kropidlo5 14.08.13, 15:54 Jaki styl, jaki image? A'la modnis: czy bardziej elegant moze typ rockowy: a moze konserwatywny: Jaki jest dla was fajnie wygladajacy facet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loginoftheyear Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 15:58 odmawiam udzialu w takich watkach :D Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 16:00 a piszą, że kobiety na forum mężczyzna głupie wątki zakładają. hahahahaha :D Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 00:04 six_a napisała: > a piszą, że kobiety na forum mężczyzna głupie wątki zakładają. > hahahahaha :D > Zyla sobie w pewnej wsi pewna kobieta. Chodzila po wsi i przysluchiwala sie rozmowom, a nastepnie lubila zlosliwie komentowac to, co zaslyszala. Chciala pokazac, ze jest madrzejsza niz te wiesniaki, ktorych rozmowy podsluchiwala. raz poproszono ja 'sluchaj, a moze potrafisz powiedziec cos, co nam sie przyda, a nie tylko mowisz, ze jestesmy glupi'. Na to kobieta mowi 'ale ja nie potrafie' i rozplakala sie. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:03 to jest forum publiczne. niczego nie muszę podsłuchiwać, a ty nie musisz jęczeć z powodu każdego komentarza, który ci nie nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:36 Musze. Kobieta w historyjce tez nie podsluchiwala przez szpare w drzwiach, dosiadala sie do stolu bo tam sie wszyscy znali. Zapomnialem dodac w historyjce. 'zaplakala i wkrotce padla do stop mieszkancow wsi przepraszajac ich za swe niecne czyny':) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:45 kręcisz, mój drogi oras nie uda ci się zachwiać moją wszechstronną empatią nawet dla tego wątku. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:49 six_a napisała: > kręcisz, mój drogi oras > nie uda ci się zachwiać moją wszechstronną > empatią > nawet dla tego wątku. > dobranoc > Dobranoc? Dziewiata rano pan mowi jest, jasno zupelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 16:01 A gdzie klasyka - t-shirt i jeansy? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais To może u was w Szczecinie 14.08.13, 16:33 u nas obecną klasyką jest wygląd "uciekłem z wuefu", czyli krótkie gacie SPORTOWE i SPORTOWE buty. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: To może u was w Szczecinie 14.08.13, 16:39 A no tak - lato jest. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: To może u was w Szczecinie 14.08.13, 16:45 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > A no tak - lato jest. :D > Szczecinianie się też z wuefu urwali? Notabene - czy normalne miejskie bermudy też uchodzą za gejowskie, czy jak? Znajomy poinformował mnie ostatnio, że dres symbolizuje męskość i pierwotność mężczyzny. Pewnie, neandertalczycy latali po owego legendarnego mamuta (70% pożywienia dostarczały kobiety) w adidasach. Notabene podobno firma Adidas została założona przez faszystów i silnie współpracowała z nazizmem. Jeden z nich założył później Pumę. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: To może u was w Szczecinie 14.08.13, 23:22 maitresse.d.un.francais napisała: > Notabene podobno firma Adidas została założona przez faszystów > i silnie współpracowała z nazizmem. rzeczywiście, w którymś kościele dzwonią.. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: To może u was w Szczecinie 14.08.13, 23:38 > > rzeczywiście, w którymś kościele dzwonią.. > Aaaa, bo ty sprawdziłeś, że TAK NIE BYŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: To może u was w Szczecinie 15.08.13, 04:06 Właśnie Adidas był tą jedną z nielicznych, która NIE współpracowała/popierała nazizmu, bo załozono ją po wojnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: To może u was w Szczecinie 15.08.13, 15:48 Firma powstala w 1944 roku. po tym jak zarzadzajace wspolna firma "Schuhfabrik Gebrueder Dassler" braci Dassler (obaj byli na froncie) zony poklocily. Bracia zlikwidowali wiec stara firme, ktora dostarczala podczas wojny buty dla armii niemieckiej podczas wojny. Zysk ze sprzedazy podzielili i dzieki niemu Adolf Dasler nazywany Adi otworzylo nowa firme Adidas.AG. Jego brat, Rudolf, zalozyl konkurencyjna Pume. Obaj walczyli na froncie ale to Rudolf byl zagorzalym nazista. Adi walczyl bo musial. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: To może u was w Szczecinie 15.08.13, 16:43 marguy napisała: <ciach> nie lepiej sobie sprawdzić u źródeł, zamiast zmyślać? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais to podaj te źródła 15.08.13, 18:08 Bo mnie wychodzi, że przed wojną robili, aż furczało. Ale jeśli znasz lepsze źródła, bo temu sama niezbyt ufam, to poproszę. de.wikipedia.org/wiki/Adidas#Geschichte Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais W polskiej wiki nie ma początków firmy 15.08.13, 18:10 historia "zaczyna się" od podziału firmy w 1948. Szukam jakiegoś źródła po polsku, ale nie wiem, które raczysz uznać za właściwe. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: to podaj te źródła 15.08.13, 18:20 a choćby tu: en.wikipedia.org/wiki/Adidas#Notes Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais tak, roczny raport i historie z indonezyjskich 15.08.13, 18:31 fabryk na pewno są na temat. Przeczytaj może tytuły tych odnośników, a potem puknij się w głowę. Jedynym, który daje jakieś nadzieje, jest nr 1, ale i tam nie ma początków historii firmy. Owszem, w 1936 olimpijczyk zdobył medal w butach Adidasa, co zdecydowanie dowodzi, że produkowano je przed wojną, wbrew teorii Marguy. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais tutaj coś jest 15.08.13, 18:37 history.msu.edu/hst455/files/2012/05/Smit-Pitch-Invasion.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: tak, roczny raport i historie z indonezyjskic 15.08.13, 20:58 np. pod nr 10 jest wszystko, co potrzeba.. można by też pójść na łatwiznę: przewinąć do góry i przeczytać artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Zakładałam, że skoro linkujesz źródła 15.08.13, 21:19 tymon99 napisał: > np. pod nr 10 jest wszystko, co potrzeba.. > można by też pójść na łatwiznę: przewinąć do góry i przeczytać artykuł. > to cenisz owe źródła, nie zaś krótką ich kompilację. Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: To może u was w Szczecinie 14.08.13, 23:32 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > A no tak - lato jest. :D Juz sie konczy. Mialem dzis o 5 rano 8 C.. A teraz jest 9 C Odpowiedz Link Zgłoś
senseiek Re: To może u was w Szczecinie 15.08.13, 07:55 Szczecinie? A na Satellite copy party byles? :> Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 17:17 Koniecznie rozciągnięte i o dwa rozmiary za duże. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rekreativa Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 16:01 Z tego, co widać na zamieszczonych fotkach wybrałabym styl Beckhama. (abstrahuję w tym momencie od urody samych panów, mówię wyłącznie o ciuchach i fryzurach). Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Styl casualowy 14.08.13, 16:32 tj. fotka nr 2. To NIE JEST elegancja, to jest styl casualowy. Od razu widać, jakie braki mają Polacy, tu kropidło, w kwestiach mody. Piróg ma na sobie jakieś źle podobierane paskudztwa, w każdym razie on źle w nich wygląda, a nasi politycy NIE UMIEJĄ się ubierać. Jeśli chcesz wiedzieć coś o męskiej elegancji, polecam blog szarmant. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: Styl casualowy 14.08.13, 17:19 Nie jest źle, bo Beckham wygląda elegancko, chociaż tak naprawdę ubrany jest na luzie. Z jednej strony to tylko nazwy, a z drugiej rzeczywiście w potocznym rozumieniu elegancja to założenie marynarki do dżinsów (zamiast bluzy). Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Styl casualowy 14.08.13, 19:57 sl13 napisała: > Nie jest źle, bo Beckham wygląda elegancko, chociaż tak naprawdę ubrany jest na > luzie. Rozumiem, o co ci chodzi, wygląda facet "wyjściowo". A że u nas elegancja = marynarka zamiast bluzy, buty do garnituru zamiast sportowych... Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 16:34 Rockowy styl to bardziej na dzialke, mecz czy do kina sie nadaje. Modnis odpychajacy. Za eleganta mozna dostac w morde, ale to chyba najlepszy styl wedlug mnie. Konserwatywny tez bardzo dobry, ale zbyt oficjalny. Mnie podoba sie styl tego goscia od Polimatow, ale sam sie tak bym nie ubral, poniewaz szkoda mi pieniedzy na szmatki. Zreszta im jestem starszy tym czesciej kolo siusiaka mi to loto. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Gdzie Kotarski 14.08.13, 20:26 ma styl? Owszem, ma jakieś ciuchy, ale kompletnie to nijakie. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Gdzie Kotarski 14.08.13, 20:46 > ma styl? > > Owszem, ma jakieś ciuchy, ale kompletnie to nijakie. I mnie ten nijaki styl odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
sl13 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 17:14 Elegant. Styl najlepszy i tak się składa, że pan najprzystojniejszy. Na drugim miejscu konserwatywny, ale to strój na określone okazje (no bo raczej nie na spacer lub do kina). Dać modnisiowi inne buty i mamy styl rockowy. Jako modniś bardziej nadaj się ten: Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 17:25 elegant zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 17:32 Tylko na lato się kiepsko nadaje :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Graf nie zawracaj 14.08.13, 20:32 d...y. Kup sobie albo obstaluj spodnie z lnu i masz strój na lato. Bo chyba nie preferujesz stylu "Poszedłem na siłownię i ukradli mi ubranko, więc chodzę w tym, w czym ćwiczyłem"? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka.magdalenka Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 18:12 doprawdy nie wiem po co Wam te ubrania :) dla mnie fajnie wyglądający facet powinien tak chodzić ubrany ;) i1.celebixy.pl/44026fa1e975136f31b9c52111f4b9a1e8445ccb/50233243aa279-jpg" border="0" alt="//i1.celebixy.pl/44026fa1e975136f31b9c52111f4b9a1e8445ccb/50233243aa279-jpg"> Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 18:25 to zależy oczywiście od sytuacji ....ale wybieram misz masz stylu rockowego, konserwatywnego i dorzucam coś w stylu Dr Hausa ale należy pamiętać, że ubranie to tylko dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 23:43 mila2712 napisała: > ale należy pamiętać, że ubranie to tylko dodatek niby nie, ale jak cię widzą tak cię piszą :) Odpowiedz Link Zgłoś
mila2712 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 10:16 no niby tak.....ale najważniejsz jest człowiek :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 20:27 kazdy, byle nie metroseksualny. pierwszy to gej, dwaj następni to metro, a czwarty lekko sztywniak, ale tego wymaga jego praca - radka uwielbiam i tak :) bynajmniej nie za ubiór. Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 20:40 > radka uwielbiam i tak :) bynajmniej nie za ubiór. A za co? za włażenie w dupę jankesom? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 20:50 to samo sobie pomyslałam . Odpowiedz Link Zgłoś
jan_hus_na_stosie2 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 14.08.13, 23:38 krytyk-systemu-edukacji napisał: > A za co? za włażenie w dupę jankesom? żona mu kazała, a wygląda na taką, która raczej nie lubi sprzeciwu :D m.natemat.pl/cb26fafbb947850cf084e3bb01f0cf11,641,0,0,0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
krytyk-systemu-edukacji Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 00:44 > żona mu kazała, a wygląda na taką, która raczej nie lubi sprzeciwu :D Polecam „Gułag” jej autorstwa, korzystając z okazji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
headvig Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:00 krytyk-systemu-edukacji napisał: > > radka uwielbiam i tak :) bynajmniej nie za ubiór. > > A za co? za włażenie w dupę jankesom? > za klasę samą w sobie - zupełnie poza polityką Odpowiedz Link Zgłoś
glamourous Stonowani rockmani gora. 15.08.13, 00:10 Z tych wklejonych panow zdecydowanie biore Eddiego Veddera, bez dwoch zdan. Stonowani (w sensie nie nachalni ;) rockmani gora. Dziekuje za uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: Stonowani rockmani gora. 15.08.13, 04:11 Też Eddy, my love;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 00:29 a więc, co tu próbujemy porównać? człowieka przebranego na imprezę, człowieka przebranego na ustawkę do magazynu mód, człowieka przebranego na scenę i człowieka przebranego w ubranie robocze? Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 09:46 tymon99 napisał: > a więc, co tu próbujemy porównać? człowieka przebranego na imprezę, człowieka p > rzebranego na ustawkę do magazynu mód, człowieka przebranego na scenę i człowie > ka przebranego w ubranie robocze? To nie jest praca licencjacka, wiec nie oczekuj pwerfekcji. Czlowiem jeden, nazwany 'modnisiem' to styl polegajacy na wyroznianiu sie uzywaniu ryzykownych zestawien, duzej (i widocznej) dbalosci o stroj, czego przykladem jest Pirog. Czlowiek dwa, nazwany elegancikiem, czyli Becky, na codzien reprezentuje inny styl- dosc okreslony, ale 'lagodny'- bez eksperymentow; istotota tegoz jest wygladac dobrze, ale niekoniecznie oryginalnie, taki troche typ metro w pewnym stopniu Styl rockowy (tutaj) polega na dowolnosci w laczeniu stylow, ubran, fasonu- i na wygodzie i luzie. Stereotypowo styl rockowy to rozne skorzane bluzy czy spodnie- nie o to tutaj chodzi, tutaj mowa o stylu a'la amerykanski rockman- czyli luz. tak jak na zdjeciu- koszulka, na to koszula na krotki rekaw i to rozpieta. Konserwatywnym umownie nazwalem styl bezpieczny i zarazem elegenacki, roznica miedzy nim a 'elegantem' polega na nie podazaniu za moda, redukcji wszelkich dodatkow, bardzo tradycyjnych strojach. Czyli garnitur, koszula z krawatem, a na luzie mozna zdjac krawat i tyle. styl polityka/urzednika. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 10:11 od pracy licencjackiej również nie wymagam perfekcji, ale ilustrowanie "jak się ubiera" fotografiami "jak został przebrany" jest słabe. jeśli załatwiając jakąś sprawę na budowie założę hełm i odblaskową kamizelkę, czy będzie to świadczyć o moim zamiłowaniu do krzykliwych kolorów i ekscentrycznych nakryć głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 10:18 tymon99 napisał: > od pracy licencjackiej również nie wymagam perfekcji, ale ilustrowanie "jak się > ubiera" fotografiami "jak został przebrany" jest słabe. > jeśli załatwiając jakąś sprawę na budowie założę hełm i odblaskową kamizelkę, c > zy będzie to świadczyć o moim zamiłowaniu do krzykliwych kolorów i ekscentryczn > ych nakryć głowy? > Toc mowie, ze nie sa przebrani. Pirog na codzien sie ubiera w takie dziwne kombinacje, beckham tez nie nosi ciagle tego samego szalika, ale to jego codzienny styl. Vedder wyglada na scenie identycznie jak poza nia, Sikorskiego najbardziej moglby ten Twoj 'zarzut' dotyczyc, ale wlasnie majac to na uwadze specjalnie wybralem zdjecie 'luzniejsze', ale jak zobaczysz w google grafika Sikorski po prostyu tak sie nosi na codzien. Moze uczen Zanussiego. Tak wiec uwierz mi, a jak nie wierzysz to sprawdz, ze te w.w. stroje dla tych osob to nie sa przebrania tylo style. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 10:43 wierzę ci, że mówisz. i wierzę, że wierzysz w to, co mówisz. i ani grosza więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropidlo5 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 12:30 tymon99 napisał: > wierzę ci, że mówisz. i wierzę, że wierzysz w to, co mówisz. i ani grosza więce > j. > Wiara czyni cuda, blogoslawieni, ktorzy nie widzieli a uwierzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 13:02 kłopot polega na tym, że widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Sesję, nie ustawkę 15.08.13, 21:03 sesja to sesja, a ustawka to ustawka. (chyba, że mcdonald's to wg ciebie restauracja - w takim wypadku jestem bezsilny.) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Sesję, nie ustawkę 15.08.13, 21:14 apopleksja tuż tuż może majtki wyszczuplające włóż o, rymem piszę. szczególne! Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie ostatnio 15.08.13, 16:22 ostatnio sporo osob mi mowi ze spoko wygladam ale nie wiem czy moge mowic o sobie fajnie wygladajacy facet, bo jestem jeszcze dzieckiem (rocznikowo) Odpowiedz Link Zgłoś
malwi.4 Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 16:54 David fajnie wygląda :) modniś nie ale strój to tylko część tego "jak cię widzą..." Odpowiedz Link Zgłoś
magadanskaya Re: 'Fajnie wygladajacy facet' 15.08.13, 21:42 Mnie się ten elegancik podoba. Tylko że nie pasowałabym do takiego. Ja preferuję dżinsy i T-shirt ;P Odpowiedz Link Zgłoś