Dodaj do ulubionych

czy warto czekac na milosc?

18.01.13, 18:44
czy lepiej wybierac 'polowe' z rozsadku?
Jestem zakochana w moim koledze, ktory obecnie wyjechal na pol roku studiowac poza krajem. Byl zauroczony we mnie kilka lat, ja jakos nie zauwazalam tego, zreszta sama bylam w zwiazku i nie mialam jak zauwazac. Nagle zaskoczylo mnie i zakochalam sie. Chcialabym zeby juz wrocil do kraju. Zaprosil mnie tam do siebie ale raczej na stopie kolezenskiej i odbieram go, ze jednak woli pozostac w relacji kolezenskiej. Nie wiem czym jest to spowodowane czy tym, ze wyjechal i woli nie wdawac sie w zwiazki na odleglosc czy mu po prostu przeszlo zauroczenie ale nadal mnie lubi. Mam natomiast drugiego kolegę, ktory mnie po prostu zdobywa i tu jestem przekonana, ze mu na mnie zalezy =). W tym roku skonczył medycynę, jest przystojny, zabawny i podoba sie kobietom ale nie mi...to znaczy podoba sie ale absolutnie nie jestem zauroczona. Lubię go i tyle. Zauroczona jestem tym pierwszym. Zaczyna dokuczac mi samotnosc i nie wiem czy dobrze robie czekajac na 1 pana bez gwarancji, ze cokolwiek z tego wyniknie Moze powinnam sprobowac z panem nr 2 i wybrac rozsadnie. A moze pokrecic z panem nr 2 czekajac na 1? tylko oni niestety sie znaja i w tym moze byc problem. Warto czekac na milosc? przynajmniej na cos co wydaje sie byc wielka miloscia ?;)
Obserwuj wątek
    • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 18:50
      Czuję się jak nastolatka pisząc tutaj ale jestem w kropce, wiec chetnie poslucham podpowiedzi.
      • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 18:53
        :) jakbym czytała siebie kilkanaście lat temu :)))
        • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 18:57
          I co wybrałaś ;) zakochanie, a moze rozsadek i np zaiskrzyło? a moze jeszcze trzecia opcję :)?
          • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:02
            chciałam tylko powiedzieć,że człowiek zajmował się takimi pierdołami :)
            • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:06
              Aaaa :) wiem, ze pie... ale poki co najwazniejsza w moim zyciu. W sumie jestem zdecydowana na czekanie na nr 1. Chcialam pocieszenie, ze ktos byl w podobnej sytuacji i sie udalo i ze warto czekac bla bla bla... od razu by mi sie humor poprawil :)
              • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:11
                czekaj, czekaj, czasu jest wiele :D

https://img.widzialas.to/img/2787-574edfc3aad3559bc85995804892dd98.jpg
                • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:14
                  bez zartow, to nie bylo pocieszajace :)
              • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:07
                faceci nie czekają, biorą pierwszą lepszą która tam się napatoczy.
                czekaniem kończą wszystkie stare panny :)
                • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:08
                  gr.eenka napisał:

> faceci nie czekają, biorą pierwszą lepszą która tam się napatoczy.

albo drugą :)

• xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 21:39
                    biorą pierwszą, drugą, potem biorą trzecią, a jak sił staje to nawet i czwartą.
                    • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 21:54
                      a bierz sobie co chcesz :)
                      • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:50
                        a dziękuję gr.eenka za piękną zachętę.
    • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 18:58
      znając życie nie będziesz miała ani jednego ani drugiego, za dużo kalkulujesz :)

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:16
      Jeden cię pociąga, drugi to niezła partia...
      Ach, jakże typowy kobiecy dylemat.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:12
        > Jeden cię pociąga, drugi to niezła partia...
        > Ach, jakże typowy kobiecy dylemat.

Z systemem edukacji wyższej w tle: z tym pierwszym być nie może, bo wyjechał „studiować” za granicę; drugi jest tzw. dobrą partią głównie z powodu ukończenia studiów medycznych. :)
      • thelma333.3 Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 13:21
        fakt
        faceci nie maja takich dylematów
        przeleci najpierw ta pierwsza, po czym zwiąże się z druga
    • headvig Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:26
      historia lubi się powtarzać :) miałam to samo. tylko jak do mnie dotarło, było już za późno, jemu przeszło, poznał kogoś, kto dostrzegł jego zainteresowanie :)
      skoro czujesz, że chce tylko koleżeństwa - daj mu spokój. ja znalazłam kogoś innego, jestem szczęśliwa :) choć długo tamten mnie bolał i chyba nigdy do końca nie przeszedł :)
    • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:38
      Zdecydowanie stawiać na miłość. Na związek z rozsądku to chyba można sobie pozwolić jak się ma koło 50-tki ale wcześniej? Bez sensu.
      A zmiast biernie czekac na Pana numer 1 to po prostu działaj. Czy on wie o Twoich uczuciach?
      • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:40
        blond_suflerka napisała:

> Zdecydowanie stawiać na miłość.

Jaką miłość? Co najwyżej szczeniackie zauroczenie panem, który jest tysiące kilometrów stąd i który wcześniej nie był przez nią zauważany bo miała innego :)

• blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:42
          jan_hus_na_stosie2 napisał:

> Jaką miłość? Co najwyżej szczeniackie zauroczenie panem, który jest tysiące kil
          > ometrów stąd i który wcześniej nie był przez nią zauważany bo miała innego :)

A powiedz mi Janie-jak się zaczyna miłość i czym się różni szczeniackie zauroczenie od dorosłego? Hm?
          • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:48
            blond_suflerka napisała:

> A powiedz mi Janie-jak się zaczyna miłość i czym się różni szczeniackie zaurocz
            > enie od dorosłego? Hm?

miłość zaczyna się po, zauroczenie przed, miłość bierze się poznania człowieka na skroś, zauroczenie bierze się z naszych wyobrażeń na temat jaka ta osoba jest :)

• blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:55

> miłość zaczyna się po, zauroczenie przed, miłość bierze się poznania człowieka
              > na skroś, zauroczenie bierze się z naszych wyobrażeń na temat jaka ta osoba jes
              > t :)

No to czyli wszystko sie zgadza. On się zauroczył i nie przestał znając ją kilka lat czyli z fazy zauroczenia i wyobrażeń wszedł w jakąś fazę zakochania-lubienia i teraz mają prostą drogę do miłości, czyż nie?;)
              No oczywiście pod warunkiem, że nie było to zauroczenie z którego on wyrósł albo nie posiada lęku przed bliskością, który generuje zainteresowanie obiektem tylko wtedy kiedy jest nieosiągalny no albo się nie zakochał tam te tysiące kilometrów stąd. No ale wtedy to by chyba jej nie zapraszał, tak? Także mój optymizm przeplatany romantyzmem każe mi sądzić, że to może być miłość!;)
              • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:57
                blond_suflerka napisała:

> No ale wtedy to by chyba jej nie zapraszał, tak?

może chce sobie tylko pobzykać? :)

• blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:00

> blond_suflerka napisała:
                  >
                  > > No ale wtedy to by chyba jej nie zapraszał, tak?
                  >
                  > może chce sobie tylko pobzykać? :)

No jeśli by się tak okazało to przynajmniej dziewczyna by nie cierpiała tylko odkochała się w sekundę. No bo jak tu kochać kogoś kto nie umie sobie zorganizować seksu jakoś normalnie tylko robi taki podchody? Poza tym skoro był tak długo zauroczony to znaczy, że ma serce i nie jest chyba taką ostatnią świnią, co?;)
                  • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:04
                    blond_suflerka napisała:

> Poza tym skoro był tak długo
                    > zauroczony to znaczy, że ma serce i nie jest chyba taką ostatnią świnią, co?;)

może jest przedostatnią :)
                    • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:07
                      Pesymista!
                      • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:09
                        marzycielka!

• blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:43
                          malkontent!
      • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:43
        Myślę, że się domyśla. Chyba po prostu za kilka tygodni wybiorę się do niego. W koncu mnie zaprosił i zobaczymy. Tylko te kilka tygodni mnie chyba zabija. Ciagle o tym rozmyslam.
        • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:46
          Rozmyslam, ze sie byc moze nie uda, ze sie byc moze oduroczył. Chyba zarycze sie wtedy na smierc. Czemu do mnie tak pozno dotarlo, ze chcialabym z nim sprobowac. On jeszcze w sierpniu zapraszal mnie na spotkanie, a ja nie, nie, nie no to teraz mam za swoje...
          • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:57
            Spokojnie! Oddychaj:P Skoro był zauroczony kilka lat to nie mogło mu tak całkiem przejść. Nie można kogoś tak z serca wyrzucić. Tzn. no czasem można ale to więcej warunków musi byc spełnionych. Gdybyś była mu obojętna to by Cię nie zapraszał. I argument o zwykłym lubieniu mnie nie przekonuje. Jakby się odkochał wkurzony, że tyle czeka a Ty nic to by raczej kumplować też się z Tobą nie chciał.
            • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:02
              Mam nadzieję :). Dziękuję za pocieszenie dam znac za 1,5 miesiaca czy coś jest czy tez nie.
              • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:07
                5kropki napisał(a):

> Mam nadzieję :). Dziękuję za pocieszenie dam znac za 1,5 miesiaca czy coś jest
                > czy tez nie.

daj znać za 9 miesięcy ;)

• gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:10
                  wystarczy zamieścić w stopce prześliczny suwaczek :D
              • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:43
                5kropki napisał(a):

> Mam nadzieję :). Dziękuję za pocieszenie dam znac za 1,5 miesiaca czy coś jest
                > czy tez nie.

Daj znać koniecznie! Powodzenia:)
        • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:48
          5kropki napisał(a):

> Myślę, że się domyśla. Chyba po prostu za kilka tygodni wybiorę się do niego. W
          > koncu mnie zaprosił i zobaczymy. Tylko te kilka tygodni mnie chyba zabija. Cia
          > gle o tym rozmyslam.

No to może przestańcie stawiać już tak na to domyślanie a zacznijcie bardziej wprost. Bo na razie to Ty podobałaś mu się przez kilka lat(o czym nie wiedziałaś) a teraz Ty zakochałaś się w nim i nie jesteś pewna czy on wie;) No tak to faktycznie możecie sobie do 50-tki przebimbać czas na domysły i niejasne znaki.
          A masz jakieś 'dowody' na to, że się odkochał? Czy tylko Ci się wydaje?
          • 5kropki Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:00
            Tylko mi się wydaje. Nie mam dowodów. Jest sam, z nikim sie nie spotyka. To wiem, wiec jest moze jakas szansa. No nic przelamie sie i powiem mu o swoich uczuciach ale moze nie telefonicznie tylko jak juz go odwiedze...Mimo wszystko wydaje mi sie, ze gdyby byl zakochany, a wie ze ze sie rozstalam, ze czuje sie samotnie to nie trzymalby mnie w niepewnosci, tylko przylecialby do mnie i bylibysmy razem.
            • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:05
              No wiesz, on równie dobrze myśleć, że nigdy nie był i nie jest w Twoim typie i póki nie zna Twoich uczuć to byłoby trochę dziwne rzucać wszystko, przyjeżdzać i padać na kolana. Przecież to, że czujesz się samotnie to nie znaczy, że jesteś zakochana w nim i on na razie nie żadnych przesłanek, żeby tak to interpretować. Zaprosił Cię i to jest moim zdaniem bardzo dobry znak. A jak się już spotkacie to sobie wszystko wyjaśnicie... I żyli długo i szczęśliwie;)

A swoją drogą to przemyśl czy jesteś w nim zakochana czy jesteś tylko przestraszona samotnością bo to dwie różne sprawy i łatwo kogoś zranić jak się je pomyli.
    • mila2712 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 19:40
      Pan Nr 1 - nic z tego nie będzie
      Pan Nr 2 - daj mu szansę, czas pokaże co z tego wyniknie
      I nie kombinuj tyle - powodzenia :p
    • kalllka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:01
      druga polowa to razem byloby,,10kropek
      :|

a ja oprocz blad suflerki, obstawiam takze 1+1( beyonce czy jakos tak)
    • krytyk-systemu-edukacji Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:13
      Tu w przystępnej formie piosenkarze wykładają prostą choć brutalną prawdę o kobiecej naturze:

• gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:40
          panowie

www.youtube.com/watch?v=qYUdE_d3Zpc
        • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 21:42
          coś w tym jest :P
    • mariuszg2 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:14
      dziecko kochane...nie warto...jesli jeszcze nie doswiadczylas milosci to juz nie masz szans....i nie czytaj kolorowych czasopism az tyle ja?
    • krakoma Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:20
      nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem. jak wam nie wyjdzie, znaczy nie byliscie sobie pisani.
      luz.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 20:49
      Na miłość nie warto czekać. Warto działać. I lepiej iść za głosem uczuć, choć może to brzmi banalnie, niż kalkulacji. Wydaje mi się, że ci, co kalkulują bardzo racjonalnie, nie są szczęśliwi, ale może mi się tylko tak wydaje.

Ja swego czasu postawiłam wszystko na jedną kartę, na związek teoretycznie bez szans na przetrwanie, no i jakoś przetrwał, choć na początku był na odległość, i trwa od kliku lat:)
      • kombinerki.pinocheta Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:50
        > Ja swego czasu postawiłam wszystko na jedną kartę, na związek teoretycznie bez
        > szans na przetrwanie, no i jakoś przetrwał, choć na początku był na odległość,
        > i trwa od kliku lat:)

Jakich uczuc? Poznalas obcokrajowca, zapewne u siebie w kraju nalezacego do III ligi i sie "zauroczylas". Typowe dla rodaczek, gdy w poblizu kreci sie jakis zachodni Europejczyk.
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 00:15
          A Ty kastowy system wyznajesz jakiś?:) I którą kastę reprezentujesz?:)
          • thelma333.3 Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 13:23
            ta najniższa; nie widać po wpisach?
    • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 21:41
      Gdyby Twój pan 1 Ciebie kochał, to by nie wyjechał.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 21:45

xolaptop napisał:

> Gdyby Twój pan 1 Ciebie kochał, to by nie wyjechał.

No faktycznie. Bo nieodwzajemniona miłość to najlepszy powód aby sobie życie marnować...
        • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:37
          sobie, siebie, ja, dla mnie - skoro ktoś wybrał siebie, nikt nie powinien tej decyzji podważać.
          • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:47
            jezeli 'obiekt' nie daje sie wybrac, to sie wybiera siebie. proste.
            a ty co, jakies tendencje do samodestrukcji masz?
            • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:58
              kto mu przeszkadzał zostać, dziecko czy mąż autorki wątku? Łatwo jest mówić, że się kogoś kocha.
              • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 23:02
                a skad mam wiedziec
                przeciez nie bede czytac calego watku ;)
                a co wg ciebie powinien zrobic?
                • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 23:06
                  powinien przynajmniej poczekać na decyzję autorki w sprawie jej dalszego życia. Nigdzie się nie musiał śpieszyć.
                  • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 23:15
                    specjalnie przeczytalam watek i uwazam niestety, ze bredzisz, panie rycerzu. sorry ;P
                    mialby czekac ile lat? przeczekac moze wszystkich kolejnych facetow tej pani?
                    a ona jeszcze kombinuje, ktorego by tu, bo juz jej sie samej znudzilo byc. jaka szkoda ,ze tylko dwoch na horyzoncie... LOL
                    • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc?warto ale 19.01.13, 09:21
                      nie można przeczekać życia w poczekalni
                    • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 12:40
                      jakiej poczekalni? jakich wszystkich facetów tej pani? Znowu widzę postawę: ja, dla mnie, siebie, sobie, moje. Powtórzę się i napiszę, że gdyby mu zależało na życiu z konkretną osobą, a nie tylko na tym, żeby sobie jak najszybciej poru..., czekałby całe życie. Niby co innego, oprócz pracy, miałby w życiu robić?
                      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 13:46

xolaptop napisał:

> jakiej poczekalni? jakich wszystkich facetów tej pani? Znowu widzę postawę: ja,
                        > dla mnie, siebie, sobie, moje. Powtórzę się i napiszę, że gdyby mu zależało na
                        > życiu z konkretną osobą, a nie tylko na tym, żeby sobie jak najszybciej poru..
                        > ., czekałby całe życie. Niby co innego, oprócz pracy, miałby w życiu robić?

Dość męskie spojrzenie na wyidealizowaną, nierealną "miłość"
                        • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:02
                          ale za to jakie ładne :)
                          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:05

gr.eenka napisał:

> ale za to jakie ładne :)

Jakie tam ładne... Poszłabyś do łóżka z facetem który twierdzi że całe życie jest gotów pasywnie czekać aż go pokochasz?
                            • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:07
                              myślisz, że gdyby jej wtłukł to by to coś przyspieszyło?
                              • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:10

gr.eenka napisał:

> myślisz, że gdyby jej wtłukł to by to coś przyspieszyło?

Nie, nie w tym sensie. Skoro ona go nie chce to po co podsycać niszczycielskie w sumie uczucie?
                                Trzeba się odciąć i pójść dalej.
                                Patrz "wielki gatsby" - on nie czekał, on działał. A i tak go zastrzelili :P
                                • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:13
                                  Kto mnie nie chce? O czym wy piszecie? :P
                                  • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:16
                                    chyba zastanawiamy się , czy nie jesteś patologiczny
                                    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:19

gr.eenka napisał:

> chyba zastanawiamy się , czy nie jesteś patologiczny

Chyba nie, ale ma problem z pojmowaniem abstrakcji.
                                      • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:22
                                        Abstrakcja to pojęcie względne.
                                    • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:19
                                      Podpowiem, uwielbiam patologię.
                                • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:15
                                  nie, to chyba nawet nie w tym sensie , można sobie czekać w sytuacji gdy druga osoba np. w danej chwili jedzie do Norwegii by zarobić pieniądze, chodzi chyba o czynność mająca przewidziany koniec.
                                  Czekanie aż obecny partner lubej umrze to chyba już patologia
                                  • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:18
                                    ale jeszcze przed chwilą była mowa o tym, że kobieta zmienia chłopców, ponieważ jest niezdecydowana, więc nikt nie umiera :D
                                    • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:22
                                      xolaptop napisał:

> ale jeszcze przed chwilą była mowa o tym, że kobieta zmienia chłopców, ponieważ
                                      > jest niezdecydowana, więc nikt nie umiera :D
                                      no bo ci chłopcy tak se koło niej biegają jak szczeniaki dookoła nogi
                                      przyjdzie taki jeden, złapie za kłaki i zaciągnie do jaskini
                                      • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:28
                                        Złapać za kłaki jest łatwo i każdy to potrafi. Trzeba jeszcze wiedzieć, co dalej. Dlatego nie wybrałbym kogoś, kto idzie po najmniejszej linii oporu. Pierwszy poważniejszy sprawdzian w życiu i taki facet jest pokonany.
                                        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:44

xolaptop napisał:

> Złapać za kłaki jest łatwo i każdy to potrafi. Trzeba jeszcze wiedzieć, co dale
                                          > j. Dlatego nie wybrałbym kogoś, kto idzie po najmniejszej linii oporu. Pierwszy
                                          > poważniejszy sprawdzian w życiu i taki facet jest pokonany.

Metaforycznie gościu, metaforycznie...
                                          Nikt łapać za kłaki nie zamierza.
                                          Chodzi o to aby być tym, przez którego kobieta chce być do jaskini zaciągnięta... a nie "czekać na jej decyzję"... Proszę cię... Że niby co, łaskawa pani się zlituje i pokocha? To tak nie działa.
                                          • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 14:49
                                            Całkowicie wypaczyłeś sens tego, o czym pisałem. Może gr.eenka rozumiała, o czym pisałem.
                                            • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:27
                                              xolaptop napisał:

> Całkowicie wypaczyłeś sens tego, o czym pisałem. Może gr.eenka rozumiała, o czy
                                              > m pisałem.
                                              uhum, a w którym poście ;)
                                              • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:29
                                                Zaraz złapię za kudły i zaciągnę do jaskini.
                                                • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:56
                                                  cale zycie czekac, jesli ktos mnie nie kocha? zartujesz. przeciez nawet chocby ta milosc byla bardzo altruistyczna, nie jestes wtedy szczesliwy.
                                                  odcinasz sie i probujesz isc dalej z nadzieja, ze trafisz na kogos, kogo i ty pokochasz i ten ktos pokocha ciebie
                                                  taka jest moja zasada. i nie sadz, ze teoretyzuje. niestety musialam to zastosowac w praktyce.
                                                  p.s. nie wierze w teorie polowek.
                                                  • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:02
                                                    Im więcej takich odpowiedzi, tym szybciej przekonuję się, że ludzie nie odróżniają miłości od zauroczenia.
                                                  • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:10
                                                    a ja uwazam, ze nie masz racji
                                                    masz za to pewne slonnosci do samoniszczenia sie. nakrecanie sie nieodzajemniona miloscia prowadzi do czegos dobrego wg ciebie? do czego?
                                                    jezeli kocham kogos i chce zeby byl szczesliwy (to ta czesc altruistyczna). to musze sie pogodzic z tym, ze bedzie np szczesliwy z kims innym, albo i sam, ale najwazniejsze: beze mnie.
                                                    wtedy dla wlasnego dobra musze probowac sobie z tym poradzic. MOZE uda sie zapomniec, moze bedzie w zyciu ktos inny.
                                                    masz strasznie wyidealizowane pojecie milosci, jedynej, trafiajacej sie raz w zyciu. no ale ok. twoj wybor. lepsze czekanie niz 'werterowanie' ;)
                                                    tylko jak rozpoznac, ze to jest ta jedyna na zycie? jakies wskazowki? ;)
                                                  • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:14
                                                    Tylko jedna wskazówka. Jeśli widzisz, że tej drugiej osobie też jest z tobą dobrze, wtedy kochaj do końca.
                                                  • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:22
                                                    no my chyba, panie rycerzu, nie o tym samym mowimy
                                                    mowimy tu o tym pzrypadku smutnym albowiem, gdy druga osoba z toba w ogole NIE JEST! halo! ;D
                                                  • xolaptop Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:32
                                                    Jeżeli chcemu pisać dokładnie, nie mówimy o mnie. Miłość, droga królewno, chodzi różnymi ścieżkami, a nasza jej ocena wynika z obserwacji życia. Za to, co do jednego, mam nadzieję, że się zgodzimy. Miłość ma bardzo dużą wartość.
                                                  • good_morning Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:39
                                                    tak jest, panie rycerzu

i tym optymistycznym akcentem... ;)
                                                  • kalllka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 16:44
                                                    moze po prostu nie chcieli doswiadczyc poswiecenia, litosci, ( bo sie pejoratywnie kojarza)
                                                    i glebokiej przyjazni ,ktora zbyt powierzchownie traktowana jest jak aseksualna emocja.

co tam gdybac, zauroczenie fajna rzecz; nie rozumiem tylko, dlaczego autorka dewartosciuje- nie polega na stalym uczuciu ( przyjaciela do niej) wiedzac jednoczesnie, ze nie umiejac w pore dostrzec gry wlasnych iluzji, zaburza nimi przyszlosc.
                                                    moze to izolacja informacyna.......... hym kto wie
                                                  • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:01
                                                    o matko, a autorka wątku chciała tylko wiedzieć czy wybrać doktorka czy studenta na stypendium
                                                    jak wybierze doktorka to będzie ustawiona na całe życie , wszak wiadomo ,że pacjent wdzięczny jest.
                                                    No mały tam drobiazg, medyk będzie się nocami zabawiał z fantastycznymi pielęgniarkami.
                                                    Jeśli wybierze studenta zagranicznego, to nim ten student czy doktorat zagraniczny skończy to co zaczął i jeśli tam do niego pojedzie , to będzie musiała sprzątać w hotelach albo stać na zmywaku .
                                                    Ale jak ten/student /doktorat już skończy i będzie taki mądry że będzie wykładał na uczelni i będzie ustawiona na życie całe jako żona mądrego bardzo doktora.
                                                    No może być mały drobiazg , ten bardzo mądry doktor będzie czasami udzielał korepetycji fantastycznym studentkom.
                                                  • kalllka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:08
                                                    myslisz gr.inko, ze bylaby az tak powierzchowna by budowac swoja przyszlosc ( milosc)
                                                    polegajac tylko na opinii graczy w kosci?
                                                    cos nisko ja oceniasz;/
                                                  • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:17
                                                    hm, czy aż tak źle oceniam?
                                                    sama napisała o zawodach adoratorów czy od tego jaki zawód wybrali ocenia ich przydatność dla swojej osoby.
                                                    I to jest całkiem naturlne. Wybierając partnera , który będzie potencjalnym ojcem dzieci( przynajmniej formalny) musi zapewnić jej i dzieciakom przyszłość . Sama biologia , romantyzm zawieruszył się między metkami ciuchów
                                                  • kalllka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:41
                                                    nie napisalam zle tylko powierzchownie. ku usprawiedliwieniu,
                                                    zabawne ale powierzchownosc oceny ( na pierwszy rzut oka) jest immanentna cecha edytorow tekstu
                                                    zabawne bo bo brak cielesnej obecnosci interlokutora ( brak bodzcow wzrokowo- sluchowych) pozbawia nas, miast wzmacniac , poczucia bezpieczenstwa (informacyjnego) pewnosci, ze w wyrazanaych 'podstawowymi slowy' emocjach- jestesmy rozumiani i akceptowani.
                                                    dlatego pomyslalam, ze jest wyizolowana.
                                                    (moze dlatego niewlasciwie polaryzuje swoje odczucia: stara milosc- przyszly dobrobyt)
                                                  • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 18:50

> I to jest całkiem naturlne. Wybierając partnera , który będzie potencjalnym ojc
                                                    > em dzieci( przynajmniej formalny) musi zapewnić jej i dzieciakom przyszłość . S
                                                    > ama biologia , romantyzm zawieruszył się między metkami ciuchów

Przepiękne. A potem przypadkiem okaże się że biologicznym ojcem owych dzieci jest ten do którego pani czuła nieodparte pożądanie :D
                                                  • gr.eenka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 18:56
                                                    g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

>
                                                    > > I to jest całkiem naturlne. Wybierając partnera , który będzie potencjaln
                                                    > ym ojc
                                                    > > em dzieci( przynajmniej formalny) musi zapewnić jej i dzieciakom przyszło
                                                    > ść . S
                                                    > > ama biologia , romantyzm zawieruszył się między metkami ciuchów
                                                    >
                                                    > Przepiękne. A potem przypadkiem okaże się że biologicznym ojcem owych dzieci je
                                                    > st ten do którego pani czuła nieodparte pożądanie :D
                                                    jakby to powiedzieć , no i tak bywa :D
                                                  • g.r.a.f.z.e.r.o Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 19:00
                                                    > jakby to powiedzieć , no i tak bywa :D

No a gdzie miejsce na miłość?... :D
    • kombinerki.pinocheta Re: czy warto czekac na milosc? 18.01.13, 22:49
      Dowiedz sie czy Czesiek ma ochote na cos wiecej. Jego odpowiedz jest kluczowa w rozwiazaniu tej zagadki.

>czy warto czekac na milosc?

Jak stoi za miedza to warto.
    • nie.mam.20 na milosc sie nie czeka, sama przychodzi 19.01.13, 02:49
      co zrobisz w miedzyczasie to osobna sprawa.
      Ludzie powiadaja, ze posiadanie czulego, wspanialego, kochajacego partnera moze byc upierdliwe, poniewaz niekoniecznie spelnia wszystki wymagania.
      btw - ja czekalem :P , abie nie pozostawalem bierny :D
    • sid_l Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 08:40
      Ludzie, czy wy zawsze musicie rozważać i robić plany dziejowe? Nie możecie tak po prostu się z kimś spotykać? Jeśli nie, bo ma być tzw. związek na resztę życia, to bierz dwójkę.
    • lady.godiva Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 10:31
      A ja ciągle czekam... już wolę być sama niż męczyć się z kimś kogo tylko lubię, bo tak trzeba i wypada.
      • jan_hus_na_stosie2 Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 10:50
        bo oczywiście życie jest zero jedynkowe, albo wielka miłość albo samotność... niby dorośli ludzie a postrzeganie świata gimnazjalisty :)

• gocha033 a pocalunki ? 19.01.13, 11:38
        lady.godiva napisała:
        już wolę być sama niż męczyć się z kimś kogo tylko lubię, bo tak trzeba i wypada.

PO hollere to "trzeba i wypada" ?

A pocalunki (i cala reszta) z kims, kogo sie "tylko lubi" - to nie smakuja ?

• blond_suflerka Re: a pocalunki ? 19.01.13, 15:35
          gocha033 napisała:

> A pocalunki (i cala reszta) z kims, kogo sie "tylko lubi" - to nie smakuja ?

Samo lubienie do pocałunków i całej reszty? Lubienie, pożądanie, pragnienie to jeszcze wchodzi w grę ale akt seksualny wynikający z lubienia to to jakieś takie niezgrabne musi być.
          • good_morning Re: a pocalunki ? 19.01.13, 16:00
            racja, pozadanie - ok
            ale lubic tylko i seks? to nawet mi nigdy przez mysle nie przemknie. calowac sie tez nie. po co? przeciez mezczyzna, ktorego tylko lubie, mnie nie podnieca w zaden sposob.
            jak to robia niektopre osoby, ze tak planowa chodza do lozka z kims, kogo tylko lubia. na zasadzie cos jak zjem zupe, bo rozsadne to? bo jak jest tylko zupa dzisiaj, no to trudno? ;D
          • gocha033 oczywistosc - a pocalunki ? 19.01.13, 17:04
            blond_suflerka napisała:

> Samo lubienie do pocałunków i całej reszty? Lubienie, pożądanie, pragnienie to
            > jeszcze wchodzi w grę ale akt seksualny wynikający z lubienia to to jakieś taki
            > e niezgrabne musi być.

nie pisze o pozadaniu i podnieceniu - bo to oczywiste.
            pisze tylko, ze milosc nie jest chyba konieczna do przyjemnego seksu - bo wlasnie sympatia i owo "lubienie" zupelnie wystarcza.
    • facettt NIE, bo szkoda zycia i czasu 19.01.13, 10:42
      5kropki napisał(a):
      czy lepiej wybierac 'polowe' z rozsadku?

tez klopotliwe i meczace...

najlepiej brac - JAK LECI - oczywiscie od kreski (pewnego minimum wymagan) w gore :)))
    • coffei.na Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:03
      matko jedyna co wy macie wszyscy z tą miłością??
      jak chcesz to czekaj jak nie chcesz czekać to się połóż!
      • blond_suflerka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:32
        A to nie można czekać leżąc? Też można przecież., Nawet jest wygodniej.
        • coffei.na można-oczywiście... 19.01.13, 17:10
          ale tu nie chodzi o wygodę a akt pokutny przecież..tak więc pod żadnym pozorem żadnych ułatwień,innowacji o nie!!!worek po ziemniakach i czekać...stojąc!
    • mirtillo25 Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 15:54
      Musisz mieć niedużo latek, skoro podkreślasz, że koleś skończył medycynę, jakby to było nie wiadomo co :D Studia jak studia. Na mnie wrażenie robią tylko osoby, które są mistrzami w swojej dziedzinie. Lekarz internista to już w ogóle geniusz :D

Pierwszy z Twojej "kolekcji facetów" na pewno nie próżnuje za granicą i zalicza pewnie nie tylko egzaminy ;) Drugi natomiast skończył medycynę i jest przystojny. Wow. Normalnie partia do wzięcia, hahaha. Pytanie czy jest obrotny. Bo ukończenie medycyny nie gwarantuje dużych pieniędzy i świetnej kariery. A już na pewno nie w tym kraju. Poza tym on "dopiero" ukończył medycynę. Musi jeszcze odbyć staż :)
      Znając narcystyczne usposobienie większości ludzi po medycynie, pewnie ma się najmądrzejszego faceta na świecie. Będziesz musiała godzinami wysłuchiwać jakich to nie miał trudnych studiów ;)

Szczerze? Jak się ma smykałkę do interesu, to można zrobić karierę po każdym kierunku. Jak ten drugi okaże się ciamajdą, to będzie siedział w państwowym szpitalu całą dobę i pracował za marne pieniądze. A Ty ani nie będziesz miała faceta w domu, ani kasy.

Wybierz więc opcję trzecią - olej i jednego, i drugiego. Pierwszy Cię zostawi, a drugiego Ty zostawisz. Poszukaj kogoś lepszego ;)
    • triismegistos Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:12
      Czytając twój wątek zastanawiam się, czy masz 15 lat, czy też 50 i okazję na ostani ognisty romans w życiu...
      • kalllka Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 17:16
        uwazasz trisz, ze nie bedziesz atrakcyjna ( miec potencjalu, checi na romans) po piecdziesiatce?
        -smutna autokonstatacja.
    • light_in_august Re: czy warto czekac na milosc? 19.01.13, 18:46
      Te 1,5 miesiąca to chyba możesz poczekać, co? To nie wieczność. Jak się spotkacie, to pewnie wszystko się wyjaśni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka