Dodaj do ulubionych

Czy jestem homoseksualistą?

11.03.13, 00:27
Posłuchajcie: znacząca część moich kłopotów ze społeczeństwem bierze się stąd, że uważam kobiety chodzące na tzw. szpilkach za wyjątkowo aseksualne (także nie lubię obcisłych sukienek jednoczęściowych, brr!). Nigdy bym np. nie zaakceptował tego rodzaju obuwia u swojej partnerki, jeśliby nawet jakaś się znalazła. Często bywam w związku z tymi poglądami obiektem drwin, szyderstw, docinków i natrząsań, a nawet towarzyskiego ostracyzmu.

Jakoś to do tej pory znosiłem, ponieważ tzw. społeczeństwo zdołało mnie już przez te 28 lat mojej, jak to się mówi, ziemskiej wędrówki przyzwyczaić do różnych nieprzyjemności, ale ostatnio zostałem niestety posądzony o homoseksualizm. Tak mnie to złamało, że postanowiłem oglądać załączony filmik tak długo, aż się przekonam. (Jak słusznie zauważyła prof. Pawłowicz, Ministerstwo Eduk… tego, zdrowia oczywiście, Ministerstwo Zdrowia robi bardzo niewiele w sprawie leczenia homoseksualistów, dlatego muszą tacy homoseksualiści stosować metody domowe, jak ja teraz). Osobiście oglądam aż trzy razy dziennie po pięć powtórzeń, ale ja sporo ważę, w dodatku wykazuję również i inne objawy homoseksualizmu (np. nigdy się nie biłem, nie mam samochodu, nie oglądam meczów itd.).

PS Czy homoseksualizmu nie można by leczyć homeopatią?
Obserwuj wątek
    • wpieniona Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 00:51
      że uważam kobiety chodzące na tzw. szpilkach za wyjątkowo aseksualne (także nie lubię obcisłych sukienek jednoczęściowych, brr!

To pod jakim adresem oglądasz filmy erotyczne ?
    • berta-death Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 01:01
      A kto powiedział, że homoseksualiści nie lubią szpilek? To o płeć chodzi nie o to co się ma na nogach.
      • wpieniona Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 01:09
        On lubi Indjanki w kierpcach i profesorki z warkoczami. Jeśli do tego miałaby być dziewica, to już po prostu lepiej w lotto grać.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 01:14
        > A kto powiedział, że homoseksualiści nie lubią szpilek?

Kolega, choć sugerował on raczej implikację odwrotną: wszyscy nielubiący szpilek mężczyźni są homoseksualistami. Jest to zatem warunek wystarczający bycia homoseksualistą, choć nie jest to warunek konieczny – popatrzmy tylko na świat mody!
    • headvig Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 05:46
      a próbowałeś hipnozy? jest bardzo skuteczna w rzucaniu palenia podobno, może i tutaj się sprawdzi?

>w dodatku wykazuję również i inne objawy homoseksualizmu (np.
      > nie oglądam meczów itd.).

kurcze ja też nie, ani mąż. myślisz, że oboje jesteśmy homo? normalnie teraz mi ćwieka przybiłeś na cały dzień :/
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 06:40
        > a próbowałeś hipnozy? jest bardzo skuteczna w rzucaniu palenia podobno, może i
        > tutaj się sprawdzi?

Sceptyk w hipnozie – brzmi to niemal jak tytuł sztuki. Mogłoby być ciekawie. :)

> kurcze ja też nie, ani mąż. myślisz, że oboje jesteśmy homo?

Szpilki, powiada mój kolega, to emanacja kobiecości. Zatem mężuś homoseksualny, nie ma co do tego dwóch zdań. A Ty, cóż… nie akceptujesz swojej płci, jak sądzę. :)
        • jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 06:45
          Pogoniłabym kolegę.
          Szpilki są niewygodne i szkodliwe dla kręgosłupa. A obcisłe sukienki też sa niewygodne i trzeba zakładać pod nie specjalną bieliznę, bo nawet na szczupłym ciele odznaczają się różne wypukłości.
          • triismegistos Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 07:37
            To chyba o to chodzi w takich sukienkach, żeby się wypukłości odznaczały :D
            • jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 14:56
              Taaa, oczywiście :D Ale widzisz, krytyk nie lubi. Stąd pewnie podejrzenia kolegi :)
        • headvig Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 19:20
          dla twojej wiadomości, ani ja ani mężuś w szpilach nie zasuwamy :)
    • jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 06:35
      Kwestia gustu, a większość facetów to prymitywy i tyle.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 06:51
        > Kwestia gustu, a większość facetów to prymitywy i tyle.

Widzę, że nie jesteś najlepszego zdania o drugiej połowie ludzkości. :)
    • georgia241 Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 08:01
      Jestem twoim ideałem, bo nienawidzę szpilek. Noszę baleriny i mokasyny. Kilka par obuwia na wysokim obcasie mam, ale służą mi tylko do zdjęć. Na chwilę zmieniam np. na ślubie czy chrzcinach.
      • georgia241 Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 08:03
        A co do obcisłych sukienek, to ich nienawidzę. Dobrze wygladają tylko na pusty żołądek. Zjedz sobie normalny obiad, to ten obiad będzie odznaczał się na figurze. Sukienki zatem także mam luźne.
        • jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 14:57
          zwłaszcza jak jest się szczupłym :(
      • piataziuta Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 14:52
        > Jestem twoim ideałem, bo nienawidzę szpilek. Noszę baleriny i mokasyny. Kilka p
        > ar obuwia na wysokim obcasie mam, ale służą mi tylko do zdjęć. Na chwilę zmieni
        > am np. na ślubie czy chrzcinach.

a ja jestem dokładnym antyideałem :)
    • gr.eenka Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 09:53
      obejrzałam filmik.
      moim zdaniem, dziewczę założyło nowe buty. Zrobiły się pęcherze i otarcia na pięcie, stąd to utykanie a później powłuczenie nogi.
      :)
      obawiam się, że tak samo by chodziła w butach na płaskim obcasie z pęcherzami i otarciami.
      P.S. lubię obcasy, ale nie aż takie
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:13
        > obawiam się, że tak samo by chodziła w butach na płaskim obcasie z pęcherzami i
        > otarciami.

Ostatnio kupiłem jakieś trefne buty, i też mi się porobiły pęcherze i otarcia. Ale wcale nie chodziłem tak jak ona, a przynajmniej mam taką nadzieję. :)
        • gr.eenka Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:22
          masz rację, tak Ci sie tylko wydaje :)
    • gr.eenka do krytyka 11.03.13, 09:55
      ostatnio widziałam reklamę w tv, chyba nowe wydanie gazety Historia poświęcone jest Twojemu ulubionemu obywatelowi świata - Stalinowi :)
      • krytyk-systemu-edukacji Re: do krytyka 11.03.13, 10:19
        > ostatnio widziałam reklamę w tv, chyba nowe wydanie gazety Historia poświęcone
        > jest Twojemu ulubionemu obywatelowi świata - Stalinowi :)

Stalin nie był obywatelem świata, bynajmniej. Natomiast ostatnio świętowaliśmy 60. rocznicę jego śmierci, dlatego też wszystkie te historyczne periodyki jako główny temat obrały tę właśnie postać.

Ja jednak, szczerze mówiąc, nie czytuję raczej popularnych opracowań, ponieważ nie stoją one na ogół niestety na zbyt wysokim poziomie.
    • nobezkitu Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:14
      szpilki sa spoko
    • kolba.kukurydzy Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:26
      Ale Ty lubisz kiedy dziewczyna ubrana jest w sukienkę z dzianiny
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:44
        > Ale Ty lubisz kiedy dziewczyna ubrana jest w sukienkę z dzianiny

Wówczas mam mieszane uczucia. ;) Nie no, nie lubię takich klasycznych sukienek do szpilek, tzw. mała czarna (względnie czerwona). Natomiast takie sukienki letnio-wiosenne na przykład, albo jakieś inne luźniejsze – czemu nie.

Aha, i nie trawię też, jeśli kobieta ma pomalowane usta szminką, wydaje mi się to niemal wulgarne.
        • kolba.kukurydzy Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:47
          Ja też nie lubię szminek, bo ją zaraz zjadam :)
        • nobezkitu Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 10:50
          Pisze teraz na serio.
          Nie zastanawiales sie moze nad tym, ze Twoje podejscie do kobiet jest mocno szowinistyczne i masz postawe roszczeniowa wobec nich? Szpilki na nie nosic, szminka ma sie nie malowac, klasyczne sukienki - nie. Mysle, ze tych obostrzen i wymagan jest duzo wiecej.
          Jesli ja jestem z kims na powaznie (albo i nie) to ta osoba ma wolna reke, nie ingeruje w jej prywatnosc - chce nosic szpilki to niech nosi, chce sie malowac (niemalowac) niech sie maluje - ma sie czuc dobrze a nie zyc pod moje dyktando.
          • kolba.kukurydzy Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:06
            Ja myślę, że autor wątku pisząc czego nie lubi u kobiet, opisuje pewien typ kobiety.
            Ja np zdyskwalikowałam Pana który palił papierosy i luźne spodnie do kolan :)
            • nobezkitu Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 12:00
              Papierosy rozumiem, spodnie bez sensu. Oceniac kogos tylko po tym, ze nosi luzne spodnie ....moze nosi luzne spodnie i jest najbystrzejszym/najbystrzejsza osoba pod sloncem. Dla mnie kategoryzowanie na podstawie malo istotnych szczegolow jest dziecinne.
            • good_morning tez bym nie chciala faceta, ktory 11.03.13, 19:24
              pali luzne spodnie do kolan
          • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:08
            > Jesli ja jestem z kims na powaznie

Trudno być z kimś o zupełnie odmiennym guście. Poza tym mam prawo stawiać wymagania potencjalnym partnerkom. :)
            • nobezkitu Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:58
              Zgadzam sie ale dyskwalifikowac kogos tylko dlatego, ze nosi szpilki wydaje mi sie troche infantylne.
    • paco_lopez Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:09
      ja też nie za bardzo jestem fanem kobiet w szpilkach, ani tez facetów w krawatach, tudzież w dresach po solarium itp. co do obcisłych sukienek, to TAK. trochę prowokujesz i załoyłes ten wątek dla zwrócenia na siebie uwagi. jesteś po prostu grubym narcyzem, i gdybym był kobietą, to lubiłbym cię tylko na forum.
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:28
        > jesteś po prostu grubym narcyzem

W realu jestem tylko gruby. :)

> i gdybym był kobietą, to lubiłbym cię tylko na forum.

To by się zgadzało: kobiety lubią narcyzów.
        • nobezkitu Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 12:03
          W Twoim tylko wyobrazeniu :)
          Mylisz narcyzm z pewnoscia siebie i bycia swiadomym swojej wartosci. Narcyz to osoba zyjaca w swoim swiecie niekoniecznie prawdziwym. Popularny mit narcyza to wlasnie mit niesamowicie przystojnego kolesia, z kasa, wyksztalconego i kupa panienek dookola. A narcyzem moze byc gruby, malo rozgarniety i (nie o Tobie mowie) zakompleksiony typ.
        • jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 12:24
          Nie jesteś gruby ;-)
    • rekreativa Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:17
      Krytyku, nie łam się.
      Chłopcy też są fajni :)
    • anus-hka Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 11:20
      no jeśli pociągają cie do tego inni mężczyźni...to chyba tak;-))
    • sid.l Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 19:12
      Nie, moim zdaniem jesteś tylko dziwakiem.
    • mila2712 Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 21:33
      Krytyku
      kobiety w szpilkach są aseksualne ? Pierwszy raz spotykam się z taką opinią. Ale masz przecież prawo do własnego zdania.
      Ja chodzę w butach na obcasie ( dzięki temu mam np. dodatkowo kilka cm więcej :) ) .
      Szminka Twoim zdaniem też odpada bo .... - ja wolę błyszczk
      Co do filmiku - podałeś ekstremalny przykład śmieszne ale i żenujące ( biedna dziewoja )
      Nie wygląda na to byś był homoseksualistą
      Masz prawo jazdy ?
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 21:47
        > Krytyku kobiety w szpilkach są aseksualne ? Pierwszy raz spotykam się z taką opinią.

To możliwe, czuję się bardzo osamotniony w tym poglądzie.

> masz przecież prawo do własnego zdania

Tak. :)

> Nie wygląda na to byś był homoseksualistą
        > Masz prawo jazdy ?

Od dziesięciu lat, świetnie prowadzę.
        • mila2712 Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 21:54
          krytyk-systemu-edukacji napisał:

> > Krytyku kobiety w szpilkach są aseksualne ? Pierwszy raz spotykam się z t
          > aką opinią.
          >
          > To możliwe, czuję się bardzo osamotniony w tym poglądzie.

Dlaczego aseksualne ? Wyjaśnij proszę. Lepiej wyglądałyby np w glanach ?

> Od dziesięciu lat, świetnie prowadzę.

No to pora na zakup samochodu. Chyba, że jeździsz służbowym ?
          • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 22:08
            > Lepiej wyglądałyby np w glanach ?

Z pewnością, przepadam za tzw. klimaciarami. :) Lubię takie mroczne, tajemnicze kobiety w klimatach gockich albo jakichś etnicznych takich. Wiem oczywiście, że nic się za tym nie kryje, ale jest to silniejsze ode mnie. :(

> No to pora na zakup samochodu. Chyba, że jeździsz służbowym ?

Służbowy samochód? :D Ja programistą jestem… w pracy to ja najdalej jeżdżę fotelem do kolegi. Poza tym z takim samochodem to same problemy.
            • mila2712 Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 22:24

> > Lepiej wyglądałyby np w glanach ?
              >
              > Z pewnością, przepadam za tzw. klimaciarami. :) Lubię takie mroczne, tajemnicze
              > kobiety w klimatach gockich albo jakichś etnicznych takich. Wiem oczywiście, ż
              > e nic się za tym nie kryje, ale jest to silniejsze ode mnie. :(
              A nie przyszło Ci do głowy że tzw klimaciary noszą szpilki do pracy a po pracy hop i wkraczają w swój klimat ?
              To już lepiej etniczne, gotyckie to takie ponure, mroczne -strach podejść
              >
              > > No to pora na zakup samochodu. Chyba, że jeździsz służbowym ?
              >
              > Służbowy samochód? :D Ja programistą jestem… w pracy to ja najdalej jeżd
              > żę fotelem do kolegi. Poza tym z takim samochodem to same problemy.

Jak zwykle humor dopisuje :)
              A programista też może mieć słuzbowy samochód po to by dojeżdżać do pracy - taki dodatek do wynagrodzenia
              • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 22:52
                > To już lepiej etniczne, gotyckie to takie ponure, mroczne -strach podejść

Toteż nie podchodzę, jedynie sobie marzę w kąciku. :)

> A programista też może mieć słuzbowy samochód po to by dojeżdżać do pracy - tak
                > i dodatek do wynagrodzenia

Możliwe, ale to już bym musiał być już trochę poważniejszym programistą, ja tylko stronki robię, nic wielkiego.
      • chinski_czosnek Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 22:02
        mila2712 napisała:

> kobiety w szpilkach są aseksualne ? Pierwszy raz spotykam się z taką opinią.

Znam mężczyznę, który również jest przeciwnikiem szpilek (jak również koronek, gorsecików i tym podobnych fatałaszków ). Nie jest homoseksualistą...zdecydowanie nie jest ;)

• jeriomina Re: Czy jestem homoseksualistą? 11.03.13, 22:30
          Ja też znam. To znaczy... już nie znam.
    • varna771 Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 11:05
      w realu raczej bys sie nie zakumplował ze mna :)
    • fiigo-fago może nie 12.03.13, 12:13
      A to musisz być od razu homoseksualny? Przecież jeszcze istnieje coś takiego jak – Aseksulaizm. pl.wikipedia.org/wiki/Aseksualizm
      A kobiece łydki napinają się gdy są w szpilkach, uwydatniając kształt łydki i przez to stając się dla mężczyzny seksualne. Tak samo jak obcisłe ubranie na atrakcyjnej kobiecie. Z tego co myślę nie jest ten seksualizm ukształtowany tylko w naszej świadomej psychice. Bo taki 4-latek potrafi powiedzieć - „mamo, siusiak mi stoi jak patrzę na nogi tej pani. Czemu tak?”.

A homeopatia jest uważana w świecie naukowym za szarlatanerię, i najzwyczajniej w świecie na nic nie pomaga –poza kieszeniami wytwarzającymi te oszukaństwa. ;)

Ale wracając do seksualności. Spróbuj ze swojej sytuacji wyciągać korzyści, zamiast myśleć tylko o minusach. Seksualność to dość kłopotliwa sprawa – popycha człowieka do głupich zachowań, które mogą potem sporo życia napsuć. Zamiast partnerki/partnera to możesz się postarać by się z kimś zaprzyjaźnić, wtedy częściowo potrzeba bliskości z kimś też może być zaspokojona. A i są nawet kobiety które też bywają aseksualne – więc jak byś na portalu randkowym opisał iż jesteś aseksualny i seks Cię nie interesuje, to myślę iż na pewno by się jakieś chętne zgłosiły do takiego związku (gdybyś pod innymi względami wydał się im interesujący).
      • krytyk-systemu-edukacji Re: może nie 12.03.13, 12:33
        > Ale wracając do seksualności. Spróbuj ze swojej sytuacji wyciągać korzyści, zamiast
        > myśleć tylko o minusach. Seksualność to dość kłopotliwa sprawa – popycha
        > człowieka do głupich zachowań, które mogą potem sporo życia napsuć. Zamiast
        > partnerki/partnera to możesz się postarać by się z kimś zaprzyjaźnić, wtedy
        > częściowo potrzeba bliskości z kimś też może być zaspokojona. A i są nawet kobiety
        > które też bywają aseksualne – więc jak byś na portalu randkowym opisał
        > iż jesteś aseksualny i seks Cię nie interesuje, to myślę iż na pewno by się jakieś
        > chętne zgłosiły do takiego związku (gdybyś pod innymi względami wydał się
        > im interesujący).

Wszystko to prawda. Ale co jeśli taka kobieta któregoś dnia założy inne buty? :(
    • malwi.2 Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 13:02

> uważam kobiety chodzące na tzw. szpilkach za wyjątkowo aseksualne

nie wierzę :)
      • krytyk-systemu-edukacji Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 13:22
        > nie wierzę :)

Jestem adeptem sceptycyzmu: wiara to ostatnie, czego wymagam od ludzi. :)
    • light_in_august Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 14:11
      Jasne, że gusta są różne i nie ma co z tym dyskutować.
      Jeśli jednak ktoś wyraźnie odrzuca podkreślanie tzw. fizycznych atrybutów kobiecości - czym z pewnością jest noszenie szpilek i obcisłych ubrań, malowanie ust itp. - to można by się doszukiwać jakiegoś bardziej złożonego problemu na tym tle... I nie chodzi o homoseksualizm w żadnym razie.
      • chinski_czosnek Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 15:52
        Przesadzasz. Zaraz dojdziemy do tego, że mężczyzni, którzy zamiast dużych piersiastych
        blondyn wolą subtelne drobne szatynki też mają ukryty problem ;)
        • rekreativa Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 16:02
          Jeśli woli małe piersi, to już na pewno homo
          :)
        • light_in_august Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 17:08
          Napisałam, że to MOŻE być problem. W diagnozowanie tego rodzaju problemów się nie bawię, ani tu, ani w realu ;) To taka moja teoria, że jeśli mężczyzna fobicznie nie lubi wysokich obcasów, sukienek, makijażu, długich włosów itp. - czyli tego wszystkiego, co jest zewnętrzną manifestacją kobiecości - MOŻE po prostu kobiet się bać (np. z powodu jakichś traum z dzieciństwa, konfliktu z silną matką itp.). Powtarzam - to tylko moja prywatna opinia, a nawet raczej skojarzenie...
    • anastezja22 Re: Czy jestem homoseksualistą? 12.03.13, 15:18
      tak, Krytyku, niestety jesteś homoseksualistą. Ale z tego co widzę masz dobre rokowania, bo uświadomiłeś sobie swoją ułomność i próbujesz z nią walczyć. Sposób leczenia jaki wybrałeś to bardzo dobry sposób. w celu zwiększenia skuteczności polecam wypalić filmik na płytę i oglądać na ekranie co najmniej 40 calowym.
      Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu na łono społeczeństwa
    • jan_hus_na_stosie2 Re: Czy jestem homoseksualistą? 13.03.13, 00:23
      dopóki nie obściskujesz się z innymi facetami jak panowie poniżej to nie jesteś ;)

https://ocdn.eu/images/pulscms/ODU7MDQsYTUsMCxjYzYsYTkwOzA2LDE4NSwxNDI_/517e39b39748e9307ad3bd8eca1cfa97.jpg
      • mila2712 Re: Czy jestem homoseksualistą? 13.03.13, 10:17
        jan_hus_na_stosie2 napisał:

> dopóki nie obściskujesz się z innymi facetami jak panowie poniżej to nie jesteś
        > ;)
        >
        > [img]https://ocdn.eu/images/pulscms/ODU7MDQsYTUsMCxjYzYsYTkwOzA2LDE4NSwxNDI_/517

Jasiu bardzo Cię proszę nie grzesz więcej :p
        Powinienieś wkleić zdjęcie AC MILAN a nie FC BARCELONY

Jeżeli facet wygra 6 w lotto i zacznie przytulać innych ( w tym także facetów ) to zaliczymy go do grona homoseksualistów czy jeszcze nie ? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka