27.07.12, 18:58
Dzisiaj ceremonia otwarcia.
Tak jak jestem w stanie zrozumieć zainteresowanie samymi zawodami, chęć oglądania tego montażu taneczno-defiladowego z trąbami i sztandarami jest dla mnie niepojętym fenomenem.
Jak już wspominałem, dziecięciem będąc, zmuszanym przez dorosłych do brania udziału w podobnych pochodach czy akademiach, traktowałem to jako rodzaj szykany, demonstracji władzy dorosłych nade mną. Gdy już nie musiałem, nie uczestniczyłem. I do tej pory nie mogę się nadziwić, że moi rówieśnicy, ba, dzieci mojego pokolenia, lubują się wręcz w tych żenujących, a właściwie potwornie nudnych, przedstawieniach.

P.S.
W radiu pani mówiła, że jeszcze można dostać bilety na dzisiaj, po 2500 EUR! Paranoja!
Obserwuj wątek
    • good_morning Re: Igrzyska 27.07.12, 19:01
      nie wszyscy sie lubuja
      ja np. aktualnie lubuje sie w:
      soundcloud.com/skreamizm/tracks?page=3polecam
    • chersona Re: Igrzyska 27.07.12, 19:06
      powtarzasz się, eat. już raz to pisałeś a ja w tamtym wątku napisałam, że mnie na ceremoniach otwarcia podoba się pochód ludzi różnych nacji, ras, koloru skóry słowem typów antropologicznych. i pisałam, że Chorwaci są przystojni, jacyś tam z wysp roztańczeni, ci znów ponuracy, itd., itp. jedni mają bajeczne stroje, inni stonowane.
      a w ogóle, to gdybym była dziana, to z ochotą dałabym 2,5 tysiaka euro za obejrzenie Michaela Phelpsa. Jak facet płynie tym swoim motylkiem, to jakby całą ziemię zagarniał w szerokie ramiona, a jak naprzemiennie faluje tyłeczkiem, to mam znów inne skojarzenie. doznanie niemal seksualne.
      • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 19:19
        chersona napisała:
        (...)
        > a w ogóle, to gdybym była dziana, to z ochotą dałabym 2,5 tysiaka euro za obejr
        > zenie Michaela Phelpsa. (...)

W mundurze huzara, z epoletami i sterczącą lancą, jak wali kopytami w Plac Defilad w takt Marszu Radetzky'ego? ;P
        • chersona Re: Igrzyska 27.07.12, 19:30
          a co? 2,5 jest za samo obejrzenie otwarcia?
          • carbone77 Re: Igrzyska 27.07.12, 19:33
            Też nie dałbym 2500 euro, ale w tv zerknę. Na pewno transmisja nie oddaje tego, co się widzi i czuje na stadionie. Sama ceremonia to też "inauguracja" igrzysk dla tych, którzy nie mogą się doczekać rywalizacji sportowców. Sceptycy mogą chociaż na przemarsz Polaków przełączyć, zawsze są dobrze ubrani ;)

Pozdrawiam
          • lidka449 Re: Igrzyska 27.07.12, 20:27
            kogo stać obejrzy na żywo kto zapala olimpijski znicz,
            i ciekawe kto to będzie - obejrzę w tv o 22 .
            • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 20:28
              lidka449 napisała:
              (...)
              > i ciekawe kto to będzie - obejrzę w tv o 22 .

Pambuk, co w tym ciekawego?!
              • lidka449 Re: Igrzyska 27.07.12, 20:41
                dla mnie tak
                ostatni strzelali z łuku by zapalić ogień,później
                po linie by ułatwić Alemu zadanie
                a teraz jeśli ktoś nie trafi ;)
          • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 20:27
            chersona napisała:
            > a co? 2,5 jest za samo obejrzenie otwarcia?

Tak, to bilet tylko na dzisiejsze balety i fajerwerki.
      • minasz Re: Igrzyska 27.07.12, 23:05
        on płynie z taka predkoscia ze duzo bys nie zobaczyła
        napewno nie jego wspaniała technike ktora jest w miare widoczna na filmikach
    • kurazwolnegowybiegu Re: Igrzyska 27.07.12, 19:47

dziwota jak u tych co wesela lubia
      no niektory lubia te ceremonie i tyle
    • gyubal_wahazar Re: Igrzyska 27.07.12, 21:06
      Jeszcze lepsza ta procesja z ogniem, puszczanie ptaszków i machanie chorągiewkami.
      Mogliby jeszcze dorzucić wywijających oberki krakowiaków, wycinające kogutki babcie i przeprowadzającego owieczki przez bród, archanioła gie
      • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 21:34
        Kogutki powinni wyciągać, nie wycinać, dziadkowie, babcie kurki pokazywać.
        Archanioł mógłby dąć Biedroniowi w trąbę.
    • rekreativa Re: Igrzyska 27.07.12, 21:15
      Mnie też takie ceremonie nudzą, więc zwykle włączam TV i jednym okiem popatruję, a drugim np. książkę czytam.
      Wolę zakończenia, bo są fajerwerki :)
      Natomiast zawsze oglądam samo zapalenie znicza i się zastanawiam, co by zrobili, jakby się tak nie zapalił?
    • lonely.stoner Re: Igrzyska 27.07.12, 21:44
      hm, ja dopiero jak weszlam na strone glowna gazety to sie zorientowalam ze ceremonia otwarcia dzis. Hm, zastanawiam sie- ogladac czy nie? w kuchni mam paczka wiec go chyba zjem przy okazji transmisji (3 dzisiaj :D ). A jak bylam dzieckiem to lubilam ogladac ta ceremonie otwarcia z dziadkami i sie zachwycalismy roznymi nacjami, strojami narodowymi, potem szukalam w encyklopedi (bo nie bylo jeszcze googla) wlasnie o tych roznych krajach i ludziach, to bylo takie kolorowe, piekne i fantastyczne!
      • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 22:10
        lonely.stoner napisała:
        > (...) lubilam ogladac ta ceremonie otwarcia z dziadkami (...)

Z dziadkiem to ja miło wspominam pochód pierwszomajowy, oranżadę i kiełbasę z rożna, tudzież to szkaradzieństwo z bodaj trocin, owinięte sreberkiem w czterech kolorach, na gumce, takie socjalistyczne jojo.
        Ale wtedy miałem lat cztery czy pięć.
    • bijatyka Re: Igrzyska 27.07.12, 22:49
      Ojeny. Każdy chce się przejść.
      • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 23:04
        bijatyka napisała:
        > Ojeny. Każdy chce się przejść.

Wiem, stąd się biorą kobiety po przejściach.
        Te z żylakami, po przejściach dla pieszych.
        • bijatyka Re: Igrzyska 27.07.12, 23:09
          gdybym była olimpiadą sorry olimpijką, tobym chciała tej podjarki: ja idę - oni wiszczą. takmabyć.
          • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 23:39
            bijatyka napisała:
            > gdybym była olimpiadą sorry olimpijką, tobym chciała tej podjarki: ja idę - oni
            > wiszczą. takmabyć.

Wiszczyłbym Tobie, cokolwiek by to nie było. Za friko.
            • bijatyka Re: Igrzyska 27.07.12, 23:53
              Ja Ciebie też zawiszczę, gdy Cię na poboczu jeżdżącym bajcyklem zobaczę i eminem.
              • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 27.07.12, 23:58
                bijatyka napisała:
                > Ja Ciebie też zawiszczę, gdy Cię na poboczu jeżdżącym bajcyklem zobaczę i eminem.

Ja tam bym był Cię nie eminemł, poboczyłbym, bajacyklem zastawił i do czegokolwiek w przytomności mojej nakłonił, ...kawa...herbata...oranżada z lodami... tak na początek...
                • bijatyka Re: Igrzyska 28.07.12, 00:04
                  Na rowerze to chyba nie szczerze.
                  • eat.clitoristwood Re: Igrzyska 28.07.12, 00:07
                    bijatyka napisała:
                    > Na rowerze to chyba nie szczerze.

Ja się do Ciebie szczerzę także na rowerze.
                    • bijatyka Re: Igrzyska 28.07.12, 00:15
                      Nie dam się skusić się na żadne szprychy bez błogosławieństwa ciotki Krychy. A tak wogle to się zapiszę na kunia.
    • minasz Re: Igrzyska 27.07.12, 23:02
      masz racje to gó... dla bezmózgich frajerów
    • paco_lopez Re: Igrzyska 28.07.12, 10:05
      mam podobnie. tyle że do pewnego czasu lubiłem oglądać te ceremonie chociaż nie byłem zmuszany, a gdybym tak na przykład mógł pójść w tym pochodzie na olimpiadzie, to w sumie czemu nie. już nudniejsze wydają mi się zawody łucznicze do oglądania, a już postrzelać z łuku samemu jest fajnie. coś w tym stylu.
    • sid_sid Re: Igrzyska 29.07.12, 12:21
      Uwielbiam oglądać ceremonie otwarcia, na tej samej zasadzie, co lubię oglądać filmy typu Avatar czy jakieś rożne inne 3D. Dla widowiska, no ale mnie nie zmuszano do uczestnictwa w jakichś dziwach. :) Aha, bardzo lubię też oglądać wręczanie medali i pucharów. :)
    • eat.clitoristwood A tutaj kfiatek 29.07.12, 18:13
      uchylający rąbka debilizmu całej tej hecy.
      • eat.clitoristwood Re: A tutaj kfiatek 29.07.12, 18:15
        Przecież nie można się bardziej ośmieszyć niż biorąc udział w ceremonii, wdzianko nie stanowi, w ogóle. :)
    • astrofan Re: Igrzyska 29.07.12, 21:36
      no i co z tego, jeden lubi inny nie,
      a widowiska są lepsze lub gorsze

ale to, że próbujecie się tak dowartościować, widowisko dla mas, a wy niby z założenia jesteście tacy "elitarni", świadczy o waszych kompleksach umysłowych i miernocie intelektualnej,

a zrobić dobre widowisko jak te tutaj, to duże wyzwanie, ale to przekracza wasze ograniczone rozumki :)

• simply_z Re: Igrzyska 29.07.12, 21:44
        te tutaj -nice polish
        • astrofan Re: Igrzyska 29.07.12, 21:56
          dziewczyno, Ty nigdy się nie wyrwiesz z intelektualnej biedy :)
          • zeberdee28 Re: Igrzyska 29.07.12, 22:28
            Niestety ty również. Choć mógłbyś.
            • six_a Re: Igrzyska 29.07.12, 22:34
              >Choć mógłbyś.
              nie mógłby. nie ma tyle siły, biedastwo. tak go pociągamy, że szok.
              albo nawet masakra.
    • maly.jasio Ludyzm 29.07.12, 21:55
      to znana ludzka przywara.

gdy znajda sie barany, ktore lubia siedziec w kupie - to nie dziwota, ze znajda sie i inni
      lubiacy je strzyc.
      • astrofan Re: Ludyzm 29.07.12, 22:17
        ... czyli doorsi, floydzi, stonsi, jarre'a lub metallica to muzyka i widowiska dla baranów?

... co za dureń, a raczej baran :)
        • maly.jasio Sztuka a Ludyzm 29.07.12, 22:29
          Sztuka to wyzsza forma Ludyzmu, gdyz sa tam jeszcze przezycia wyzszego rzedu...

jednak tam tez sie strzyze, tylko troche lagodniej :)))
    • lonely.stoner Re: Igrzyska 29.07.12, 23:09
      aaa, Brytyjczycy naprawde sie spisali na medal z tym otwarciem. Kto ogladal i nie zdychal ze smiechu na rowanie Atkinsonie (znanym jako Jas Fasola) ktory wystapil na ceremoni otwarcia ten traba ;) podobal mi sie tez ten wyskok spadochronowy krolowej i Jamesa Bonda ( Daniel Craig). Parady juz nie obejrzalam bo zasnelam ...
    • lonely.stoner Re: Igrzyska 29.07.12, 23:17
      rowan atkinson: www.joemonster.org/filmy/46231/Jas_Fasola_na_ceremonii_otwarcia_Igrzysk_w_Londynie
      • krakowskim_targiem Re: Igrzyska 08.08.12, 10:25
        ja sie strasznie wkręciłam w tę olimpiadę :) nawet zamówiłam sobie specjalny tshirt do kibicowania na koszulki.com, szaleństwo kompletne, ale podoba mi się ta atmosfera :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka