Dodaj do ulubionych

smutek - Wasze sposoby

IP: 217.153.15.* 28.07.04, 18:56
Cześć, mam prośbę o radę - jak radzicie sobie ze smutkiem?
Pewnie każdy ma swój niepowtarzalny sposób - bedę wdzieczna za choć kilka
podowiedzi. Przeżywam teraz trudne chwile w miom zyciu i stram się ze
wszystkich sił zachowac pogodę ducha, ale powoli przestaję sobie radzić - stąd
właśnie moja prośba do Was. Z góry dziękuję i podrawiam.
Obserwuj wątek
    • eye_wonder Re: smutek - Wasze sposoby 28.07.04, 19:00
      zalezy od problemow, cos bardziej konkretnego prosze. podnies telefon i podzwon
      po kolegach, kolezankach. umow sie z nimi aby caly twoj czas poza praca byl
      zajety z tymi wlasnie ludzmi: idz do kina dzis, jutro na kawe z druga osoba,
      pojutrze na spacer lub basen z trzecia. pamietaj tez aby sie wystarczajaco
      wyspac, duzo stresu jest przez brak snu. zacznij od teraz/ pa, Deëm
    • stranger007 Re: smutek - Wasze sposoby 28.07.04, 19:03
      Piwo.Idz na piwo ze znajomymi
      • Gość: Malwina Re: smutek - Wasze sposoby IP: *.chello.pl 28.07.04, 19:15
        mój sposób na smutek to też %.ale nie wiem,czy nie grzeszę,proponując go
        drugiej Osobie;)
        • Gość: 100 Re: smutek - Wasze sposoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:00
          Smucę się bardzo rzadko, nazwałabym to raczej smuteczkiem . Dosmucam się wtedy
          muzyką mistrzów np. Mozarta i na drugi dzień jak ręką odjął . Mozarta słucham
          cały rok , pogwizdując przy tym , ale w smutny czas szczególnie mi pomaga .
    • veggie Re: smutek - Wasze sposoby 29.07.04, 01:21
      proponuje

1) zapisac sie na jakies zajecia, zrobic cos, o czym sie dawno marzylo, cos
      tylko dla siebie (kurs jogi, wspinaczki, obcego jezyka)

2) poczytac fajne ksiazki (cos z psychologii, filozofii)

pozdrawiam slonecznie i ksiezycowo
    • Gość: truskawa Re: smutek - Wasze sposoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 10:36
      jeżeli czase trafi mi sie gorszy dzionek , to lubię wejsc pod ciepły kocyk ze
      slodkosciami w łapce , czymś dobrym do picia np . gorącą czekoladą , soczkiem
      lub colą i czytanie wesołej książki.
      Ale najlepszym sposobem jest wypłakanie się i przytulenie do przyjaciółki bądź
      ukochanego mężczyzny:)
      Jeżeli to nei są smuteczki a poważniejsze kłopoty to wyzal sie bratniej duszy ,
      zrzuć cieżar z serca ale potem staraj się ich nie rozstrząsać i za dużo o nich
      nie mysleć.Nie siedz sama w domu , spotkaj sie ze zanjomymi .
      A jezeli to nie pomoze to moze warto udac sie do dobrego psychologa.
    • Gość: virtuallady Re: smutek - Wasze sposoby IP: *.rev.vline.pl 29.07.04, 10:54
      puszczam se jakieś jękliwe "pościelówy" na cd, zawijam w koc i ryczę aż mnie
      rozboli głowa. Cała energia ze mne wychodzi i jestem taka zmęczona, ze od razu
      zasypiam a rano budze się "oczyszczona" hehe..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka