Dodaj do ulubionych

Psychologia Kobiet

IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 21.02.01, 23:55
Czasami sie zastanawiam czy kobieta jest w stanie sie zakochac?
Czy to faceci nie sa bardziej wrazliwsi? W koncu wszystko co powstaje, powstaje na czesc kobiet- cala literatura i sztuka opiera sie na opiewaniu piekna kobiet. Nawet dzisiaj w zabieganym swiecie, moj kolega zwykl mowic: "...jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze lub" kobiety (on uzywa bardziej dosadnego okreslenia). Ja po tym stwierdzeniu dodaje, ze wlasciwie w zyciu tylko chodzi o kobiety, bo facet nawet zarabia pieniadze dla kobiety....lub po to by im zaimponowac.
No wlasnie a wracajac do pierwotnego pytania... Czy nie jest to tak jak w swiecie zwierzat, gdzie samiec ma zapewnic samicy i ich potomstwu przetrwanie. Czy w swiecie ludzi, dla kobiet nie jest wazne uczucie tylko zdolnosc faceta do zapewnienia kobiecie i ich dzieciom bytu?
Czy psychika kobiet i mechanizmy "zakochiwania" sie nie sa zdominowane przez odwieczne prawa natury dotyczace doboru partnera; partnera zdolnego do polowania-kiedys na zwierzyne by przetrwac teraz na pieniadze by tez przetrwac...
Obserwuj wątek
    • Gość: mary Re: Psychologia Kobiet IP: *.veracomp.com.pl 22.02.01, 09:32
      zastanawiam się co skłoniło cię do tak głębokich przemysleć, o tak późnej porze, podejrzewam , że trafiłeś własnie na taką kobietę, ale uwierz mi takich jest już coraz mniej, teraz kobiety chcą być samodzielne, niezależne finansowo od swoich partnerów, a ty jeśli masz taką kobietę, to ją zostaw... a nie wkładaj wszystkich kobiet do jednej szufladki. ja osobiscie reprezentuję ten drugi typ kobiet, i jest mi z tym dobrze,
    • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet IP: *.veracomp.com.pl 22.02.01, 09:50
      o czym ty mówisz, jestem z facetem który ma kase ale bynajmniej nie zarabia jej po to zeby mi zaimponować, wręcz przeciwnie chciałby żebym była samodzielna,kiedy proszę go o pomoc to tak ciężko przychodzi mu to,jest okej ja chcę być taka choc muszę jeszcze na to poczekać, cięzko pracuję, studiuję żeby kiedyś być niezależną, więc przestań pleść od rzeczy, takie kobiety zaczynają już powoli odchodzić do lamusa, nie twierdzę że się mylą, skoro chcą tak żyć, i żebrac o każdy grosz u swego " mężczyzny" to okej, ale żal mi ich, a ty jeśli masz taką kobietę, to się zastanów, czy taki model kobiety ci odpowiada, zamiast wypisywać takie brednie,,ja dzięki wczorajszej dyskusji i pomocy podjełam decyzję odchodzę od niego, bedzie ciężko, ale muszę sobie poradzić, a tobie życzę żebyś miał powody aby już tak nie mysleć o kobietach.
      • Gość: ewa Re: Do miki ! IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 14.03.01, 18:09
        Bravo Miki ! Co za kobieta ! To jest wlasnie super , twoja niezaleznosc i
        inteligencja poprostu raduje mnie ! Go Gril !!!!!!! Swiat jest piekny jak
        jestes niezalezana !
        • Gość: Sadyba Re: Do miki !(dla Ewy) IP: *.wlfdle1.on.wave.home.com 21.03.01, 21:37
          .... i samotna...
    • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet do Mary i Miki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 22.02.01, 19:16
      Drogie dziewczyny!

W cale nie chcialem Was urazic, wiem ze w Polsce teraz jest prawdziwa fobia wsrod dziewczyn, jesli chodzi o niezaleznosc i rownouprawnienie. Wiem, ze wszystkie dazycie do wyzwolenia z pod panowania finansowego facetow...i bardzo dobrze-zaden pozytek z motyla uwiezionego w terrarium. (Motyle najpiekniejsze sa jak sa wolne).Tez jestem za tym by dziewczyny byly niezalezne finansowo, wolne w podejmowaniu decyzji, ktory facet zostanie ich partnerem. Takie mi najbardziej imponuja, a nie jakies rosliny bluszczowe nie potrafiace nawet dac sobie rady z wlasnym zyciem.
      Jednakze odpowiedzcie mi czym kierujecie sie przy wyborze partnera, szczegolnie tego na cale zycie?
      Czy nie myslicie o mozliwosci zalozenia rodziny, a jak tak to o sposobie utrzymania np. dzieciakow (kiedys w odleglej przyszlosci)....
      Czy nie imponuje Wam facet odnoszacy sukcesy (a sukces niestety = forsa)??
      Czy pieniadze nie sa wyznacznikem tego (oczywiscie na pierwszy rzut oka) ze facet jest samodzielny, niezalezny, ze potrafi sobie poradzic w zyciu, a co za tym idzie zdolnym do otoczenia opieka partnerki (nie mylcie tego tylko z opieka finansowa), zdolnym do utrzymania rodziny (oczywiscie przy wspoludziale, rownouprawnionej kobiety...:)) )
      Napiszcie czym Wy sie kierujecie?

P.S.: Macie dobra intuicje... zgadza sie doswiadczylem na wlasnej skorze tego, ze pewnej lasce zaimponowaly moje pieniadze
      • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet do Mary i Miki IP: *.veracomp.com.pl 23.02.01, 09:38
        jak do tej pory zawsze kierowałam się uczuciem,,nigdy nie patrzyłam z perspektywy kasy. oczywiście gdy ma się pieniądze życie jest prostrze. moje dzieciństwo, które pamiętam, to pragnienie czegoś czego rodzice nie mogli mi dać, choć bardzo tego chcieli,gdy dorosłam obiecałam sobie, że zdecyduje się na dzieci , tylko wówczas gdy bede mogła zawewnić im dobry byt, aby tak jak ja nigdy nie pragnęły np. nowego misia.czym więc się kieruję, najpierw musi on mieć to coś, tą iskierkę w oku, potem rodzą się uczucia, a kasa jeśli jest to lepiej, ale uwierz mi nie zasze,( wiem to z własnego doświadczenia). Pozdrawiam.
        • Gość: krea Re: Psychologia Kobiet do Mary i Miki IP: 10.1.200.10, 10.1.10.* 23.02.01, 10:27
          A ja zawsze zakochuje sie w facetach, ktorzy leb maja nabity ideami i pomyslami na zbawienie swiata, czytaja Prousta, pieknie mowia o milosci, nie maja gorsza przy duszy i zawsze zostawiaja mnie w wyjatkowo samczy sposob. Nie ma przepisu na idealnego partnera - tu potrzebny jest ”palec bozy” i cholernie duzo szczescia.
          • Gość: ewa Re: Psychologia Kobiet IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 14.03.01, 18:11
            Tez prawda !
        • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet. Do Miki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 23.02.01, 16:21
          Chce Ci kupic misia
          • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet. Do Sebara. IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 09:26
            misia, okej, tylko dużego, a jak mi go dostarczysz, !!
            • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet. Do Miki. IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 09:44
              No z tym moze byc troche klopot, bo jestem w Irlandii, ale moglabys podac jakies namiary, chociaz maila
              • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet. Do Sebara IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 12:13
                jesteś w Irlandii, tam jest pięknie,byłam tam raz , w czasie mojego pobytu w Londynie. a co do misia, to myślę że e-mail nie załatwi sprawy.
                • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet. Do Miki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 12:25
                  Chcesz mi podac swoj address na forum publicznym?
                  Co do pieknej Irlandii... przyroda moze i piekna, ale zimno....
                  • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet. Do Sebara IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 12:27
                    no własnie z tym jest problem,raczej nie, ale to nie chodzi o to że nie chcę podac go tobie, no ale na forum,, no sam rozumiesz.
                    • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet. Do Miki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 12:30
                      No to mamy problem........
                      • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet. Do Sebara IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 12:37
                        chyba tak, a może masz jakis pomysł na kontakt, jesli o mnie chodzi to prawdopodobnie będę w Londynie w maju, moze jakoś wtedy mogłabym odebrać mojego misia?
                        • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet. Konto IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 14:29
                          Zalozylem konto, jezeli sie krepujesz.
                          Moj address sebasebar@interia.pl
                          • Gość: Sebar Re: Psychologia Konto IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 15:05
                            Przepraszam za pomylke, przeoczylem jedna literke "r", tak wiec address brzmi:
                            sebarsebar@interia.pl
            • Gość: anna Re: Psychologia Kobiet. IP: 157.25.122.* 26.02.01, 14:14
              widzę że od psychiki kobiet do flirtu na temat misia między autorem pytania a miki droga krótka i tak trzymaś, jak widać kobiety zdolne są jeszcze do uczuć.. ale nie spotykajcie - internetowe znajomości w rzeczywistości nie są tak interesujące i rodzą rozczarowania
              • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet. do anny IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 14:21
                cześć, mam pytanie co do tych znajomości internetowych, dlaczego tak myslisz czy miałaś juz jakieś przykre doświadczenia, jesli chodzi o takie znajomosci, .. a co do tego " flirtu" to ja tylko chciałam obiecanego misia,,
      • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do sebara?! IP: *.modogroup.com 23.02.01, 15:39
        jest faktem,ze kobiety maja coraz wiecej do powiedzenia w otaczjacej nas rzeczywistosci,moga byc niezalezne finansowo, moga osiagnac "szczyty" czyli wladze i pieniadze, ale wtedy liczy sie tylko sukces zawodowy nie ma czasu na rodzine, nie mozna miec wszystkiego,ale dzieci trzeba wychowac w pelnym tego slowa znaczeniu,kobieta sukcesu tego nie zalatwi,tym bardziej facet nie przejmie tego na swoje barki,
        nie neguje tutaj kwestii,ze kobiety chca wejsc na piedestal,ok maja do tego prawo,ale musza liczyc sie z wyborem,mnie osobisci imponuja faceci z tzw.kasa,
        ludzie,ktorzy doszli do fortuny to ludzie, ktorzy maja wiedze,wiedza jak ja wykorzystac,to bardzo inteligentni faceci z glowa na karku,a nie jakies tam cieple kluchy,ale niestety tacy faceci szukaja glupich,naiwnych blondynek,ktore nie posiadaja nic procz urody,tak mozna ad infinitum,pozdrawiam,angelika
      • Gość: hanka Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: 212.244.57.* 26.02.01, 12:32
        zdumiona jestem tym, że interesujesz się tak psychologia kobiet. czy jesteś tak tym zafrapowany, bo chcesz stworzyć udany związek z kobietą i dlatego nurtuje cię ich natura? jeśli tak- to gratuluję twojej kobiecie. szczęściara z niej.
        • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet Do Hanki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 12:54
          Ja wiem czy bylaby szczesciara..... Zreszta ja tez mam wady, jak kazdy czlowiek. Ale prawda jest, ze psychologia kobiet mnie fascynuje, One sa takie "niezdefiniowane", wrazliwe, z psychika rzadzaca cala reszta...To tak jak przewidziec pogode za rok- dla niewtajemniczonych zapatrzonych w siebie facetow. Jezeli jednak facet pozna lepiej Ich psychike, moze naprawde liczyc na wartosciowy zwiazek.
          Inna sprawa, ze moja przyjaciolka powiedziala mi, ze mam troche umysl kobiety....:))) , ale oczywiscie czuje sie 100%-ym facetem.
          • Gość: hanka Re: Psychologia Kobiet Do Sebara IP: 212.244.57.* 26.02.01, 13:02
            nie wiem czy wiesz, że każdy człowiek zawiera w sobie pierwiastek męski i żeński. w zależności od tego , który dominuje- mamy taką , a nie inną osobowość , a co za tym idzie dobieramy sobie drugą połówkę tak, aby cechy się uzupełniały. oczywiście podświadomie. moim zdaniem o to chodzi z zakochaniem.nie wierzę w teorię chemii. a zmysły? dlaczego pracują na wysokich obrotach?
            • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet Do Hanki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 19:28
              Nie bardzo wierze w ta teorie, ze poszukujemy w innych osobach pierwiastkow, ktore nam brakuje....., bo to by znaczylo, ze powinny mi sie podobac kobiety zimne, oschle, pozbawione uczuc, a jest odwrotnie.
              Ostatnio w pubie uslyszalem od kolezanki, ze wszyscy w poczatkowym stanie-embrionalnym jestesmy kobietami, a druga zazartowala, ze w moim przypadku nastapilo to troche pozniej kiedy zdazyl sie mozg wyksztalcic, dlatego potrafie myslec kategoriami kobiety.
              • Gość: ewa Re: Psychologia Kobiet Do Sebar IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 14.03.01, 18:15
                Sebar jesli nie jestes gaye`m to cie podziiwam ! Jestes pwiem ze nikogo nigdy
                nie zraniles ...moze dlatego takie przemyslenia albo tak naprwde nic nie wiesz
                o kobietach i masz naprawde problem !
    • Gość: mina Re: Psychologia Kobiet IP: *.e-point.pl 23.02.01, 10:36
      Trochę chyba przeginasz z tą kasą. Oczywiście jest potrzebna. Ale dużo istotniejsze moim zdaniem jest co innego. Kobieta musi swojego mężczyznę podziwiać. Za coś. Albo za to, że potrafi zapewnic byt rodzinie w trudnych czasach, albo za uczciwość i szlachetność wbrew trudnym czasom, albo za to że jest dobry w tym co robi, albo za to że jest dobrym człowiekem.
      Facet powinien imponować i inspirować. Przynajmniej moim zdaniem. No i powinien bardzo kochać. I byc kochanym, zeby z tego coś wyszło.
      No ale jeśli dla faceta celem życiowym jest kasa, to właśnie za nią będzie podziwiany.
      • Gość: Kasia Re: Psychologia Kobiet IP: 212.160.79.* 23.02.01, 16:02
        Rózne są kobiety, jedne lecą na kasę, inne prawdziwie kochają. Ja należę do tej drugiej części. Nie kieruję sie kasą przy wyborze faceta, ale tym czymś co ma w sobie, jaki ma charakter. Fakt że ostatnio zakochana byłam w chłopaku którego sobie wyidealizowałam, a potem dopiero otworzyłam oczy jaki jest tak naprawdę. Nie pieniądze nie mają znaczenia, ale pracowity być musi i zaradny.
    • Gość: angelika do sebara IP: *.modogroup.com 23.02.01, 16:04
      fakt kobiety maja juz duzo do powiedzenia w otaczajacej nas rzeczywistosci,moga dokonywac selekcji,
      albo dazyc do sukcesu,a za tym stoi wladza i pieniadze,albo wykonywac w miare przyzwoity zawod,ale postawic na rodzine, niestety kobieta nie moze pogodzic obu rzeczy,nie moze odniesc sukcesu zawodowego i rodzinnego,mimo,ze mowi sie,ze sa kobiety, ktore potrafia to laczyc,ale to bzdura,dzieci trzeba wychowywac w pelnym tego slowa znaczeniu,albo sukces albo rodzina,ale do meritum, mnie wlasnie imponuja faceci,ktorzy maja tzw kase,za tym idzie wiedza, umiejetnosc zarobienia pieniedzy, to faceci,ktorzy wiedza czego chca,a nie jakies tam cieple kluchy bujajace w oblokach,ale nie chca kobiet inteligentnych,blyskotliwych oni wola niestety naiwne blondynki
      • Gość: wladek Re: do sebara IP: *.dialup.goconnect.net 03.05.01, 11:54
        Gość portalu: angelika napisał(a):

&#62 fakt kobiety maja juz duzo do powiedzenia w otaczajacej nas rzeczywistosci,moga
        &#62 dokonywac selekcji,
        &#62 albo dazyc do sukcesu,a za tym stoi wladza i pieniadze,albo wykonywac w miare p
        &#62 rzyzwoity zawod,ale postawic na rodzine, niestety kobieta nie moze pogodzic obu
        &#62 rzeczy,nie moze odniesc sukcesu zawodowego i rodzinnego,mimo,ze mowi sie,ze sa
        &#62 kobiety, ktore potrafia to laczyc,ale to bzdura,dzieci trzeba wychowywac w pel
        &#62 nym tego slowa znaczeniu,albo sukces albo rodzina,ale do meritum, mnie wlasnie
        &#62 imponuja faceci,ktorzy maja tzw kase,za tym idzie wiedza, umiejetnosc zarobieni
        &#62 a pieniedzy, to faceci,ktorzy wiedza czego chca,a nie jakies tam cieple kluchy
        &#62 bujajace w oblokach,ale nie chca kobiet inteligentnych,blyskotliwych oni wola n
        &#62 iestety naiwne blondynki

Czesc!
        Nie chca kobiet inteligentnych, blyskotliwych bo chca spokojnego zycia w domu po
        pracy. Te elementy po uszy mamy w pracy i to nam wystarcza. Pozdrowienia.
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do kasi IP: *.modogroup.com 23.02.01, 16:30
      piszesz,ze nie musi miec pieniedzy,ale musi byc zaradny,a za tym wlasnie stoja pieniadze, pelna ambiwalencja,ale to takie typowe dla nas,kobiet.
      ja uwazam,ze lepiej dla kobiety jest wyjsc za maz rozsadnie,bez pieniedzy kazda milosc przemieni sie
      w zycie pelne rozczarowan etc.,moze tak trzeba kochac
      rozsadnie to jest do pogodzenia,
      • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet do Angeliki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 23.02.01, 16:41
        Do bolu szczere - i obawiam sie, ze prawdziwe....potwierdzajace moj pierwszy list otwierajacy ta liste dyskusyjna. A tak bardzo chcialbym sie mylic...
        • Gość: Sebar Do Miki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 23.02.01, 19:09
          Chce Ci kupic misia
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: *.modogroup.com 26.02.01, 13:27
      fakt to szczere az do bolu,ale przeciez istnieje mniejsza czesc kobiet,ktore mysla inaczej,tak wiec zawsze trzeba miec nadzieje,to krzepi,ale nie szukaj ich w dyskotekach,pubach, ...powodzenia.
      • Gość: agata Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: 213.77.49.* 26.02.01, 14:35
        Do zakochania jeden krok.. byleby było w kims albo w tym czyms kogos sie zakochac. Wbrew pozorom nie jest łatwo w tych pokreconych czasach cieszyc sie troska i nieklamanym zainteresowaniem mezczyzny. Wiem, bo doswiadczylam tego na wlasnej skorze. Przekonalam sie za sprawa pewnego kiedys `milego mi`, ze cel uswieca srodki. Skwitował to tak: jestesmy dorosli, dobrze sie bawimy... wiec o co ci chodzi? Proste i przykre, az do bolu. Zabolało bardzo.Na sama mysl jest mi do dzisiaj niedobrze. Mimo to sie nie zrazam, ponoc kazde doswiadczenie jest wazne, nawet to złe..no i nabralam wiekszego dystansu do swiata, i do siebie przede wszystkim. Ciagle lubie facetow- tych swiadomych siebie, z wyobraznia, darem slowa, z odrobina szalenstwa i Z KLASĄ to juz koniecznie. I takiego właśnie sobie życzę!
        • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet do Agaty IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 15:42
          Facet, ktory cos takiego Tobie powiedzial, byl niedojrzalym smarkaczem. Uczuciami nie wolno sie bawic. Ja na przyklad mam zelazna zasade: nigdy nie mowie "Kocham Ciebie" jezeli nie jestem pewien, ze tak naprawde jest i niewiele razy w zyciu to powiedzialem. Jednoczesnie wiem, czuje to wewnetrznie, ze jezeli bym sklamal mowiac to ...to szybko bym pozalowal, bo zlo wraca...
          Co moge Tobie poradzic....nie wszyscy sa tacy i rzeczywiscie trzeba wiele intuicji by nie wladowac sie w sercowe klopoty, a oto jak wiadomo latwo, bo "milosc slepa jest...". Dlatego staraj sie poznac faceta lepiej...szczegolnie jego psychike, czy nie jest malowrazliwym samolubem i egoista, bo taki widze, ze sie Tobie trafil.
        • Gość: miki Re: Psychologia Kobiet do AGATY IP: *.veracomp.com.pl 26.02.01, 17:23
          życze tobie i sobie również. a to że to boli wiem niestety również z własnego doswiadczenia. pozdrawiam
        • Gość: R. (m) Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: unknown, 193.120.61.* 27.02.01, 12:47
          To faktycznie moze zabolec...... Ale przeciez tez nie mozna przekreslac tego typu zwiazkow; "Jestesmy dorosli i fajnie sie z soba czujemy" chociaz nie jest to milosc. Czy w oczekiwaniu na ta jedyna (lub tez jedynego) nie mozna sobie uproscic udreki poprzez wlasnie taki zwiazek bez przyszlosci. Jasna sprawa jest ze wypadalo by to zaznaczyc na poczatku..............
          Ciekawy jestem bardzo jaki jest poglad (psychologiczny oczywiscie) kobiet na takie zwiazki i tego typu podejscie do materii; zaznaczam ze prze "zwiazek" bynajmniej nie mialem tu na mysli czystego seksu w pojeciu niemieckim typu "Matias sznel!"

R.

ps. Sebar; na kazdym zebraniu jest taka sytuacja, ze ktos musi zaczc pierwszy!
      • Gość: Sebar Re: Psychologia KobietDo Angeliki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 14:37
        To dziwne! Jestes nie pierwsza kobieta, ktora mi to mowi.....Mam wrazenie, ze "swoje przezylas".....
        Ja jednak mysle, ze miejsce poznania nie powinno do konca dyskwalifikowac ewentualnego zwiazku.
    • Gość: emanuel Re: Psychologia Kobiet IP: 172.30.23.50, 195.117.127.* 26.02.01, 14:22
      Kobieta, to woda i hormony. Miłość jest darem dla człowieka. To kobieta musi wybrać kim chce być.
      • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 14:39
        Jestes tylko chemikiem...
        • Gość: emanuel Re: Psychologia Kobiet - Sebar IP: 172.30.23.50, 195.117.127.* 26.02.01, 14:47
          Ależ nie, jestem człowiekiem. Zresztą jako facet nie mam problemu, kocham tę skomplikowaną sybstancję okrytą zmysłowym pięknem. Problem kobiet, polega na tym, że zamiast umysłu uzywają hormonów.
        • Gość: Miras Re: Psychologia Kobiet IP: 195.205.248.* 27.02.01, 14:42
          bo miłość to chemia, nic więcej. Spoko, chemia rządzi naszym mózgiem.
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: *.modogroup.com 26.02.01, 16:49
      jasne,generalnie w dyskotece spotkasz kobiety,ktore
      mysla w kategoriach typu: jaki masz samochod, jak jestes ubrany, jakich perfum uzywasz, jaki stan ma twoje konto i jakim banku, zadaja ci potchytliwe pytania i wszystko wiedza, ale, no wlasnie czasami
      pojawia sie to ale,wyjatek i byc moze jest ta powiedzmy inna, ktora,sa dwa wyjscia,albo jest szczera i liczy jedynie na milosc/z reguly nastolatka,chociaz nie ma reguly/albo gra swoja role tak wysmienicie,ze dopiero po dlugim czasie znajomosci wychodzi cala natura kobieca,ale ktos powiedzial,ze zycie sklada sie m.in. z przypadkow,wiec byc moze dyskoteka to dobre miejsce,moim zdaniem dobre,ale na nawiazanie nowych znajomosci,a nie kobiety "mojego zycia" ,natomiast ja i tylko i wylacznie ja swojego partnera zyciowego wolalabym poznac np. w pracy, w galerii, w podrozy,etc.
      • Gość: Sebar Re: Psychologia Kobiet do Angeliki IP: 193.120.88.22, 193.120.90.* 26.02.01, 17:43
        Mysle, ze jezeli ktos sie chwali stanem swojego konta, to niestety musi sie liczyc z mozliwoscia "poderwania" sroczki na swiecidelka. Ja osobiscie, jezeli zalezy mi na dziewczynie staram sie dokladnie analizowac pytania jakie mi zadaje, jezeli sa to pytania dotyczace glownie mego zawodu i stanu majatkowego, wtedy wiem ze mam do czynienia ze zwykla sroczka lasa na swiecidelka. Da sie to wyczuc....!
        A co do nastolatek..... Naprawde uwazasz, ze one sa takie naiwne i szukaja milosci?! Ja bym powiedzial, ze owszem sa, ale z racji swego wieku, chca sie tez wyszumiec...., zobaczyc jak to jest..., posmakowac troche zycia..., jazdy dobrym samochodem ustawionego juz faceta, a wiazac sie na dluzej???? No coz znam wiele przypadkow, kiedy to facet juz chcial, a mlode dziewcze ani przez chwile...
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do emanuela IP: *.modogroup.com 26.02.01, 16:57
      hormony maja w swiecie kobiety duzo do powiedzenia,
      ale to nie znaczy ,ze wylaczamy umysl, byc moze udajemy,ale i tak jak chcemy wszystko jest pod kontrola,i wychodzi na nasze.
      • Gość: emanuel Re: Psychologia Kobiet do Angeliki IP: 172.30.23.50, 195.117.127.* 27.02.01, 13:02
        Gratuluję pewności siebie. To dlaczego świadectwo postaw kobiet pokazuje co innego. Zresztą emocje jakie towarzyszą kobiecie na codzień pozwalają mi wyrazić jedynie mój podziw dla postaw Pań. Kobieta współczesna, to kobieta wykształcona? oby jak najwięcej, to kobieta niezależna finansowo, życzę tego Paniom, ale kijem rzeki się nie zawróci, tak i kobieta została stworzona oraz obdarzona darami takimi które powołały je do szczególnej funkcji w społeczeństwie, bardzo waznej i potrzebnej. Życzę wszystkim kobietom aby nie zawracały kijem biegu rzeki, a cały dar piękna, intelektu itd wykorzystywały w sposób zgodny z przeznaczeniem.
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do sebara IP: *.modogroup.com 27.02.01, 11:46
      racja, w koncu jestes mezczyzna masz doswiadczenie,
      ja niestety nie znam tego z autopsji, jedynie "ze slyszenia", moze troche z wlasnych obserwacji,ale sam widzisz czasami jest tak,a czasami zupelnie na opak,
      tak wiec wracajac do Twojego pytania........,jest roznie,wszystko zalezy od urody,osobowosci,gwiazd,szczescia,etc., trzeba widziec czego,kogo sie szuka i byc dobrej mysli,a wowczas marzenia stana sie realne,milego dnia,angelika
      • Gość: Art Re: Psychologia Kobiet do angeliki IP: 212.106.174.97, 213.186.82.* 27.02.01, 15:25
        Imponują Ci mężczyzni ktorzy maja kasę i władzę a Ciebie mają tylko po to by móc się z Tobą pokazać i się Tobą pochwalić , nie nudzi Cię to ? On jest indywidualnością , a jego znajomi tolerują Cię dlatego że jesteś z nim . A co to znaczy zradność , że 10 lat temu po skończonej zawodówce wyjechał do niemiec i na budowie zarobił parę marek , kupił samochód i sprzedał go w polsce z zyskiem i tak naście razy . Po co Ci pieniądze jak nie masz pojęcia co byś chciała z nimi robić , wogóle grono ludzi tu obecnych reprezentuje społeczeństwo konsumpcujne i niestety bardzo próżne : pieniądze , kariera , niezależność , miłość jak z bajki ale równocześnie super sex i niekończące się orgazmy ale również czułość , wyrozumiałość , ciepło i dzieci . Ciekawe jak na to wszystko znaleźć czas , dajecie się wykorzystywać , poświęcając swoje młode życie w imię wątpliwej kariery , przesiadując w pracy i pracując na swoich mocodawców w pocie czoła kiedy oni przesiadują po drugiej stronie równika i cieszą się życiem , kiedy wy latacie od rana do wieczora z komórką jak powrozem u szyji po całym mieście i chełpiąc się złudną władzą i kilkoma tysiącami marnych złociszy zapominając o nastoletnich pasjach i marzeniach . Ciekawe kiedy ostani raz byłyście w lesie lub w górach ( bez szpilek , makijażu i rybaczek w kratke i różowej bluzeczki ) , jeżdziłyście na rowerze , żeglowałyście czy zrobiliście coś naprawde szalonego ( nie jazdę samochodem , czy zabawa w narkotyki albo przelotny flirt , czy wspaniała wyidealizowana miłość w necie ) .
        • Gość: Art Re: Psychologia Kobiet do angeliki IP: 212.106.174.97, 213.186.82.* 27.02.01, 16:52
          Ale co chcesz osiągać ? pieniądze , władze po co ? brakuje Ci czegoś ? nie masz gdzie mieszkać ? co jeść ?
          Nie moge patrzećjak ludzie żyją według schematów , kupują samochód , mieszkanie , dom a nie daj boże jeszcze go projektują i budują , w efekcie budzisz się w przeinwestowanej chacie w podeszłym wieku . I jedyna przyjemnośc to noc kłaść się przy swoim super inteligentnym partnerze który jeśli prosi cię o okulary to musisz wysilać mózgownicę czy nie ma w tym podtekstu :))). Wiem ,że to do Ciebie nie dociera , mamy źłe wzorce i nawyki , każdy chce dla siebie góry złota i każdy myśli że los go wynagrodzi bo ma więcej szczęścia niż inni . Nasza normalnahistoria trwa dopiero 12 lat i większość nas jest głodna sukcesu a sztuka polega na tym że trzeba znać swoje miejsce i nie pchcac się tam gdzie nas nie chcą. W cywilizowanym świecie ludzie żyją normalnie i godziwie nie zabijając się w wielkich miastach o szczeble kariery i niszczą innych idąc przed siebie po trupach tylko mieszkają sobie spokojnie i nie myślą jakby tu najwięcej zarobić tylko jak mieć jak anjmniej stresu a jak najwięcej wolnego czasu dla bliskich . A nie myśl , że jak zarobisz na dom to rzucisz wszystko w diabły , to wciaga i będziesz chciała jeszcze więcej i nie obejrzysz się a to stanie się twoją pasją . Ale co tam , nie bierz tego za bardzo do siebie ,pewnie się kiedys przypadkowo spotkamy w jakimś znanym kurorcie , osobiście polecam gran canaria a gwaranruje ,że taki wyjazd pozwala nabrać dystansu do tego co się wokół dzieje .
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do emanuela IP: *.modogroup.com 27.02.01, 15:10
      fakt kobiety stworzone sa do macierzynstwa, takie bylo pierwotne zalozenie, ale wszedzie dookola mamy postep, byc moze mezczyzni przejma te role?! teraz szczerze,
      wydaje mi sie,ze to piekne, cudowne uczucie urodzic dziecko i wcale nie chcialabym aby bylo na odwrot.
      • Gość: fi Re: Psychologia Kobiet do emanuela IP: *.unregistered.formus.pl 27.02.01, 15:25
        macierzyństwo oznacza być w ciąży, urodzić, wykarmić, kochać. Ale nie oznacza zmieniać pieluchy, wstawać w nocy, nie pracować, itd. itp. To już jest RODZICIELSTWO. A rodziców jest DWOJE.Moje dziecko ma prawo do obojga szczęśliwych rodziców. Ja lubię pracować i nie mam ochoty, żeby jakiś facet w imię patriarchalnie ułożonych reguł społecznych wmawiał mi, że moim powołaniem jest bycie "matką polką".
        • Gość: emanuel Re: Psychologia Kobiet do emanuela do fi IP: 172.30.23.50, 195.117.127.* 28.02.01, 07:11
          Rodziców jest dwoje, sam osobiście wypełmiam wiele czynnosci, które mogłaby wykonać kobieta, lecz nie zmieni to podstawowych zadań do jakich zaostalismi stowrzeni. Rozumiem, ze współczesna kobieta, to chodząca niezalezność. Życzę Ci "Fi" aby Cię życie nie przerosło.
    • Gość: angelika Re: Psychologia Kobiet do fi IP: *.modogroup.com 27.02.01, 16:25
      inaczej zinterpretowales slowo "zaradnosc", dla mnie facet,ktory "zrobil" pieniadze w sobsob o jakim piszesz nie jest godny nawet najmniejszej uwagi, ja mysle tutaj o czlowieku wyksztalconym,o wysokim IQ,etc.
      i wcale nie chce tylko i wylacznie odgrywac ozdoby przy jego boku,chociaz to byloby mile przy boku wlasnie takiego mezczyzny;co do kwestii pracy na rzecz pana i wladcy/nawet sie zrymowalo/niestety takie sa czasy, trzeba pracowac,nie usiade przeciez myslac,ze pieniadze same spadna z nieba, i nie zapominam o lesie
      i zaglach,nie wspominajac juz o rowerku, to wszystko da sie pogodzic,fak nie mozna zwariowac,trzeba po prostu zastanowic sie co w zyciu chce sie osiagnac.
    • Gość: angelika Re:wiadomosc zamiast do arti wyslalam do fi,przepr IP: *.modogroup.com 27.02.01, 16:28
      • Gość: Nina Re:wiadomosc zamiast do arti wyslalam do fi,przepr IP: *.tek.com 21.03.01, 18:22
        dodam tylko jedno, kobieta jest stworzona do milosci, do kochania, dawania jej
        ale tez wymaga, aby ja kochano. jezeli milosc jest prawdziwa nie wazny jest
        stan konta czy inne materialne wymagania. ja na przyklad swojego przyszlego
        meza spotkalam na ulicy i zakochalam sie od pierwszego wejrzenia w.... jego
        garbatym, orlim nosie. stekalam pol roku, az wystekalam. nic o nim wczesniej
        nie wiedzialam i wzielam go takim jakim jest. po prostu pocvzulam cos takiego
        co mi kazalo pomyslec: "to jest moj maz" i to szczera prawda. teraz po kilku
        latach stwierdzam, ze jest po prostu fantastycznie i impuls okazal sie
        prawdziwy, bo nigdy nie doznalam zadnego rozczarowania z jego strony. a
        dlaczego? dlatego, ze biore go takim jakim jest i nie wymagam zadnych zmian i
        vice versa. akceptujemy sie wzajemnie i oddajemy wspolnej milosci, takiej
        ktorej kazdemu zycze. pozdrawiam Nina
        • Gość: Wladek Re:do Nini IP: *.dialup.goconnect.net 03.05.01, 12:18
          Gość portalu: Nina napisał(a):

&#62 dodam tylko jedno, kobieta jest stworzona do milosci, do kochania, dawania jej
          &#62 ale tez wymaga, aby ja kochano. jezeli milosc jest prawdziwa nie wazny jest
          &#62 stan konta czy inne materialne wymagania. ja na przyklad swojego przyszlego
          &#62 meza spotkalam na ulicy i zakochalam sie od pierwszego wejrzenia w.... jego
          &#62 garbatym, orlim nosie. stekalam pol roku, az wystekalam. nic o nim wczesniej
          &#62 nie wiedzialam i wzielam go takim jakim jest. po prostu pocvzulam cos takiego
          &#62 co mi kazalo pomyslec: "to jest moj maz" i to szczera prawda. teraz po kilku
          &#62 latach stwierdzam, ze jest po prostu fantastycznie i impuls okazal sie
          &#62 prawdziwy, bo nigdy nie doznalam zadnego rozczarowania z jego strony. a
          &#62 dlaczego? dlatego, ze biore go takim jakim jest i nie wymagam zadnych zmian i
          &#62 vice versa. akceptujemy sie wzajemnie i oddajemy wspolnej milosci, takiej
          &#62 ktorej kazdemu zycze. pozdrawiam Nina

Czesc! Nina, masz racje, bez akceptacji nie bedzie zgody na dlusza mete. Kobiety
          sie zmieniaja duzo wjecej, faceci w mniejszym stopniu.
          Poznalem to juz na swojej skorze. Pozdrowienia.

• Gość: nyorker Re: Psychologia Kobiet IP: 63.29.181.* 22.03.01, 04:45
      "Czy nie jest to tak jak w swiecie zwierzat, gdzie samiec ma
      zapewnic samicy i ich potomstwu przetrwanie"????
      A o modliszce chyba slyszles? W swiecie ssakow, wiele zwierzat, samcow,
      opuszcza samice po zaplodnieniu. Ale sa i take, co sa wierne jednej samicy
      cale zycie. Przyklad jednak ci sie nie udal. No coz, nie wymagamy myslenia od
      zakochanych. Tym bardziej zakochanych ze zlamanym sercem.
      • Gość: mathom Re: Psychologia Kobiet IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.01, 21:23
        Nikt nikogo nie rozumie, tylko belkot, jeczenie i nieszczescie.
        Glupie pochwaly, kretynskie wnioski a raczej brak wnioskow. Na litosc boska! Bo
        co marnujecie swoj cenny czas na takie bzdury? Fajnie sie was czyta.
        Beznadziejnie by sie z wami zylo. Czy chcecie cos odnalezc czy do konca sie
        zgubic? Co to jest milosc, jak mysla kobiety ... hmm. Po co sie nad tym
        zastanawiac? Po co? Moze ktos mi na to pytanie odpowie? Mysle ze ten kto wie nie
        odpowie tylko sie usmiechnie, wylaczy komputer. Bo przeciez jest tyle
        ciekawszych rzeczy na tym swiecie niz odpowiadanie na glupie pytania ...
        • Gość: L. Re: Psychologia Kobiet IP: *.mpip-mainz.mpg.de 07.05.01, 19:10
          Gość portalu: mathom napisał(a):

&#62 Nikt nikogo nie rozumie, tylko belkot, jeczenie i
          nieszczescie.
          &#62 Glupie pochwaly, kretynskie wnioski a raczej brak
          wnioskow. Na litosc boska! Bo
          &#62
          &#62 co marnujecie swoj cenny czas na takie bzdury? Fajnie
          sie was czyta.
          &#62 Beznadziejnie by sie z wami zylo. Czy chcecie cos
          odnalezc czy do konca sie
          &#62 zgubic? Co to jest milosc, jak mysla kobiety ... hmm.
          Po co sie nad tym
          &#62 zastanawiac? Po co? Moze ktos mi na to pytanie
          odpowie? Mysle ze ten kto wie ni
          &#62 e
          &#62 odpowie tylko sie usmiechnie, wylaczy komputer. Bo
          przeciez jest tyle
          &#62 ciekawszych rzeczy na tym swiecie niz odpowiadanie na
          glupie pytania ...

Wiec po co odgrzebales ten temat po przeszlo miesiecznym
          milczeniu???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka