six_a 06.12.12, 22:26 czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia? ja właśnie dojrzewam do eksmisji telefonów stacjonarnych oraz faksu. nie dość że nie używam, to sam telemarketing wydzwania i reklamy szkół językowych przysyłają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maly.jasio zony. 06.12.12, 22:49 six_a napisała: > czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia? - zony, ale to jusz sie chyba nie da. > ja właśnie dojrzewam do eksmisji telefonów stacjonarnych oraz faksu. - a to ciekawe, bo ja mam stacjonarny z faxem. i ani mi sie sni, by kupowac sobie handy/vel tel.kom z najwiekszym idioctwem jakie znam - czyli SMS-ami. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: zony. 06.12.12, 23:01 CZEGO!!! nie ma obowiązku używania smsów, wystarczy se wpisać wymyślony numer centrum sms i nigdy nic nie wyślesz ani nie dostaniesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
swiete.jeze Re: zony. 07.12.12, 01:10 > i ani mi sie sni, by kupowac sobie handy/vel tel.kom z najwiekszym idioctwem ja > kie znam > - czyli SMS-ami. Czy ty w poprzednim odcinku nie miałeś komórki w komórce w piwnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: zony. 07.12.12, 14:00 swiete.jeze napisała: > Czy ty w poprzednim odcinku nie miałeś komórki w komórce w piwnicy? Tak, bralem ze soba sluzbowa komure . i Zostawialem w komorce, ale rok temu stwierdzilem, ze to za duze ryzyko. Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Wielkie porządki 06.12.12, 22:51 pozbylam się stacjonarek-Tobie także polecam, pytanie brzmialo czego........to dodam w peesie Ps. pozbylam się faceta;-p Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 22:58 eeeee, a ja myslalam ze bedzie o porzadkach przedswiatecznych :/ Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:00 Ty się pozbądź tej mikołajki z siwymi włosami, bo mi niedobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:12 ale ona jest sliczna! wole ja niz pana mikolaja.... czemu Ci niedobrze? znowu piłas? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:21 to jest platyna kobieto a nie siwy włos :P już nic białego nie pij! Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:25 no tak mię zachęciłaś, to se wlałam teraz baileysa, ale też na mleku jest:) tak że samo zdrowie. + promile. jaaaaka platyna, litości. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:28 no to gołębi nie platyna... lepiej :P ja się idę napić syropku z babki lancetowatej - tez na alkoholu :P mniam Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:42 > ja się idę napić syropku z babki lancetowatej - tez na alkoholu :P mniam Czy jak też się napiję tej magicznej mikstury, to jutro rano zastanę w łóżku nagiego Mikołaja?? To ja chcęęęęęę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:53 light_in_august napisała: > > > ja się idę napić syropku z babki lancetowatej - tez na alkoholu :P mniam > Czy jak też się napiję tej magicznej mikstury, to jutro rano zastanę w łóżku na > giego Mikołaja?? To ja chcęęęęęę! :) wczoraj piłam z prawoślazu, więc nie wiem :P ale on nie jest na spirytusie, wiec dzisiaj jadę na babce :P a to nie mikołaj był nagi tylko ten nagi był prezentem od mikołaja :D Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:56 Mikołaj też był nagi, widziałam przecież. No... półnagi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 07.12.12, 00:04 ech... dzisiaj to czuje ze ino z kotem bede spała :/ Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:13 w tygodniu nie ogladam tv musze sie pozbyc jeszcze internetu albo nie tracic na gupoty w nim tyle czasu Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:28 przykro mi, internet to njułerld, pora się przyzwyczaić. telewizję można odciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:15 six_a napisała: > czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia? > > ja właśnie dojrzewam do eksmisji telefonów stacjonarnych oraz faksu. > nie dość że nie używam, to sam telemarketing wydzwania i reklamy szkół językowy > ch przysyłają. > > trzeba okna pomyć, odkurzyć a Ta telefon se wyrzuci Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:23 >trzeba okna pomyć, to chyba ci, którzy chcą się rozchorować na święta z premedytacją. ja tam latem myję, a nie w jakieś masakryczne zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:26 ja w ogóle nie myję :P i troche sie tego wstydze :P umyłam dwa razy, co daje srednia raz na rok :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:29 >raz na rok :P to trzeba częściej? óóóóóóps :D nieeetam, zawracanie głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek To okna sie myje?! :O 06.12.12, 23:46 To okna sie myje?! :O Sorry, nie wiedzialem.. ;) U mnie myje deszcz, samoobslugowo.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: To okna sie myje?! :O 06.12.12, 23:51 od środka też? cooooooool. zresztą, jak zabijesz okna dechami, to problem w ogóle znika:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: To okna sie myje?! :O 06.12.12, 23:55 ja mam kremowe rolety wiec w ciagu dnia nawet jak sa rozwiniete to mam jasno w pokoju i nie widze brudnych szyb. zreszta mnie to nie przeszkadza. zasuwam rolety tylko jak mam gosci :P:D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: To okna sie myje?! :O 06.12.12, 23:57 szyby to pikuś, ramy się brudzą, a rolety albo żaluzje kurzą. tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: To okna sie myje?! :O 07.12.12, 00:25 > zresztą, jak zabijesz okna dechami, to problem w ogóle znika:) Wole cegle polozyc - przynajmniej nie trzeba zaslon zmieniac... :P Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: To okna sie myje?! :O 07.12.12, 00:31 nie mam firanek ani zasłon :P ino rolety :P Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: To okna sie myje?! :O 07.12.12, 03:31 Ohhh.. ahhh... jestes taka postepowa.. :P Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: To okna sie myje?! :O 07.12.12, 08:13 o, to tak jak ja. A okien nie mylem juz 3 lata. Eksperymęt robie: po ilu latach nic przez nie nie bedzie widac. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiazabrze Re: To okna sie myje?! :O 08.12.12, 19:05 boszeee to ja myje srednio co 2-4 tyg...chyba dziwna jestem Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: To okna sie myje?! :O 08.12.12, 19:13 nie chyba, tylko na pewno. a majtki zmieniasz trzy razy dziennie, wszystko przez ten wyngiel latający w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
ganna_risatdinova Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:16 Pozbyłam się poduszki, ale tak całkiem niezamierzenie, bo to była dobra poduszka. Po prostu nie spodziewałam się, że w dobie obecnego zalewu chińską tandetą posiadam poduszkę z prawdziwym pierzem. Więc ją nieopatrznie wyprałam. Później musiałam cholerę suszyć przez tydzień, bo wyschnąć to pierze nie chciało. No i dziś się poddałam i ją wykopałam za drzwi, bo chyba to pierze zbutwiało. Bardzo mnie to przygnębiło i chyba następnym razem kupię coś z tworzywa sztucznego. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.clitoristwood Jakoś tak 06.12.12, 23:44 w związku z wątkiem pocztowym pomyślałem o porządkach w książce adresowej. :-) (posiadam specjalny klawisz z mordką, stąd jej wersja z nosem) Odpowiedz Link Zgłoś
light_in_august Re: Wielkie porządki 06.12.12, 23:47 Telefonu się nie pozbędę, bo pozbyłabym się przy okazji neta. A że ku...wicy dostawałam od tych ciągłych reklam, promocji, pokazów pościeli i garnków i innego molestowania, to wyłączyłam dzwonek i od pół roku mam spokój :) Faceta bym się jednego chętnie pozbyła, bo mi głowę truje już prawie pół życia. Nie że na zawsze i drastycznie ;) ale żeby tak się odpinkolił wreszcie ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
alienka20 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 00:01 Ja dojrzałam i pozbyłam się kilku toksycznych ludzi ze swojego otoczenia. Nie lubię być faszerowana głupotą, zabobonami, wyrzutami (żem wyrodne dziecię :P) i żartami, które mają być niby śmieszne, a żal d... ściska. Z rzeczy nabytych raczej nie mam zamiaru rezygnować, bo przy przeprowadzce już sporo poleciało do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 01:00 > czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia? O, Six_a założyła temat. :) To norma jest na świecie, że wątki Six_y bywają niesłychanie rzadkim ptakiem na naszej planecie. > faksu Czego? o_0 Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 08:59 > > faksu no mówiłam, że staroć, coś jak telegraf czy tam gramofon;) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 09:15 > > > faksu > no mówiłam, że staroć, coś jak telegraf czy tam gramofon;) Te dwa znam z filmów i książek i innych tego typu przekazów. Chociaż zaraz… był taki film „Trzy kolory: Biały”, bardzo zresztą dobry. Ten faks to, jeśli mię pamięć nie myli, podłącza się do gniazdka telefonicznego. Tak przynajmniej było w tym filmie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 09:45 >Ten faks to, jeśli mię pamięć nie myli, podłącza się do gniazdka telefonicznego. Tak przynajmniej było w tym filmie. :) tak jest, i u mnie właśnie tak jest, że mam dwie linie, a pod jedną podpięty jest tylko ten starożytni faks. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 10:33 > tak jest, i u mnie właśnie tak jest, że mam dwie linie, a pod jedną podpięty jest > tylko ten starożytni faks. To szczególne! Czy prócz tego masz może jeszcze maszynę do pisania, pióro ze stalówką, żelazko na duszę, radio, telewizor i tym podobne? :) Właściwie to teraz sobie przypomniałem, że mój ojciec też kolekcjonuje takie przedmioty: ma na przykład te… kołowrotki takie do robienia wełny, samowary, maszyny do szycia marki Singer itd. Hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 10:46 jak chciałam kupić maszynę do pisania to już były kompjutery, więc się nie załapałam. ale chodziłam na autentyczny kurs pisania na maszynie i tam się waliło w maszyny. dzięki temu piszę dziesięcioma palcyma, a czasami to sobie nawet zamykam oczy i śpię, a dalej piszę. cud. telewizor mam z zabytków i niezbyt działające wideło, ale kaset do niego już nie mam bo powywalałam. i mam jeszcze kasety magnetofonowe - też skończą na śmietniku. taki los rzeczy zbędnych. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: Wielkie porządki 07.12.12, 10:49 > e mam bo powywalałam. i mam jeszcze kasety magnetofonowe - też skończą na śmiet > niku. taki los rzeczy zbędnych. potrzymjaj je jeszcze kilka lat a stana sie warosciowymi antykami. Ty wiesz jak ja zaluje ze powywalalem jakies niepotrzebne rzeczy a teraz widze identyczne na targach staroci? Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 10:59 > piszę dziesięcioma palcyma Też bym chciał tak umieć, bo jestem poniekąd programistą. Nawet próbowałem się parę razy zabrać do nauki, ale nigdy nie starczało zapału na cały kurs. :/ > a czasami to sobie nawet zamykam oczy i śpię, a dalej piszę O, to ja tak miałem wczoraj w nocy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:06 a to proste jest, tylko ćwiczeń wymaga. pamiętam jak całe rzędy literki a trzeba było stukać małym palcem lewej ręki:) albo "as" na zmianę. grunt to zrobić granicę pośrodku między t/y, g/h i b/n i nie klikać prawą ręką po lewej stronie, a lewą po prawej. nawet jeśli nie będziesz klikał wszystkimi palcami, to taki podział dużo ułatwia. a teraz drogie państwo idę naprawić plombę, bo ją kompletnie rozwaliłam nagryzając pierniczony popcorn. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:11 > a to proste jest, tylko ćwiczeń wymaga No właśnie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka1 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:07 watpię by można było pisać w czasie snu więc to co napisałeś to glupota jest Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:11 > watpię by można było pisać w czasie snu Tu raczej chodzi o spanie w czasie pisania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:23 > taka czynność jest niemozliwa Jak mawiają religianci i irracjonaliści: nauka jeszcze nie zna odpowiedzi na wszystkie pytania. :) Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:29 > ja nie pytam, ja stwierdzam fakt A wpadłaś na to, że to był półżart? Albo że ten sen był w rzeczywistości półsnem? Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka1 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:32 Albo że ten sen był w rzeczywistości półsne > m? czyli drzemka? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 13:08 tak jest, bardzo ładny wyszedł, tylko 140 poszło się. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Wielkie porządki 07.12.12, 07:14 ludzi,którzy podcinają mi skrzydła ( nie takie w alwaysach..) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 12:50 jak cie za bardzo uskrzydli, to skonczysz jak Ikar. Ptak z podcietymi skrzydlami zachowuje sie jak kura. I o to chodzi!! :P Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na wiesz co... 08.12.12, 15:12 wole być jak Ikar...choć raz w swoim życiu spłonąć... kura jest dobra na rosół,choć osobiście bardziej preferuję gołąbki.. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: wiesz co... 08.12.12, 15:16 uwielbiam goląbki, rozmarzyłam sie..... ech Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Myszorki kochane! 08.12.12, 17:53 ja miałam na myśli ukręcenie łebka gołąbkowi...na rosołek.. ale dobra dobra gołąbki wam mogę zrobić :) z włoskiej,pekińskiej kapusty czy żółtej papryki?? Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Myszorki kochane! 08.12.12, 18:04 caffe-ale zawijane?bedziedz zawijała w te sreberka?Tyla nas tu chetnych-zrób leniwe-pomogę;-p Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Re: Myszorki kochane! 08.12.12, 18:16 > caffe-ale zawijane?bedziedz zawijała w te sreberka?Tyla nas tu chetnych-zrób le > niwe-pomogę;-p hmmm zazwyczaj gotuje wyłącznie dla facetów- lubię tak patrzeć jak się opychają..sos im spływa z wąsika... ale skoro pomożesz to dam Ci coś skubnąć :P noo chyba ze masz wąsy-to możesz więcej zjeść :) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Myszorki kochane! 08.12.12, 18:25 zrób wyjatek-nie bede cyrku robic, ale takie narobiłas smaka, że co ja mam teraz począc?Wąsy doklejac-bądz człowiekiem;-p Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Ksenia! 08.12.12, 18:32 Ty mie tu od ludzi nie wyzywaj...jesteśmy KOBIETAMI...obowiązuje nas next level,taki ten wyższy czyli..coś jak nadludzie :) wąs nie wąs będzie wstrząs :) Odpowiedz Link Zgłoś
kseniainc Re: Ksenia! 09.12.12, 14:19 to może na e-tacie się spikniemy-wąsa podkręcę póki się jeszcze nie ogoliłam;-p Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 Re: Myszorki kochane! 09.12.12, 14:13 to mi podeslij mrozone, tylko nie oszczedzaj na nadzieniu!!!! /-/najpiekniejsze wasy w Twoim zyciu Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Myszorki kochane! 08.12.12, 18:04 jak bylam dzieckim to babcia robila mi rosół z gołąbków :P ale teraz mnie to juz nie kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Jezusicku... 08.12.12, 18:19 oby seks Ci nie obrzydł.... btw..to kiedy idziemy na ten obiad..wiesz ten dwu daniowy..taki very specific..hmm?? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Jezusicku... 08.12.12, 18:21 ale ja sie Ciebie boje, pamietasz :D:D ? a jak mi czegos do obiadu dosypiesz i obudze sie golusieńka i przywiazana do kaloryfera????? Odpowiedz Link Zgłoś
coffei.na Furia no!!! 08.12.12, 18:28 czamu zdradzasz najlepsze kawałki? jeny..znów muszę kombinować jak by tu ...czym by Cie zwabić...Twoje dni są policzone maleńka..:P może byśmy tak kiedyś ...tak by nikt nic nie widział...? radze nie otwierać żadnych karteczek Świątecznych....... Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 Re: Furia no!!! 09.12.12, 14:17 wez mnie za przynete albo moge udawac kaloryfer Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 08:57 ale zanim to wszystko pierolnie, można się trochę wysilić iiiiiiiiiiiiii: Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: Wielkie porządki 07.12.12, 09:04 to byla odpowiedz na pytanie "czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia?" Odpowiedz byla eFKa Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 09:41 seeeerio? myślałam, że forum kraj i tak się przejęłam;) Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie tradziku 07.12.12, 09:09 tradziku bym sie pozbyl bo tu juz przesada, zeby taki duzy chlopak mial tyle krostek na buzi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: Wielkie porządki 07.12.12, 11:31 six_a napisała: > czego najchętniej pozbylibyście się ze swojego życia? > > ja właśnie dojrzewam do eksmisji telefonów stacjonarnych oraz faksu. > nie dość że nie używam, to sam telemarketing wydzwania i reklamy szkół językowy > ch przysyłają. > > stacjonarnego, dostawcy netu i tv pozbyłem sie wraz z przeprowadzką. kilka dni temu opierdzieliłem marketerkę oferującą mi szybszy internet z telefonem stacjonarnym! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 14:02 ooooo kolejny wątek autorski.... to już chyba przekroczenie celu założonego w biznes planie....uwaga! NFZ nie płaci za nadwykonania.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:52 że tez mnie przy tym nie bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:10 Ostatnio - nierokującego faceta. A od pierwszego stycznia pewnie jeszcze parę rzeczy pójdzie w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:29 tomów akt różnych spraw które w życiu mi się przydarzyły ale z doświadczenia wiem, że nigdy nie wiadomo jaki papierek może się przydać no więc, dojrzewam do archiwizacji:) mój lada moment mąż obiecuje, że w nowym domu będę mieć gabinet z pięknym schowkiem na to moje archiwum , pod warunkiem, że obiecam, że napiszę książkę o pewnej sprawie :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:33 jak napiszesz, to mi dasz autograf? :) Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:38 no ba ! oczywista oczywistość ale to nie będzie łatwa lektura, uprzedzam, chyba że po prostu kolekcjonujesz książki z autografami jako kurzołapki :) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshuntr Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:39 NIe obawiasz sie wizyty seryjnego samobojcy? Nie od dzis wiadomo ze o pewnych sprawach lepiej jest nie pisac. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 07.12.12, 20:46 >sie wizyty seryjnego samobojcy? jak seryjny, to chyba niezbyt mu wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Wielkie porządki 07.12.12, 21:03 spokojnie, soul, to nie będzie o Smoleńsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
nie.mam.20 zrup se dobrze jak ja 07.12.12, 23:44 www.youtube.com/watch?v=wq-nshDrwII do tego program produkujacy pliki djvu. Pozbywam sie ksiazek technicznych i naukowych, wyciagow bankowych, rachunkow za swiatlo czy oplat rady miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: zrup se dobrze jak ja 08.12.12, 00:12 książki mam w większości w pdf., zostały tylko te najukochańsze które musza absolutnie być ze mną fizycznie a dokumenty, hmmm, jesli już zaistnieją przepisy, że skany są w instytucjach takich jak np. sądy traktowane na równi z oryginałem , to chętnie się papierów pozbędę Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Wielkie porządki 08.12.12, 00:49 o pardon... dodałem lat...gafa!gafa! gapa ze mnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: Wielkie porządki 08.12.12, 08:29 niczego ! Wszytsko wyrzucam na bieżąco :p Raz na miesiac przeglądam szafki i oddaję, co jest niepotrzebne ( ubrania). Póki co mam małe mieszkanie i musi być wszystko poukładane i zorganizowane Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 08.12.12, 10:14 ubrań nie potrzebujesz??? nie chodziło o rzeczy, które się zużyły i potrzebujesz nowych, tylko o takie, które się PRZEżyły i nie będziesz ich już potrzebowała w ogóle albo masz nowocześniejsze zamienniki - np. linia stacjonarna vs. tel. komórkowy. rozumiesz? i naucz się w końcu dopisywać we właściwym miejscu, to naprawdę nie jest trudne, dziecko w przedszkolu by ogarnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Wielkie porządki 08.12.12, 20:27 podoba misie.... jestes facet czy kjobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Wielkie porządki 08.12.12, 10:59 sixie zdaje sie ( poki co) dodatki nie przeszkadzaja (choc ciagnie za soba polowe zanieczyszczonej YT ) twoj wklejony' gaf- prezent podnoszacy samoocene- spowoduje euforie przedswiateczna ze zadowolona z siebie i poczynionych oszczednosci- odetnie lajflajn:| Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 08.12.12, 11:05 dlaczego ja nic nie rozumiem? za wcześnie wstałam? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:34 haha, czego nie rozumiesz? piłaś już kawkę? bo ja to chyba druga sobie strzele zaraz :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:36 nie rozumiem, co kalllka do mnie mówi, ale to już standard, tak że powoli się przyzwyczajam. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:43 może kallka nie piła kawy... ... albo piła coś ekhm... mocniejszego :P Odpowiedz Link Zgłoś
kalllka Re: Wielkie porządki 08.12.12, 13:46 no co mocniejszego, gburi, kalka wypila:/ Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 14:55 kalllka napisała: > no co mocniejszego, gburi, kalka wypila:/ no nie wiem... no? red bulla :P ? Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 13:26 www.youtube.com/watch?v=GcSrcN-xP5Y dla chwili refleksji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 22:10 a wiesz, ze na ematce jest taki ruch ze jak tam wchodze to nie znajduje wczesniej czytanych watkow??? ja nie wiem co one tam tak produkuja... i josef tam jest też - jako ematka... Odpowiedz Link Zgłoś
jeriomina Re: Wielkie porządki 08.12.12, 09:31 Skrzynki pocztowej - takiej realnej. Prawdziwych listów nie dostaję, tylko ulotki mi zaśmiecają, bo teraz wszystkie skrzynki mają te cholerne drzwiczki i każdy sobie może wrzucić co chce. A jak coś ważnego to i tak przychodzi poleconym do rąk własnych. Instytucja pocztowa niech istnieje ale skrzynki są niepotrzebne IMHO w dobie maili, komórek, itd. I poczta mogłaby działać tak jak kurierzy - dzwonić, że coś jest do odebrania lub smsować gdzie i kiedy. A nie zostawiać awiza, zwłaszcza, że nagminnie listonoszowi się nie chce do mnie iść i wrzuca mi awizo podczas gdy ja jestem w domu :P Odpowiedz Link Zgłoś
gr.eenka Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:37 będąc ekipą sprzątającą - jednoosobową mam serdecznie dosyć porządków jakoś nikt z domowników nie ma zamiaru się dołaczyć do tej ekipy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
wielkafuria Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:42 no! w końcu cos o sprzataniu... dzięki gr.eenka :) do mnie pierwszy raz przyjezdzaja rodzice na swieta, wiec cała wyprawa sie szykuje, a u mnie wielkie sprzatanie... mam taki chytry plan ze zaczne sprzatac 2 dni przed ich przyjazdem zeby nie zdazyło sie nabrudzic :D wiec teraz zyje w takim no nie wiem jak to nazwać.... bałaganie... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wielkie porządki 08.12.12, 12:57 pozbylam sie paczki znajomych jeszcze nie wiem czy to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gambas-gambas Re: Wielkie porządki 08.12.12, 17:33 Większości ciuchów. Zawsze chciałam umieć robić tak, że mam niewiele ubrań, ale porządnych i w miarę uniwersalnych, nadających się na różne okazje i mieszczących się w jednej szafie. A tymczasem mam tego multum, z czego ułamek to tzw. porządne ciuchy na lata, a większość to jednosezonówki, które zastępuję następnymi jednosezonówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiazabrze Re: Wielkie porządki 08.12.12, 19:17 ale gdzie kupowac te dobre, nie-jednorazówki? Odpowiedz Link Zgłoś
gambas-gambas Re: Wielkie porządki 09.12.12, 14:00 No właśnie średnio wiem. A żeby to jeszcze nie kosztowało fortuny, to już w ogóle nie mam pomysłu. Odpowiedz Link Zgłoś