Dodaj do ulubionych

Czy wypada iść do restauracji w stroju trekking.

28.09.14, 19:52
Wybieramy się z mężem na weekend do turystycznego miasta typu Kazimierz Dolny. Zamierzam zabrać ze sobą parę sportowych ciuchów, głównie trekkingowych. Wolałabym uniknąć wypchanej walizki ciuchami w wielu aranżacjach. To będzie restauracja średniego szczebla, ale nie pizzeria i jedzenie ze zwykłymi obiadami domowymi.
Mąż i tak zabiera tylko i wyłącznie sportowe ubrania.
Kurde, wygląda to jak skrót telegraficzny, ale co tam.
No i moje pytania - Czy wypada iść do restauracji w stroju trekkingowym na obiad? Dżinsy, jakaś bluzka casualowa, półbuty trekkingowe i kurtka trekkingowa :) - Bo tak będziemy chodzić po mieście i okolicy.
Obserwuj wątek
    • ursyda Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 19:54
      Będziecie wybierać normalne restauracje gdzie wypada i już:)
      • kolba.kukurydzy Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 20:00
        Ale ja mam już upatrzoną restaurację taką przyhotelową z pysznym jedzeniem.
        • gyubal_wahazar Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 22:51
          No nie, jeśli przyhotelową, to kaziualowo-trekingowo nie konweniuje absolutmą. Jeśli już, to conajmniej bałnsowo-lajfstajlowo
    • soulshuntr Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 20:03
      A niby dlaczego nie? Masz pieniadze do wydania a oni chca je zarobic.
      • ursyda Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 20:05
        Amen.
    • piataziuta Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 22:13
      Wypada.
    • berta-death Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 28.09.14, 22:52
      To w PL są jakieś restauracje tej ligi, że nie wypada?
      • kkk Wypada 29.09.14, 08:41
        nawet bym si enie zastanawiała. Po prostu jesteś na sportowo a pzreciez - nie będziecie brudni, niechlujni i obdarci.
        idz i jedz spokojnie
        • harry_callahan Re: Wypada 29.09.14, 10:33
          ale oni nie idą na sportowo tylko na kazualowo-trekingowo.
          • zbyfauch Re: Wypada 29.09.14, 10:54
            harry_callahan napisał:
            > ale oni nie idą na sportowo tylko na kazualowo-trekingowo.

To powinni zamówić jajo kazuara.
      • liisa.valo Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 13:40
        Atelier Amaro ;)
        • berta-death Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 00:20
          To ta co ma gwiazdkę. Ale ceny nie jakieś zaporowe. Od czasu do czasu to nawet student może sobie pozwolić, jak nie przepuści wszystkiego na piwsko i tanie imprezy.

Jesteś pewna, że tam trekkingowy strój na pewno nie pasuje?

Tak się zastanawiam czy tylko o strój chodzi w tych vipowskich i ultradrogich. Teoretycznie powinno również o umiejętność jedzenia przy pomocy sztućców i takie tam. I tutaj miałabym wątpliwości, czy ci, których na takie cuda stać, wiedzą o co z tym nożem i widelcem chodzi.
          • kalllka Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 16:49
            W czasach jedynie słusznej idei, szatniarze knajpiani ,trzymali na wszelki wypadek-do wypożyczenia, krawaty marynarki. Dancingi wymagały "śledzia" u szyi.
            Panie, we własnym zakresie, uprawiały bon tony najcześciej malując usta i poprawiając trwała albo mokra Włoszkę.
            Tradycja to tradycja, choć tylko do Kazia jedziesz to z wizyta.
      • armittesek Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 18:06
        > To w PL są jakieś restauracje tej ligi, że nie wypada?
        W Warszawie, w Krakowie, w Gdansku i w innych duzych miastach jest takich bardzo, bardzo dużo. Zdziwilabys sie jak wiele jest tez takich restauracji w malych miastach, w dworach ukrytych gdzies na pustkowiu . Swiat sie zmienil przez ostatnie lata...
    • wez_sie sztucce 29.09.14, 09:16
      a umisz poslugiwac sie sztuccami?
      bo ja np niby umie ale najlepiej i tak misie jje lyzka
      • kolba.kukurydzy Re: sztucce 29.09.14, 13:15
        Umiem, nawet wezmę swoją łyżkę, bo inną nie potrafię :P
    • akle2 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 09:33
      Może zmierzą Was wzrokiem, ale po 5 min nikt nie będzie o was pamiętał, więc ja bym się nie przejmowała.
    • wez_sie jeansy 29.09.14, 11:11
      jeansy to nie stroj trekingowy
      w kazimierzy zadnego hajlajfu nie ma bo to przeciez miejscowosc turystyczna
      pewnie tam nigdy nie bylas i stad to pytanie, prawda?
      • kolba.kukurydzy Re: jeansy 29.09.14, 13:17
        Nie prawda, w Kazimierzu byłam!!!
    • tymon99 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 12:25
      znam i taką, co na pogrzeb naszej wspólnej babci przyjechała w dżinsach, trekkingowych butach i goretexowej kurtce.. też hodujesz psy?
      • kolba.kukurydzy Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 13:18
        Mam jednego psa :) ale na spacer idę z nim w dresach do lasu :)
        • tymon99 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 15:26
          i nie pojedziesz do kazimierza w tych samych dresach, obiecujesz?
    • armittesek Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 18:10
      Do zwyklej, niedrogiej - mozna. Wszystkie karczmy, pizzerie, itd. (- tez sa OK. Jednak jesli w restauracji jest juz w miare elegancko, to lepiej nie. Oczywiście, pewnie nikt cie nie wrzuci.

Do dobrych restauracji - zdecydowanie nie.
      • sl-14 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 29.09.14, 21:39
        Nareszcie sensowna odpowiedź.:)
        • light_in_august Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 16:06
          Prawda?
          Już byłam gotowa pomyśleć, że wszyscy chadzają do lepszych knajp w wyciągniętym dresie, w którym wynoszą śmieci ;)
          • sl-14 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 20:37
            To chyba takie źle pojęte wyluzowanie.:)
    • varia1 Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 16:35
      w turystycznych miastach restauratorzy nakarmią cię nie patrząc na twój wygląd a jedynie zasobność portfela
      nawiasem mówiąc - jakie "wypchane walizki ciuchami w wielu aranżacjach.....? piszesz jakbyś zupełnie nie miała doświadczeń turystycznych
      na "zwykły obiad domowy" raczej nawet w rodzimym mieście nie założyłabyś "małej czarnej", tak?

ale jeśli w trakcie tego weekendu planujecie romantyczną kolację w eleganckiej restauracji, to wrzucenie uniwersalnej małej kiecki plus pasujących butów nazywasz wypchaną walizką?
      plus koszuli dla męża, no
    • drinkit Re: Czy wypada iść do restauracji w stroju trekki 30.09.14, 20:26
      Chyba w takich mocno turystycznych miejscowościach wypada. Ja w opisanych przez Ciebie okolicznościach to głównie w górskich miejscowościach tak bywam, ale chyba Kazimierz czy coś podobnego też przejdzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka