Dodaj do ulubionych

Uroda vs kasa

05.01.15, 14:08
Czy uroda u kobiet i grubość portfela u facetów to odpowiedniki?
Kolega się strasznie sfrustrował, że baby to materialistki. W czasie swego wywodu wgapiał mi się w dekolt. Na mój zarzut, że faceci lecą na urodę, kolega coś tam próbował wspominać o charakterze i wsparciu. Był mało przekonujący, bo... ciągle gapił się w ten dekolt. Wszystkie jego dziewczyny były przynajmniej ponadprzeciętnej urody. Mamy bardzo zamożnego znajomego, który znalazł sobie żonę-trofeum głównie w celu pokazywania się z nią przed kolegami z pracy i klientami.
Jesteśmy materialistkami - to fakt, ale czy jest to coś złego skoro panowie są wzrokowcami i są z tego dumni?
Obserwuj wątek
    • pomorzanka34 Re: Uroda vs kasa 05.01.15, 15:15
      mało to przykładów z życia codziennego gdzie kobieta zostawia partnera, męża dla innego bardziej dzianego wniosek z tego ,że i owszem niektóre kobiety są materialistkami tak samo jak faceci którzy wolą ładne i atrakcyjne kobiety
      każdy wybiera to co lubi
      • gocha033 no bez jaj :) 05.01.15, 15:36
        pomorzanka34 napisała:
        każdy wybiera to co lubi

- gdyby tak bylo - to bylibysmy juz w raju.
        - gdyz na tym padole, kazdy wybiera tylko z tego - na co go stac.

- a bez jaj - to 5 kg.

• mendigo Re: Uroda vs kasa 05.01.15, 16:40
      Tak, kobiety to materialistki, faceci to ruchacze, a ludzie ogólnie to sku...syny. Mam nadzieję, że mój cenny wkład w cenną dyskusję nie pójdzie w zapomnienie.
      • gocha033 Re: Uroda vs kasa 05.01.15, 16:46
        mendigo napisał:

> Tak, kobiety to materialistki, faceci to ruchacze, a ludzie ogólnie to sku...syny.
        Mam nadzieję, że mój cenny wkład w cenną dyskusję nie pójdzie w zapomnienie

Dobrze zaczelas, ale sa jeszcze goje, geje, lesby, aseksualni, oraz impotenci.
        - tych tez trzeba jakos uwzglednic.
      • straszny.upal Re: Uroda vs kasa 06.01.15, 10:08
        Ale narod wspanialy.
    • allerune Re: Uroda vs kasa 06.01.15, 09:47
      Gdyby tylko to było takie proste :-D
    • dziala_nawalony Re: Uroda vs kasa 06.01.15, 09:53
      bialeem napisała:
      > Jesteśmy materialistkami - to fakt, ale czy jest to coś złego skoro panowie są
      > wzrokowcami i są z tego dumni?

alez nie, dlaczego? przeciez to sie wzajemnie cudownie uzupelnia
      • bialeem Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 17:45
        No właśnie wydaje mi się, że nic. Tylko mam wrażenie, że panowie jednak by chcieli wierzyć, że lecimy na ichni intelekt i chłopięcy urok oraz niewyobrażalną wręcz męskość. Baby chyba już się tego typu złudzeń wyzbyły. No chyba, że się mylę.
        • dziala_nawalony Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 19:06
          bialeem napisała:

> No właśnie wydaje mi się, że nic. Tylko mam wrażenie, że panowie jednak by chci
          > eli wierzyć, że lecimy na ichni intelekt i chłopięcy urok oraz niewyobrażalną w
          > ręcz męskość. Baby chyba już się tego typu złudzeń wyzbyły. No chyba, że się my
          > lę.

uhm, zgadza sie sprawdzone empirycznie, a zreszta jestem w takim wieku ze chlopiecy urok to tylko atawistyczne wspomnienie ze starych fotografii.. he..he.
    • silic Re: Uroda vs kasa 06.01.15, 11:18
      W jakim celu prezentowałaś ten dekolt ?. Czy nie po to , żeby się w niego wgapiać ?.
      • bialeem Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 17:42
        Sam się prezentuje. Jak golf założę, to też wystaje. Uciąć?
        • krzysiek1042 Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 17:47
          Oddać w dobre ręce :P A na poważnie, oprócz walorów materialno-wizerunkowych, ważne jest też, co dana osoba sobą reprezentuje. Zresztą nie będę pisał o sprawach oczywistych, bo zakładam odgórnie, że gimbaza tutaj nie wysiaduje :)
          • bialeem Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 17:50
            Ale to taki miły dodatek. Uroda u kobiet i kasa lub jej perspektywa w przyszłości u mężczyzn wydają się być pewnego rodzaju warunkiem koniecznym. Co więcej - stanowią chyba gros tej reprezentacji.
            • krzysiek1042 Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 18:02
              Dobrze, że dodane jest "wydają się być". Relacja - kasa/uroda są mile widziane zapewne u obu stron. Jednakże, co z parami, gdzie kobieta (urodziwa), zarabia więcej niż jej partner? Zakładając, że partner nie jest Adonisem, a zwykłym gościem o powszechnych rysach, który dba o swoją partnerkę w sferze rodzinnej, osobistej i finansowej (pomimo słabych zarobków)? Czy taka para jest mało reprezentatywna? Czy stanowią margines społecznego partnerstwa?
              Owszem, finanse są ważne, uroda również, ale z czasem potrzebna będzie najzwyklejsza pomoc i wiara w to, że Ten/Ta, którą sobie wybraliśmy za drugą połówkę, będzie znała i pamiętała nasze potrzeby lepiej niż to, jakie piersi miałaś w młodości i jaki masz stan konta.
    • zeberdee28 Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 20:23
      Gdyby tak posłuchać to nikt nie jest materialistą, za to jakoś każdy lubi jeździć na wczasy, mieszkać w ładnym mieszkaniu, nosić dobre ubrania, jeść dobre jedzenie, używać komputera itd. ale tak ogólnie poza tymi drobiazgami to pieniądze nie mają dla większości ludzi znaczenia:)
      • soulshuntr Re: Uroda vs kasa 07.01.15, 22:37
        No bez przesadyzmu. To tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb. Niestety wszystkie wolne jaskinie znajduja sie w parkach narodowych a te ktore tam sie nie znajduja nie nadaja sie do zamieszkania. Na drewno na opal terz trzeba miec jakies papierki srerki. Glupiej ryby nie zlowisz bez papierka nie mowiac o malym polowanku. Wiec jak zyc, jak zyc?
        • stokrotka_a Re: Uroda vs kasa 08.01.15, 17:26
          soulshuntr napisał(a):

> Na drewno na opal terz trzeba miec jakies
          > papierki srerki. Glupiej ryby nie zlowisz bez papierka nie mowiac o malym polo
          > wanku.

Byłoby bardzo ciekawie, gdyby 30 milionów ludzi na terytorium RP zaczęło chodzić do lasu po "gratisowe" drewno na opał zamiast kupować energię za papierki srerki. A jeszcze ciekawiej byłoby, gdyby wszyscy spróbowali wyżywić się łowiąc ryby, robiąc małe polowanka i zbierając płody natury rosnące za darmo w lasach i na polach. To byłby raj!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka