Dodaj do ulubionych

Uroda a zachowanie

03.08.12, 19:02
zainspirowana pewnym wątkiem z FK zastanawiam się jak większość osób odbiera w swoim otoczeniu ludzi mniej urodziwych . CZy pracując z takimi osobami dajecie tej osobie odczuć ,że jest brzydki/a , nieatrakcyjny/a . Wiem większość ludzi lubi otaczać sie nie tylko pięknymi przedmiotami ale i urodziwymi osobami a co z tymi mniej atrakcyjnymi ? Czy w dzisiejszych czasach atrakcyjność jest priorytetem ?
Obserwuj wątek
    • gyubal_wahazar Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 19:13
      Józeeeeek, pani do ciebie
      • wersja_robocza Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:09
        Pani jeszcze nic złego nie zrobiła, by ją skazywać na takie kary.:cool:
        • gyubal_wahazar Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:45
          Mówisz tak, jakbyś się po kryjomu nie durzyła w Józku ;)
          • wersja_robocza Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:59
            Jassne, że się durzę. Mam skłonności durzenia się w melepetach.:P
            • gyubal_wahazar Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 23:34
              Józeeeek, następna do ciebie
    • pando_ra Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 19:16
      Lubię otaczać się ludźmi: pogodnymi, wesołymi, inteligentnymi i z poczuciem humoru a także własnej wartości. Najlepiej posiadający wszystkie te cechy :-) Nie ma wtedy znaczenia czy osoba jest ładna czy brzydka. Podam przykład z ostatniej imprezy. Kolega przyprowadził na imprezę blond piękność w krótkiej mini. Jednak jej uroda na nic się zdała bo panna przez całą imprezę nie zamieniła ani słowa. Można powiedzieć, że była ładną dekoracją na tle rozbawionego towarzystwa. Niestety brak poczucia humoru oraz poczucia własnej wartości przyćmił zalety "urody"
      • fuks0 Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:52
        Jedn
        > ak jej uroda na nic się zdała bo panna przez całą imprezę nie zamieniła ani sło
        > wa. Można powiedzieć, że była ładną dekoracją na tle rozbawionego towarzystwa.
        > Niestety brak poczucia humoru oraz poczucia własnej wartości przyćmił zalety "u
        > rody"

To, że nie za bardzo miała ochotę dołączyć do Waszych rozmów, to jeszcze nie znaczy, ze nie ma poczucia humoru czy tym bardziej poczucia własnej wartości.
        • long.live.revolution Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 23:19
          > To, że nie za bardzo miała ochotę dołączyć do Waszych rozmów, to jeszcze nie
          > znaczy, ze nie ma poczucia humoru czy tym bardziej poczucia własnej wartości.

Zwłaszcza że, jak wynika z relacji, miała ona na sobie spódniczkę mini – a nie uwierzę, że ktokolwiek ubiera się w ten sposób w innych celach niż żartobliwie prowokacyjne. Może nawet , kto wie, miała na sobie szpilki?

Oczywiście robienie tego rodzaju prowokacji wymaga wyjątkowo stabilnego poczucia własnej wartości.

Dlatego twierdzę, że nie była to kobieta nieśmiała ani pozbawiona poczucia humoru, tylko wręcz przeciwnie – pewna siebie, dowcipna, odważna, zdystansowana do rzeczywistości, mająca stosunek żartobliwie ironiczny do świata i ludzi na nim.
          • anna_sla Re: Uroda a zachowanie 06.08.12, 07:57
            > Dlatego twierdzę, że nie była to kobieta nieśmiała ani pozbawiona poczucia humo
            > ru, tylko wręcz przeciwnie – pewna siebie, dowcipna, odważna, zdystansowa
            > na do rzeczywistości, mająca stosunek żartobliwie ironiczny do świata i ludzi n
            > a nim.

ale bzdury piszesz :). Ja dla swojego faceta też ubierałam miniówki, w których wcale dobrze się nie czułam, ale chciałam zrobić mu przyjemność i być dla niego atrakcyjną.. ale jak mnie zaprowadził w towarzystwo, którego nie znałam to też się nie mogłam zaadaptować i prawie wcale się nie odzywałam. I jeszcze zdarzało mi się "zajmować" swoim dyskomfortem z powodu miniówki (ja zawsze chłopczyca byłam)..
      • sid_sid Re: Uroda a zachowanie 05.08.12, 19:39
        Dziewczyny nie polubiły blond laski w mini. No bardzo zaskakujące. :)
    • maitresse.d.un.francais Mniej atrakcyjnych odstrzelić? 03.08.12, 19:54
      Nawrzucawszy im uprzednio, jakie z nich paskudy?

CZy pracując z takimi osobami daje
      > cie tej osobie odczuć ,że jest brzydki/a , nieatrakcyjny/a

To jakaś ironia czy takie chamstwo naprawdę istnieje?
    • see.berja Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:10
      > Wiem większość
      > ludzi lubi otaczać sie nie tylko pięknymi przedmiotami ale i urodziwymi osoba
      > mi

No nie do końca ... ;D

https://plcm.pl/obrazki/l/6d5603cffbf913da0b0cc1b515d79bb0.jpg
      • maitresse.d.un.francais Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:18
        demoty = gó...arski seksizm
        • sid_sid Re: Uroda a zachowanie 05.08.12, 19:40
          Ja powiedziałabym, że gó...arski seksizm, banał i żenada. Tak w 90%.
    • bez_przekazu czy wszystkie zony szefow sa piekne i glupie? 03.08.12, 20:22
      a moze tylko glupie?
    • anna_sla Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 20:28
      nie ma to dla mnie żadnego znaczenia, albo ktoś jest fajny albo nie i to jest priorytet
    • sundry Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 21:44
      Bardzo mało jest ludzi naprawdę brzydkich, osobiście znałam chyba tylu, że na palcach jednej ręki można ich policzyć. Ale szczerze mówiąc, znacznie łatwiej zniosę brzydkiego niż idiotę:)
    • akle2 Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 22:41
      Wprost przeciwnie, mniej urodziwe tworzą tło, na którym mogę błyszczeć ;P
    • long.live.revolution [...] 03.08.12, 23:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • olewka100procent Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 23:15
      mam się otaczać jakąś pustaczką która jest piękna i gada tylko dietach i że paznokieć jej sie złamał? o nie nie , decydowanie wolę ,,normalnych,, brzydali
    • kbjsht Re: Uroda a zachowanie 03.08.12, 23:28
      nie, mnie nie obchodzi jak wyglądają ludzie z mojego otoczenia, byleby tylko nie śmierdzieli i nie byli brudni, bo to już przesada
    • wersja_robocza Re: Uroda a zachowanie 04.08.12, 11:23
      Interesujący i pogodni ludzie niezależnie od swojej amatorskiej urody zyskują i pięknieją w oczach. A ci tylko piękni są tylko piękni.:cool: Lubię moje forumowe banały.:cool:
    • madame_charmante Re: Uroda a zachowanie 05.08.12, 23:45
      w niektórych środowiskach może przeszkadzać. Np. kiedy musiałam coś załatwić ważnego (dla mnie osobiście) z poprzednią moją szefową to ubierałam się w skromne, obszerne ubrania i nie malowałam się tego dnia. Jeśli wyglądałam zbyt atrakcyjnie - było po ptokach..
    • sabi989 Re: Uroda a zachowanie 06.08.12, 13:26
      Tak piszesz jakbyś to ty był/była bardzo atrakcyjna. Ale może to tylko moje odczucie. Atrakcyjność- rzecz względna. A le zadbane kobiety myślę, że to priorytet w tych czasach.
    • zagubionaa218 Re: Uroda a zachowanie 06.08.12, 17:47
      Lubię osoby ładne, bo wpisują się one w moje gusta estetyczne :P Ale uroda nie jest u mnie wyznacznikiem szacunku dla drugiego człowieka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka