Dodaj do ulubionych

Organizacja urlopu

21.07.12, 16:05
Zastanawiam się jak sprawy urlopowych wypadów wyglądają u innych .Czy planujecie wyjazdy , wypady urlopowe z dużo większym wyprzedzeniem ? czy raczej na spontanie z dnia na dzień wypad w zupełnie inny rejon kraju , świata ? Kto podejmuje u was decyzje ,że w tym roku urlop spędzamy tak czy siak wspólnie czy jedno z Was jest organizatorem takej imprezy ? Za tydzień rozpoczynam 4-tygodniowy urlop wiem można poszaleć aczkolwiek na obecną chwile nie mam jeszcze ściśle sprecyzowanych planow :)
Obserwuj wątek
    • highly.sceptical Re: Organizacja urlopu 21.07.12, 16:08
      > Za tydzień rozpoczynam 4-tygodniowy urlop

4-tygodniowy!? o_0 To by było coś...
    • stara-a-naiwna Re: Organizacja urlopu 21.07.12, 16:45
      planuję, żeby za jak najmniejsza kasę (albo za optymalną kasę) zobaczyć jak najwięcej i dotrzeć jak najdalej. Zwyczajnie żeby korzystać.
      Po pierwsze na miejscu nie szukam noclegów, po drugie wiem ile mnie one będą kosztowały, po trzecie wiem co warto zobaczyć w okolicy. NIe marnuję czasu przeznaczonego na urlop. No i samo przygotowywanie się w domu - wyszukiwanie fajnych miejsc (na miejscu i po drodze) tez podkręca :-)

Koleżanka z pracy pojechał na długi weekend do Pragi - w ciemno. Pierwszy dzień szukali noclegu, a jak już znaleźli się okazało, że przekracza ich zaplanowany budżet o 70% . Z 3 dni wyjazdu mieli dwa bo pierwszego dnia krążyli z miejsca na miejsce i pytali czy sa wolne miejsca i za ile.

Na spontan to mogę jechać na grzyby z psem do lasu.

I wyjazdów szukamy z facetem wspólnie
    • headvig Re: Organizacja urlopu 21.07.12, 17:04
      mój to twierdzi, że największą przyjemnością urlopu jest planowanie.
      druga sprawa, to planując czy kupując, ludzie chcieliby szybko, tanio i dobrze, ale często okazuje się, że te trzy czynniki nie występują razem. albo masz tanio i dobrze ale nie szybko (długie planowanie i oczekiwanie), albo masz szybko i dobrze ale drogo.
      dlatego on planuje wszytko zawsze z wyprzedzeniem i jadąc na urlop mamy jak w biurze podróży, tylko za połowę ceny :)
    • sid_sid Re: Organizacja urlopu 21.07.12, 17:14
      Nie planuję z dużym wyprzedzeniem - zazwyczaj zaczynam działać tydzień-dwa tygodnie przed wyjazdem.
    • samuela_vimes Re: Organizacja urlopu 21.07.12, 17:21
      raz z wyprzedniem raz nie. W tamtym roku już w styczniu zaklepaliśmy wyjazd. Teraz jakoś miesiąc przed urlpoem, bo jedziemy nad nasze polskie morze. Zwykle wspólna decyzja i zwykle czasy bardzo aktywne, obecna będą leniwe a szkoda, bo ponurkowałabym sobie ale w cionszy nie wolno ponoć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka