Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie

08.01.14, 12:24
Poznalismy sie 2 lata temu w internecie. Spotkalismy sie kilka razy, mocno sie zaangazowałem ale ona stwierdzila ze to nie to; ciezko to przetrawilem choc z czasem nasze relacje przybrały postac poprawnych. Swego czasu odnowił sie nam kontakt i tak od slowa do slowa ona zaproponowala spotkanie, potem drugie. Nastepne spotkanie zaproponowałem juz ja ale wtedy zaczał sie problem... tłumaczyla sie brakiem czasu itp. W koncu napisalem ze nie odpuszcze dopoki ze mna otwarcie nie pogada. Obrócila to w zart nie odnoszac sie zbytnio do tej propozycji, wiec uznalem ze nie warto drazyc, dalem wiec sobie spokoj i kontakt sie urwal... Po dwoch miesiacach, ni stad ni zowąd, ponownie sie odezwala proponujac spotkanie, poczatkowo mialem obiekcje ale ostatecznie stwierdzialem ze dam temu szanse. Spotkalismy sie wiec a gdy szlismy na autobus dala sie objac, tez mnie objela i tak szlismy dluzsza chwile, potem chwycila mnie za reke. Zegnajac sie, powiedzialem jej ze jutro (Sylwester) sie odezwe, ona stwierdzila ze ok; wczesniej zgadalo sie cos o imprezie na ktora idzie i rzucila ze w sumie jak mi sie znudzi moja impreza to moglbym wpasc.
Dzwonie wiec w Sylwestra, ona nie odbiera, zlozylem jej wiec zyczenia sms-owo, odp. byla dosc krotka: wzajemnie, najlepszego. Spytalem wiec czy swiadomie chciala byc taka lakoniczna, ona stwierdzila ze nie bedzie mi sie tlumaczyc i ze negatywnie odbieram jej smsy. Nie lubię domysłów wiec stwierdziłem ze chce z nia otwarcie pogadac i spytac o pewne rzeczy. W odpowiedzi napisała ze ona nie chce robic nic na sile i nie moze nic zadeklarowac, poza tym ze czuje sie osaczona moim zachowaniem.
Tak teraz zastanawiam się na definicją osaczania bo w sumie nigdy jej nie kontrolowałem, nie pytałem o to z kim sie spotyka i kiedy, co robi itp... Właściwie jedyne o co mi chodziło to wyjaśnienie jak ona traktuje tą relację.

Nie chce jej oceniac ale dziwne to wszystko dla mnie choć może brak mi świeżego spojrzenia:)
Obserwuj wątek
    • kachaa17 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:40
      Ja bym nie nawała twego zachowania osaczeniem a zachowanie tej dziewczyny wg mnie wskazuje na to, że nie traktuje cię poważnie jako kandydata na chłopaka/faceta. Na twoim miejscu nie bawiłabym się już w zgadywanie o co jej chodzi. Najwidoczniej jej nie zależy na takim kontakcie jak tobie.
    • gustavo.fring Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:44
      Ja Ci wyjaśnię - Panna ma Ciebie w d.pie, ale lubi się bawić Twoim zainteresowaniem bo jest próżna.

Ot i cała historia.
      • zuzi.1 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:49
        10/10
        • alpepe Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:51
          Zuzi, rozczarowałaś mnie. Gdzie odnośniki do książek o toksycznych związkach i do forów poświęconych popierzonym rodzinom?
      • wielkafuria Re: Dziwne zachowanie 10.01.14, 16:23
        no dokladnie, jak jej sie nudzi to dzwoni i zaspokajasz jej potrzeby np łazenie z facetem po ulicy, a jak cie nie potrzebuje to cie wysyła do diabła
    • alpepe Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:50
      fran7 napisał:

> Właściwie jedyne o co mi chodziło to wyjaśnienie jak ona traktuje tą relację.
      A nijak :)
      >
      > Nie chce jej oceniac ale dziwne to wszystko dla mnie choć może brak mi świeżego
      > spojrzenia:)
      Jakbyś ty był małpą i by ci lian brakowało, to też byś się chwytał tego, co się chwycić da. I tak jest z nią. Jest coś, co jej w tobie nie pasuje, ale nie zrywa całkiem kontaktu, bo możesz się przydać, choćby jako marna rozrywka.
      Zerwij kontakt, bo nie wychodzisz jej sobie.
    • light_in_august Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 12:54
      Panna wodzi Cię za nos, a Ty się dajesz...
    • soulshuntr Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 14:09
      Chlopie, laska wprost podrecznikowo bawi sie z toba w kotka i myszke a ty zachodzisz w glowe o co kaman? Olej panne cieplym moczem, wykasuj nr telefonu i wszystkie kontakty, omijaj jak psie gowno na chodniku.
    • haneke_29 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 15:26
      Na razie nie ma nic ciekawszego na oku, więc postanowiła pospotykać się z Tobą dla sportu. Robi z Ciebie idiotę.
    • martinsam1 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 19:27
      Mi wystarczy pisanie na forum kobieta,ewtedy czuje sie jakbym uprawial sex z kobieta
    • system.tzw.edukacji Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 19:34
      > Nie chce jej oceniac ale dziwne to wszystko dla mnie

Moim zdaniem Twoja przyjaciółka cierpi na lęk przed bliskością i przed związkami, co najprawdopodobniej ma źródło deficytach we wczesnym dzieciństwie: może dawano jej do zrozumienia, że okazywanie uczuć jest czymś złym? może nie miała poczucia, że zawsze może liczyć na swoich rodziców? może miała wycofaną emocjonalnie matkę? albo pochodzi z rodziny DDA/DDD?

Możliwych przyczyn jest wiele, według mnie jedynym rozwiązaniem jest przepracowanie tych problemów pod okiem doświadczonego psychoterapeuty, co pomoże zrozumieć Twojej przyjaciółce własne oczekiwania wobec związku i wobec Ciebie.
      • fran7 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 20:21
        To wszystko są domysły, zresztą; cała relacja się na tym opierała. Jakakolwiek próba zahaczenia o istotniejszy temat, kończyła się jego ominięciem, bagatelizowaniem lub unikiem.

Na ostatnim spotkaniu dowiedziałem się, że pod koniec trwającego kilka lat związku, okazało się że jest zdradzana... Trochę ją to tłumaczy aczkolwiek całkowicie usprawiedliwiać jej nie zamierzam, nie potrafiłbym wykonać pewnych gestów jeśli pewnych rzeczy nie czuję i to obojętnie czy bardzo kogoś lubię czy też - jak to określiła - chce być miła... A może jakiś dziwny jestem.
        • system.tzw.edukacji Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 21:44
          > A może jakiś dziwny jestem.

Pozwolisz, że odpowiem wyimkiem z wiersza pewnego poety:

(…)
          Kim jesteś, musisz dowiedzieć się sama.
          Zapytać swe serce, czy szuka mojego.
          Kim jesteś dotąd nie powiem,
          Dopóki nie dowiesz się sama…

Milczeć będę,
          Dokąd sama wiedzieć nie będziesz,
          Sam zamknięte serce powinienem spytać
          Dla kogo bije, o kim ten wiersz pisałem?

Może i wiem, może i nie wiem,
          Tak dziwny ja jestem,
          Że chyba sam tego nie wiem…
      • samuela_vimes Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 21:51
        > Moim zdaniem Twoja przyjaciółka cierpi na lęk przed bliskością i przed związkam
        > i, co najprawdopodobniej ma źródło deficytach we wczesnym dzieciństwie: może da
        > wano jej do zrozumienia, że okazywanie uczuć jest czymś złym? może nie miała po
        > czucia, że zawsze może liczyć na swoich rodziców? może miała wycofaną emocjonal
        > nie matkę? albo pochodzi z rodziny DDA/DDD?

jedna odpowiedź na wszystko. Lubisz to :-P
    • mila2712 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 21:28
      Zastanów się kim jesteś mężczyzną czy chłopczykiem dającym wodzić się za nos jakiejś panience. Następnie weryfikacja i działanie....konsekwentne.

O ile nie jesteś trolem, kolejnym chwilowym, wielonikowym objawieniem lub to wszystko bajeczka na potrzebę chwili. Bo wszystko juz tu było.
      • gree.nka Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 21:30
        jaka ostra się zrobiłaś w tym nowym roku:)
        • mila2712 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 22:03
          gree.nka napisała:

> jaka ostra się zrobiłaś w tym nowym roku:)

Bo mnie mdli jak czytam niektóre wątki.
          Serio niech wróci stare forum.
      • fran7 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 21:51
        Uspokoję Cię, trollem nie jestem... poraża mnie czasem ta radykalność sądów
        • mila2712 Re: Dziwne zachowanie 08.01.14, 22:04
          fran7 napisał:

> Uspokoję Cię, trollem nie jestem... poraża mnie czasem ta radykalność sądów

Przekonamy się.......... z czasem.
          Trzeba mieć radykalne podejście takie zycie. Miękkie serce albo twardy tyłek. Zabawką być nie mozna.
          • mariuszm79 Re: Dziwne zachowanie 09.01.14, 01:04
            Trochę się rozpędziłaś z dowolną interpretacją powiedzenia, że "jeśli ktoś ma miękkie serce, to musi mieć twardy tyłek". To i to. A nie, jak w Twojej wersji, to lub to.
            • mila2712 Re: Dziwne zachowanie 09.01.14, 21:21
              mariuszm79 napisał:

> Trochę się rozpędziłaś z dowolną interpretacją powiedzenia, że "jeśli ktoś ma m
              > iękkie serce, to musi mieć twardy tyłek". To i to. A nie, jak w Twojej wersji,
              > to lub to.
              Chwila, właśnie chodzi o swobodną interpretację. Jedno albo drugie. Wybór należy do autora wątku. A jeśli chce dać się poniżać to jego sprawa.....widać lubi takie kobiety.
    • wiarusik Re: Dziwne zachowanie 09.01.14, 00:05
      czy znasz znaczenie pojęcia "megitsune"? :
      www.youtube.com/watch?v=FxD9F6ygYKc
      po prostu znajdź sobie kogoś innego. z tej mąki nie będzie chleba.
      • ijonaa.tichy Re: Dziwne zachowanie 09.01.14, 23:24
        https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6KPDw0E0hAiQJ3H0UbNMztbYIGA4fHn48u6I0pNmCF1feWzIO
    • fiigo-fago Re: Dziwne zachowanie 09.01.14, 23:22
      Musisz mieć do niej dużo cierpliwości, dobrej woli, zrozumienia i poszanowania, a wszystko będzie dobrze….
      Żartowałem! :D :P
      Kopnij w tyłek laskę, bo ani związku z tego nie będzie, ani seksu, ani nic poza tym że ona się będzie dowartościowywać Twoim zainteresowaniem nią.
    • zabieganab Re: Dziwne zachowanie 10.01.14, 08:33
      no ja (kobitka) tez mysle, ze jej zachowanie jest dziwne...
    • neojeriomina Re: Dziwne zachowanie 10.01.14, 10:30
      To się nazywa friendzona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka