.
          Już dwa dorodne biusty się tu objawiły.
          Osobiście jestem za. A nawet za.
          • skrytapiromanka Re: Topless na plaży 17.04.12, 22:52
            ja im zazdroszczę, że mają odwagę (czytaj: lubię sobie popatrzeć:>). sama bym wstawiła, ale się wstydzę:D
        • to.niemozliwe Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:22
          Nie sadzisz, ze kwestia topless, to w pierwszym rzedzie kwestia samopoczucia i akceptacji swojego wygladu w KAZDYM wieku?
          Tez bedziesz kiedys...stara polka, wiec kwekanie, ze ci sie niemki nie podobaja jest zabawne. Dla mnie one wlasnie sa Ok, czuja sie soba i maja w nosie, ze ci sie nie podobaja ich obwisle cycki.:-)
          • candy_cat Re: Topless na plaży 03.06.12, 12:52
            Otoz to.
    • zetka50 Re: Topless na plaży 17.04.12, 19:42
      moje cycki to tylko 2 osoby mogą ogladać :) no ale jak tak chcesz i twojemu partnerowi to nie przeszkadza to czemu nie? :)
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:12
        Ooo, a kto drugi poza partnerem?
        • zetka50 Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:19
          ginekolog :)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Topless na plaży 18.04.12, 11:07
            Produkt do wyłącznego użytku właściciela i serwisanta?:)

Ja tam moje cycki pokazuje komu chce. A tak naprawdę, to nie jestem tak arogancka, żeby uważać, że ludzie na plaży nie mają nic innego do roboty, tylko śledzić mnie i moje cycki i jeszcze nagrywać/zdjęcia robić. No, ale pewnie nie mam takiej super figury jak autorka. Za to z topless brak problemów. Na polskiej plaży też.
            • praktyczna Re: Topless na plaży 18.04.12, 11:40
              o tym samym pomyslalam, jak trzeba byc <taktownie przygryzla jezyk> by wychodzic z zalozenia, ze nagie piersi (obojetne jak sliczne) kogos na plazy powala na tyle by je fotografowac i wstawiac do netu.
              Troll?
    • hotally Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:02
      opalanie się na plaży jest passe, co dopiero topless :)) ale jak kto lubi...
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:12
        Wiem, że passe, ale mam ochotę ;)
        • hotally Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:19
          no i ok ;) baw się dobrze...
    • doral2 Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:05
      nie próbuj toplessu w krajach muzułmańskich.
      może sie nieprzyjemnie skończyć takie opalanie...
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:13
        Nie, nie... Planuję tydzień na Riwierze Włoskiej (tu mam opory) i drugi tydzień na Lazurowym Wybrzeżu (tu raczej spox).
        • rannie.kirsted Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:36
          wloszki generalnie lubia na plazy wyskakiwac ze stanikow wiec paradujac topless bedziesz bardziej niezauwazona niz jakbys miala gore od bikini.
          • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:53
            Właśnie włoszki nie bardzo lubią topless :) Byłam już parę razy. Francja pod tym względem wygrywa ;) Nie wiem z czego to wynika. Katolicki kraj?
            • mr.man Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:37
              Włoszki też lubią topless, ale we Francji. Francuzki za to jeżdżą do Włoch, żeby pokazać górę od bikini. Tylko Niemkom wszystko zwisa.
        • maitresse.d.un.francais Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:15
          Lazurowe jest paskudne i ogólnie przereklamowane (dużo dziwnych typów), ale cycki pokazuje, kto chce.
          • candy_cat Re: Topless na plaży 28.05.12, 15:09
            Lazurowe Wybrzeze jest cudowne, bajkowe, tylko trzeba wiedziec gdzie jechac :P
            • maitresse.d.un.francais Re: Topless na plaży 03.06.12, 21:46
              candy_cat napisała:

> Lazurowe Wybrzeze jest cudowne, bajkowe, tylko trzeba wiedziec gdzie jechac :P

Czyli jest cudowne tylko w pewnych miejscach? Do dupy z taką cudownością.
    • jan_hus_na_stosie czy będąc topless 17.04.12, 20:18
      traci się popęd seksualny i dajmy na to atrakcyjne, nagie kobiety przestają tak po prostu podniecać? :)
      • maitresse.d.un.francais czyli czy osoba będąca topless traci popęd? 18.04.12, 17:14
        nie mam pojęcia
    • rannie.kirsted Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:35
      tak, bo ludzie na plazy nic innego nie robia tylko z ukrycia cykaja foty golym cyckom i potem wrzucaja do netu... masz paranoje czy co??
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:54
        Mam nadzieję, że nie ;)
    • eat.clitoristwood Ech...lato... 17.04.12, 20:40
      Ech....lato....
    • six_a Re: Topless na plaży 17.04.12, 20:58
      co to jest ten topless?
      bez głowy?
      • eat.clitoristwood Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:02
        six_a napisała:
        > co to jest ten topless?

Może opalanie się na Wyżynie Lubelskiej?
        • six_a Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:05
          chyba w depresji żuławskiej?
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:04
        A jest jakieś polskie określenie?
        • eat.clitoristwood Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:08
          mes.ti napisał(a):
          > A jest jakieś polskie określenie?

Jest, "wstyd i obraza boska".
          • six_a Re: Topless na plaży 17.04.12, 22:03
            ale jak się reklamówkę na głowę założy, to przynajmniej wstydu w internecie nie będzie.
    • lonely.stoner Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:10
      za granica tzn gdzie konkretnie??

w Hiszpani na plazach, z tego co widzialam, topless opalaja sie nie tylko posiadaczki pieknych cyckow, ale tych zwislych i pomarszczonych takze.
      Co do facetow- to raczej nie zauwazylam zeby sie ktorys specjalnie przygladal, wiec tym sie nie przejmuj- nikt tam nie zwraca na to uwagi.
      Ja sie tak troche opalam, ale tylko pod parasolem i z filtrem spf 50 albo blokerem. Nie chce miec raka skory, a te okolice sa szczegolnie wrazliwe.
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:13
        Pod parasolem, czyli nie opalasz, a po prostu sobie siedzisz topless na plazy ;) To też fajne, ale trudno "wytłumaczalne społecznie". Bo skoro się nie opalasz, to po co pokazujesz cycki ;)
        • lonely.stoner Re: Topless na plaży 18.04.12, 10:58
          mes.ti napisał(a):

> Pod parasolem, czyli nie opalasz, a po prostu sobie siedzisz topless na plazy ;
          > ) To też fajne, ale trudno "wytłumaczalne społecznie". Bo skoro się nie opalasz
          > , to po co pokazujesz cycki ;)

bo jest wygodnie i w takim upale o wiele chlodniej.
          Ogolnie to nikt sie nie zastanawia na plazy czy to wytlumaczalne spolecznie i sluszne, nie wiem gdzie ty na tych plazach bywasz ale tam gdzie ja nikt z tego nie robi halo, zaden facet sie nie gapi nachalnie, i wszyscy maja generalnie w nosie czy jakas babka siedzie w staniku czy bez.
          PS> w lipcu na takiej Gran Canarii wytrzymac bez parasola na plazy to jest naprawde gotowy udar mozgu :)
    • happy_time Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:12
      > Dziewczyny, czy opalacie się za granicą topless na plażach?
      Nie
      > boje się, że ktoś może mi zrobić zdjęcia i dać do internetu...
      Żartujesz? Serio myślisz, że ktoś będzie robił zdjęcia? Chcesz to się opalaj i się nie przejmuj.
    • eat.clitoristwood A tak na serio 17.04.12, 21:13
      to nie widzę problemu w opalaniu cycków, dopóki nie czyni się z tego ideologii, czy innego dzełejowlajfa i rspektuje się miejscowe pisane czy niepisane prawa.
      Inna rzecz, że osobiście wolę zgrabne niż nieżywe.
    • soulshunter Re: Topless na plaży 17.04.12, 21:16
      Big dil! Tez chodze topless na plazy, na kazdej plazy.
      • mes.ti Re: Topless na plaży 17.04.12, 23:44
        Czyli w zasadzie niewiele się dowiedziałam z tej dyskusji ;)
        • lacido Re: Topless na plaży 17.04.12, 23:50
          no przeca powiedziały czy się opalają czy nie
    • swiete.jeze Re: Topless na plaży 17.04.12, 23:57
      mes.ti napisał(a):

> Dziewczyny, czy opalacie się za granicą topless na plażach?

Ja się w ogóle nie opalam. My, arystokraci, mamy przejebane z tym słońcem:]

> Boje się, ż
      > e za chwilę będę na to za stara ;)

A ty się rozbierasz w celach erotycznych czy po to, żeby być bliżej natury/ poczuć wolność w cyckach/ równomiernie się opalić? Bo jak to pierwsze to faktycznie za kilka lat nieletni onaniści ukryci w krzakach nawet nie drgną na twój widok (ani nic im nie drgnie).
    • wyzuta Re: Topless na plaży 17.04.12, 23:58
      opalam się nago i co?
    • lopi1 Re: Topless na plaży 18.04.12, 09:23
      Nie mogę się doczekać widoku twego biustu w necie. Byle nie znalazł się na wiocha.pl
    • lonely.stoner Re: Topless na plaży 18.04.12, 11:01
      Mi
      > i męzowi nie przeszkadzają spojrzenia innych facetów, nawet mnie to kręci,

ej, no to napisz przynajmniej gdzie sie ci faceci tak gapia?? bo ja tego na zadnej tego typu plazy nie zauwazylam :D
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Topless na plaży 18.04.12, 11:12
        Mniejsza o to, czy to prawda, czy nie. Ale jak autorkę kręci taka fantazja, że inni mężczyźni się gapią i ekscytują, to też fajnie.

Najfajniejsze w opalaniu się nago/topfree jest poczucie wolności;)
        • stokrotka_a Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:44
          grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> Mniejsza o to, czy to prawda, czy nie. Ale jak autorkę kręci taka fantazja, że
          > inni mężczyźni się gapią i ekscytują, to też fajnie.

To wcale nie musi być fantazja. Faceci naprawdę się gapią i eksytują.
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:56
            Oczywiście. Wszyscy faceci są tacy sami, mają taki sam gust, to samo ich podnieca. No i wiadomo, że na plaży, na której jest pełno ludzi i pełno innych lasek, wiele tez topfree, właśnie autorka wątku podnieca facetów.

Mało tego, na tej plaży jest też 10% lesbijek (Statystycznie), więc i je podnieca. No i co gorzej? Jak się facet nakręci, czy babka?
            • grzeczna_dziewczynka15 Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:57
              Zapomniałam dodać, ale przecież to ogólnie wiadomo, że wszyscy faceci są biologicznie umotywowani, w ogóle nie kontrolują potrzeb seksualnych, non-stop myślą o seksie itd.:)
              • stokrotka_a Re: Topless na plaży 18.04.12, 18:00
                Popadasz w skrajność. Zupełnie niepotrzebnie. ;-)
            • stokrotka_a Re: Topless na plaży 18.04.12, 17:59

> Oczywiście. Wszyscy faceci są tacy sami, mają taki sam gust, to samo ich podnie
              > ca. No i wiadomo, że na plaży, na której jest pełno ludzi i pełno innych lasek,
              > wiele tez topfree, właśnie autorka wątku podnieca facetów.

Ja nie napisałam, że wszyscy, ale wystarczający odsetek gapi się i się podnieca. A o autorce nic nie wiesz, więc nie masz podstaw, by kwestionować atrakcyjność jej biustu.
              • grzeczna_dziewczynka15 Re: Topless na plaży 18.04.12, 21:04
                Hmm, ale gdzie ja "kwestionuję atrakcyjność"?:)

Ja jestem pewna, że autorka ma atrakcyjny biust, bo w ogóle biusty są atrakcyjne. Albo są małe i sterczące, że nawet stanika nie trzeba, albo duże i krągłe, które super wyglądają w dekoltach, albo wielkie, miękkie i matczyne, miłe w dotyku i budzące ufność itd.

Żeby faceci się gapili/ślinili nie trzeba biustu pokazać. Bywa, że na mnie się ślinili jak byłam w bluzie dresowej, w łachach i zapięta pod szyję. Nie uważam, że warto, żeby czyjeś potencjalnie lubieżne spojrzenie nas dyscyplinowało. W krajach arabskich, nawet kostka może być niestosowna, wg Ciebie to nagi biust - ale zasada ta sama, facet się ślini, a kobieta winna bo "prowokuje".

(mam nadzieję, że jak wytłumaczyłam bez sarkazmu i ironii wykładając jak chłopu na miedzy, zrozumiesz, o czym piszę;)
                • stokrotka_a Re: Topless na plaży 19.04.12, 08:11

> Hmm, ale gdzie ja "kwestionuję atrakcyjność"?:)

Robisz to w sposób pośredni, sugerując że gapienie się facetów na jej biust to fantazja autorki. ;-)

> Ja jestem pewna, że autorka ma atrakcyjny biust, bo w ogóle biusty są atrakcyjn
                  > e. Albo są małe i sterczące, że nawet stanika nie trzeba, albo duże i krągłe,
                  > które super wyglądają w dekoltach, albo wielkie, miękkie i matczyne, miłe w dot
                  > yku i budzące ufność itd.