Dodaj do ulubionych

Czy macie zdrowe i ładne zęby?

12.02.15, 10:09
Jesli tak ,to zazdroszczę...
Wiedziałyście ,że zęby martwe czyli leczone kanałowo...zwłaszcza jedynki i dwójki (mające tylko jeden kanał)są przyczyną ruiny całego organizmu i powodują same choroby oraz raka??
Przeczytałam to i sie załamałam..
Mam niestety aż dwa zęby leczone kanałowo i to z winy poprzediego dentysty,który zle leczył:(
Podobno wszyscy ludzie ,którzy mają nowotwory mają zęby leczone kanałowo własnie..
Przeczytajcie.
wolna-polska.pl/wiadomosci/szokujacy-zwiazek-kanaly-korzeni-zebowych-rak-2014-12
Nie mówiąc juz o tym,że ostatnio moja koleżanka stomatolog powiedziała mi,że każdy kto ma martwego zeba w paszczy ,będzie mu śmierdziało z buzi i ,że martwy ząb zawsze smierdzi takim trupim zapachem właśnie..choćbyscie miały zeby zadbane jak nikt i piękne ,to jesli macie martwego jakiegos to i tak będzie śmierdziało z buzi..
Lpeije chyba wyrwać te zeby i zbierac na implanty...innego wyjścia nie ma..

Obserwuj wątek
    • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 10:57
      To wyrywaj i zbieraj. Powodzenia.
    • paco_lopez Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:16
      ja się pozbyłem zbędnego cholerstwa. Ale podobno wszyscy co raka mieli , to ogórki kiszone jedli
      • ursyda Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:01
        i wodę pili:)
        • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:07
          Chyba wódę...
          • mariuszg2 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:42
            nie.wodę. Woda i ogórki działają przeczyszczająco. podobnie jak kapusta kiszona i lewatywa.
            na mnie działają też jabłka i szklanka vit C 1000 codziennie rano... najgorzej jak człowieka złapie w korku...
            • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:49
              mariuszg2 napisał:

> ... najgorzej jak człowieka złapie w korku...

A nie możesz sobie tego korka wsadzić w de.
        • paco_lopez Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:19
          a jak kto już jadł jajka na miękko , to umarł w butach.
    • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:22
      Najlepiej usuń wszystkie i wstaw sobie sztuczną kłapaczkę. To bardzo praktyczne rozwiążanie i zdrowe. Podobno chroni przed wszelkimi formami raka. Ale zwracaj uwagę na dietę, bo uczeni dowiedli, że spożywanie krowiego mleka powoduje raka. Pij kozie, bo zdrowe jest i zęby wybiela.

• leptosom Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:24
        podobno nie chroni! rak dziąseł, krtani, ogólnie jamy ustnej czyha!
        • panialien śmiejecie się ale mam dowody z własnego otoczenia 12.02.15, 11:32
          otóż moje dwie stare ciotki mają w genach zęby jak stal..zdrowe i mocne i próchnica sie nie chwyta ...żyją w zdrowiu takim ,że na nic nie chorują a wyniki idealne,mimo,że OBIE palą papierosy i sie zle odzywiają...stres ,ciezkie życie i zero problemów zdrowotnych.
          Dwie znajome dbają o zdrowie,biegają,zero używek...ale zęby leczona kanałowo i niestety jedna ma raka piersi a druga chore serce (nie wiadomo od czego).
          zęby zdrowe i nieleczone to przyczna DOBREGO ZDROWIA I MAŁO SZANS NA ZACHOROWANIE NA RAKA.
          W TYM WYPADKU SIĘ TO SPRAWDZA.
          • stokrotka_a Re: śmiejecie się ale mam dowody z własnego otocz 12.02.15, 11:45
            panialien napisała:

> otóż moje dwie stare ciotki mają w genach zęby jak stal..zdrowe i mocne i próc
            > hnica sie nie chwyta ...żyją w zdrowiu takim ,że na nic nie chorują a wyniki id
            > ealne,mimo,że OBIE palą papierosy i sie zle odzywiają...stres ,ciezkie życie i
            > zero problemów zdrowotnych.

No mówię ci, wyrwij wszystkie zęby, wstaw sobie ekologiczną kłapaczkę, zacznij palić i źle się odżywiać jak stare ciotki, a gwarantuję ci, że nie będziesz miała żadnych problemów zdrowotnych.

> Dwie znajome dbają o zdrowie,biegają,zero używek...ale zęby leczona kanałowo i
            > niestety jedna ma raka piersi a druga chore serce (nie wiadomo od czego).
            > zęby zdrowe i nieleczone to przyczna DOBREGO ZDROWIA I MAŁO SZANS NA ZACHOROWAN
            > IE NA RAKA.
            > W TYM WYPADKU SIĘ TO SPRAWDZA.

Powtarzam jeszcze raz - wyrwij wszystkie zęby i to natychmiast, bo zaraz zachorujesz!!!
          • taki-sobie-nick Brawo, dwie grupy po dwie osoby 12.02.15, 18:44
            i to ma być reprezentatywne badanie???
          • samuela_vimes Re: śmiejecie się ale mam dowody z własnego otocz 12.02.15, 23:17
            ta jasne, moja prababcia dożyła 98 lat, a zęby w młodości miała leczone i to jakoś hardcorowo.
        • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:42
          Chroni pod warunkiem, że nie jest wykonana z uranu na przykład. Musi być bio i eko, to wtedy chroni.
          • leptosom Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:48
            bio i eko...

bio i eko, czyli z czego? z wolnego wybiegu? a z czego implanty?
            bio i eko lekiem na całe zło?
            • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:53
              leptosom napisał:

> bio i eko...
              >
              > bio i eko, czyli z czego? z wolnego wybiegu?

Z wolnego wybiegu, z hodowli bez nawozów sztucznych, herbicydów, pestycydów, środków konserwujących, spulchniających itp. itd.

> a z czego implanty?

Z naturalnych składników nieskażonych cywilizacją.

> bio i eko lekiem na całe zło?

O tak!
              • paco_lopez Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:58
                wtedy gwrancja jest , że się zdrowszym umrze.
                • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:00
                  O to przecież chodzi - żeby w raju zdrowym być przez całą wieczność po śmierci.
              • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:01
                to prawda,mam porównanie jaj "sklepowych",a z własnej hodowli od moich szczęśliwych kur
                i walory smakowe i wizualne są niezaprzeczalne!
                • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:06
                  coffei.na napisała:

> to prawda,mam porównanie jaj "sklepowych",a z własnej hodowli od moich szczęśli
                  > wych kur
                  > i walory smakowe i wizualne są niezaprzeczalne!

Tak, szczęśliwe kury mają wszelkie walory niezaprzeczalne. Ja też bym chciała, tylko jakoś to dziobanie i grzebanie nogą w ziemi mi nie leży... no i nie chciałabym skończyć w rosole albo na patelni jak jaja.
                  • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:18
                    jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Ciebie jako kurę-nawet domową!
                    • paco_lopez Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:35
                      a mnie trudno sobie wyobrazić, że ty kury chodujesz.
                      • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:40
                        ale dlaczego?
                        • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:46
                          coffei.na napisała:

> ale dlaczego?

Jak to dlaczego? Przecież powszechnie wadomo, że jaja i kury (w postaci gotowej do przyrządzenia) produkuje się w supermarketach.
                          • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:49
                            no tak...a mleko wypływa po pociągnięciu za ogon :P
                            Krowi oczywiście!
                            • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:50
                              A skąd! Mleko produkuje się w mleczarni!
                              • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:53
                                no co Ty! Przecież mam krowę to wiem! Niedawno przyszedł mały rozkoszny mieszczuszek i ciągnął z całej siły..
                                pewnie to syn Lopeza był...:P
                            • leptosom Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 15:04
                              chyba, ze to jest kozie, to za brodę.
                              • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 15:06
                                nie no..lepiej krowę za ogon-wtedy to i nutellę można uzyskać :P
                                to tak z racji tłustego czwartku ten suchar :D
                    • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:47
                      coffei.na napisała:

> jakoś ciężko mi sobie wyobrazić Ciebie jako kurę-nawet domową!

Ja też sobie nie wyobrażam - przecież kogut miałby przes...ane.
                      • coffei.na Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:55
                        zagdakałabyś na śmierć-to pewne :)
                        • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:12
                          To też, ale najpierw wszystkie pióra z d...py bym mu wyrwała.
                          • coffei.na no ale.. 12.02.15, 14:52
                            dlaczego?

zauważ jaka dzisiaj jestem żądna wiedzy!
                            • stokrotka_a Re: no ale.. 12.02.15, 15:15
                              Na a dlaczego nie? Przecież kogutowi należy się to w ramach równouprawnienia.
                              • coffei.na Re: no ale.. 12.02.15, 15:23
                                Ale z moich obserwacji wynika,że kury bardzo lubią te przekomarzanie się z kogutem,oraz to jak wskakuje na każdą od tyłu ...i dziobie z całych sił!!
                                Po głowie!

Niewiem co dalej się z tym wszystkim dzieje,bo na podwórzu w ten czas jest kurz a wiater...no i mamy jajko!

Poza tym raczej wątpię,że owe stworzonka pragną równouprawnienia...to tylko nam,kobietom się poprzewracało.
                                Tu i ówdzie.
                                • stokrotka_a Re: no ale.. 12.02.15, 15:27
                                  coffei.na napisała:

> Ale z moich obserwacji wynika,że kury bardzo lubią te przekomarzanie się z kog
                                  > utem,oraz to jak wskakuje na każdą od tyłu ...i dziobie z całych sił!!
                                  > Po głowie!

No i między innymi dlatego nie chciałabym być kurą. Zdecydowanie wolę kogutom pióra z d...py wyrywać. Dla mnie to lepsza zabawa.

> Poza tym raczej wątpię,że owe stworzonka pragną równouprawnienia...to tylko nam
                                  > ,kobietom się poprzewracało.
                                  > Tu i ówdzie.

Gdybyśmy miały po trzy komórki w mózgu, to też nie chciałybyśmy równouprawnienia. Ja zdecydowanie preferuję stan poprzewracania tu i ówdzie.
    • mariuszg2 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:28
      chyba niektóre gatunki kotów specjalizują się w szczotkowaniu uzębienia, oczyszczaniu kanałów i figlują z rakami....ale nie wiem czy to tak jest naprawdę czy tylko w wyobraźni
      • leptosom Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:50
        jeśli chodzi o oczyszczanie kanałów, to pomyliłeś ze szczurami.
    • kura_wuja Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 11:30
      uffff, na szczescie kury nie maja zebow. Co za ulga.
    • czesio77 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 12:50
      pousuwajmy sobie wszyscy zęby ,
      kobiety niech sobie amputują piersi
      panowie penisy żeby raka prostaty nie dostać .....
    • six_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:03
      koleżanka stomatolog opowiada o paszczach i trupach?
      ty się lepiej dowiedz, czy ona jakiś dyplom ma. i gdzie się tych trupów nawąchała. w sumie to drugie ciekawsze, więc o dyplom nie pytaj.
      • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 13:12
        No jak to gdzie? Przecież muszą na czymś ćwiczyć, zanim żywym zaczną wiercić. Przynajmniej zawsze mi się wydawało, że tak to się odbywa...
        • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:05
          na fantomach, a jak przestana lamac szczelinowce to na sobie wzajemnie..he..he
          • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:47
            Nie opowiadaj mi bajek. Wszyscy wiemy, że fantoma złapano i wtrącono z powrotem do więzienia. I jednego go było, więc dla wszystkich nie wystarczy.
            Na trupach trenują, wynoszą je wcześniej cichaczem z cmentarza, a w ciepłe noce to nawet nie zadają sobie trudu z wynoszeniem i przy pochodniach na gołych nagrobkach przyszli chirurdzy szczękowi mają używanie. Czy ja się wczoraj urodziłam?
            • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 19:08
              mendigo napisał:

> Nie opowiadaj mi bajek /.../ a w ciepłe noce
              > to nawet nie zadają sobie trudu z wynoszeniem i przy pochodniach na gołych nag
              > robkach przyszli chirurdzy szczękowi mają używanie. Czy ja się wczoraj urodziła
              > m?
              >

..he..he..jak to po/wyz przeczyta Herzog to z rozpaczy w lep se strzeli albo pozre tasme z nosferatu..Mendi, ty to masz talent !! juz widze te tlumy na premierze ..oj niezla kaska ci sie zbliza, rzucaj to co robisz do tej pory..
              • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 19:13
                Obawiam się, że mogłabym co najwyżej iść w przebijanie Eda Wooda, a z tego ani kasy (za życia), ani chwały (kiedykolwiek). Pozostanę więc przy swoim zajęciu.
                • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 19:23
                  a wydawaloby sie ze horrory to wielka struga krwi /z keczapu/ i kasy dla zajmujacych sie tym..dziwne.
                  • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 19:47
                    Tym bardziej - jeśli rzeczywiście tak jest, to nikt biednej mendigi tam nie wpuści. A prosić się nie będę.
                    • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 19:56
                      no tak, dumni i ambitni zawsze maja pod gorke, eh wiem cos..
                      • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 20:14
                        Dumni, w moim dumnym przypadku tylko dumni.
                        • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 20:27

..ej, nie wierze, ze nie masz planow, marzen, czy cos podobnego? rozumiem osoby w zblizonym do mojego wieku kiedy odpuszczaja sobie, przeczuwajac nadchodzaca okrutna pania.. lady demencje ..dobra, koniec czarnowidztwa.
                          • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 22:35
                            No, mam plany wobec siebie, mam. Są one jednak raczej intymne i do samodzielnej ewaluacji, niezależne od zajmowanego stanowiska. A boję się, że gdybym zaczęła robić w strugach keczupu, mogłoby mi poważnie odbić i zaczęłabym dbać bardziej o fasadę niż o wnętrze. Tak że sam widzisz, że nie mogę robić kariery w horrorach, dla własnego dobra, choć niewątpliwie zrewolucjonizowałabym branżę, gdybym tylko raczyła się w niej objawić.
                            • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 23:54
                              mendigo napisał:

> No, mam plany wobec siebie, mam. Są one jednak raczej intymne i do samodzielnej
                              > ewaluacji, niezależne od zajmowanego stanowiska. A boję się, że gdybym zaczęła
                              > robić w strugach keczupu, mogłoby mi poważnie odbić i zaczęłabym dbać bardziej
                              > o fasadę niż o wnętrze. Tak że sam widzisz, że nie mogę robić kariery w horror
                              > ach, dla własnego dobra, choć niewątpliwie zrewolucjonizowałabym branżę, gdybym
                              > tylko raczyła się w niej objawić.
                              >

swietnie,wzmacniasz moja wiare w mlodosc, a swoja droga mysle ze praca przy tego typu dzielach odciska sie w jakis sposob na psyche..faktycznie lepiej pozostan przy swoich robotkach.
        • kura_wuja Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:35
          No jak to gdzie? Przeciez swinia i czlowiek to prawie to samo wiec pewnie trenuja w rzezni.
          • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:49
            W rzeźni to psychiatrzy.
        • six_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 15:13
          >Przecież muszą na czymś ćwiczyć, zanim żywym zaczną wiercić.
          na wykładowcach może. tak by było najlepiej.
          • mendigo Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 15:19
            To by było życie. A filolodzy robiliby wykładowcom analizę, socjolodzy dekonstrukcję itd. Ja tam bym po prostu dała co poniektórym po ryju, ale to tylko ze względu na brak wysublimowania intelektualnego. Zawsze wolałam rzeczy praktyczne.
    • dziala_nawalony Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:02
      mam piekne,oczywiscie jak na swoj rocznik..he..he. klawiatura z mieszana forma wlasnosci panstwowo-prywatne..he..he, z przewaga tej ostatniej.
    • varia1 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 14:40
      no to mam dla was kiepską wiadomość
      wygląda na to że będę tu wam do setki doopę zawracać :D
      bo zęby mam zdrowe i jak dotąd żaden dentysta się na mnie nie wzbogacił
    • facettt Kłapaczka taniej wychodzi. 12.02.15, 15:07
      panialien napisała:
      > Lpeije chyba wyrwać te zeby i zbierac na implanty...innego wyjścia nie ma..

Jak to nie ma?
      Kłapaczka taniej wychodzi.
      A na noc wstawiasz ja spokojnie do mieszaniny soli z kwasem cytrynowym
      i rano czujesz sie jak noworodek.
      • leptosom Re: Kłapaczka taniej wychodzi. 12.02.15, 15:11
        eee, buśka nie domyka się i chrapie.
        • facettt Re: Kłapaczka taniej wychodzi. 12.02.15, 15:14
          leptosom napisał:
          > eee, buśka nie domyka się i chrapie.

a tak...

zamawia sie taka plastikowa Ersatz-Szczenke, wklada na noc i po klopocie.
          viem, bo babcia taka miala (dziadek ja sklonil do zakupu, bo chrapala wlasnie)
    • varia1 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 15:08
      >martwy ząb zawsze smierdzi takim trupim zapachem właśnie..choćbyscie miały zeby zadbane jak nikt i piękne ,

i jeszcze tak mi się w temacie przypomniało:
      - Jakie pani ma ładne zęby!
      - Och, dziękuję, to po mamusi...
      - I pasowały ?
      • aqua48 Zęby mam długie, czarne i mocno kręcone.. 12.02.15, 15:12
        Dziękuję za uwagę.
        • 3longina Re: Zęby mam długie, czarne i mocno kręcone.. 12.02.15, 16:11
          A mnie sie kiedys zdarzylo u dentysty znalezc w kieszeni mojego plaszcza sztuczna szczeke! I ja glupia oddalam ja w recepcji. Potem sie okazalo, ze pacjentka przede mna pomilila plaszcze i swoja szczeke wsadzila do mojej kieszeni. No i ja glupia ja oddalam. Nawet nie przymierzylam...i teraz tak sobie mysle, ze jakby pasowala, to od razu poszlabym dac sobie wyrwac wszystkie zeby i rak tez!
          • facettt Ja mam mysli długie, czarne i mocno kręcone.. 12.02.15, 16:16
            czuje , ze moglbym Ci sie podobac...
            • 3longina Re: Ja mam mysli długie, czarne i mocno kręcone.. 12.02.15, 18:04
              ...ale tylko gdybys mi pozyczyl sztucznej szczeny. Ostatki w koncu mamy.
              • aqua48 Re: Ja mam mysli długie, czarne i mocno kręcone.. 12.02.15, 18:16
                Eee facett chyba do moich zębów pasuje longino..a drapieżne te myśli?
              • facettt mam precjoza po babci 12.02.15, 19:31
                3longina napisała:
                > ...ale tylko gdybys mi pozyczyl sztucznej szczeny. Ostatki w koncu mamy.

sztuczna szczene, laske (nebeska) i prozeze rozumu.
                - pozyczyc moge.
                ale nigdy nie odddam, bo zawsze mi sie moga przydac.

co mi za to dasz ?
                - ladne oczy ?
                www.youtube.com/watch?v=NoFZXQOg_fY
                • 3longina Re: mam precjoza po babci 13.02.15, 16:02
                  Sprawe sztucznej szczeny juz rozpatrzylismy
                  Laska nebeska, jest nebeska bo dzinsy farbuja
                  Prozaza rozumu jest intrygujaca-biore w ciemno.

Czerwone gitary iHelena Vondrackova ciagle zyja...
                  • facettt babcia tesz dlugo zyla... 13.02.15, 16:51
                    3longina napisała:
                    > Czerwone gitary i Helena Vondrackova ciagle zyja...

babcia tesz dlugo zyla
                    pamietam ja z ta sztuczna szczena (a nosila dwie - dzienna i nocna...),
                    z ta laska nebeska i zwlaszcza z ta proteza rozumu...
                    ehhh... to se ne vrati...
                • 3longina Re: mam precjoza po babci 13.02.15, 18:44
                  "a co mi za to dasz?"

Dam Ci srece szczerozłote. 
                  Dam konika cukrowego. 
                  Weź to serce, wyjdź na drogę. 
                  I nie pytaj się "Dlaczego?" 
                  Weź to serce, wyjdź na drogę. 
                  I nie pytaj się "Dlaczego?" 

www.google.de/?gws_rd=ssl#q=youtube+marek+grechuta+serce
                  • dziala_nawalony Re: mam precjoza po babci 13.02.15, 19:24
                    3longina napisała:

> "a co mi za to dasz?"
                    >
                    > Dam Ci srece szczerozłote. 
                    > Dam konika cukrowego. 
                    > Weź to serce, wyjdź na drogę. 
                    > I nie pytaj się "Dlaczego?" 
                    > Weź to serce, wyjdź na drogę. 
                    > I nie pytaj się "Dlaczego?" 
                    >
                    > www.google.de/?gws_rd=ssl#q=youtube+marek+grechuta+serce

jedna z piekniejszych piosenek Grechuty..
    • vandikia Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 18:32
      mam piękne i wyleczone
      ciekawa Twoja teoria i ciekawe ile ma wspólnego z rzeczywistością, ja mam najwyższy poziom bieli zębów (naturalny oczywiście) i podobno przez to najbardziej psujący się, najmniej psujące są zęby w odcieniu żółtym
      mogę je myć 10 razy dziennie, nitkować, płukać płynami, lakować u dentysty, wszystko na nic, prócz tych z przodu -4-6 mam przeleczone wszystkie, w tym kilka kanałowo i regularnie odwiedzam dentystę

a co do implantów, to osoba z mojej rodziny pozbyła się swoich i zrobiła implanty i powiedziała, że gdyby wiedziała co ją czeka, to by się na to nie zdecydowała, więc powodzenia :)
      • panialien vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 12.02.15, 22:29
        jesli tak to pewnie przez te kanałowo leczone zęby:)

przeciez to martwe zęby a one niestety powodują,że pelno bakterii krąży w organizmie..te zeby juz nie żyją ..tylko poprostu gniją....moj stomatolog sam powiedział,że takie zęby to trupy........niestety takiego słowa użył..i po kilku latach i tak korzenie zgniją...
        • mendigo Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 12.02.15, 22:30
          To ile już wyrwałaś i kiedy wyrywasz następne?
        • six_a Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 12.02.15, 23:02
          czy ty przestaniesz w końcu bredzić?
          zdegenerowaną miazgę się usuwa, potem zalewa kanały chemią i nic ci się tam nie mnoży. ząb to nie mięso, żeby się psuło i śmierdziało. śmierdzieć to może miazga w stanie zapalnym i jak jest nie do uratowania, to ząb się zatruwa. a jak odstawią fuszerkę i nie oczyszczą wszystkich kanałów, to wrócisz tam bardzo szybko z bólem, bo ból się bierze ze stanu zapalnego.
          • dziala_nawalony Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 12.02.15, 23:59
            six_a napisała:

> czy ty przestaniesz w końcu bredzić?
            > zdegenerowaną miazgę się usuwa, potem zalewa kanały chemią i nic ci się tam nie
            > mnoży. ząb to nie mięso, żeby się psuło i śmierdziało. śmierdzieć to może miaz
            > ga w stanie zapalnym i jak jest nie do uratowania, to ząb się zatruwa. a jak od
            > stawią fuszerkę i nie oczyszczą wszystkich kanałów, to wrócisz tam bardzo szybk
            > o z bólem, bo ból się bierze ze stanu zapalnego.
            >

uff no, bo juz mnie lapy swedzialy zeby to napisac. Jedyna sluszna odpowiedz.
          • panialien dla was badania naukowcow i profesorow to bzdura 13.02.15, 10:56
            ten artykul tez...i najlepszy dentysta świata ,że to odkrył to też bzdura....
            wolna-polska.pl/wiadomosci/szokujacy-zwiazek-kanaly-korzeni-zebowych-rak-2014-12
            napisalam Wam tutaj o moich watpliwościach ,po przeczytaniu tego artykułu i nie tylko tego, bo czytałam na amerykańskich stronach badania naukowe na ten temat...
            a Wy zaraz smiejecie się z tego i oskarżacie mnie o naganianie na implanty...
            Ja nie wyrywam zębów leczonych kanałowo ,ale faktycznie takowe posiadam i martwi mnie to...bo z badan wynika ,że rak dotyczy wszystkich ludzi,którzy mieli taki leczone zęby ...
            Dentysta po studiach i mający wiedzę też sie myli ,mówiąc mi ,że nie ma opcji ,żeby komuś z buzi nie smierdziało skoro ma martwego zęba i taki ząb poprostu zawsze śmierdzi..
            Dla was dentyści po ciężkich studiach i naukowcy oraz profesorowie nie są autorytetami...To kto jest>>>??
            • vandikia Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 11:15
              a tobie śmierdzi? bo mi nie
              a jak ci śmierdzi, to zmień dentystę, bo może masz inny ząb do zrobienia
            • stokrotka_a Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:04
              panialien napisała:

> ten artykul tez...i najlepszy dentysta świata ,że to odkrył to też bzdura....
              > wolna-polska.pl/wiadomosci/szokujacy-zwiazek-kanaly-korzeni-zebowych-rak-2014-12

Oczywiście, że to bzdura. Bzdurą jest, że to najlepszy dentysta świata i bzdurą jest, że istnieje ścisły związek pomiędzy leczonymi kanałowo zębami a rakiem. Na tej nawiedzonej stronie nie ma żadnych źródeł dowodzących, że liczba 97% jest prawdziwa i wynika z jakichś miarodajnych badań. Poza tym te teksty o uleczonej cudownie kobiecie z zepsutym zębem i królikiem, który zdechł 10 dni po wszczepieniu zęba pod skórę przypominają nawiedzone przypowieści o cudach ojca Boshobory. No i jest jeszcze sugestia, że tajemniczy spisek uniemożliwia powszechne przyjęcie objawionej prawdy odkrytej przez "najlepszego dentystę świata". ;-)

Moja diagnoza jest nastęująca: jesteś trollem świadomie próbującym wkręcać ludzi w dyskusję (co się nawet udaje) albo naiwną osobą, która zamiast wiedzy i naukowego podejścia do problemu woli wiarę w bajki.
              • panialien Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:13
                stokrotko łatwo Ci mówić....może nie masz żadnego zęba leczonego kanałowo to cwaniakujesz....pomyśl logicznie kochana....ząb jest martwy i nie żyje,,,,czy jak coś nie zyje to jest sterylne i nie psuje się??cos martwego siedzi w organizmie i namnażaja sie bakterie..czy to jest bezpieczne dla zdrowia??
                pokaz mi naukowe badania na temat bezpieczeństwa kanałowego leczenia to uwierzę...
                takich badań tez nie ma raczej.chyba ,że oszukane jak to ,że cholesterol powyzej 200 szkodzi.., zeby koncerny mogly zarabiać...
                NIE JESTEM TROLLEM ,ALE JESTEM WG CIEBIE NAIWNA...TY TEZ JESTES NAIWNA..TY PEWNIE WIERZYSZ W NAUKOWE TEZY ,ŻE CHOLESTEROL POWYZEJ 200 SZKODZI I TRZEBA ZAZYWAC STATYNY....LECZENIE KANALOWE TEZ SŁUZY ZARABIANIU KASY....CZEMU DAWNIEJ DENTYSCI RWALI ZEBY I MÓWILI ZE KANALOWE SZKODZI ...MI MOJA DENTYSTKA DAAAAAWNO TEMU SAMA KAZALA WYRYWAC NIZ LECZYĆ..MOŻE ONA NIE SKONCZYLA MEDYCYNY TYLKO BAJKOZNAWSTWO....ECH
                WOLE WIERZYC W BAJKI ,KTÓRE NIE SZKODZĄ NIŻ W TAKIE MEDYCZNE BADANIA SŁUZĄCE GŁOWNIE ZAROBKOWI LEKARZY I DENTYSTÓW...
                • panialien Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:18
                  poza tym nie znam nikogo ,kto miał zeby leczone kanałowo i dozyłby chociaż 80 lat ....za to znam sporo takich osób ,które przekroczyły 90 lat i mają zęby wyrwane albo zdrowe,zadnych kanalowo leczonych w sobie nie trzymają.:)
                  • stokrotka_a Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:32
                    A ja znam takie osoby, które mają zęby leczone kanałowo i żyją po 80 i więcej lat, więc twój "dowód" mnie nie przekonuje.
                    • miau.weglowy Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 19:19
                      ja tez, wiec wygrywamy juz z nia 2:1 :D
                • stokrotka_a Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:28
                  panialien napisała:

> stokrotko łatwo Ci mówić....może nie masz żadnego zęba leczonego kanałowo to cw
                  > aniakujesz....pomyśl logicznie kochana....ząb jest martwy i nie żyje,,,,czy jak
                  > coś nie zyje to jest sterylne i nie psuje się??cos martwego siedzi w organizm
                  > ie i namnażaja sie bakterie..czy to jest bezpieczne dla zdrowia??

Proszę cię, idź do szkoły i odrób lekcje z biologii. Każdy ząb, nawet taki nieleczony kanałowo, składa się z części martwej (twarda część zęba) i żywej (miazga). Oznacza to, że cały czas nosisz w swojej jamie gębowej martwe części zęba. W procesie leczenia kanałowego usuwa się część żywą, wypełnia kanał substancją bakteriobójczą i zamyka wypełnieniem. Korzeń się nie psuje, jeśli jest prawidłowo oczyszczony i zabezpieczony. I zapewniam cię, że nie śmierdzi.

> pokaz mi naukowe badania na temat bezpieczeństwa kanałowego leczenia to uwierzę
                  > ...

Gdyby to leczenie nie było bezpieczne, to nie byłoby dozwolone i refundowane przez ubezpieczycieli.

> takich badań tez nie ma raczej.chyba ,że oszukane jak to ,że cholesterol powyze
                  > j 200 szkodzi.., zeby koncerny mogly zarabiać...
                  > NIE JESTEM TROLLEM ,ALE JESTEM WG CIEBIE NAIWNA...TY TEZ JESTES NAIWNA..TY PEW
                  > NIE WIERZYSZ W NAUKOWE TEZY ,ŻE CHOLESTEROL POWYZEJ 200 SZKODZI I TRZEBA ZAZYWA
                  > C STATYNY....LECZENIE KANALOWE TEZ SŁUZY ZARABIANIU KASY....CZEMU DAWNIEJ DENTY
                  > SCI RWALI ZEBY I MÓWILI ZE KANALOWE SZKODZI ...MI MOJA DENTYSTKA DAAAAAWNO TEMU
                  > SAMA KAZALA WYRYWAC NIZ LECZYĆ..MOŻE ONA NIE SKONCZYLA MEDYCYNY TYLKO BAJKOZN
                  > AWSTWO....ECH
                  > WOLE WIERZYC W BAJKI ,KTÓRE NIE SZKODZĄ NIŻ W TAKIE MEDYCZNE BADANIA SŁUZĄCE GŁ
                  > OWNIE ZAROBKOWI LEKARZY I DENTYSTÓW...

Ale co się tak drzesz? Nie możesz normalnie?
                • stokrotka_a Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 12:30
                  panialien napisała:

> MI MOJA DENTYSTKA DAAAAAWNO TEMU
                  > SAMA KAZALA WYRYWAC NIZ LECZYĆ..MOŻE ONA NIE SKONCZYLA MEDYCYNY TYLKO
                  > BAJKOZNAWSTWO....ECH
                  > WOLE WIERZYC W BAJKI ,KTÓRE NIE SZKODZĄ NIŻ W TAKIE MEDYCZNE BADANIA
                  > SŁUZĄCE GŁOWNIE ZAROBKOWI LEKARZY I DENTYSTÓW...

Jeśli wolisz wierzyć w bajki, to usuń sobie wszystkie zęby profilaktycznie. Na co czekasz?
            • six_a Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 16:33
              >najlepszy dentysta świata
              ja pier, ale źródło.

a wiesz, że 100% pacjentów z rakiem, przeżyło poród.
              to może być prawdziwa przyczyna raka. że też nikt jeszcze tego nie odkrył.
              • mendigo Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 13.02.15, 18:05
                Myślę też, że wszyscy spożywali wodę. Nie można nad tym faktem przejść obojętnie; taka woda połączona z leczeniem kanałowym to pewna śmierć. Pewna śmierć!
            • leptosom Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 15.02.15, 10:47
              Dla was dentyści po ciężkich studiach ... ...nie są autorytetami.

Znam ogólnie niezłą zawodową dentystkę, która nie zaleca usuwania kamienia nazębnego, twierdząc, że to osłabia zęby.
              • raszefka Re: dla was badania naukowcow i profesorow to bz 18.02.15, 00:01
                No jak nie jak tak? Zęby pozbawione solidnego kamiennego podparcia zaczynają się kiwać i wypadają. To dość oczywiste :D
        • stokrotka_a Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 13.02.15, 08:35
          panialien napisała:

> przeciez to martwe zęby a one niestety powodują,że pelno bakterii krąży w organ
          > izmie..te zeby juz nie żyją ..tylko poprostu gniją....moj stomatolog sam powied
          > ział,że takie zęby to trupy........niestety takiego słowa użył..i po kilku lata
          > ch i tak korzenie zgniją...

Wstawianie implantantów to świetny interes dla stomatologa. A ty robisz za naganiaczkę klientów? Jeśli tak, to muszę cię zmartwić - twoje teksty są śmiesznie naiwne. ;-)
          • six_a Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 13.02.15, 16:34
            >Wstawianie implantantów
            czego?
            implantanty to w krakowie chyba?
            zaraz koło sroczej jamy.
            • 3longina Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 13.02.15, 16:42
              Chyba sraczej jamy;)
              A tak poza tym to implantant moze sie jeszcze ukorzenic...
              • six_a Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 13.02.15, 17:14
                > Chyba sraczej jamy;)
                > A tak poza tym to implantant moze sie jeszcze ukorzenic...

no jak sraczej? sroka przecież.
                poza tym może to nie były implantanty, tak tera myślę. raczej inflanty.
                • 3longina Re: vandikia a chorujesz na cos powaznie???? 13.02.15, 17:44
                  No nie wiem, nie wiem...

A bylo to tak:
                  Pani w klasie pokazuje dzieciom obrazek i pyta:
                  - co jest na tym obrazku?
                  Jas odpowiada:
                  -Ptok
                  Nauczycielka:
                  -Jasiu, nie mowi sie ptok tylko ptak.
                  Nastepnie pani pokazuje nastepny obrazek i pyta:
                  - a jaki ptak jest na tym obrazku.
                  Jas odpowiada:
                  - Szpok
                  Pani:
                  -Jasiu, nie mowi sie szpok tylko szpak.
                  Nastepnie pani pokazuje kolejny obrazek i pyta:
                  - A jaki to ptak?
                  A Jasiu na to:
                  -Sraka!

• leanne_paul_piper Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 12.02.15, 18:57
      Przeleczone kanałowo mam siódemki i ósemki, nie będę ich wyrywać, bo nie mam ochoty mieć rozcinanych dziąseł i innych atrakcji. Mój brat miał tak usuwane 8ki, 2x po dwie, prawie się przekręcił na tamten świat.
      A tak poza tym to łączę się w bólu, bo też nie mam super zębów. Mam przebarwienia płodowe lub z wczesnego dzieciństwa, które się nie wybielają. Musiałabym zrobić sobie licówki, a to pewnie byłoby 50 tysi najmarniej.
    • taki-sobie-nick A co ma uroda do leczenia kanałowego? 12.02.15, 19:00
      Zdrowe mam, owszem. Ładne tak sobie.
    • pomorzanka34 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 13.02.15, 15:10
      ale podobno lody ( te dla dorosłych :D tez powodują rak jamy ustnej
      hm..? każdy ma wybór
      • leptosom Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 15.02.15, 10:48
        podobno te bez połyku.
    • pomorzanka34 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 13.02.15, 15:16
      a smrodek z paszczy powodują bakterie ,choroby migdałków przebyte liczne anginy leczone tonami antybiotyków , choroby wrzodowe refluksy żołądka itp więc zastanów się co piszesz no chyba ,ze jesteś małym "podłym trolikiem" który się potwornie nudzi ;))
    • molly_wither Ciemnota XXI wieku 13.02.15, 17:02
      Dziecko,czytaj wiecej ksiazek, mniej netu. Moj ojciec zmarl na raka, a zaden zab nie byl leczony kanalowo.Pisze to jako przyklad, choc wiem,ze to bez sensu,ale jakos musze cie przekonac..
    • berta-death Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 13.02.15, 18:09
      Przecież to są jakieś newsy sprzed 100lat i jeszcze publikowane w medium o mniejszej wiarygodności niż fakt i superekspres razem wzięte.
    • thelma333.3 Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 14.02.15, 22:06
      ale mnie wystraszylas... mam - chyba - 5 zebow 'kanalowych' , az sie musialam doedukowac w tym temacie teraz; i trudno mi uwierzyc w tak bezposredni zwiazek;
      zab sklada sie z warstw: szkliwo - materia nieorganiczna 95% i organiczna 5% - ale tam nic 'nie zyje' ; nastepnie mamy zebine: materia nieorganiczna 70% i organiczna 30%, kolagen, jakies siarczany itp; tez tam nic 'nie zyje'; i potem mamy ta nasza miazge i nerwy i kanaly , i tam jest dopiero 'zycie'; wiec jak masz kanalowe to wyciagaja cala ta miazge i czyszcza kanaly i potem klajstruja na amen; takze po zaklajstrowaniu wydaje mi sie, ze tam nie ma co zyc; wiec z tym artykulem to na wyrost; moze kiedys robili leczenie kanalowe niedokladnie, i faktycznie moze jak jest zle zrobione czy cos, to sa problemy; ale tak, to wydaje mi sie, ze to przesada z tym stwierdzeniem, bo co ma tam niby gnic? nie ma tam nic zyjacego, co by umarlo, a tylko to moze gnic; no szkliwo, zebina i klajster w kanalach gnic nie beda, bo te czesci zywe nigdy nie byly; a z ta iloscia pacjentow to trzeba by raczej zapytac, z tych co nigdy nie dostali raka, ile ludzi ma za soba leczenie kanalowe ? moze ta procedura jest tak popularna a stan uzebienia tak marny ludzkosci, ze trudno znalezc osobe po 30/40, ktora nie mialaby chociaz jednego kanalowego zeba; tak czy siak, panika juz mi przeszla :-) Tobie tez radze sie zrelaksowac, bo predzej zachorujesz ze stresu niz od kanalowego zeba :-)
    • wez_sie kanalowo 16.02.15, 09:15
      kanalowo to ja mialem leczone mleczaki bo jadlem za duzo landyrknkow
    • wersja_robocza Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 16.02.15, 09:20
      panialien napisała:

> Lpeije chyba wyrwać te zeby i zbierac na implanty...innego wyjścia nie ma..
      >

To był pomysł i ja go już zrealizowałam.
      Moje zęby:
      https://www.protetyka.eu/wp-content/uploads/2011/03/proteza_woda.jpg
    • wielkafuria Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 19.02.15, 11:55
      tak, tak.
      podobnie zaszkowal mnie fragment tego serialu od 7 min i 44 sek w którym wyrywaniem zebow leczono choroby umyslowe ;)
      polecam: www.cda.pl/video/1496005c/The-Knick2014-S01E10-Lektor-PL
      • stokrotka_a Re: Czy macie zdrowe i ładne zęby? 19.02.15, 12:49
        Co tam na blogusiu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka