Dodaj do ulubionych

Piękne podłogi

19.10.14, 14:41
Hej. Wątek może trochę dziwny, ale jako że będziemy robić remont i zmieniać podłogę, to chciałabym popytać w internecie, jakie podłogi i jakie drewno jest cenione. Zależy nam bowiem na podłodze drewnianej. Co macie u siebie? Jak dbacie i czy są wytrzymałe? Wszelkie wypowiedzi będą mile widziane.
Obserwuj wątek
    • adrian102 Re: Piękne podłogi 20.10.14, 22:09
      ja ma we wszystkich pokojach parkiety. Używam do ich mycia Pronto. jesteśmy z zoną zadowoleni.
      • malwinka1988 Re: Piękne podłogi 21.10.14, 21:39
        Ja mam zwykłe deski sosnowe. Piękne, polakierowane przezroczystym lakierem. Można się przegladać w nich. Są praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości.
      • malwinka1988 Re: Piękne podłogi 21.10.14, 21:42
        Ja mam zwykłe deski sosnowe. Piękne, polakierowane przezroczystym lakierem. Można się przegladać w nich. Są praktyczne i łatwe w utrzymaniu czystości.
    • liliiiana Re: Piękne podłogi 25.10.14, 19:27
      Podłoga drewniana rzeczywiście pięknie się prezentuje i nadaje pomieszczeniu szlachetnego charakteru :)
    • novia Re: Piękne podłogi 27.10.14, 18:51
      U nas też są parkiety. Polecam, taka podłoga, jeśli się o nią zadba, zawsze będzie się prezentować dobrze. O szczegóły popytaj może fachowców?
      • skavine Re: Piękne podłogi 03.11.14, 17:43
        No tak. Popytać fachowców. W sumie łatwo powiedzieć, gorzej z realizacją, szczególnie gdy nie wiadomo, jakim fachowcom zaufać :)
        • novia Re: Piękne podłogi 10.11.14, 14:04
          No mnie kiedyś polecono Parkiet Studio, wybraliśmy ich i wcale nie żałowaliśmy. Dobrze się sprawdzili.
      • danuska34 Re: Piękne podłogi 20.02.15, 07:45
        Ja mam panele podłogowe są super:)
    • ciapek1111 Re: Piękne podłogi 13.11.14, 19:15
      U siebie mam drewniane podłogi, ale jakie to nie wiem dokładnie, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. Są dość jasne, ponieważ nie lubię ciemnych podłóg.
      • ciapek1111 Re: Piękne podłogi 13.02.15, 08:36
        Na chwilę obecną to trochę żałuję, że nie zrobiliśmy jastrych na ogrzewanie podłogowe z jastrych.net. Znajomi się teraz budują i od razu pomyśleli o takim rozwiązaniu, w naszym przypadku jest to niemożliwe. Więc jeśli któraś z Was jest dopiero na etapie budowy to warto przemyśleć kwestię takiego rozwiązania.
    • lejjek Re: Piękne podłogi 13.11.14, 19:46
      Ja w domu mam dębowe panele. Bardzo wytrzymałe na zarysowania i z pewnością będą służyć na długie lata. Czasem tęsknie za wykładziną, ale gdy przypomnę sobie uciążliwe odkurzanie to bardzo szybko mi przechodzi.

----------------------------------
      trener osobisty kluczem do sukcesu
    • klaudiawrona Re: Piękne podłogi 18.11.14, 11:14
      Ja bym poszukała jednak drewnianych podłóg. Takie o wiele mniej się niszczą i mogą służyć całe lata. Ostatnio moja kuzynka kupiła mieszkanie, gdzie wystarczyło wycyklinować podłogę i wygląda super! Ja do tego położyłabym na środek salonu jakiś ładny, nowoczesny dywan, na przykład taki:
      https://www.dywanik24.pl/image_func.php?img=gfx/8d2b823f06b5703244c4e7137c4df44e.jpg&maxwidth=140
      I myślę, że wszystko będzie wyglądać bardzo elegancko.
    • wiewiorrrra Re: Piękne podłogi 08.01.15, 12:39
      Ja mam u siebie w salonie i sypialni drewniane panele. Polecam, tyle tylko, że naprawdę trzeba o nie dbać. Kupujemy różne preparaty konserwujące i impregnujące, czyścimy specjalną myjką, a i tak są zarysowania. Dlatego stwierdziłam, że do salonu, w miejscu, gdzie jest najwięcej zarysowań, kupię jakiś dywan. Podobają mi się np. takie:

https://www.dywanik24.pl/image_func.php?img=gfx/8b33490626d96a26026a51d9b219b28b.jpg&maxwidth=140

Wg mnie, ocieplą też wnętrze :)
    • kilianka Re: Piękne podłogi 03.02.15, 20:44
      W październiku robiliśmy u siebie podłogę więc jestem na bieżąco. Przede wszystkim musisz zadać sobie pytanie ile tej podłogi będzie widać? Ludzie wymyślają sobie cuda na wianku, a potem i tak kładą na to duży dywan który zasłania całą podłogę. Szczególnie przy małych dzieciach dywan jest konieczny, bo one uwielbiają leżeć na podłodze i biegać po niej boso. Do tego krzesła rysujące podłogę. O ile normalne da się zabezpieczyć filcem, to te na kółkach nie bardzo. Takie ruchome krzesła muszą stać na dywanie lub odpowiedniej macie3, ale ona nie wygląda zbyt ładnie. Jasne podłogi mniej się rysują! To znaczy mniej widać na nich rysy. A wierz mi nawet 4 i 5 dadzą się zarysować. Potem ustalanie grubości faktury, dopasowanie do koloru mebli. W efekcie wybraliśmy te : www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-boazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe/panel-podlogowy-laminowany-dab-edynburg-kronopol-laminate-flooring,p170239,l188.html . Klasa ścieralności 5 , na zamek i nadająca się do położenia na podłodze z ogrzewaniem wodnym. Jak dobrze pamiętam w cenę paneli wliczony był też dojazd fachowców, pomiar, przywiezienie i montaż. Polecam też listwy przypodłogowe kornera LP 55. Bardzo łatwe w montażu i nie widać miejsca połączenia.
    • luluska Re: Piękne podłogi 04.02.15, 14:07
      Deska barlinecka jest świetna.
    • kisiel66 Re: Piękne podłogi 09.02.15, 10:03
      Bardzo podobają mi się płytki imitujące agat. Szczególnie do kuchni. Nadają się one zarówno na podłogę jak i na wykończenie blatów kuchennych www.myway-paradyz.com/plytki/kamieniopodobne . Są w różnych rozmiarach wiec można je również dawać na ścianę. Mam tylko jeden problem. Czy trzeba dawać do nich fugi ?
    • modna.wygodna Re: Piękne podłogi 11.02.15, 16:08
      A co myślicie o podłogach bambusowych?
    • luluska Re: Piękne podłogi 20.02.15, 15:17
      Ja bym wybrała deskę barlinecką.
    • jagodowysad Re: Piękne podłogi 27.02.15, 12:09
      Taka komoda, jak to na ponizszym zdjęciu z homebook.pl jest naprawdę świetna, ciepła, jasna, hmm chciałabym miec taką u siebie.

https://img.shmbk.pl/rimgsph/54521_77b50bb8-4957-4b15-8b5a-58cb5bda1994_max_900_1200_-salon-styl-klasyczny.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka