Dodaj do ulubionych

umieram chyba

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 13:06
od kilku lat cieprpie na silna nadkwasote +refluks, przepuklina roztworu
przełykowego, nie dzialaj aju zna mnie zadne leki , nawet najlepszy
controloc, lekarz jest bezsilny, mowi ze pomijajac powyzsze dolegliwoci to
nie wie ju zco mi dolega, ni epotrafi mi pomoc, a jest coraz gorzej, kilk
amiesiecy temu rzygalam czyms czerwonym , mogl ato byc krew, 2 lata temu
podczas gastroskobi mialm nadzerki w załadku, czy mogly sie one ju
zprzerodzic we wrzody ? i peknac?od kilku dni czuje sie naprawde zle, zaczelo
sie od dreszczy i oslabienia wymiotow, rzygalam jakis zielonym kwasem, mimo
ze nic nie jadlam, i caly czas jest mi nie dobrze , pamietam ze kilka
miesiecy temu co spodobnego mi sie przydazylo, czy to zatrucie czy ma cos
wspolnego z choroba moja? naprawde fatalnie si eczuje, przez to tez
stracilam kontakt z przyjaciolmim zawalilam szkole i prace, poprostu zle sie
czuje, nei jestem w stanie normalnie fonkcjonowac przy tych dolegliwosciach,
dlatego moze kto sn a orum mi pomoze kto sie zna bo jak widzicie lekarze sa
bezradni, jestem z trojmiasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: r Re: umieram chyba IP: *.ath07.cas.hol.gr 04.09.04, 14:06
      Mój Boże, koniecznie idz do innego lekarza, gastrologa, na pewno nie umierasz,
      ale musisz sie leczyc. Nie mam pojęcia, co ci jest, może wrzody, ale na pewno
      są lekarze, ktorzy potrafią Cie zdiagnozować. Może ten lekarz, u którego
      próbujesz się leczyc ni jest wystarczająco kompetentny. Koniecznie idz do
      innego. Jak najszybciej
      • Gość: linda Re: umieram chyba IP: *.ppp.get2net.dk 04.09.04, 18:37
        mam cos podobnego juz od 4 lat.najpierw czuje takie dreszcze jak przy
        przeziebieniu ,szum w glowie potem mam jakby czkawke .odbilo mi sie pare razy
        krwia.czuje takie cisniecie na pluca jakbym sie dusila.czesto to mam jak jestem
        przeziebiona lub tez razem z zap.pluc.biore leki na wrzody i metocklopramid
        ktory ppomaga mi na te mdlosci .sprobuj ,wiem co czujesz .mnie to zaczelo
        meczyc we wtorek mam az do dzisiaj przez te odbijania nie moglam spac a
        zaczelam nowa prace.
        czulam sie potwornire ale musialam isc.na szczesie to mija ,najgorzej jest jak
        sie poloze no i po posilkach.mam te ataki srednio 2 razy na rok wiec sie da
        zyc a ostatnio odplulam krwia w styczniu wiec chyba jest poprawa.pozdrawiam
        podaj adres ,wiem ze jest to ciezkie i wplywa jakos depresyjnie.ja odkad to mam
        tez sie zmienilam.
    • Gość: wiruska Re: umieram chyba IP: *.futuro.pl 04.09.04, 18:49
      W gdańsku jest taka kobieta, która leczy b.trudne przypadki metoda naturalną.
      Jak jesteś zainteresowana to podaj e-maila. Nie będę tak na forum rozpisywać
      się w tak intymnych sprawach.
    • maretina Re: umieram chyba 04.09.04, 18:52
      ech! masz pecha, moj maz zajmuje sie gastrologia dzien w dzien, ale teraz
      siedzi w pogotowiu:(.
      moze by cos madrego skrobnal.
      • Gość: linda Re: umieram chyba IP: *.ppp.get2net.dk 04.09.04, 19:06
        bylam z tym u lekarza w Polsce i dostalam wlasnie metoclopramid ktory bardzo
        pomaga a tutaj lek p -wrzodowy tez na refluks to Lenzo inhibitor czegos tam
        zapomnialam.nawet te odbijania nie sa takie meczace co ten ucisk i dreszcze
        rozumiem ze mozna sie czuc jak umierajaca a potrafi nagle przejs na wiele
        miesiecy.ale jak macie jakies informacje piszcie bo mnie to tez martwi chociaz
        staram sie nie przejmowac.pozdrawiam!
        • maretina Re: umieram chyba 04.09.04, 19:42
          dziwne. metoclopramid podwyzsza prolaktyne. moze rozwalic cykl. nie slyszalam o
          tym, by ktos stosowal go w przewleklym leczeniu u kobiety.
    • Gość: cierpiąca Re: umieram chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:49
      moj mail to: 20c20c@wp.pl jesli ktos zna kompetentnego lekarza to prosze o
      pomoc ,czy to moze byc wina tego refluksu przełykowego? mam tez bardzo sucha
      łuszczaca sie skore i wypadajace wlosy i strzelanie w stawach czy to jest
      powiazane? tutaj ktoras z pan wspominala ze jej maz jest gastrologiem , moze on
      sie wypowie?
      • Gość: linda metoclopramidum IP: *.ppp.get2net.dk 04.09.04, 21:27
        lek to metoclopramidum (metoclopramidi hydrochloridum)cytuje z ulotki wskazania
        refluks zab.czynnosci zoladka moze zle napisalam .mi na prawde pomaga.
        • maretina Re: metoclopramidum 04.09.04, 21:43
          Gość portalu: linda napisał(a):

> lek to metoclopramidum (metoclopramidi hydrochloridum)cytuje z ulotki
          wskazania
          >
          > refluks zab.czynnosci zoladka moze zle napisalam .mi na prawde pomaga.

zgadza sie, ale jednoczesnie jest to lek, ktory podwyzsza prolaktyne.
          nawet podaje sie go w tym celu, aby sprawdzic prolaktyne z twz obciazeniem.
          jesli prolaktyna jest na wlasciwym poziomie metaclopramid podwyzszy ja od 2-5
          (!!!!)razy ( w stosunku do prl bez obciazenia), jesli jest jakas kicha w
          hormonach, moze byc podwyzszona nawet 20 razy.
          co powoduje za wysoka prl?
          np. nie wystepuje owulacja, badz jest uposledzona( wtedy mamy do czynienia z
          nieplodnoscia), moze wystepowac niedmoga lutealna ( niedobor progesteronu w 2
          fazie cyklu, moze sie to np. objawiac plamieniami)
          dlugie, nieregularne cykle.
          jesli nie pomagaja leki, ktore mozna stosowac przewlekle to warto skonsultowac
          sie z chirurgiem.
          • Gość: linda Re: metoclopramidum IP: *.ppp.get2net.dk 04.09.04, 22:07
            czy znasz lek lansoprazol na wrzody zoladka?metoclopramidu nie biore caly czas
            tylko jak mam te ataki a mam je ok 2 razyna rok po tygodniu.
    • Gość: katinka Re: umieram chyba IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 04.09.04, 22:42
      sprobuj sie dostac do szpitala wojewodzkiego im.Kopernika w Gdansku, pracuja
      tam lekarze, ktorzy powinni Ci pomoc. trzymaj sie dzielnie!
    • Gość: f Re: umieram chyba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 20:34
      co?
    • Gość: obierzyna nie umierasz:)))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 12:53
      czy robilas badania na bakterie Helicobacter Pylori? sa to bakterie
      odpowiedzialne za wrzody zołądka. z opisu wynika, ze sa to jednak wrzody, a
      raczej jeden. to rzyganie na czerwono to mogl byc efekt peknietego wrzodu.
      wiem, jak trudno obecnie leczyc sie w ramach kasy chorych. spręż sie wiec
      finansowo i zrob gastrofiberosokopie na wlasny koszt. (100zł).nie panikuj.
      mam stwierdzona przepukline żołądka i nadżerki. co moge ci polecic na dzien
      dzisiejszy - kup wyciąg z aloesu w Herbapolu (nawet niektore sklepy spozywcze
      go mają), litr kosztuje ok.30 zł i starcza na miesiąc kuracji. poczujesz sie
      lepeij. aloes leczy wszelkie ranki i usuwa toksyny. ponadtko kochana dieta,
      tzn. malo smazonego, wiecej gotowanego, zadnej kapusty, grochu, fasoli. duzo
      jogurtow i mleka. dobrze tez abys rano na czczo lykala ranigast. aha, pij przez
      miesiąc tez na czczo siemie lniane. swietnie oslania scianki zołądka. jak
      powiedzial prof. Religa "w 80% ludzie sa w stanie pomoc sobie sami". licz
      przede wszystkim na siebie, lekarze , szczegolnie ci w przychodniach, to
      konowaly i abnegaci. pij sobie tez rumianek od czasu do czasu, tez goi ranki. i
      glowa do gory!:))))) jesli chcesz do mnie napisac to podaje adres poczty:
      kobieta_na_pasach@gazeta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka