Dodaj do ulubionych

Filmy Tarantino

27.01.13, 03:13
Lubicie filmy tego rezysera? Macie swoje ulubione?

Wlasnie wrocilam z kina. Byl juz ktos na Django? Jak wrazenia?
Obserwuj wątek
    • fiigo-fago Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 03:41
      Większość jego filmów uwielbiam. „Django” oglądałem, świetny.
      Ulubione filmy tego pana to „Kill Bill” oraz „Pulp Fiction”. :)
    • dziewczyna_rzeznika Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 09:50
      A ja uwielbiam film, który Tarantino współtworzył: From Dusk Till Dawn :) I ta scena z Salmą Hayek.... :)
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 14:02
        No. :)
        Pamietam, ze dosc dlugo przymierzalam sie do obejrzenia Od zmierzchu do switu, obawialam sie, ze to zupelnie nie moja bajka. Ale bardzo mi sie podobal.
      • eat.clitoristwood Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:17
        dziewczyna_rzeznika napisała:

> A ja uwielbiam film, który Tarantino współtworzył: From Dusk Till Dawn :) I ta
        > scena z Salmą Hayek.... :)

Scena z Salmą i ten kawałek są genialne.

A widziałaś "Grindhouse - Planet Terror" Rodrigueza, kumpla Tarantino? Doskonały.
        • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:39
          > A widziałaś "Grindhouse - Planet Terror" Rodrigueza, kumpla Tarantino? Doskonały.

Zgadzam sie. Tylko tak sie teraz zastanawiam - czy o kiczu mozna powiedziec "doskonaly"? :)

Eat, to nie Ty pisales kiedys, ze Death Proof i Bekarty wojny w ogole Ci nie podeszly?
          • eat.clitoristwood Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:57
            fuzja.jadrowa napisała:

> Zgadzam sie. Tylko tak sie teraz zastanawiam - czy o kiczu mozna powiedziec "do
            > skonaly"? :)

Kiczem bym tego nie nazwał. Kicz traktuje siebie śmiertelnie poważnie, tutaj dystans czuć na każdym kroku.

> Eat, to nie Ty pisales kiedys, ze Death Proof i Bekarty wojny w o
            > gole Ci nie podeszly?

Rzeczywiście, Bękartów nie obejrzałem nawet do końca. I prawdopodobnie nie obejrzę też Drżanga, obaj aktorzy są mi wybitnie niesympatyczni.

• silic Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 10:44
      Lubię jego filmy, nie powiem. Django też przypadł mi do gustu, choć z końcówką trochę przeszarżował ( ten tańczący koń...) a Waltz praktycznie powtórzył swój występ z "Bękartów ..." , tyle że zamiast niemieckiego munduru ma westernowy wygląd.
      Świetny S. Jackson, Dona Johnsona poznałem dopiero po jakimś czasie.
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 14:08
        Ee tam, wg mnie, nie przeszarzowal z tanczacym koniem. :)

Aktorsko swietnie (Waltzowi nie mam nic do zarzucenia), dobre zdjecia, muzyka nie z przypadku, troche kiczu, krew leje sie strumieniami - caly Tarantino.

Dona Johnsona w ogole nie poznalam!
    • georgia241 Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 10:55
      Lubię, choć jak na mój rozum pokazuje totalną głupotę. Ale znam coś lepszego niż Tarantino i polecam mój ulubiony film. Nie wiem, ile razy to obejrzałam:
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 14:14
        > i polecam mój ulubiony film.

Dzieki, obejrze.
    • rekreativa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 11:04
      Lubię.
      Mój numer jeden to "Reservoir dogs".
      • georgia241 Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 11:09
        A ja bym wybrała "Cztery pokoje" za urocze dzieciaki i za czarownice.
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 14:09
        > Mój numer jeden to "Reservoir dogs".

O, tez dobry, zapomnialam o nim.
    • irmina_anastazja Byłam i uwielbiam. 27.01.13, 11:08
      Kocham ;)
      najbardziej bękarty wojny i kill billa.
      we wtorek byłam na django- jak zwykle, 100% utożsamienia się z głównym bohaterem, niesamowicie się ucieszyłam z zakończenia.
      dużo krwi, ofc, ale to mi bynajmniej nie przeszkadza.
      w grudniowym playboyu byl wywiad tarantino na temat django- w sumie spodobało mi sie określenie dziennikarza prowadzącego wywiad, że tarantino tworzy historie na nowo, pozwalając się zemścic ofiarom dawnych zbrodni.
      no i jamie foxx. w co najmniej jednej scenie nagi, często bez koszuli ;) dla mnie to też spory atut filmu :)
      • fuzja.jadrowa Re: Byłam i uwielbiam. 27.01.13, 13:57
        U mnie do tej pory Bekarty byly nr 1, choc wielu film nie przypadl do gustu i recenzje mial dosc skrajne.

Django to kawal dobrego kina, mniam. :)
    • jan_hus_na_stosie2 wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 11:11
      • georgia241 Re: wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 11:20
        Naprawdę? Ja go nie lubię, bo o samych problemach są jego filmy. W ogóle nie lubię egzystencjalistów.
        • jan_hus_na_stosie2 Re: wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 11:25
          po prostu nie masz melancholijnej duszy :)
          • georgia241 Re: wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 19:09
            To prawda. Mam choleryczną z domieszką sangwinika.
        • mila2712 Re: wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 12:07
          Przecież film zazwyczaj "dotyka" jakiegoś problemu, zmusza widza do refleksji, oceny, zastanowienia się,
          no chyba że jest to kolejna bezwarościowa komedyja ...
      • fuzja.jadrowa Re: wolę Kieślowskiego /nt. 27.01.13, 14:11
        Stare filmy Kieslowskiego to majstersztyk.
    • mila2712 Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 11:56
      Bękarty wojny
      Django jescze nie oglądałam
    • mariuszg2 Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 14:23
      kiedyś lubilem...i jeszcze lyncha...ale wszystko sie przyjada...poza Bereją...
      • georgia241 Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:12
        A ja lubię Lyncha - za "Prostą historię" i Wima Wendersa za "Buena Vista Social Club". Jednak czasami mam melancholijną duszę.
    • lonely.stoner Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 18:16
      mnie Django tak strasznie zdenerwowal ze musialam wylaczyc pare razy i ogladac po przerwie. Problem niewolnictwa, rasizmu i w ogole dyskryminacji zawsze mi dziala na nerwy. Poza tym fajne dialogi, ale jak to zwykle u Tarantino- przesadzil z iloscia rozlanej 'krwi'. O wiele bardziej mi sie podobala produkcja '7 psychopatow' i to polecam z calego serca- swietny film !!!
      • lonely.stoner Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 18:17
        aha, '7 psychopatow' nie jest filmem Tarantino :)
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:47
        > mnie Django tak strasznie zdenerwowal ze musialam wylaczyc pare razy i ogladac
        > po przerwie.

Podejrzewam, ze film obejrzany w warunkach pozakinowych sporo traci. Sa sceny i niuanse, ktore na malym ekranie beda rozmyte i niedostrzegalne.

Minus ogladania Django w kinie - produkcja jest dluga. Ci, ktorzy nie potrafia wysiedziec w kinie bez chlania, nie byli w stanie wytrzymac tych prawie 3 godzin bez udania sie do wc, przy okazji rozpraszajac innych. Wrr.
      • fuzja.jadrowa Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 19:49
        7 psychopatow wrzucam na swoja liste filmow do obejrzenia. Dzieki.
    • minasz Re: Filmy Tarantino 27.01.13, 21:20
      jango fajny i oczywiscie ogladałem go w kinie na duzym ekranie a nie jak niektorzy tutejsi frajerzy na ekraniku monitorka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka