Dodaj do ulubionych

dynamiczny rozwój

09.09.13, 13:37
właśnie szukam pracy i niemal w każdym ogłoszeniu jest napisane: w związku z dynamicznym rozwojem... To chyba ma być jakiś wabik dla potencjalnych pracowników czy jak? A w dodatku to często w dziale: oferujemy, jest napisane: pracę w młodym, dynamicznym zespole. co ci ludzie mają z tym dynamizmem. Czy teraz każdy człowiek ma być dynamiczny? Bo jak nie to nie ma dla niego miejsca we współczesnym świecie? Przeglądam ogłoszenia na różne stanowiska.
Po co np. pracownik biurowy ma być dynamiczny? Żeby firmę rozsadził?
Obserwuj wątek
    • maly.jasio zwykly belkot 09.09.13, 13:50
      a ty sie nim "dynamicznie" przejmujesz :)
      • pelargonia30 Re: zwykly belkot 09.09.13, 14:22
        szczerze mówiąc wkurza mnie. Bo wymieniają to w pozycji oferujemy, czyli rozumiem, że ma być to zaleta, oferujemy premie, umowę jakąś tam i pracę w dynamicznym zespole.
    • feel_good_inc Taka gotowa formatka - bzdury jak w CV z kreatora 09.09.13, 14:03
      pelargonia30 napisała:
      > właśnie szukam pracy i niemal w każdym ogłoszeniu jest napisane: w związku z dy
      > namicznym rozwojem... To chyba ma być jakiś wabik dla potencjalnych pracowników
      > czy jak? A w dodatku to często w dziale: oferujemy, jest napisane: pracę w mło
      > dym, dynamicznym zespole.

To znaczy, że jako młody pracownik będziesz zarabiać minimalną krajową, a jako dynamiczny musisz się ciągle rozwijać, bo cię zwolnią.
    • sumire Re: dynamiczny rozwój 09.09.13, 14:15
      Proste - dynamiczny znaczy gotowy robić wszystko na wczoraj i zapieprzający na najwyższych obrotach.
    • allerune Re: dynamiczny rozwój 09.09.13, 14:28
      ostatnio jakiś headhunter wysłał mi tego typu tekst, odpisałem że od pracy w młodym zespole, wolę pracę w zespole starszym i doświadczonym, bo tam jest się od kogo uczyć :D
    • anten_ka Re: dynamiczny rozwój 09.09.13, 15:11
      Pewnie to taki standardowy tekst. Osoby, które piszą treść ogłoszenia robią to automatycznie. Mają jakieś tam szablony i wstawiają tylko inne stanowisko i wymagania. Ja bym się tym nie przejmowała. Swoją drogą dlaczego to cię denerwuje? To nie jest chyba powód do stresu?

• pelargonia30 Re: dynamiczny rozwój 09.09.13, 16:48
        może dlatego mnie to denerwuje, że pracowałam już w takim "młodym, dynamicznym" zespole inie wspominam tego miło. Dynamizm objawiał się tym, że szefowa opierniczała ludzi ile wlezie albo bardzo dynamicznie szukało się winnych popełnionego błędu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka