Dodaj do ulubionych

ciągły brak wzjemności uczuciowej

28.03.15, 22:18
hej, czy ktoś z Was też ma taki problem?

W moim życiu ciągle powtarza się sytuacja:
- podobam się facetom, którzy mnie nie pociągają jako potencjalni partnerzy (choć niejednokrotnie bardzo ich lubię, ale na stopie przyjacielskiej)
i odwrotnie:
- często ulegam fascynacji kolegami, którzy nie odwzajemniają, a może nawet nie zauważają mojego zainteresowania.

Zaczęłam się już zastanawiać, że może to jakieś trwałe skrzywienie psychiczne? Że np .tracę zainteresowanie mężczyzną, który pierwszy zwróci uwagę na mnie? Albo pociągają mnie faceci, którzy obiektywnie do mnie nie pasują?

Czy ktoś z Was też doświadcza podobnej sytuacji? Chciałabym znaleźć tego przyczynę, żeby naprawić moje katastrofalne życie osobiste :(
Obserwuj wątek
    • haneke_29 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 28.03.15, 22:27
      Jak dla mnie pierwsza myśl to właśnie problem w stylu "faceci zainteresowani mną stają się automatycznie mało interesujący". Pytanie ile masz lat. Jeśli dajmy na to 23 to luz, jeśli 33 to coś raczej musi być na rzeczy.
    • back.office Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 14:25
      Psychoterapia, i wszystkiego się dowiesz.
    • cary_ann Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 14:33
      Tak, też tak mam. U mnie to wynika z tego, że mój ojciec był niedostępny emocjonalnie i dlatego teraz tacy faceci mnie interesują. Na tych, którym się podobam, nie zwracam uwagi, bo nie ma w nich tej hmm... "tajemniczości".
      • firlefanz Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 14:58
        no wyjaśnienie złych relacji z mężczyznami złą relacją z ojcem to jest klasyk, ale akurat w moim przypadku nie zachodzi taka sytuacja, bo relacje z tatą mam bardzo dobre, więc tym bardziej trudno mi jest znaleźć przyczynę.
        • cary_ann Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 20:33
          Tutaj nie chodzi o to czy masz dobre czy złe relacje z ojcem, bo wtedy wszystko jest oczywiste, ale o pewne niuanse waszej relacji, o to jak to wpłynęło na twoją podświadomość. Poza tym, co to znaczy "dobre relacje"?
          Ale też równie dobrze wcale nie musi chodzić o ojca.
    • triss_merigold6 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 14:44
      Tak, masz feler, ale nie martw się - stare panny też są potrzebne.

Dziekuję za uwagę.
      • back.office Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 15:10
        https://www.lovethispic.com/image/152643/where-do-you-see-yourself-in-10-years
      • pomorzanka34 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 15:37
        rozwódki i kobiety będące w separacji też są potrzebne
        to tak odnośnie starych panien czemu tylko one maja być potrzebne ;)))
    • molly_wither Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 17:00
      Nie ma nic gorszego dla kobiety, jak zwiazac sie z facetem, ktory jej sie podoba. Bedzie cierpiala cale zycie, chyba,ze znajdzie sile i odejdzie pierwsza. Jestem zwolenniczka zwiazkow, w ktorych mezczyzna bardzie zabiega o kobiete.
      • facettt a ja przeciwnie. 29.03.15, 18:30
        molly_wither napisał(a):
        Jestem zwolenniczka zwiazkow, w ktorych mezczyzna bardzie zabiega o kobiete.

a ja przeciwnie.
        - cos pomoglem ?
      • znana.jako.ggigus ale zapobiegający facet jest nudny 29.03.15, 23:08
        gotowy odczytać każde życzenie, jesteś wyjątkowa i takie tam.
        Z mojego dośw. takie związki potem się przeradzają i pan robi się podnóżkiem i dywanikiem, a pani wydaje rozkazy. Najczęściej taka pano trocję plącze role i rozkazuje otoczeniu.
      • ursyda Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 30.03.15, 11:17
        Po co komu facet , który zabiega skoro się nie podoba?!
    • czoklitka Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 17:07
      Może po prostu nie trafiłaś jeszcze na takiego, z którym oboje byście byli zainteresowani i dla siebie tajemniczy
      • jaquline1 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 29.03.15, 17:36
        Oczywiście, że jeszcze nie spotkalas właściwego. Nie słuchaj bzdur o psychoterapiach! Dobre, naprawdę.
    • znana.jako.ggigus może póki co nie chcesz się zakochać? 29.03.15, 23:11
      A może tak słabo okazujesz zainteresowanie, że koledzy tego nie widzą. A Ty myślisz, że Ci nie okazują.
      Ja np. tak mam twarz maska i już parę razy wydawło mi się, że kipiałam uczuciem. Po latach opowiedziałam koleżankom, że względem X to owszem. A one były zaskoczone.
      I nie obiektywnie niepasujących ludzi!
    • obatala Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 30.03.15, 18:27
      Nie chcę Cię martwić, ale odkryłaś jedną z prawd życiowych. Jedna strona zawsze chce bardziej.
      • znana.jako.ggigus sic!! 30.03.15, 18:37

• ongoing Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 30.03.15, 21:12
      jest taka stara życiowa prawda "bo w tym cały jest ambaras, żeby dwoje chcieli naraz"

gratuluję sugerującym psychoterapię szybkości i trafności oceny...
      • jaquline1 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 30.03.15, 21:40
        Tu była jedna taka mądra na wszystko, co zalecala niemalże ta psychoterapię. Szybka w swych diagnozach jak pocisk pancerny ,no i zawsze wraca jak bumerang niestety:-)
        • aronia85 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 31.03.15, 17:16
          No coz.. pociesze Cię może, a może nie, ale ja mam prawie dokładnie tak samo. W moim zyciu generalnie było b.malo mężczyzn którzy mnie pociągali, którzy mnie się podobali. Owszem, byli tacy- ale było ich mało.Dzialalo to w 2 strony. Generalnie faceci którzy zwracają na mnie uwagę za nic w swiecie nie podobają mi się. Po pierwsze- nie podobają mi się nic a nic z wyglądu i nie mam pojęcia dlaczego takich przyciągam. Również przy bliższym poznaniu nie podoba mi się ich styl bycia, słownictwo itp. Również chętnie się dowiem, co jest we mnie takiego, iż nie przyciągam mężczyzn którzy sa konkretni i maja cos w sobie, cos sobą reprezentują. Zazwyczaj przyciągam jakies ciamajdy, niedorajdy, a ja z tego co mi wszyscy mowia.. jestem zaradna, poukladana kobietka wiedzaca czego chce. Może wlasnie w tym tkwi sek?
    • mysliciel662 Re: ciągły brak wzjemności uczuciowej 31.03.15, 18:13
      Widocznie to nie jest ten.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka