29.07.15, 20:40
Czytam, że możemy na podstawie zdjęcia i jakiejś tam aplikacji zobaczyć jak będziemy wyglądać za 20 lat.
Jakiś czas temu na tym chyba forum jakaś panienka pisała mocno zbulwersowana, że widziała na basenie starsze panie i jak one strasznie wyglądały, a właściwie zdaniem tej osoby to nie powinny się tam pokazywać. Panienka ta wyraziła ździwienie na granicy pewności, że to nie możliwe aby i ona tak kiedyś wyglądała bo przecież używa odpowiednich kremów i balsamów do ciała i pewnie twarzy, że takie coś nie może się stać żadnej dbającej o siebie. Poparły ją inne panie,że ma rację, to nie jest możliwe, wystarczy o siebie zadbać.
To jak to nie?

Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: wygląd 29.07.15, 20:55
      kk55aa napisała:

> Czytam, że możemy na podstawie zdjęcia i jakiejś tam aplikacji zobaczyć jak będ
      > ziemy wyglądać za 20 lat.
      > Jakiś czas temu na tym chyba forum jakaś panienka pisała mocno zbulwersowana,
      > że widziała na basenie starsze panie i jak one strasznie wyglądały, a właściwie
      > zdaniem tej osoby to nie powinny się tam pokazywać.

Na forum obok dowiedziałam się, że niefarbowanie siwych włosów jest "promocją starości i umierania".

Panienka ta wyraziła ździw
      > ienie na granicy pewności, że to nie możliwe aby i ona tak kiedyś wyglądała bo
      > przecież używa odpowiednich kremów i balsamów do ciała i pewnie twarzy, że tak
      > ie coś nie może się stać żadnej dbającej o siebie. Poparły ją inne panie,że ma
      > rację, to nie jest możliwe, wystarczy o siebie zadbać.
      > To jak to nie?

Te panie po prostu urodziły się za głębokiego PRL-u (lata 50-60).

Za PRL-u, jak wiadomo, nie tylko nie było nic do jedzenia (dziwne w takim razie, że wszyscy nie umarli z głodu), ale oferta przemysłu kosmetycznego też wyglądała dość żałośnie (to akurat prawda w porównaniu ze stanem obecnym).

To proste.

Zaś człowiek właściwie wysmarowany znakomitymi produktami Znanych Firm Kosmetycznych nie starzeje się. :-PPPPP

>
      >
      • pomorzanka34 Re: wygląd 30.07.15, 09:51
        >Na forum obok dowiedziałam się, że niefarbowanie siwych włosów jest "promocją starości i umierania".

hahhaah no tak na forum same piękne i bogate siedza masakra

a kobiety które są w ciazy lub biorą chemię to równiez promują umieranie ?

żal .....
        • horpyna4 Re: wygląd 30.07.15, 11:13
          Jaaasne... farbowanie włosów zapewni nieśmiertelność. Trudno, będę umierać - lubię swoje siwiejące włosy, jest mi w nich do twarzy i nie zamierzam ich farbować tylko dlatego, żeby dogodzić banalnym gustom różnych "zadbanych" damulek.

• kk55aa Re: wygląd 30.07.15, 17:16
          Nie każdy może farbować włosy. Są tez osoby, stare czy schorowane, które zwyczajnie nie mają na to siły.
    • czoklitka Re: wygląd 29.07.15, 22:13
      może było tak, że one jej przyklasnęły z czystej kurtuazji.
    • paco_lopez Re: wygląd 29.07.15, 23:28
      wiele pań jest na swój sposób żenujących w podejsciu do wyglądy swojego i innych. Otóż stoją dwie po kolana w wodzie i jedna drugiej tłumaczy, że w zeszłym roku miała wcięcie w biodrze, a teraz ma fałdkę. Ta druga ją słucha i kiwa głową ze zrozumieniem. Inna zaś pani jak tylko zobaczy sąsiadkę zaraz musi dobrać jej się do wyglądu zewnętrznego, zauważyć że tamta była u fryzjera itp.
      • m.a.l.a_syrenka Re: wygląd 30.07.15, 14:09
        Mężczyźni też uprawiają współzawodnictwo w wielu dziedzinach
        1.ooo noowyy samochód
        2. Taaaka ryba
        3.itp., itd., itd.
        Albo zwierzenia i rozkminy, które nie nadają się dla kobiecych uszu;-)
        • paco_lopez Re: wygląd 05.08.15, 23:24
          Tak, to prawda. Ci od takiej ryby są najbardziejsi pod tym względem. Teraz dochodzi jeszcze ilość przebiegniętych kilometrów i maraton na deser.
    • wisienka752 Re: wygląd 30.07.15, 08:32
      dużo zależy od genów, mam dwie babcie obydwie wychowane w czasach gdzie tylko szare mydło było jedna z miasta która słońca sie bała zawsze teraz twarz ma całą w zmarszczkach i dłonie wyglada o wiele starzej niz ta ze wsi co to całe dnie na polu w słońcu bez balsamów i bez żadnych filtrów, są podobnej budowy i wagi a jednak na tamtej ta starośc widać bardziej i nic się na to nie poradzi......zawsze trzeba dbać o siebie ale genów się nie oszuka....
      • renata1152 Re: wygląd 30.07.15, 09:18
        Mam koleżankę ,która ma fazę nadmiernego dbania o siebie.
        Ciągle kupuje jakieś kremiki. Jak patrzę na efekt stosowania tych kremików to
        mówię sobie po cichu ''''nigdy żadnych kremików'''''.
        Z wiekiem skóra traci elastyczność i niestety tylko zabieg chirurgiczny może coś zdziałać.
      • jatojagodnik Re: wygląd 30.07.15, 09:38
        Wiekszość zależy od genów. Konsekwentnym niedbaniem można sprawe pogorszyć, ale na poprawę niewiele można zrobić.
    • kk55aa Re: wygląd 30.07.15, 10:47
      No to niech ktoś odpowie: czy można się nie zestarzeć stosując kremy?
      Bo tak jak napisałam wyżej, jakiś czas temu ogólne zdanie odpowiadających było takie, że nie można ;)
      • kalllka Re: wygląd 30.07.15, 11:41
        Ale, ze pytasz się, czy można staro wyglądać mimo używania kremów/ kosmetyków odmładzających/?
        Odpowiadając na tak, zadane pytanie
        -można.
        Można tez nie wyglądać staro nie używając kremów itp, ponieważ ma się genetyczne uwarunkowania. Albo tez odwrotnie, mając "młode"geny wyglądać i zachowywać się staro.
        Wniosek:
        Z moich,wieloletnich kalkulacji widać, ze większość, na tym i innych forach, to inteligentni ludzie. Mimo, ze rutyniarze, rozumieją , w lot,"wirtualne" związki frazeologiczne -
        ich realne przyczyny i skutki.
        nalezy im się, wiec za wierność i ., poczucie humoru, długowieczny- god treatment.
        Czego i tobie, "młoda" autorko, na starość, życzę.
        • kk55aa Re: wygląd 30.07.15, 13:07
          dziękuję za wyczerpującą odpowiedź

serdeczne pozdrowienia od emerytki ;)
          • kalllka Re: wygląd 30.07.15, 13:34
            Dziękuje za dziękuje oraz pozdrowienia:)
            A w załączniku do odpozdrowien, makatka:
            miłych gestów nigdy dość,
            Co piękności szkodzi?
            -złość.
      • czoklitka Re: wygląd 30.07.15, 16:25
        >No to niech ktoś odpowie: czy można się nie zestarzeć stosując kremy?

Oczywiście, że nie można się nie zestarzeć po kremach. A gadanie, że jest to możliwe jest zwykłą poprawnością polityczną, aby nie urazić takich kobiet jak w poście założycielskim i całej reszty podstarzałych babek stosujących kremiki. Nawet dobre geny nie zapewnią nam wyglądu trzydziestki czy tam dwudziestki mając np. 50 lat.
        • kk55aa Re: wygląd 30.07.15, 17:14
          A czy ty przeczytałaś dokładnie post założycielski, zresztą mój.
          Tam nie pisze że autorka tak twierdzi, lecz że pewne panienki były o tym przekonane.
          Twierdziły, że stosowane balsamy zapewnią im młodość..... i nigdy nie będą tak stare jak spotkane na basenie panie. Byłam ciekawa jak wiele pań nadal tak sądzi.
          • stokrotka_a Re: wygląd 30.07.15, 17:18
            kk55aa napisała:

> Byłam ciekawa jak wiele pań nadal tak sądzi.

Tu tego się nie dowiesz. Żeby się dowiedzieć musiałabyś przeprowadzić ankietę na reprezentatywnej próbie 1000 a najlepiej kilu tysięcy kobiet.
          • czoklitka Re: wygląd 30.07.15, 17:25
            >A czy ty przeczytałaś dokładnie post założycielski, zresztą mój.

no przeczytałam, o co ci chodzi? Przecież piszesz w poście założycielskim o jakiejś kobiecie, której się coś wydaje, i właśnie się do niej powyżej odniosłam. to ty czytaj uważniej.

>Tam nie pisze że autorka tak twierdzi, lecz że pewne panienki były o tym przekonane.

Jeszcze raz - czytaj uważnie co się do ciebie kobieto pisze, nie napisałam, ze autorka tak twierdzi. poza tym nie wiesz czy były przekonane bo nie siedzisz im w głowach, powyżej podałam jedną z możliwych przyczyn takiego ich zachowania - poklepywały się z kurtuazji.

>Byłam ciekawa jak wiele pań nadal tak sądzi.

Przecież napisałam, że tak nie sądzę, tzn. nie sądzę, aby kremiki i balsamiki zapewniały wieczną młodość.

Emerytka, a czytać ze zrozumieniem nie potrafi, szok.
    • facettt Slubna mi ciagle klepie, cobym nie farbowal 30.07.15, 13:24
      siwych wlosow - bo i tak zadna na mnie nie poleci
      - ale skrycie podejrzewam, ze dba w ten sposob jedynie o wlasne Interesa...
      • pomorzanka34 Re: Slubna mi ciagle klepie, cobym nie farbowal 30.07.15, 14:38
        facet farbujący włosy fujjjj to takie niemęskie ;-)
        • facettt eee tam... 30.07.15, 14:45
          pomorzanka34 napisała:
          > facet farbujący włosy fujjjj to takie niemęskie ;-)

- to nie farba - tylko specjalny tonic - przywracajacy stan naturalny:
          www.perfumeria.pl/On/Wlosy/Grecian-Grecian-2000-kuracja-do-wlosow
          a... i jeszcze do sandalow zakladam zawsze skarpetki
          (czarne sandaly, czarne skarpetki w pracy, przy upale 30°C...)

i zadna na mnie jeszcze w pracy krzywo nie spojjrzala
          - bo pojechalbym delikwentce po premii...:)
          • pomorzanka34 Re: eee tam... 30.07.15, 17:52
            a do białych... białe skarpetki ?
            • facettt Re: eee tam... 30.07.15, 22:29
              pomorzanka34 napisała:
              > a do białych... koszul
              nadal czarne sandaly i skarpety...

spodnie - kolor dowolny.

PS. mala korekta - nie lubie bialego.
              Koszule (latem) nosze KREMOWE.
    • tymon99 Re: wygląd 01.08.15, 00:33
      już z ósmego piętra wszystkie ciała w basenie wyglądają tak samo.
    • lled Re: wygląd 04.08.15, 13:48
      prosze www.in20years.com/
      fajna zabawka :)
    • carlos_sombreros Re: wygląd 05.08.15, 00:53
      panna jest glupsza niz ustawa przewiduje! takie niedojdy powinny miec zakaz pisania na forach publicznych a przed zalozeniem konta powinny wypelnic ankiete psychologiczna! nie ma sensu pisac o tym co powiedziala a czego panna nie powiedziala. jest glupia i brzydka jak nietoperz! oczywiscie ona sie do tego nie przyzna. te atrakcyjne i zwracajace na siebie uwagi nigdy sie nie chwala ze tak wlasnie jest. one maja tak wysokie poczucie wartosci ze nie musza sie chwalic swoja uroda. ta panna to pewnie jakis paszczur na ktorego n ikt nie leci. no moze deszcz muchy konskie i komary. te ostatnie pewnie padaja po spozyciu jej zatrutej krwi!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka