Dodaj do ulubionych

dziwna erekcja..?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:23
Chciałabym rozpocząć współżycie z starszym o 14 latpartnerem (43 lata).Jest
moim drugim partnerem seksualnym.Jesteśmy związani uczuciowo i bliscy
sobie.Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
brzucha.Czy to normalne,czy może utrudniać seks.Jakie pozycje w tym wypadku
są najlepsze.Bardzo proszę o odpowiedż i podzielenie się uwagami.Danusia

Obserwuj wątek
    • panidanka Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:26
      Gość portalu: Danusia napisał(a):

> Chciałabym rozpocząć współżycie z starszym o 14 latpartnerem (43 lata).Jest
      > moim drugim partnerem seksualnym.Jesteśmy związani uczuciowo i bliscy
      > sobie.Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
      > brzucha.Czy to normalne,czy może utrudniać seks.Jakie pozycje w tym wypadku
      > są najlepsze.Bardzo proszę o odpowiedż i podzielenie się uwagami.Danusia
      >

takiej pozycji to jeszcze nie widziałam :)))

może jakiś facio nam powie?

danka
    • kopov Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:28
      całe życie myslałem ze stosunku do penisa brzuch jest u góry a tu proszę
      okazuje się, że nie?:)
    • default Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:29

> wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
      > brzucha.

Przecież w stronę brzucha to do góry raczej jest??? Co on ma brzuch poniżej
      penisa? To faktycznie jakaś kaleka ;)
    • panidanka Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:29

>Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
      > brzucha.

zaraz, zaraz
      czegoś tu nie rozumiem
      a ON to znaczy ten wzwód w jakiej jest pozycji?
      w pionie czy w poziomie?
      • kopov Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:31
        jak stoi to w pionie a jak leży to w poziomie
      • Gość: Danusia Re: dziwna erekcja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:35
        Przepraszam źle to ujęłam..to znaczy penis jest zakrzywiony nie do góry ale
        własnie w odwrotną stronę,do ud..przepraszam ,ze tak mętnie tłumaczę..proszę
        nadal o wypowiedzi.
        • kopov Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:38
          no nie wierzę Danusiu:) leć do Biedronki:)
        • panidanka Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 22:53

> Przepraszam źle to ujęłam..to znaczy penis jest zakrzywiony nie do góry ale
          > własnie w odwrotną stronę,do ud..przepraszam

to znaczy że....ten penis jest podwinięty jak u [...] nie chcę się 'wyrażaaź',
          ale zdaje się że jest to pozycja na...podkulony ogon

o to chodzi ci Danusiu
    • kopov Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:34
      ale co? rozebraliscie sie popatrzyliście sobie w oczy i nic? jemu stanął a Ty
      stwierdziłaś że to dziwne i niech zakłada gacie? chyba nici ze współżycia
      • default Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:39
        kopov napisała:

> ale co? rozebraliscie sie popatrzyliście sobie w oczy i nic? jemu stanął a Ty
        > stwierdziłaś że to dziwne i niech zakłada gacie? chyba nici ze współżycia

:)))))))))) Dobre!

A tak w ogóle to wydaje mi się, że to nie tyle dziwna co słaba erekcja,
        taka "na pół gwizdka". Nie ma siły podnieść się wyżej, biedaczyna....
        • Gość: biolog Re: dziwna erekcja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:49
          Chyba troszkę biologii ,by się przydało erekcja może przbiegać pod różnymi
          kątami i u jednego będzie to "pionowy" penis prawie pod kątem 90 stopni u
          drugiego będzie prawie "pionowy" od 80 do 60 stopni, a są i tacy (jak mężczyzna
          Danusi) których penis podczas erekcji jest pod kątem 40, 30 stopni..to nie są
          anomalia, to zwykłe anatomiczne różnice tak jak i waginy posiadają różne wargi
          sromowe ,czy błony dziewicze...a stosunek nie ma tu nic do rzeczy, owszem sa
          pozycje w których właśnie taki penis będzie ci sprawiał więcej przyjemności a
          z resztą sami zobaczycie, wyjdzie w "praniu" zyczę więc przyjemnego " prania":)
        • kopov Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 12:00
          jaka tam erekcja zwis po prostu, trza viagrę chyba łyknąć?
      • souri Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:43
        Facet ma mocne nerwy...
        No i ta Danusia też ;-))

kopov napisała:

> ale co? rozebraliscie sie popatrzyliście sobie w oczy i nic? jemu stanął a Ty
        > stwierdziłaś że to dziwne i niech zakłada gacie? chyba nici ze współżycia
    • sweetytweety Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:42
      Jo. Też tak miałam w poprzednim związku. Trzeba było naginać, żadnych "od tyłu"
      i innych kombinowanych... Przechlapane... Na szczęscie teraz mnie to już nie
      dotyczy :o)
    • kia5 Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 11:42
      Spokojnie, to oznacza, że ma "problemy" z więzadłami. Są albo za długie, albo
      np przerwane. W obu przypadkach nie uniemozliwia to seksu. Nawet, w przypadku
      gdy penis jest za krótki, tak, że seks jest niemozliwy - lekarze przecinają
      więzadła, co wydluża penisa nwet o 3 cm i tym samym umozliwia funkcjonowanie w
      tej sefrze. Zresztą z wiekiem więzadla same się rozluźniają. To dlatego erekcja
      u 60 latka wygląda inaczej niż u 20 (u tego drugiego penis sterczy dumnie do
      gory). Z wiekiem zmienia się "kąt nachylenia" penisa względem jego posiadacza.
    • Gość: lulu Re: dziwna erekcja..? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.08.04, 12:02
      jak to do dołu w stronę brzucha? to jakaś anomalia genetyczna jest...
      • Gość: Danusia Re: dziwna erekcja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 13:29
        Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi i spostrzeżenia..szczególnie biologowi
        i kia.Sweety pisze ,że też się z czymś takim spotkała i choć bez zachwytów..to
        udało im się współżyć.To moze i Nam się uda:-).Gdyby ktoś z autopsji,znał taki
        jeszcze przypadek i miał do doradzenia coś,bardzo proszę o uwagi,innych
        oczywiście tez:-).Pozdrawiam.
    • Gość: leff Re: dziwna erekcja..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 22:20
      widizałem kiedyś taki przypadek na filmie xxx
      murzynek bambo miał erekcje w dół , ale miał chyba ze 40 cm !!!

tylko zazdrościc Danusiu , nie boisz sie ??
      • Gość: danusia Re: dziwna erekcja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:10
        Leff,uśmiechnęłam się do Twoich słów:-).Jeśli chodzi o obawy..to boję się tylko
        tego ,że nie będzie mu (Nam )dobrze ze sobą,...A na 40cm,mi to nie wyglądało:-).
    • panidanka Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 22:48

> Chciałabym rozpocząć współżycie z starszym o 14 latpartnerem (43 lata).Jest
      > moim drugim partnerem seksualnym.Jesteśmy związani uczuciowo i bliscy
      > sobie.Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
      > brzucha.Czy to normalne,czy może utrudniać seks.Jakie pozycje w tym wypadku
      > są najlepsze.Bardzo proszę o odpowiedż i podzielenie się uwagami.Danusia
      >

ktoś mógłny pomyśleć, że ty to ja , a ja to ty

może przez gapiostwo nie zauważyłam loginu na który odpowiadam?
      a może pomyliłam wątki?
    • sarenka01 nie wierze danusiu! 05.08.04, 22:56
      w twoj post
      prowokacja?
      • Gość: Danusia Re: nie wierze danusiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 23:04
        Nie jest to prowakacja sarenko.Szukam odpowiedzi na nurtujące pytanie.Dziś po
        tym poście przeszukałam też net w poszukiwaniu informacji na ten
        temat.Znalazłam taki artykuł ,który niżej zacytuje.Ale wciąż nie wiem jakie
        pozycje mogłyby być najlepsze.Chciałabym aby ten Nasz "pierwszy raz"był
        niezwykłym przeżyciem..dlatego wciąz proszę o odpowiedzi tych bardziej
        doświadczonych osób,lub mogących dać mi jakąś wskazówkę.Danusia

Wyłącznie męski problem: Krzywy penis

Dlaczego jest krzywy? Czy można go wyprostować?
        Większość mężczyzn i chłopców, którzy mają "ten" problem, cierpią w milczeniu.
        Wstydzą się zasięgnąć porady lekarza, boją się że ich tajemnica stanie się
        tematem złośliwych plotek. Każde nowe zbliżenie seksualne połączone jest ze
        strachem przed odrzuceniem. "Ten" problem to krzywy penis. Dziewiętnastoletni
        Grzesiek napisał do redakcji: "Jestem zrozpaczony. Mój członek jest krzywy jak
        banan. Kiedy mam wzwód odchyla się na bok. Nawet kiedy mi nie stoi, jest
        krzywy. Wygląda tak tragicznie, że chce mi się płakać. Co mam zrobić? Czy można
        go wyprostować? Proszę, nie mówcie nikomu!"

Wrodzone lub nabyte skrzywienie penisa prześladowało mężczyzn od zawsze.
        Wizerunki wygiętych członków widzimy na starożytnych malunkach greckich i
        rzymskich. W XVI wieku, przypadłość ta opisana została przez anatomów
        Fallopiusa i Vesalliusa jako jedna z przyczyn impotencji. Zajmował się nią
        osobisty lekarz króla Francji Ludwika XV, Francois de la Peyronie. Stąd, nabyte
        silne skrzywienie penisa nazywa się chorobą Peyroniego. Zanim wejdziemy w
        szczegóły, ważne jest wyjaśnienie: Duża część mężczyzn żyje od urodzenia z
        nieznacznie skrzywionym prąciem. Można śmiało powiedzieć, że całkowicie prosty
        penis to ogromna rzadkość. Niewielkie skrzywienie nie ma nic wspólnego z
        chorobliwą deformacją, kiedy penis w stanie wzwodu jest bardzo silnie wygięty w
        bok, w dół lub w górę, przybrać może kształt litery J lub nawet przypominający
        korkociąg. Druga ważna uwaga, skierowana jest to tych czytelników, którzy nie
        posiadają wiedzy o tym, jak zbudowany jest męski członek. Tych odsyłam do
        artykułu Tajemnice penisa. http://www.gej.net/lifestyle_penis3.phtml
        Wielu młodych chłopców, zwłaszcza tych wrażliwych i borykających się ze swą
        tożsamością seksualną, skłonnych jest składać winę za wszystkie życiowe
        niepowodzenia na rzeczywiste lub urojone niedoskonałości fizyczne. Warto więc
        zadać sobie pytanie, czy za brak towarzystwa lub "szczęścia w miłości" można
        winić urodę członka?

Wrodzone skrzywienie prącia często zauważane jest dopiero w okresie
        dojrzewania. Jak wiadomo, erekcja powstaje w wyniku wypełniania się krwią ciał
        jamistych, tworzących górną część członka. Przyczyną skrzywienia może być
        skrócenie jednego z nich. Ale nie tylko. Kiedy członek skrzywiony jest w dół,
        deformacji szukać można w tkankach, otaczających cewkę moczową lub w niej
        samej. W każdym razie, prawidłową diagnozę postawić może wyłącznie doświadczony
        urolog. Wizyty u lekarza nie należy się wstydzić ani bać. Najprawdopodobniej,
        podczas takiego badania lekarz posłuży się ultrasonografem. Jest to aparat,
        wysyłający niesłyszalne ludzkim uchem i przenikające tkanki fale, których
        odbicie, rysuje się na ekranie. Może również zdecydować się na klasyczne
        prześwietlenie, przy czym ze względu na szkodliwość promieniowania Roentgena,
        nie zaleca się go u pacjentów w młodym wieku. Przebieg terapii każdy może
        dokumentować przy pomocy zdjęć członka w stanie erekcji z trzech stron (np. co
        pół roku). Podczas badania, lekarz wywołuje sztuczny wzwód poprzez bezbolesny
        zastrzyk lub pompkę próżniową. Jeśli skrzywienie jest tak silne, że
        uniemożliwia stosunek seksualny, lekarz może doradzić leczenie lub w
        ostateczności poddanie się zabiegowi chirurgicznemu. Ale tylko wtedy - bowiem
        chirurgia kosmetyczna członka jest zbyt ryzykowna. Ryzykiem tym są możliwe
        krwawienia, zapalenia, blizny, bóle i - choć rzadko - problemy z erekcją.
        Skrzywienie wywołane wrodzonym skróceniem cewki moczowej wymaga osobnej
        operacji.

Najczęściej, skrzywienie penisa wywołane jest tajemniczą chorobą Peyroniego.
        Jej przyczyna nie jest znana. Niektóre teorie tłumaczą, że skrzywienie może
        powstać mechanicznie poprzez silne szarpanie, ściskanie i zginanie podczas
        onanizmu lub stosunku. Tworzące się wtedy rany powodują stany zapalne,
        doprowadzające do zwłóknienia i pogrubienia kolagenu osłonki ciał jamistych
        członka. W normalnym stanie, ciała te są elastyczne niczym baloniki i
        równomiernie wypełniają się krwią. Kiedy pęcznieją, członek wydłuża się i
        zwiększa średnicę. Kiedy "baloniki" są stwardniałe od blizn - penis nie może
        się równomiernie wydłużyć, bo "ściąga" go w bok. W najczęstszym przypadku,
        choroba ma przebieg łagodny i ustępuje po sześciu do piętnastu miesięcy bez
        żadnej terapii. Przypadki ciężkie są rzadkie. Charakterystyczną cechą Peyronii
        są wyczuwalne stwardnienia lub podłużne gruzełki na górnej części członka
        (rzadziej na dolnej). W obrębie tych stwardnień, dochodzi do kurczenia się
        osłonki ciał jamistych (corpora cavernosa). Jeśli zjawisko to występuje po obu
        stronach penisa, dochodzi do "marszczenia się", co wywołuje skrócenie długości
        członka w stanie wzwodu. Najbardziej nieprzyjemne są stwardnienia w miejscu
        zwanym "sulcus coronarius", czyli wiązadełka łączącego żołądź z resztą członka.
        Zmiany dotykają przebiegające tam wiązki nerwów i naczyń krwionośnych, co może
        wywoływać uczucie drętwienia i osłabiać erekcję.

Niekiedy, choroba Peyroniego ma przebieg gwałtowny. Dotknięci nią zauważają
        nagłe skrzywienie członka, który przedtem był prosty. Inni obserwują, że
        skrzywienie systematycznie się powiększa. Po jakimś czasie (do roku), proces
        ten się zatrzymuje. Czasami zmiany się utrwalają, w innych wypadkach
        dolegliwość znika bez śladów.
        Choroba Peyroniego dotyka najczęściej mężczyzn starszych (40 - 60 lat), choć
        zapadają na nią także dwudziestolatki. Jej leczenie polega na podawaniu witamin
        (np. witaminy E, B), zastrzyków środków regulujących ciśnienie krwi lub enzymów
        rozpuszczających kolageny i wreszcie wspomnianej operacji. Można ją
        przeprowadzić, kiedy wszystkie podjęte starania nie doprowadzą do sukcesu.
        Stwierdzić to można najwcześniej po półtorarocznej terapii.

Zabieg chirurgiczny - najprościej tłumacząc - polega na ściągnięciu i zszyciu
        tkanki po przeciwnej stronie zgrubienia. Ma to oczywiście ten efekt, że penis
        się prostuje, ale także skraca. Po około sześciu tygodniach, rany się goją i
        powraca normalna, bezbolesna erekcja. Inna metoda to wycięcie stwardniałej
        tkanki i "załataniu" ubytku. Tylko najbardziej zaawansowane technicznie
        szpitale używają do tego zabiegu lasera. W fachowym czasopiśmie Journal of
        Urology opublikowano artykuł, poświęcony pierwszej z opisanych metod. Dr Tom
        Lue i Dr Sharam Gholami z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Francisco
        opracowali technikę tzw. "szesnastu zakładek". Polega ona na takim ułożeniu
        szwów na dłuższej, wygiętej powierzchni prącia, by ciśnienie erekcji nie
        doprowadziło do ich rozerwania. Operacji poddano 132 mężczyzn w wieku od 16 do
        74 lat. Jedni cierpieli na wrodzone skrzywienie penisa, inni na nabyte. Po
        sześciu miesiącach, 93% z nich uzyskiwało prosty wzwód, pozostali zadowalający.

Doświadczeni lekarze zalecają osobom cierpiącym na skrzywienie członka
        cierpliwość. Nie jest to dolegliwość, którą wyleczyć można szybko i łatwo. Z
        drugiej strony - jeśli skrzywienie nie utrudnia pożycia seksualnego
        (niezależnie od orientacji), nie wywołuje bólu, będą próbowali pogodzić
        pacjenta z jego defektem. W końcu, erekcja nie jest stanem, z którym mężczyźni
        zwykli obnosić się publicznie. A ci, którzy ją oglądają, powinni oprócz tej
        niewielkiej wady dostrzec zalety partnera. Na przykład jego cechy charakteru. I
        za nie właśnie pokochać.

Dr Nick

Od redakcji: Powyższy artykuł ma charakter wył
        • kryzolia Krzywy to 06.08.04, 07:59
          nie znaczy taki jak ma Twój Facet, tak ja to przynajmnie rozumię. Z takim
          skrzywnionym miałam "styczność" , i nie raz czytałam na ten temat. W każdym
          razie nie było najmniejszego problemu. I tak sobie myslę , że też będzie
          wszystko o.k.
          • Gość: Danusia Kryzolio.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:11
            Kryzolio a Ty z jakim "skrzywieniem"penisa miałaś do czynienia,jeśli mogę
            zapytać.Dziękuję za słowa otuchy:-).D
      • panidanka Re: nie wierze danusiu! 05.08.04, 23:04
        sarenka01 napisała:

> w twoj post
        > prowokacja?

no pewnie
        bo ja to nie "ja"
        czyli o...
    • panidanka Re: dziwna erekcja..? 05.08.04, 23:02
      już wiem!~!!
      Eureka!!!
      taka to moja eureka jak ten zwis {...]
      ta Danusia pewnie ma na myśli...tego k...sa co zwisa do brody, czyli....
      jakby przypominał jęzor

napisz danusiu dokąd on sięga?
      • wcalenietakimaly Re: dziwna erekcja..? 06.08.04, 03:48
        Danusiu olej te wszystkie pierdoly ktore ci tu poniektorzy serwuja. Twoj
        problem miesci sie dwoch kategoriach. Jedna sama zrelacjonowals cytowanym
        artykulem. Mozna sie kochac z takim "defektem" w roznych pozycjach. Moze byc
        jednak tak ze twoj mezczyzna nie ma pelnej erekcji. Jest za mlody ale choroba,
        leki, papierosy, alkohol, narkotyki i wiele innych czynnikow np. stres moga
        wpywac na taki stan.
        Jesli nigdy nie trzymals w rekach fiuta sterczacego jak drut i nie masz
        porownania przedyskutuj uzycie Viagry by przekonac sie czy to anatomiczna
        predyspozycja czy tez slabsza erekcja.
        • panidanka Re: dziwna erekcja..? 06.08.04, 06:27
          wcalenietakimaly napisał:

> Danusiu olej te wszystkie pierdoly ktore ci tu poniektorzy serwuja. Twoj
          > problem miesci sie dwoch kategoriach. Jedna sama zrelacjonowals cytowanym
          > artykulem. Mozna sie kochac z takim "defektem" w roznych pozycjach. Moze byc
          > jednak tak ze twoj mezczyzna nie ma pelnej erekcji. Jest za mlody ale
          choroba,
          > leki, papierosy, alkohol, narkotyki i wiele innych czynnikow np. stres moga
          > wpywac na taki stan.
          > Jesli nigdy nie trzymals w rekach fiuta sterczacego jak drut i nie masz
          > porownania przedyskutuj uzycie Viagry by przekonac sie czy to anatomiczna
          > predyspozycja czy tez slabsza erekcja.

której danusi odpowiadasz?
          bo w tym wątku są dwie
          a ja nie...ta, która ten wątek założyła

co najwyżej mogę się przyznać jeszcze do d_nutki

pzdr

d_nutka
        • Gość: Danusia Re: dziwna erekcja..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 09:00
          Dziękuję wcale nie taki mały za męską stanowczą :-)odpowiedź.Myślę,że muszę
          przede wszystkim delikatnie o tym wszystkim z moim Mężczyzną porozmawiać,czy
          zawsze tak było..Faktycznie pali bardzo duzo,bierze leki też.Niezaleznie czy
          wynika ta "dziwna"dla mnie erekcja z Jego urody czy z slabej erekcji.:-)i tak
          uważam ,ze jest cudowny:-).Ach:-)..
    • Gość: masia W STRONE BRZUCHA?????????????? IP: *.dyn.optonline.net 06.08.04, 04:13
      >>>Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w stronę
      >>>brzucha.To gdzie on ma ten penis? Na klatce piersiowej?????????
      • panidanka Re: W STRONE BRZUCHA?????????????? 06.08.04, 06:30
        Gość portalu: masia napisał(a):

> >>>Jego penis podczas erekcji ma wzwód nie do góry ,ale do dołu,w s
        > tronę
        > >>>brzucha.To gdzie on ma ten penis? Na klatce piersiowej?????????

na klatce piersiowej?
        czy nie pomyliłaś z piersiówką przypadkiem?
        no bo wiesz....
        co kto widzi przed oczami-tak sobie kojarzy
        ty pewnie przed oczami masz teraz tą 'piersiówkę'

fajna chociaż?
        warta grzechu?
        • wieczorynka2 powodzenia 07.08.04, 14:01
          Danusiu odezwij się jak postępy,czy problem został rozwiązany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka