Dodaj do ulubionych

auto dla kobiety

30.05.12, 22:17
Właśnie jestem na etapie poszukiwania samochodu. Najbardziej marzy mi się Nissan Micra, ale podoba również Citroen C3. Ten drugi jest trochę tańszy, co też ma dla mnie znaczenie.

Poradźcie proszę - czy warto kupić francuski samochód? Opinie mają one taką sobie średnią, jak jest z awariami? Francuskie samochody są takie ładne, kobiece, no ale obawiam się, bo raczej są odradzane przez znawców samochodów.

A Wy Panie jak oceniacie oba ww. auta?

Obserwuj wątek
    • sonne-mond Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:20
      nie mogę ocenić, bo ww. nie posiadam.
    • bijatyka Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:25
      Ale że co ? Że dla kobiety to ma być małe, francuskie i z wypustkami na tipsy ?
      Polo se kup.
      • eichhorn5 Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:30
        Jestem niska, więc lepiej czuję się w małych samochodach.
        • bijatyka Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:38
          Ale co to karoseria ma być przyklejona do ciebie ? "Kobiece" auto to jakiś przestarzały slang. Kup takie, gdzie przynajmniej przeglądy są rozsądne cenowo i auto odsprzedaje się dobrze. Toyota może być.
    • my_favourite_axe Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:32
      kup sobie takie:
      https://designews.pl/wp-content/uploads/2011/11/7.jpeg

i każde auteczuńko będzie kobiece

a tak na serio to najważniejszy jest silnik, historia samochodu i wyposażenie/wygoda (np ilość drzwi). To że w przekroju przypomina takie słodkie jajko jest sprawą drugorzędną. O citroenie nigdy nie słyszałam nic dobrego (poza tym że ma dobre zawieszenie, ale to w wyższych klasach niż to jeździdełko które cię interesuje). Nissan to dobra marka, części trochę drogie, ale dużo się ich nie zużywa.
    • kbjsht Re: auto dla kobiety 30.05.12, 22:54
      Micry to ja nie lubię, jak już to wolę Yarisa w tej wersji bodajże od roku 2005, Cytryny chyba nieźle się sprawują z tego co wiem, ale bardziej podoba mi się C2, jak C3, ale to kwestia gustu. A z włoskich fajne miejskie samochody to fiaty 500, tylko trzeba się liczyć z tym, że z tyłu to raczej nikt nie wsiądzie, za mały :<
    • sabrilla Re: auto dla kobiety 30.05.12, 23:00
      A czemu takie małe autka? Że "miejskie" i oszczędne?
      Z francuskich samochodów jeździłam kiedyś Laguną. ładny samochód, wygodny, ale prawie non stop w serwisie. Ze wszystkich samochodów, którymi jeździłam najbardziej uwielbiałam Hondę Accord.
    • bijatyka Re: auto dla kobiety 30.05.12, 23:02
      Fajną laskę, to sobie wyobrażam wysiadającą np. z takiego VW scirocco.
      • eat.clitoristwood Re: auto dla kobiety 30.05.12, 23:04
        bijatyka napisała:
        > Fajną laskę, to sobie wyobrażam wysiadającą np. z takiego VW scirocco.

Ja sobie fajną laskę wyobrażam w kabrio, w miniówie, z perspektywy kierowcy ciężarówki.
        • bijatyka Re: auto dla kobiety 30.05.12, 23:12
          Kabrio za niskie, żeby z 24 ton nogi obejrzeć
    • koham.mihnika.copyright takie z najwiekszym lusterkiem nt 31.05.12, 00:16

• aniazkrainyani Re: auto dla kobiety 31.05.12, 08:47
      Ciekawe, że nie piszesz o kolorze ( ze mnie się śmieją, że jak baba, to pewnie tylko na kolor patrzy...no i trochę racji niestety mają;)). Ja zdecydowałam się na pandę - ładna, wygodna, mała (co minimalizuje horror parkowania). Dobre jest też to, że jest tania w naprawie. Moja jest żółta ;)
    • wez_sie Re: auto dla kobiety 31.05.12, 09:00
      a jak bedziesz wykorzystywac to auto?
      bo jesli masz zamiar robic nim po 30 tys. km rocznie, to lepszy bedzie zupelnie inny wozek od tego, ktorym mialabys robic rocznie 5 tysi i nie wyjezdzac nim z miasta.
    • przeciez.wiem Re: auto dla kobiety 31.05.12, 09:50
      Ani jeden, ani drugi, to jakieś auta dla inwalidów.
      Co to za maniera w ogóle - auto dla kobiety?
      Jakieś specyficzne ma być? Z miejscem na kosmetyki, depilator, tapicerką w kwiatki?
    • eichhorn5 Re: auto dla kobiety 31.05.12, 11:26
      Francuskie samochody są (moim zdnaiem) ładne z wyglądu, stąd moje okreslenie "kobiece".
      Bo dla kobiet ważny bywa wygląd samochodu, czy też kolor.

Ja jeżdżę tylko po mieście, do pracy, do porozwożenia dzieci do szkół, na zakupy, stąd moje zapotrzebowanie na nieduże auto.
    • 3lajla Re: auto dla kobiety 31.05.12, 13:56
      Polecam suzuki swifta. Fajny miejski damski samochodzik :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka