Dodaj do ulubionych

Drogie Panie

21.02.13, 21:30
co to znaczy:
"urażona męska duma"

- czym się objawia
- czego jest skutkiem
- czy to klasyczny foch czy cos wiecej?
Obserwuj wątek
    • paco_lopez Re: Drogie Panie 21.02.13, 21:50
      Furia skoro Panie nie odpowiadają, to ja moze odpowiem. Dla mnie jest , to zjawisko charakterystyczne dla typu paź królowej, kompleks edypa, mizogin itp. kolokwialnie nazwać można takiego z urażona duma męską fajfusem. Potem się okazuje, ze płakał na kolonii albo inne tam , do których sam się nie przyzna.
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Drogie Panie 21.02.13, 22:53
      wielkafuria napisał(a):

> co to znaczy:
      > "urażona męska duma"

nie wiem, ale mogę Ci napisać co to jest "męska decyzja" :)

• soulshuntr Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:01
        to jest wdedy, jak facet mowi kobiecie :"nie zasluguje na ciebie"?
        • jan_hus_na_stosie2 Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:06
          soulshuntr napisał(a):

> to jest wdedy, jak facet mowi kobiecie :"nie zasluguje na ciebie"?

nie, jak mówi "mam ciebie już dość, pakuj swoje rzeczy" :)

• soulshuntr Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:11
            a ona sie wtedy pyta: "A co, jedziemy na wycieczke"?
            • senseiek Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:09
              > a ona sie wtedy pyta: "A co, jedziemy na wycieczke"?

"nie, tylko ty jedziesz do mamusi" ;)
    • pollarek Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:22
      wielkafuria napisał(a):

> co to znaczy:
      > "urażona męska duma"
      >
      > - czym się objawia
      > - czego jest skutkiem
      > - czy to klasyczny foch czy cos wiecej?

1. Piskaniem, jękiem, stękiem, w wersji hard rykiem.
      2. Nadepnięcia, stłamszenia, przycięcia, oparzenia itp. Męskiej Dumy.
      3. To jest ZDECYDOWANIE coś więcej.

:DD
      • kawoosia Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:28
        Taaaaak..... na przykład teatralne strzelenie z biodra, półobrót i wycedzenie jakiejś kwestii przez ściśnięte zęby. Ciche dni przez X czasu.

Nieeee, nie znam.
        • senseiek Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:10
          > Taaaaak..... na przykład teatralne strzelenie z biodra, półobrót i wycedzenie j
          > akiejś kwestii przez ściśnięte zęby.

To jest przeciez powstrzymywanie sie, zeby nie dac komus w morde..
        • pollarek Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:44
          kawoosia napisała:

> Taaaaak..... na przykład teatralne strzelenie z biodra, półobrót i wycedzenie j
          > akiejś kwestii przez ściśnięte zęby. Ciche dni przez X czasu.
          >
          > Nieeee, nie znam.

I brak seksu przez tydzień. Albo i dwa, a niech ma!
          :>
          • kawoosia Re: Drogie Panie 22.02.13, 16:09
            Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to w chłop nigdy nie odmówi, nawet jak ma focha :D :D Haha
            • pollarek Re: Drogie Panie 22.02.13, 16:44
              kawoosia napisała:

> Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to w chłop nigdy nie odmówi, nawet jak ma focha :
              > D :D Haha
              • pollarek Re: Drogie Panie 22.02.13, 16:45
                pollarek napisała:

> kawoosia napisała:
                >
                > > Jeśli chodzi o sprawy łóżkowe to w chłop nigdy nie odmówi, nawet jak ma f
                > ocha :
                > > D :D Haha
                >
                >
                Żebyś się nie zdziwiła...:DDD
                • kawoosia Re: Drogie Panie 22.02.13, 16:52
                  nie no co Ty...... serio? to widocznie ja tak trafiłam :D
                  • pollarek Re: Drogie Panie 22.02.13, 17:09
                    kawoosia napisała:

> nie no co Ty...... serio? to widocznie ja tak trafiłam :D

Ogólnie chodzi o to, żeby nie dać Ci czegoś, co akurat chcesz mieć. Za karę!
                    I dlatego ex stają się ex...:DD
                    • kawoosia Re: Drogie Panie 22.02.13, 17:55
                      Ok, ale jeśli o sex chodzi to wszelkie fochy nie istnieją. :) Poza tym to facet potrafi foszyć się jak małe dziecko
    • mila2712 Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:36
      oczywiście że klasyczny foch, mężczyźni są w tym prawdziwymi mistrzami ;)
      nie mogą zaakceptować tego, że kobieta trafiła w ich czuły punkt, przyłapała na czymś lub też okazało się że w 100 % miała rację
    • stanislaw.smietana Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:37
      prawdziwy mezczyzna sie nie obraza
      on dziala
      chcialbym bym prawdziwym mezczyzna
    • light_in_august Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:54
      - odcięciem się, oddaleniem - chwilowym lub stałym, demonstracyjnym lub po cichu - zależy od faceta i sytuacji
      - trafienia w czuł punkt, zlekceważenia, wyśmiania czegoś, co dla pana ważne np. - kiedy facet się niechcący za bardzo uczuciowo odsłoni, a kobieta to wydrwi
      - może być czymś więcej niż fochem, ale nie musi - zależy od faceta i sytuacji ;)
      • stanislaw.smietana Re: Drogie Panie 21.02.13, 23:58
        ladn opis dzieciecych zachowan
    • jeriomina Re: Drogie Panie 22.02.13, 09:03
      wielkafuria napisał(a):

> co to znaczy:
      > "urażona męska duma"
      >
      > - czym się objawia

Objawy mogą być różne, to zależy od mężczyzny i tego, w jakiej relacji z nim pozostajemy. Np. urażona męska duma szefa, któremu się wytknęło np. nieznajomość przepisów może się objawiać tym, że będzie szukał okazji do zemsty.

> - czego jest skutkiem

Pytanie zadane nieprawidłowo gramatycznie/logicznie . Sama urażona duma nie jest skutkiem niczego. Każdy CZŁOWIEK nie tylko facet ma jakiś słaby punkt, w który można trafić. Kobiecą dumę też można urazić i wbrew pozorom nie tylko banałem "jesteś brzydka".

> - czy to klasyczny foch czy cos wiecej?

Znów kiepska gramatyka/logika. Pytasz o skutek urażenia męskiej dumy. I właściwie powtarzasz pytanie pierwsze. Strzelanie focha jest popularne w relacjach uczuciowych. Może to być strzelenie focha "raz na zawsze", może być czasowe odłączenie, "bo on musi pomyśleć".

Ps. Furia, uraziłaś jakiegoś faceta? :)
    • coffei.na Re: Drogie Panie 22.02.13, 09:27
      objawia się na sposobów wiele...a to ignorancja a to wyśmiewanie wszem i wobec,taka wiesz dziecięca pokazówa : who's the master
      ,forsowanie swego zdania za wszelka cenę,tzw.klapki na oczach,przekonanie,ze tylko on ma rację
      jest skutkiem innego patrzenia na świat,oraz wszędobylskiego hasła : jak nie jest po mojemu to po żadnemu!
      to nie tak do końca zwykły foch..to jest zarezerwowane dla nas-kobiet przecież :P
      myślę,że wszelkie niesnaski wynikają po prostu z różnic w anatomii kobiety i mężczyzny...mam dżołka świetnie obrazującego tęże zależność:

dlaczego kobiet tyle mówią? - bo mają cztery wargi
      dlaczego mężczyźni tyle myślą? -bo mają dwie głowy...

tak wiec...czołem Panowie :P
      • nie.mam.20 zlapalem Cie na klamstwie 22.02.13, 09:55
        [b]dlaczego kobiet tyle mówią? - bo mają cztery wargi

ostatnio widzialem taka, co ma szesc. [roznej wielkosci]. Dlatego raz mowia glosno, indziej srednio, a czasami cipchutko :P
        • coffei.na hahaha 22.02.13, 10:01

> ostatnio widzialem taka, co ma szesc. [roznej wielkosci].
          to mnie zainteresowało...chyba nawet za bardzo...pokażesz mi? ją ?jego? tzn..one..albo onego :P

Dlatego raz mowia glo
          > sno, indziej srednio, a czasami cipchutko :P

Copy..Ty to Jesteś czarodziej-co jeszcze potrafisz? spodziewam się wiele skoro TE wargi do Ciebie przemówiły!!!
          • nie.mam.20 mowie Ci, cuda - jedne szepca, inne obejmuja 22.02.13, 10:49
            a jakie bogactwo flory ;)
    • triismegistos Re: Drogie Panie 22.02.13, 09:33
      Podam anegdotyczny przykład urażonej męskiej dumy, objawiającej się fochem przesadnym.
      Poszedł facet z kobietą na imprezę do klubu. Na miejscu obcy typ o aparycji mastowego bandytki w chamski sposób zaczepia rzeczoną kobietę, dochodzi nawet do próby wyciągnięcia jej za łokieć w miejsce ustronne. Facet nie reaguje, kobieta sama sobie radzi.
      Jakiś czas później kobieta opowiada historię w towarztstwie, na co jej facet histerycznie krzyczy, że nie przyszedł jej na pomoc, bo sobie sama zasłużyła, na pewno kiedyś tam dała doopy rzeczonemu bandziorowi, a w ogóle to sama sobie winna jest, panienka lekkich obyczajów jedna.
      • lampardzikus Re: Drogie Panie 22.02.13, 09:46
        No to z tego co piszesz - to ten facet to prawdziwy rycerz ;). Tylko bez konia, miecza, kopii i tarczy. Chyba całkiem goły...
        • triismegistos Re: Drogie Panie 22.02.13, 09:57
          Za to łeb profesjonalnie zakuty :)
          • gr.eenka Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:15
            ale dzięki temu przeżył, co tam że typ by mu babę wydupczył :)
            • triismegistos Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:26
              No, przeca to baby wina była, o co cho... Jakby niewinna była to by jej żadne obwiesie za łokcie nie ciągali :D
            • nie.mam.20 Re: Drogie Panie 22.02.13, 10:52
              mysle, ze kolo znal dowcip o kolejarzu. szlo mniej wiecej tak:

szla dziewczyna na skroty przez tory. akurat paru meneli sie trafilo, zatrzymali ja i kazali zeby wziela do buzi.
              Ale nie chciala, wiec ja puscili.

Potem szedl kolejarz, tez kazali.
              -I co, wzial?
              _pewnie, kolejarz musial.
    • elton_dzwon Re: Drogie Panie 22.02.13, 16:39
      urażona męska duma, hipotetyczny przykład, facet dowiaduje się przypadkiem (np z bloga, pamiętnika, od jej przyjaciółki, siostry, byłego chłopaka, zdjęć z kompa, maili), że jego żona nie powiedziała mu wszystkiego o swojej przeszłości, taki ktoś powtarza sobie w duchu "związałem się z kuwą", ale na zewnątrz wszystko wygląda ok, zamyka się w sobie i zaczyna ją zdradzać. dziękuję za uwagę
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Drogie Panie 22.02.13, 17:00

> taki ktoś powtarza sobie w duchu "związałem się z kuwą", ale na zewnątrz wszystk
        > o wygląda ok, zamyka się w sobie i zaczyna ją zdradzać.

Mylisz się, taki ktoś podejmuje racjonalną decyzję.
        Albo akceptuje i żyje dalej (owszem, będzie go to uciskać, ale przeżyje)
        Albo jeśli nowe informacje są nie do zaakceptowania, kobietę wyrzuca/opuszcza.

Tyle że w tym wątku o takich poważnych sprawach.
        Foch z natury rzeczy dotyczy rzeczy błahych, i jest specjalnością kobiecą. Facet który się do takich gestów skłania, najwyraźniej został przez swoją/albo inną kobietę tak psychiczne przetresowany że mu się wydaje że coś w ten sposób może zdziałać (bo w końcu ona robi tak cały czas i działa, to i on może...). Naturalnie jest w błędzie.
        No, tyle tylko że facet jako istota znacznie racjonalniejsza, wykonuje też gesty które są odbierane przez kobietę jako emocjonalny "foch", a one są zimne i bazują na logice.
        Takie ograniczenie kontaktu, o którym ktoś pisał. To nie jest zemsta czy kara, to jest najczęściej decyzja, powzięta po przeanalizowaniu sensu dalszych kontaktów, i wyszło mu że sensu brak.
        • stanislaw.smietana Re: Drogie Panie 22.02.13, 18:29
          g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Mylisz się, taki ktoś podejmuje racjonalną decyzję.
          > Albo akceptuje i żyje dalej (owszem, będzie go to uciskać, ale przeżyje)
          > Albo jeśli nowe informacje są nie do zaakceptowania, kobietę wyrzuca/opuszcza.

Wy sie obydwoje mylicie.
          Zachodza wszystkie trzy podane przez Was przyklady.
          Moze byc z nia i zmienic zapatrywanie na swoje malzenstwo/partnerstwo, moze to skonczyc, moze to zaakceptowac.
          Moze takze zrobic setek innych rzeczy jak stac sie sprawca przemocy domowej albo zaczac pic. Tyle zachowan ile typow ludzkich.
          A puszczajacych sie kobie tj z bogata przeszloscia nikt nie lubi.
          Nawet jesli tak twierdzi.
          Jakie to uczucie isc z taka baba za reke z wozkiem wiedziec, ze co drugi mijany na wsi ja mial i co gorsza ma go za rogacza? Mysle, ze niefajne.
          Kobiety z bogata przeszloscia maja pod gorke - im bogatsza przeszlosc tym gorka wieksza.
          • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Drogie Panie 22.02.13, 18:42

> Jakie to uczucie isc z taka baba za reke z wozkiem wiedziec, ze co drugi mijany
            > na wsi ja mial i co gorsza ma go za rogacza? Mysle, ze niefajne.
            > Kobiety z bogata przeszloscia maja pod gorke - im bogatsza przeszlosc tym gorka
            > wieksza.

Rozumiem że cię ten temat kręci, ale nie o tym jest wątek. Z tym że zgadzam się co do istoty- bogata przeszłość zmniejsza wartość kobiety na rynku matrymonialnym.
            • stanislaw.smietana Re: Drogie Panie 22.02.13, 18:46
              Kazdego kreci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka