Dodaj do ulubionych

Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:(

09.05.15, 16:36
Mam taką ciocię, to jest kuzynka mojej matki, trochę starsza ode mnie ale się bardzo lubimy. A chyba raczej lubiłyśmy, bo od jakiegoś czasu nasze stosunki się popsuły. Ona zawsze była trochę wyniosła, nadęta, trochę lubiła pouczać czy narzekać na dzisiejsze czasy, ale miała tez wiele zalet które ceniłam. Starałam się jej być bardzo pomocna- gdy trzeba było pożyczyć jej pieniądze na auto-pożyczyłam, gdy trzeba było jej coś załatwić po znajomości- załatwiłam, gdy trzeba było zająć się jej dziećmi zajmowałam się. Potem ona rozeszła się z mężem, dzieci dorosły i wtedy właśnie zaczęła mnie źle traktować. Trochę jak wroga, trochę jak głupiutką dziewczynkę ( mam 37 lat). Wyprawiała urodziny, nie zaprosiła mnie i generalnie ma do mnie lekceważący stosunek. Nigdy nie dzwoni, a jak już ja zadzwonię- to zwykle jest nadęta, zarozumiała " na ten temat nie chce mi się gadać" " nie rozmawiajmy już o tym" i ja się czuję wtedy beznadziejnie. Mam ochotę wszystko jej wygarnąć w twarz, ale jakoś się boję. W tej chwili te kontakty są prawie żadne, jedynie jesteśmy " znajomymi na fb" i tyle. Co Wy byście zrobiły w tej sytuacji?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Czy ty nie masz bliskich ani znajomych 09.05.15, 16:38
      którzy nie są "znajomymi na fb"?
    • czoklitka Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 16:41
      Jeśli zależy Ci na ciotce, to zapytaj jej się, o co jej chodzi. A jeśli nie - to zostaw to tak, jak jest z tym że bez żalu.
    • aqua48 Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 17:27
      Jeśli masz żal to wywal ciotkę ze znajomych na FB. Powinien to być dla niej wystarczająco mocny szok zmuszający do opamiętania się, wdzięczności za pożyczki i zaprosin na następne urodziny.
      Gdyby jednak tak drastyczne metody nią nie wstrząsnęły, proponuję zacząć żyć własnym życiem bez oglądania się na ciotkę..
      • czoklitka Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 17:56
        no, i też niech jej nie zaprasza
        • madeleine.christiane Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 18:01
          Nie zapraszam, nie odzywam się.
          • czoklitka Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 18:07
            no i dobrze.
          • facettt to gdzie jest problem ? 09.05.15, 20:20
            madeleine.christiane napisała:
            > Nie zapraszam, nie odzywam się.

to gdzie jest problem, bo nie vidze?
    • dziala_nawalony Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 09.05.15, 18:33

..nie zrywaj kontaktu,to najlatwiejsze, ale zamykasz sobie i jej mozliwosc dobrych relacji na przyszlosc , raz zerwiesz i koniec, szkoda.,.. moze ona ma jakies problemy, ktore ja przerastaja w tym momencie?..no bo nic innego mi do lba nie przychodxi,owszem najlatwiej jest sie tak po prostu odsunac,..masz wiele osob bliskich przy sobie?
    • znana.jako.ggigus spamujesz na serial 09.05.15, 18:50
      tak mi się to kojarzy z Klanem.
      • facettt na Klanie bylo gorzej. 09.05.15, 20:22
        Glowna bohaterka sie rozpila (naprawde)
        i zaczela przyjezdzac na Plan - na kacu...
    • facet_on_line Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 07:39
      rodziny się nie wybiera więc daj na luz masz 37 lat i nie masz innych zmartwień niż jakaś stara ciotka z którą Ci się nie układa? szkoda życia Zresztą tak jest ten świat skonstruowany a raczej ludzie ze po rozwodzie zazwyczaj rodzina rozdziela się
    • berta-death Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 08:30
      Najwyraźniej nie potrzebuje już darmowej opieki do dzieci ani bezprocentowych kredytów. Być może nie chce albo nie może się niczym odwdzięczyć a boi się, że ty mogłabyś od niej jakichś przysług oczekiwać?
    • horpyna4 Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 08:58
      Jak znam życie, to ciotka może mieć do Ciebie o coś żal. A jeżeli nie kojarzysz, o co, to najprawdopodobniej zostałaś przed nią obszczekana przez osobę, której ona ufa.

Nie dzwoń, tylko wybierz się do niej osobiście i przyciśnij. Może puści farbę i dowiesz się, o co chodzi. Bo to mogło być zarówno pomówienie, jak i prawda - tylko źle zrozumiana. Na pewno warto to wyjaśnić i wcale nie tylko ze względu na Twoje dobre samopoczucie, ale przede wszystkim ciotki. Bo najwyraźniej coś ją gryzie.

A na początek zastanów się, kto z rodziny lub znajomych miał interes w tym, żeby Cię od ciotki odsunąć. Może chodzi o jakiś spadek?
      • horpyna4 Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 09:01
        Aha, jeżeli ona tak się zachowuje od rozwodu, to ktoś jej mógł powiedzieć, że uwodzisz jej męża. Albo nawet on sam chciał jej dokuczyć i coś takiego powiedział.
        • madeleine.christiane Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 11:56
          Nie, nie ma zadnego spadku, jej mąż odszedł do innej kobiety i z nią mieszka.
    • coffei.na Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 10.05.15, 11:11
      Madeleine...wiesz co widzę? mocno zranioną dziewczynkę...problemy przewijają się przez Twoje życie jak u każdego zresztą,ale jakoś chyba sobie nie radzisz co? masz jakąś bliską Ci osobę w realu? Wypłacz się w mankiet,zrób burzę mózgu...na temat wszystkiego!
      A potem..kup karnet na siłownię czy fitness i działaj...bo wiesz co uważam? Patrzysz na wszystko przez pryzmat wagi,moze wydają Ci się bezsensowne moje słowa,ale zastanów się i odpowiedz si=obie szczerze..
      Nie jest tak?
    • varia1 Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 11.05.15, 13:27
      żal do ciotki, żal do koleżanek które cię zostawiły w zepsutym aucie, żal do świata że z nadwagą czujesz się nieatrakcyjna, żal do koleżanki na fb, że zdjęcie w wannie z pianą wstawiła... to tak tylko z ostatnich wątków o ile dobrze pamiętam...

chyba powinnaś to sobie przemyśleć, mam wrażenie że twoje życie w dużej mierze zależy od tego co robią inni i jak cie postrzegają
      • czoklitka Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 11.05.15, 13:48
        jeszcze było cos takiego: brzydkie baby na fb i ich ładne zdjęcia.
        Ciekawe czy to idzie w parze - brzydka baba z niebanalnym, wyrafinowanym nickiem... chyba idzie.
        • varia1 Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 11.05.15, 14:24
          z tymi nickami, to - o ile mnie pamieć nie myli - chyba potworski parę lat temu jakąś analizę przeprowadzał, ale od tamtego czasu to już tu parę nicków ubyło i trochę przybyło
          chętnie bym się dowiedziała czegoś nowego :)

• czoklitka Re: Nie umiem się pozbyć żalu do ciotki:( 11.05.15, 16:02
            to byłoby ciekawe doświadczenie ;D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka