Dodaj do ulubionych

tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardziej

21.10.12, 06:16
mescy. Z tego ponizej, nie zyje juz nikt.
Podobaja wam sie, czy wolicie Bratta lub Mr Kidman?

www.youtube.com/watch?v=S1_WTiTfGPY&feature=related
www.youtube.com/watch?v=1uuAjwvtxEM
www.youtube.com/watch?v=AR-KbvXvBd8&feature=related
Das ist richtig :D

czy macie swoje naj naj bardziej ulubione filmy ogladane do znudzenia??

Byl juz taki watek? Nie szkodzi ;)
Obserwuj wątek
    • maggpie pierwsza ! 21.10.12, 06:26
      Kto to jest Mr Kidman?

Nieważne zresztą. Nie wiem, pewnie tak. Chyba kiedyś byli fajniejsi, teraz to jacyś tacy wymuskani i przedelikaceni w większości. Blee;)
      • gr.eenka Re: pierwsza ! 21.10.12, 07:48
        maggpie napisała:

> Kto to jest Mr Kidman?
        >
        > Nieważne zresztą. Nie wiem, pewnie tak. Chyba kiedyś byli fajniejsi, teraz to j
        > acyś tacy wymuskani i przedelikaceni w większości. Blee;)
        Przedelikaceni?

Przeważnie widuję młodych mężczyzn, którzy zamiast przecinka używają wulgaryzmów.
        I mówiąc szczerze, to z tęsknotą oglądam się za tymi starszymi panami, którzy kleli od wielkiej katastrofy :) . Chyba kiedyś mieli panowie większą klasę.
        • nie.mam.20 Re: pierwsza ! 21.10.12, 08:14
          nie tylko panowie, panie tez. Caly ten rytual damsko-meski...kobiete sie zdobywalo, nie rozumiem tego, co sie porobilo, jakis feminizm, rownouprawnienie? PO CO WAM TO? Przeciez mialyscie lepiej. Miejsca wam ustepowalismy, przodem drzwiami, siatki, a jak sloik, to i turebecke potrzymal. Nawet lapicki byl przystojny.
          Swiat byl wyrazniejszy, bardziej kontrastowy, teraz nie wiadomo, kto ministra, kto trans-poslanka?
          I balangi

www.youtube.com/watch?v=zfc8x0NWtIE
        • maggpie Re: pierwsza ! 24.10.12, 11:56
          Przedelikaceni, w sensie: sama sobie te meble poskręcaj, a potem zrób kolacje. Bardziej wymuskani i w kancik z przegięciem w drugą stronę + często b. plugawy język.
    • headvig Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 07:30
      giwera nie świadczy o męskości, ale fakt, oni w sobie coś mają. a Deana Martina to uwielbiam, ale bardziej w Rat Packu niż filmach :) przy Mack the Knife włosy na plecach stają :P
      www.youtube.com/watch?v=2JK5VlAJtKQ&feature=related
      z tych najbardziej męskich to Paul Newman.
      ci współcześni mężczyźni to się gdzieś chyba w dżungli zaszyli i ukrywają się przed babami.
      • headvig Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 07:33
        www.youtube.com/watch?v=CLU4aiPcEf0 tutaj, ale w innym duecie.
      • nie.mam.20 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 08:01
        to jeszcze dodaj mlodego Redforda. Ile trzeba miec uroku osobistego, zeby publika szalala, mimo pewnej alko-wady? :P
        Dogodzilas mi tym programem, bo nie trzeba klikac.
        Przypomnialas nie tylko o band-ach, ale i o starym jazzie - lata trzydzieste w gore.
        Jako pachole szkolne pozyczalem plyty z biblioteki ambasady usa na Pieknej. Mialem dosc blisko, kraweznik specjalnie nie przeszkadzal. [teraz tam daja wizy].
        To byla komuna, ktora przymykala oczy na Armstraga, jego Five i Seven, nie wspominajac o calej reszcie.
        Wychodzi na to, ze faktycznie przed wojna lepiej bylo. Jak to mama mawiala, nawet pioruny byly mocniejsze, bo za jednym razem cala wies puscil z dymem, a teraz to tylko jedna chalupe....
        Rio Bravo to nie tylko strzelby, to fantastyczna obsada z 200% kobieta Angie D. A i chlopcom nic nie brakowalo, do tego muzyka, caly podklad przez film.
        No, teraz sa takie niewiadomoco - Bekenbauery, Kruzy, nie wiadomo, czy reke scisnac czy pocaloswac?
        • headvig Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 08:34
          Jesli juz zaczynamy dzień sentymentalnie, to przypomniałeś mi o jednym z moic h najbardziej ulubionych zdjęć :-) znasz i rozpoznajesz?
          https://harlem.org/images/mainimage.jpg
          • gr.eenka Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 08:49
            nie znam nikogo na tym zdjęciu :)
            ale tak sobie patrzę na tę zbieraninę ludzi
            czy to przypadkowe osoby?
            czy to określona grupa ludzi?
            kto jest najważniejszy na tym zdjęciu?
            wydaje mi się,zę dwóch panów w garniturze - centralnych.
            osoby obok chcą się od nich trochę odsunąć, stoją trochęw odstępie, postawa taka izolująca :) ( zamknięta) .
            Może są najważniejsi, ale chyba niezbyt lubiani
            a może mi się tylko tak wydaje?
            • headvig Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 09:19
              Wszyscy są lubiani i to jest bardzo ważne zdjęcie w historii jazzu
          • nie.mam.20 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 08:55
            tego zdjecia nie znalem, rozpoznalem dwie twarze, potem musialem najezdzac.
            Ale to jest malenstwo 600 na 400 piksli.
            Polacy maja troche wkladu w jazz, stad wizyty najlepszych w Warszawie. Mlodziez z UTW pamieta kluby studenckie - Hybrydy oraz Stodola, ew. medyk.
            I tam sie dzialo, czasem w Sali Kongresowej lub Filharmonii.
            Ze nie wspomne o nieodzalowanej Hagawie.
            • headvig Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 09:26
              nie.mam.20 napisał:

> tego zdjecia nie znalem, rozpoznalem dwie twarze, potem musialem najezdzac.
              > Ale to jest malenstwo 600 na 400 piksli.
              > Polacy maja troche wkladu w jazz, stad wizyty najlepszych w Warszawie. Mlodziez
              > z UTW pamieta kluby studenckie - Hybrydy oraz Stodola, ew. medyk.
              > I tam sie dzialo, czasem w Sali Kongresowej lub Filharmonii.
              > Ze nie wspomne o nieodzalowanej Hagawie.

en.m.wikipedia.org/wiki/A_Great_Day_in_Harlem tutaj więcej na temat zdjęcia :-)
              Można znaleść w sieci powiększone wersje

Trochę tej stolycy zazdroszczę, bo u mnie w wiosce nic się nie dzieje, a przynajmniej nie w temacie jazzu :-)

A w sydnej czy gdzie tam mieszkasz się coś dzieje? :P
              • headvig lepszy link 21.10.12, 09:33
                en.wikipedia.org/wiki/A_Great_Day_in_Harlem lepszy link
              • nie.mam.20 jak juz wspominalem, to bylo tak dawno, ze o 21.10.12, 10:27
                depilacji nikt nie slyszal.
                Pisalem o czasach studenckich, potem zona, dzieci, wyjazd.
                Radio ABC (odpowiednik PR) ma program dzazowy, ktory leci takze na cyfrowej tv, wiec mozna sluchac. Sa takze stacje nadajace wylacznie jazz.
                Wtedy to jeszcze byly dziewczyny, czerwone wino i ogolny dupes, ale w klubie bylo fajnie.
                Teraz odchamiam sie na koncertach muzyki powaznej i operze. Opere lubie, z klasyki czasem sie cos trafi. Bilety kupujemy w subskrypcji, zawsze te same miejsca, blisko sceny. Wazne gdy oglada sie Botti'ego czy jakies operowe divy (Cecylka Bartoli). Ostatnio zniechecilem sie do opery, bo wystawiaja stare numery, ale w nowoczesnej aranzacji, np. Tosca w czasach faszyzmu, ze scena gwaltu dosc dobrze udawanego.
                W SSO robi Wlodzimierz Aszkenazy i dal pare dobrych przedstawien.
                W Sydney sie duzo dzieje dla mlodszych, ja halasu w klubach nie lubie, na malolaty juz oczy mam za slabe. W styczniu w parku jest opera, koledy oraz koncert powazny, jednoczesnie moga byc potancowki na ulicach. Bywaja spotkania jazzowe, ale parkowanie w city jest drogie, zostaje autobus. Wiec wlaczam radyjko, wyciagam flaszencje i otwieram giewu - forum, sluchajac muzyki. I jak teraz, widze zachod slonca, czerwieniejace chmury, lekki powiew wpada przez okno.
                Czas popic herbatka po obiedzie!
                • coff.eina po obiedzie.. 22.10.12, 09:47
                  tylko kawa :) świeżo zmielona..
                  • nie.mam.20 Re: po obiedzie.. 22.10.12, 11:39
                    na kawe mam czas zarezerwowany o 9, czyli okolo polnocy w Warszawie.
                    Zawsze swiezo DOBRZE mielona, z ekspresu, podwojna porcja, bez cukru czy mleka.
                    Taka prawdziwa mala czarna pita..... a pompa oryginalna wloska
                    pozwol, poznaj kolezanke - www.vittoriacoffee.com/products-espresso-beans.html
                    • coff.eina z taką rywalką.. 22.10.12, 13:58
                      niechybna klęska.......
                      jakże mogę się równać z czymś co od pokoleń przynosi ludziom głębię smaku i rozkoszy..
                      • nie.mam.20 i torebke ma ladna nt 23.10.12, 11:38

• kalllka Re: i torebke ma ladna(?) 23.10.12, 11:48
                          masza.20, a moglbys nieco rozwinac swa dopowiedz?
                          o szczegol- kryterium
                          ' i torebke ma ladna'... laczemu?
                          bo u krokodyla (wody z Nilu)
                          • nie.mam.20 Kallll, wiecej niz 1000 slow -> 23.10.12, 12:54
                            www.vittoriacoffee.com/products-espresso-beans.html
                          • coff.eina zauważ Kallluniu 23.10.12, 13:14
                            jaką dostałaś propozyszyn od "Niemijącego"...

zapytaj czy przynajmniej pozwoli namiot pod domem rozstawić ...after party..:P
                            • kalllka Re: zauważ ( Kallluniu) 23.10.12, 17:52
                              Bozeko,
                              to nie dla mnie zaproszenie, wiec nie ogladam ( co sydney / poitier/ moglby zaoferowac)
                              bardzo mnie ujelas Neverendingiem a Neverending 'transposlanka'
                              ( wciaz nie wiem na jaka transpozycje sie zdecydowac: torebki na zakupy czy kopertowki)
                        • coff.eina tak to fakt 23.10.12, 12:47
                          prawie jak jedwab..a ten kształt,już nie wspomnę o zapachu :)
              • nie.mam.20 masz ochote na drobny swing na swiezym powietrzu? 23.10.12, 13:01
                > A w sydnej czy gdzie tam mieszkasz się coś dzieje?

www.sydneyswings.com.au
                • coff.eina ! 23.10.12, 13:03
                  zwierzę!
                • headvig Re: masz ochote na drobny swing na swiezym powiet 23.10.12, 17:18
                  to ja bilet na gershwina rezerwuję, ew. morrisona - bo będzie grał szlagiery tych panów ze zdjęcia które wkleiłam powyżej :)
                  • headvig a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 23.10.12, 17:29
                    www.youtube.com/watch?v=SvvjIuAdGqw&feature=relmfu
                    jest chyba z 7 części, jeśli się nie mylę.
                    • nie.mam.20 Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 24.10.12, 09:02
                      sprawdze, czy sie nie mylilas.
                      I wykorzystam.

;)
                      • headvig Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 24.10.12, 11:05
                        > sprawdze, czy sie nie mylilas.
                        > I wykorzystam.

nie jestem nieomylna :) ale a propos koncertu...

59 baksów za miejsce na trawce? rozbój w biały dzień :)
                        • nie.mam.20 Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 24.10.12, 13:20
                          > 59 baksów za miejsce na trawce? rozbój w biały dzień :)

artysta tez musi zyc. poza tym, to zniecheca emerytow. W styczniu na Domain sa koncerty za darmola, ale wtedy moze byc kilkadziesiat tysiecy ludzi. Roznica tylko taka, ze na swiezym powietrzu, inaczej byloby w srodku opery lub jakiejs sali koncertowej. wtedy z wlasna walowka i flaszka nie wpuszcza.
                          Za Cecylke trzeba bylo zaplacic ponad 250.
                          albo
                          undara.com.au/activities/opera-in-the-outback-2012/
                          warto pojechac, chociaz tanio nie jest. Tez koncert na swiezym powietrzu.
                          • headvig Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 24.10.12, 17:42
                            > artysta tez musi zyc. poza tym, to zniecheca emerytow.

a co, emeryt w Sydnej to gorsza kategoria? :)

> Za Cecylke trzeba bylo zaplacic ponad 250.

za Cecylkę to nawet tutaj sobie liczną, no chyba że nasz wiejski chór, za darmo grają, ale nawet za darmo ich nikt nie słucha. za to orkiestry górnicze, to ho ho :)

> rel="nofollow">undara.com.au/activities/opera-in-the-outback-2012/
                            > warto pojechac, chociaz tanio nie jest. Tez koncert na swiezym powietrzu.

z oper to ja preferuję jedynie tę wiedeńską, ale pod względem architektonicznym tylko - robi wrażenie ;)
                            • nie.mam.20 Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 25.10.12, 09:00
                              jak ma pieniadze, to jest okidoki.
                              wiekszosc nie ma.
                              Age pension to 712 na dwa tygodnie dla singli
                              536 sparowany, 1073 obydwoje.
                              Do tego dochodza tanie lekarstwa, ulgi wszelkiej masci
                              Jesli ma gdzie mieszkac, to da sie, ale bez szalenstw.
                              Minimalna placa 16 na godzine, srednia to ok. 30.
                              Kino normalne 18, gold class 39.
                              Obydwoje pracujemy, nie ma dramatu.
                              • headvig Re: a tu jeszcze film o historii tego zdjęcia 25.10.12, 17:04
                                > usmiechnij sie do mnie na dobranoc
                                rano w pracy jak znalazl.

proszę :)
    • tanebo Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 08:57
      Kobiety też były takie bardzie... zawiesiste. Choćby Szapołowska.
    • magnusg Dzisiaj Panie z tego forum by oczekiwaly, 21.10.12, 09:57
      zeby ci faceci latali z wozkiem dzieciecym na spacery,zmieniali pieluchy,robili swojej ukochanej kolacyjki oraz obiady i chodzili na Manify.
      Wiec jesli ktoras z nich ich podziwia to jest hipokrytka,bo oni na 100% zadnych z tych czynnosci by nie wykonywali.No ale,ze kobiety same nie wiedza czego chca to nic nowego w koncu.:)
      • triismegistos Re: Dzisiaj Panie z tego forum by oczekiwaly, 21.10.12, 10:32
        Taaa, bo kobiety to jednolity twór jest. Jeśli jedna oblizuje się na kowboja, a druga lubi, kiedy jej facet przewija dzieci to znaczy, że obie są hipokrytkami.
      • rekreativa Re: Dzisiaj Panie z tego forum by oczekiwaly, 21.10.12, 11:12
        he, he,
        Bohaterki grane przez Gretę Garbo, Marilyn Monroe, Ritę Hayworth, czy Brigitte Bardot też raczej ani koszul nie prasowały, ani obiadków nie gotowały i w ogóle często to złe kobiety były.
        Ale jakoś to nie przeszkadzało mezczyznom marzyć własnie o nich, a w domu mieć potulną gosposię. Hipokryci.
      • coff.eina Sean Connery.. 22.10.12, 08:26
        Ta Jego twarz kryjąca tyle sekretów,ten wzrok przeszywający na wskroś,piękne mądre oczy-fakt takich facetów już nie ma :/
        ale za to jest ktoś inny,kto rozpala mnie do czerwoności,mam ogromną ochotę...a zresztą zobaczcie sami...

www.youtube.com/watch?v=R6OZBPXTQTU
        kto go kutwa spłodził.....
        • wlody1 Re: Sean Connery.. 22.10.12, 14:03
          coff.eina napisał(a):

> Ta Jego twarz kryjąca tyle sekretów,ten wzrok przeszywający na wskroś,piękne mą
          > dre oczy-fakt takich facetów już nie ma :/
          > ale za to jest ktoś inny,kto rozpala mnie do czerwoności,mam ogromną ochotę...a
          > zresztą zobaczcie sami...
          >
          > www.youtube.com/watch?v=R6OZBPXTQTU
          > kto go kutwa spłodził.....

Czekałem aż "jajkami o podłogę" zakończy tego szpagata....
          Eeee, taki pedziowski typ.
          • coff.eina bleee 23.10.12, 10:07

> Czekałem aż "jajkami o podłogę" zakończy tego szpagata....
            > Eeee, taki pedziowski typ.

a myślisz,ze w domu tego nie robi??przed lustrem np.? myślę,ze na filmiku się nieco kontrolował...tragedyjo...
    • gobi05 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 10:17
      > mescy.

Oczywiście. Kiedyś, to nawet mieszkając w dzikiej głuszy mieli porządne koszule i czyste, jasne marynarki. I makijaż mieli też lepszy...
      Gdzie tam dzisiejszym mężczyznom (a szczególnie Europejczykom) do tekich herosów...
    • triismegistos Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 10:30
      Pilnowanie krów to jakieś wybitnie mąskie zajęcie? Kiedyś, pani, to byli mężczyźni! Polowali na mamuty!
      • to.niemozliwe Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 15:18
        Pilnowanie swin to moze byc wybitnie meskie i odpowiedzialne zajecie. :-)
    • rekreativa Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 11:19
      Nie powiedziałabym, że kiedyś faceci byli bardziej.
      Byli po prostu trochę inni, ale czy tacy zaraz fajniejsi, to polemizowałabym.
      No i chyba możemy co najwyżej mówić o bohaterach przez nich granych, co nie? A tu jest w sumie tragedia. Ci wszyscy męzczyźni z Dzikiego Zachodu - no przystojni, ale przyjeżdżał taki do miasteczka na pięć minut , dał całusa, a potem odjeżdżał w siną dal i nie wiadomo, kiedy wróci i czy w ogóle, a Ty czekaj i tęsknij... bez sensu :)

No ale mam i ja swoich ulubionych z tamtych czasów: Gregory Peck, Clark Gable i Robert Redford.
      • simply_z Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 13:24
        i Carry Grant
        • wyzuta Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 23.10.12, 13:01
          simply_z napisała:

> i Carry Grant

czy Gary?
      • gobi05 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 15:07
        > przyjeżdżał taki do miasteczka na pięć minut , dał całusa, a potem odje
        Całusa? Tylko całusa? A to przechera!

> żdżał w siną dal i nie wiadomo, kiedy wróci i czy w ogóle, a Ty czekaj
        > i tęsknij... bez sensu :)

Jakie - q-rwa - czekaj? Do saloon'u zasuwaj i bierz się za robotę, bo nikt cię darmo żywić nie będzie. A do tego jeszcze masz bilet przez ocean do spłacenia, więc prowadź klientów na górę, do pokoiku. Jak będzie dobry klient, to da się namówić żeby ręce przed "tym" umył.
        • rekreativa Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 21.10.12, 15:14
          Ano fakt, że w fantazjach westernowych to by mi wypadło być dziewczyną z saloonu :)
          Czyli tym bardziej nie ma za czym wzdychać.
          • gobi05 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 22.10.12, 07:57
            > Czyli tym bardziej nie ma za czym wzdychać.

Wzdychać? Ostrożnie, bo to ruch powietrza przecież...
            Pomyśl, jak pachnie prawdziwy mężczyzna po kilku miesiącach w siodle?
            • wyzuta Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 23.10.12, 13:03
              pachnie whisky i końskim potem;)
      • wyzuta Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 23.10.12, 13:02
        i John Wayne zanim roztył się, i ten, no: karmazynowy pirat ;))
    • mariuszg2 Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 23.10.12, 11:41
      > czy macie swoje naj naj bardziej ulubione filmy ogladane do znudzenia??

Brunet wieczorowa pora ...nawet ma avatarze to napisane...
    • komanchu Re: tak sobie mysle, ze kiedys faceci byli bardzi 24.10.12, 09:11
      Jasne, że byli bardziej męscy. Chciał mieć taki jeden żonę, to przychodził ubrany w skórę zwierza, walił wybrankę maczugą po głowie i nieprzytomną ciągnął za włosy do jaskini ;-)
      A tak na serio. Ta męskość, do której tak wzdychają co niektóre panie, najczęściej była podszyta głębokim męskim szowinizmem i dyskryminującym stosunkiem do kobiet widzianych jako słaba płeć (przy czym słaba oznaczało z reguły także gorsza). Cieszmy się, że panuje coraz większe równouprawnienie i znikają różnice pomiędzy płciami oraz wzorcami zachowań dla nich.
      • nie.mam.20 no, Furia i Jozek, sam nie wiem, gdzie powinienem 24.10.12, 10:41
        sie starac?

Cieszmy się, że panuje coraz większe równouprawnienie i znikają różnice po
        > między płciami oraz wzorcami zachowań dla nich.
    • good_morning mhm, byli bardziej 24.10.12, 14:59
      tak samo jak wrobelki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka