Dodaj do ulubionych

Radwańska vs TVN

25.04.13, 09:46
Słyszeliście o konflikcie? Co o nim myślicie? TVN oglądam bardzo wyrywkowo, ta telewizja promuje chamstwo (vide Magda Gessler, nienawidzę baby) i efekciarstwo (PPD) aby tylko wyniki oglądalności były wysokie.

Ja osobiście jestem za Agnieszką, pomysł jakiegoś dziennikarza, żeby ją zbojkotować to krzywdzący idiotyzm.
Obserwuj wątek
    • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 10:02
      organza26 napisała:

> Ja osobiście jestem za Agnieszką, pomysł jakiegoś dziennikarza, żeby ją zbojkot
      > ować to krzywdzący idiotyzm.

A ja uważam, ze Agnieszka zachowuje się jak rozkapryszona i nadąsana dziewczynka. To idiotyczne zachowanie. Czerwona kartka na zawsze? Dla całej telewizji? Absurd!

Pozwoliła, by jej emocja wizęły górę nad rozsądkiem. To dziecinada.
      • grassant Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:21
        od kiedy tvn jest całą telewizją? :)))))
        • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:29
          No przecież wątek jest o TVN i oczywiste jest, że chodziło o całą TVN.
      • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:08
        > A ja uważam, ze Agnieszka zachowuje się jak rozkapryszona i nadąsana dziewczynk
        > a.

skad ten wniosek? znasz ja osobiscie, czy tylko z tych powycinanych fragementow zmontowanych przez TWN? rozkapryszona, bo wycieli jej wypowiedz po porazce w 1 rundzie?

typowy z ciebie polaczek pt "nie znam sie ale sie wypowiem"
        oczywiscie zaraz opdiszesz ze tenisem sie interesowalas za czasow jadwigi jedrzejowskiej xD
        • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:29
          wez_sie napisał:

> skad ten wniosek? znasz ja osobiscie, czy tylko z tych powycinanych fragementow
          > zmontowanych przez TWN? rozkapryszona, bo wycieli jej wypowiedz po porazce w 1
          > rundzie?

Dziecko, ja napisałam to w odniesieniu do jej konkretnego zachowania, które jest dziecinne. Nie muszę z nią na piwo chodzić, by ocenić takie zachowanie.

> typowy z ciebie polaczek pt "nie znam sie ale sie wypowiem"
          > oczywiscie zaraz opdiszesz ze tenisem sie interesowalas za czasow jadwigi jedrz
          > ejowskiej xD

Chłopcze, to co napisałam nie ma żadnego związku z tenisem czy wiedzą specjalistyczną w tej dziedzinie. Oceniłam jej publiczne zachowanie. Daj sobie na luz, zanim zaczniesz wyciągać narodowe lub regionalno-patriotyczne argumenty. ;-)
          • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:36
            napisałam to w odniesieniu do jej konkretnego zachowania, które jes
            > t dziecinne.

jakiego zachowania? zmanipulowanej wypowiedzi? buahaha xD

> Dziecko
            > Chłopcze

piszesz jak babcia i poglady tez masz jak ograniczona babcia
            a z takimi si enie dyskutuje tylko przytakuje i dalej robi swoje
            pozdrawiam
            • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:34
              wez_sie napisał:

> jakiego zachowania? zmanipulowanej wypowiedzi? buahaha xD

Że niby wypowiedź o czerwonej kartce jest zmanipulowana? Dowiedź tego. ;-D

> piszesz jak babcia i poglady tez masz jak ograniczona babcia
              > a z takimi si enie dyskutuje tylko przytakuje i dalej robi swoje
              > pozdrawiam

Czy ty naprawdę myślisz, że ja mam ambicję wpływania na twoje czyny? Jeśli tak, to jesteś niezłym egocentrykiem. ;-)

No i te twoje argumenty personalne! Jestem pod wrażeniem, dzieciaku. ;-)
              • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:49
                albo nie potrafisz czytac ze zrozumieniem albo masz problem z mysleniem.
                mozliwe ze z jednym i drugim, bo kolejny raz odpisujesz jakby nie na temat.
                no ale co poradzic. skleroza pewnie czy inna cholera puka juz do twych drzwi. starowinko :)
                • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:53
                  Znów jestem pod wrażeniem twoich argumentów! A byłbyś łaskaw napisać coś na temat? Bo rzuciłeś argument sugerujący, że nie znam się na tenisie i nie znam Agnieszki osobiście, a ja wyjaśniłam ci, że wiedza ta ani znajomość Agnieszki nie mają nic do mojej prywatnej oceny jej publicznego zachowania, co ty zbyłeś milczeniem. ;-) Masz coś do powiedzenia w tym temacie oprócz argumentów ad personam?

Nie wiem, jak stary lub jak młody jesteś, ale dyskusję prowadzisz jak dziecko w piaskownicy. ;-)
                  • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 14:01
                    chyba rzeczywiscie masz skleroze skoro nie pamietasz postow sprzed godziny.
                    moze sobie wiaz supelki albo nie wiem...

kazdy ma prawo do wlasnej oceny, tak samo jak radwanska ma prawo negatywnie oceniac (i slusznie) jej zmanipulowana wypowiedz po IO w londynie i rowniez ma prawo zakazac im wejscia na konferencje prasowe.
                    w ogole nie rozumiem jaki sens maja ciagle wywiady i ciagle konferencje prasowe.

piotr zyla np zupelnie sie do tego nie nadaje ale ze jest na niego hajp to wszystkie telewizje chca go miec u siebie. szkoda chlopaka, bo jest glupkiem i powinien sie skupic na sporcie, tak jak agnieszka powinna sie skupic na sporcie, a TWN powinien skupic sie na relacjach sportowych a nie manipulacja i glupimi wywiadzikami na poziomie pudelka.

jesli czegos nie zrozumialas to sorej, ale musisz poprosicz wnuczka to ci moze to jakos wylozy.
                    • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:00
                      Milczenie jest... patrz tekst kilkadziesiąt postów niżej.
    • sumire Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 10:13
      rozbawił mnie ten foch. do bojkotu ma prawo oczywiście, ale jak się wchodzi w taki świat, to trzeba mieć świadomość, że media nie mają obowiązku głaskania po główce. dziecinne trochę zachowanie.
    • martakrk89 Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:19
      Radwańska powinna zjeść snicersa, bo troszkę gwiazdorzy
    • michunia Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:23
      No foch to raczej nie byl.Radwanska ma konkretne zarzuty przeciwko rzetelnosci dziennikarskiej, jej wypowiedzi dotyczace wystepu na olimpiadzie mialyn zostac w reportazu TVN wyrwane z kontekstu i zmanipulowane. Wcale jej sie nie dziwie
      • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:32
        michunia napisała:

> No foch to raczej nie byl.Radwanska ma konkretne zarzuty przeciwko rzetelnosci
        > dziennikarskiej, jej wypowiedzi dotyczace wystepu na olimpiadzie mialyn zostac
        > w reportazu TVN wyrwane z kontekstu i zmanipulowane. Wcale jej sie nie dziwie

I za ten jeden reportaż Agniesia dała czeroną kartkę wszystkim reporterom TVN NA ZAWSZE. Nie śadzisz, że to absurdalne? Jeśli uważa, że jej prawa zostały naruszone, to na pewnostać ją na to, by jej adwpkat podjął kroki prawne. Jej zachowanie jest dziecinne i absurdalne.
        • michunia Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:37
          nie, mysle, ze nie jest to dziecinne. Wywiady w tvnie nie sa w jej karierze potrzebne.
          Nie jest tez instytucja publiczna, ktora mialaby obowiazek udzielac informacji
          • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 11:44
            To oczywiste, że nie ma obowiązku udzielania informacji. TVN nie jest jedynym medium, ktore zjechało Agnieszkę po fatalnym występie na olimpiadzie, a jednak czerwoną, dożywotnią kartkę dała ona tylko jednej stacji. Emocje wynikające z jej politycznych przekonań wzięły górę. Zachowała się jak obrażone dziecko, a nie jak profesjonalna zawodniczka sportowa.
          • sumire Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:00
            nie są jej potrzebne w karierze ani trochę, ale nie jest jej też potrzebne ogłaszanie bojkotów (w dodatku pół roku po całej sprawie). osoba publiczna - którą jest - musi liczyć się z tym, że jej postępowanie będzie komentowane. może oczywiście ograniczać swoją obecność w mediach, jak zechce - zauważ, że nie brakuje takich, którzy to robią, tylko z dużo większą klasą.
            • michunia Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:05
              ale ona nic nie oglaszala, to ten dziennikarz wezwal inne redakcje do bojkotu Radwanskiej, a ona zapytana wyjasnila dlaczego nie wpuszcza na konferencje TvN-u.
              Sama decyduje z kim bedzie rozmawiac, ma do tego prawo
              • sumire Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:13
                no, chyba niezupełnie... to reakcja Bobera (bo zakładam, że o nim mówisz) była odpowiedzią na wcześniej udzielony wywiad. a co zabawniejsze, ten cały bojkot jakoś nie działa w praktyce.
                www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/41578,Media-podchwycily-temat-bojkotu-TVN-przez-Radwanska_-choc-trudno-go-dostrzec
      • organza26 Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:31
        Michunia, mam identyczne odczucia.
      • grassant Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:39
        Michunia, przyjęłaś się.
    • grassant prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 11:23
      ich prywatna sprawa, kto z kim nie chce rozmawiać.
      • stokrotka_a Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 11:36
        Oczywiście, sprawa prywatna, ale foch księżniczki nie na miejscu.

Ale nie ma się co dziwić, poglądy polityczne i wiara Agnieszki w zamach na prezydenta czynią jej zachowanie zrozumiałym. Przecież TVN to wróg polskości, agentka obcych sił politycznych.
        • rudenko Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 12:01
          stokrotka_a napisała:

> Przecież TVN to wróg polskości, agent > ka obcych sił politycznych

to sama wymyśliłaś czy Radwańska, stawiam, ze Ty! Typowe dorabianie gęby.
          • stokrotka_a Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 12:23
            Agnieszka sama sobie dorobiła gębę. Swego czasu upubliczniała swoje poglądy polityczne internecie, ale widocznie ktoś jej doradził, by nie mieszała polityki do sportu, bo zaniechała tego.
            • rudenko Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 12:42
              ale powiedziała coś takiego
              TVN to wróg polskości, agent > ka obcych sił politycznych
              • stokrotka_a Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 13:38
                A czy ja napisałam, że ona powiedziała? Nie, to ja powiedziałam. ;-) Natomiast Agnieszka w internecie wyraziła kiedyś swoje poglądy w sposób nie pozostawiający wątpliwości, co do jej oceny liberalnych mediów. Nie pozostawiła również wątpliwości, że wierzy w zamach na prezydenta i uznaje media, które temu przeczą, za antypolskie i sprzedajne.
                • grassant Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 13:40
                  wrzuć linka.
                  • stokrotka_a Re: prywatna firma vs prywatna firma. 25.04.13, 13:45
                    Pisałam już o tym, że teksty te zostały wykasowane ze strony Agnieszki.
    • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:14
      i bardzo dobrze
      jedna z niewielu ktora nie boi sie tej mafii
      • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:25
        Zamordowali prezydenta to i ją mogą. Ja też jestem pod wrażeniem jej odwagi - mafia może ją zabić, a ona wali prawdę prosto z mostu i daje mafii czerwoną kartkę na zawsze!
        • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:26
          odpisz mi lepiej tam wyzej w drzewku jesli potrafisz
          • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:32
            wez_sie napisał:

> odpisz mi lepiej tam wyzej w drzewku jesli potrafisz

A ty potrafisz przeczytać? ;-)
            • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 12:36
              no i wiedzialem ze nie potrafisz
              • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:31
                Nie zaskoczyłeś mnie - wiedziałam, że nie potrafisz czytać. ;-)
                • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:50
                  dyskusja z toba nie ma sensu bo odpowiadasz mi moimi sparafrazowanymi zdaniami
                  bajo
                  wracaj na bujany fotel
                  • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:00
                    Milczenie jest złotem.
    • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 13:15
      Czy Radwanska naprawde potrzebuje do zycia te wszystkie wywiady, ktore w sporej czesci przeprowadzja psaudoredaktorzyny? Czy bez tego nie da rady grac w tenisa i odnosic sukcesy?
    • tully.makker Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 14:55
      A kto to jest Radwanska? Bo co to TVN to mniej wiecej wiem?
      • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 15:08
        idz na e-dziecko albo wiedzmiowo
    • paco_lopez Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 19:41
      ja tez jestem za agnieszką, za ulą, za kamilem, za robertem także o co by nie poszło, to na pewno ten co chce zbojkotowac agnieszkę ma ode mnie w ryj.
    • wersja_robocza Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 20:02
      Już byli tacy, co ogłaszali bojkot tej czy innej stacji czy wydawcy. I zawsze kończyło się tak samo.
      • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 08:52
        Tyle, ze w przeciwienstwie do Agnieszki, taki fefałen moze jej skoczyc.
        • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 08:53
          tfu, znaczy sie, ze w przeciwienstwie do TYCH INNYCH. Tak to lecialo.
        • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 08:59
          soulshuntr napisał(a):

> Tyle, ze w przeciwienstwie do Agnieszki, taki fefałen moze jej skoczyc.

A Agnieszka może skoczyć tefałenowi. Przecież jej bojkot ma tej stacji znaczenie bliskie zera.
          • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:32
            gdyby tak faktyczie bylo, to nie wysylaliby redachtóra zeby wywiad z nia przeprowadzal. W koncu kto komu nakreca kase wywyiadami?
            • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:51
              soulshuntr napisał(a):

> gdyby tak faktyczie bylo, to nie wysylaliby redachtóra zeby wywiad z nia przepr
              > owadzal. W koncu kto komu nakreca kase wywyiadami?

Wysyłają, bo na tym polega ich praca, a wywiady z Agnieszką to znikomy ułamek w działalności TVN. Sądzę, że to Agnieszka więcej straci na tym, co zrobiła, bo takie dziecinne zagrania osłabiają jej wizerunek, co może negatywnie odbić się na jej kontraktach reklamowych.
              • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:56
                Radwanska jest przede wszystkim tenisistka czyli zawodowym sportowcem, a nie dziunia od reklam. Pieniadze zarabia machajac rakieta tenisowa a reklamy to taki dodatek. Moze i spory, ale jednak dodatek. Nie slyszalem zeby WTA dyscyplinowalo zawodnikow karami za to ze ie chca udzielac wywiadow jakims tam podrzednym stacyjkom telewizyjnym.
                • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 10:02
                  soulshuntr napisał(a):

> Radwanska jest przede wszystkim tenisistka czyli zawodowym sportowcem, a nie dz
                  > iunia od reklam. Pieniadze zarabia machajac rakieta tenisowa a reklamy to taki
                  > dodatek. Moze i spory, ale jednak dodatek. Nie slyszalem zeby WTA dyscyplinowal
                  > o zawodnikow karami za to ze ie chca udzielac wywiadow jakims tam podrzednym st
                  > acyjkom telewizyjnym.

Masz rację, to dla niej dodatek, ale śmiem sądzić, że ona na tym dodatku może stracić więcej niż TVN, ponieważ wywiady z Agnieszką stanowią tak mały ułamek w działalności TVN, że ich brak ma praktycznie rzecz biorąc zerowy wpływ na dochody tej stacji.

Dlaczego Agnieszka nie wystąpi na drogę sądową przeciwko TVN? Przecież ma na to pieniądze i bez trudu znalazłaby dobrego adwokata, który za udział procentowy w odszkodowaniu doprowadziłby do ukarnia TVN za naruszenie jej dóbr osobistych.
                  • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 10:17
                    > Dlaczego Agnieszka nie wystąpi na drogę sądową przeciwko TVN?
                    Moze dlatego, ze gdy psy szczekaja karawana jedzie dalej.
                    • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 10:30
                      No tak, a Agnieszka w tym szczekaniu bierze udział, zamiast dać przykład innym i nuczkę tym, którzy jej prawa naruszyli.
                      • soulshuntr Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 10:36
                        Jak ty nic nie rozumiesz, rece opadaja i nawet tlumaczyc sie nie chce.
                        • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 12:26
                          Dsykutuję z tobą, mając nadzieję, że mnie oświecisz...
                          • wez_sie Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 12:40
                            cofnij sie do podstawowki i naucz sie czytania ze zrozumieniem
    • mm969696 Re: Radwańska vs TVN 25.04.13, 23:45
      oczywiście popieram Agnieszkę! Cieszę się że ktoś miał odwagę to zrobić. Szkoda tylko dziewczyny, bo wiadomo co teraz będzie się działo wokół jej osoby.
      • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 09:02
        mm969696 napisała:

> Cieszę się że ktoś miał odwagę to zrobić.

Ale jaka to odwaga? Niech ma odwagę wystąpić na drogę sądową przeciwko TVN, udowodnić że naruszyli jej dobra osobiste i doprowadzić do ukarania ich wysoką karą finansową.
        • jeriomina Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 11:07
          Mało komu się w tym kraju chce iść do sądu. Sądy działają jak działają, to raz, a dwa, że wielu ludzi nie zna się na prawie. Skutki są takie jak każdy widzi.
          • stokrotka_a Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 12:25
            Agnieszka nie musi znać się na prawie. Stać ją na dobrego adwokata. A odszkodowania za naruszenie dóbr osobistych przez media wcale nie są takie rzadkie.
        • opuncja.figowa Re: Radwańska vs TVN 29.04.13, 08:33
          Niech ma odwagę wystąpić na drogę sądową przeciwko TVN
          Do tego samego, który uniewinnił Kociołka i Sawicką oraz wypuścił z aresztu marszałka podkarpackiego oskarżonego o łapówkarstwo i pracę ze seks?
    • zeberdee28 Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 14:00
      Nie wiem po co jej to. Współczesne media są nierzetelne i gonią za sensacją, to normalne - nie wiem dlaczego akurat ten TVN miałby tu się jakoś specjalnie in minus wyróżniać żeby trzeba było robić jakieś ostentacyjne ruchy w kierunku tej stacji.
    • mmagi Re: Radwańska vs TVN 26.04.13, 14:03
      raczej w dupie jej sie przewaliło:/
      • gree.nka Re: Radwańska vs TVN 29.04.13, 09:28
        mmagi napisała:

> raczej w dupie jej sie przewaliło:/

niby masz rację,
        tylko czytałam o niej jakąś historię
        od dzieciaka zasuwała na tych kortach, razem z siostrą i ojcem odśnieżali je, pieniądze na treningi poszły własne, zarobione przez rodziców i dziadków. Nit się nie dokładał do tego. Rodzina podobno wyprzedawała co miała. No owszem, zapewne miała - jednak mogli sobie ciułać a nie wydawać na dzieciaki. Teraz taki dzieciak zamiast się bawić, iść na imprezę czy wagary latał z tą rakietą.
        Czyli te dziewczyny narobiły się jak dziki osioł. Teraz jak odnoszą sukcesy to wszyscy je lubią i się chwalą, że je znają i jakie fajne, albo się czepiają że nie solidaryzują się z związkiem sportowym - który, gdy był potrzebny miał je w nosie.
        Owszem, Radwańska może i jest zarozumiała, ale to co ma wypracowała sobie sama i ma innych gdzieś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka