Dodaj do ulubionych

Związek z kobietą w separacji

05.08.15, 14:05
jestem od paru miesięcy w związku ( no można to tak określić ) z kobietą , która jest od dłuższego czasu (będzie ok 2 lat) w separacji ze swoim mężem . Jest to kobieta przed 40-stką wychowuje 13 letną córkę spotykamy się jak tylko możemy jak córka była na wyjezdzie to praktycznie widywaliśmy się codziennie . Jest fajnie pomimo ,ze jest trochę starsz niż ja ale jedno co mi chyba w niej przeszkadza to to ,ze zawsze jak przychodzi pora obiadowa to ona nigdy sama niczego nie przygotuje( nie zaproponuje abyśmy razem przygotowali) tylko proponuje wyjscie i jedzenie w knajpie czy barze . No ok od czasu do czasu czemu nie ale nie codziennie wiadomo ,ze ja za to płacę a nie ona ale nie o to chodzi. Tylko o to ,ze nawet na głupie naleśniki z jagodami woli gdzieś wyskoczyć niż jakbyśmy mieli np sami zrobić . Zauważyłem ,ze zaczyna mi to przeszkadzać przecież tak można przejesć większą cześć kasy ma strasznie materialne podejście do tych spraw pomijajac to ,że na zakupy do centum to uwielbia prawie non stop latać . Sam już nie wiem co zrobić z tą znajomością z jednej strony mnie do niej ciągnie a z drugiej co do kasy to mam zupełnie inne podejście do tych spraw
Obserwuj wątek
    • carlos_sombreros Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 14:31
      twoja nowa kobieta to len smierdzacy! maz mial jej dosyc i wymiksowal sie z malzenstwa na jakis czas . biedak mysli ze sie kobieta opamieta a tu nic z tego. ona znalazla sobie kolejnego ktory bedzie placil za jej nicnierobienie i zakupy! daj se siana i poszukaj sobie innej. po co ci taki darmozjad?
    • gyubal_wahazar Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 14:54
      > wiadomo ,ze ja za to płacę

A skąd wiadomo ? Na kamiennych tablicach było, czy jakiś mesjasz objawił ?
      • gyubal_wahazar Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 15:03
        Jak wyjeżdża z knajpą, jakiś problem rzucić coś na kształt
        - A dokładasz sie do michy, czy jak zwykle ?
        • coffei.na Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 14:34
          Baltazarku...jesteś taki ....męskowy!!
    • dziala_nawalony Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 15:04
      facet_on_line napisał

Sam
      > już nie wiem co zrobić z tą znajomością z jednej strony mnie do niej ciągnie a
      > z drugiej co do kasy to mam zupełnie inne podejście do tych spraw

domowe obiadki se zrob sam, taniej wyjdzie i pewnie nie gorzej od tych co moglaby, a nie chce,..zrobic czterdziestka,..a ze znajomoscia? proste, rozwiazac rownanie z jedna niewiadoma, kasa, czy bzykanko z doskoku na boku,.
    • varia1 Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 15:23
      jak będzie chciała wyjść do knajpy, powiedz że portfela zapomniałeś, ciekawe czy nadal będzie chciała
      • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 19:36
        varia1 masz rację muszę wypróbować ten patent
        do tej pory zdarzyło mi się chyba ze 3 razy jak powiedziałem wprost ,ze jestem juz po obiedzie top była zaskoczona" jak to beze mnie jadłeś " i sama nie poszła na obiad
    • sweet_pink Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 16:22
      Widocznie jesteś ty albo ona za mało zaangażowani w tą relację. Rozsądne kobiety nie gotują byle komu, zwłaszcza jak nie przepadają za tą czynnością.
      • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 19:34
        >Rozsądne kobiety nie gotują byle komu,

jak na razie nie widzę tu ani grama rozsądku tylko czysty , wykalkulowany marterializm

a ja nie jestem byle kim tylko facetem na poziomie i z klasa dlatego do tej pory płaciłem
      • carlos_sombreros Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 19:38
        sweet_pink napisała:

> Widocznie jesteś ty albo ona za mało zaangażowani w tą relację. Rozsądne kobiet
        > y nie gotują byle komu, zwłaszcza jak nie przepadają za tą czynnością.

dlatego partnerka autora jest w separacji. maz mial dosyc jej lenistwa olewactwa i dal w dluga.
        kto zechce babe ktora do roboty w domu ma dwie lewe rece a faceta traktuje jak bankomat?!
        ona nie jest rozsadna tylko leniwa.
    • czoklitka Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 16:39
      A co to za problem zaproponować jej, aby ona tym razem (a raczej tymi razami) zapłaciła? Zobaczysz przynajmniej jej reakcję na taką propozycję.
      • nota_bene0 Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 21:09
        eee, co tu nasze dysputy znaczą. Ja tu widzę wielką zależność- ciągnie = wyciągnie. On nie wie co ma robić. My wiedzieć, co on ma robić;-)
        • nota_bene0 Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 21:11
          Jak mi ktoś powie, jak te kobiety robią, że takich jeleni znajdują, i gdzie ich szukać, to mu dam milion dolarów:-D
          • czoklitka Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 21:53
            ja tam uważam, że każdy, kogo ciągnie do kobiety, okaże się jeleniem. ;)
            • molly_wither Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 22:47
              Ja uwazam, ze kazdy jest jeleniem na poczatku. Potem zostaje rogaczem:)
              • czoklitka Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 22:57
                nie! nie każdy zostaje rogaczem, o nie! ;)
              • koszmarna.baba Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 23:07
                Rozumiem, Molly że tak twierdzisz na podstawie własnych doświadczeń!
                • molly_wither Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 22:07
                  He he. No nie. Troche mi sie pofantazjowalo wczoraj:)

koszmarna.baba napisała:

> Rozumiem, Molly że tak twierdzisz na podstawie własnych doświadczeń!
          • koszmarna.baba Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 23:08
            10/10 :D
    • molly_wither Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 22:45
      Nie jestescie w zadnym zwiazku,wiec dlaczego ona mialaby gotowac? Malo tego, ona jest tylko Twoja kochanka. Separacja to jednakowoż nadal związek malzenski tyle , ze czasowo zawieszony na kołku. Ona jest nadal czyjąś żoną. Jesli Ci to nie przeszkadza, że sypiasz z meżątką to nie powinno rowniez to, ze Ci nie gotuje. Bo i dlaczego mialaby?:)
      • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 09:05
        >Nie jestescie w zadnym zwiazku,wiec dlaczego ona mialaby gotowac? Malo tego, ona jest tylko Twoja >kochanka.

widzę ,ze pani/panna przemądrzalska wie lepiej doprawdy ubawiło mnie to.
        owszem przeszkadz ami LENISTWO I MATERIALIZM tej kobiety
        Nie zauważyłaś maleńka ,ze napisałem o wspólnym gotowaniu a to chyba różnica zresztą co Ty możesz wiedzieć
        • molly_wither Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 22:06
          Malenka to sobie nazywaj kochanke. Dla Ciebie jestem szanowna Pania.

facet_on_line napisał:

> >Nie jestescie w zadnym zwiazku,wiec dlaczego ona mialaby gotowac? Malo teg
          > o, ona jest tylko Twoja >kochanka.
          >
          >
          > widzę ,ze pani/panna przemądrzalska wie lepiej doprawdy ubawiło mnie to.
          > owszem przeszkadz ami LENISTWO I MATERIALIZM tej kobiety
          > Nie zauważyłaś maleńka ,ze napisałem o wspólnym gotowaniu a to chyba różnica z
          > resztą co Ty możesz wiedzieć
    • paco_lopez Re: Związek z kobietą w separacji 05.08.15, 22:58
      Po prostu lubi z tobą randkować na obiadkach w knajpach. Może ma dość męźa, który robił z niej garkotłuka. Z resztą jak ty taki jesteś uwažający na kasę, to musisz wiedzieć, że w związku wydawał będziesz więcej.
      • nota_bene0 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 08:18
        I tylko o takie randkowanie pani tu chodzi;-)
        • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 09:13
          >I tylko o takie randkowanie pani tu chodzi;-)

darmowa wyzerka lub seks za wyzerkę czy tak mam to rozumieć ?
          • nota_bene0 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 11:18
            No a jak inaczej? masz jakiś pomysł?;-)
    • six_a Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 09:05
      a jak wyglądało jej życie przed separacją? bo może była uwiązana do chochli i teraz tym rzyga po prostu. czasami należy się zainteresować drugim punktem widzenia, a nie tylko swoim.

(żartowałam, miej w dupie czyjeś punkty widzenia.
      jesteś najważniejszy,
      przynajmniej dla siebie)
      • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 09:11
        >a jak wyglądało jej życie przed separacją?

niewiele o tym mówi z tego co wiem mąż non stop pracował a ona wychowywała córkę, zajmowała się domem , imprezowali osobno bo maz ponoć nie lubił a ona raczej do imprezowych nalezy
        • dziala_nawalony Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 09:22
          facet_on_line napisał:

> >a jak wyglądało jej życie przed separacją?
          >
          > niewiele o tym mówi z tego co wiem mąż non stop pracował a ona wychowywała córk
          > ę, zajmowała się domem , imprezowali osobno bo maz ponoć nie lubił a ona racze
          > j do imprezowych nalezy

do imprezowych powiadasz? a ty,lubisz imprezy w stylu freelander? ..bo pani raczej pozostanie przy swoich upodobaniach,a tego nijak nie da sie polaczyc z rozsadnym wydawaniem domowych pieniedzy,..ee, koncz Wasc..z tego pieca dobrego chleba nie bedzie.
          • coffei.na Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 14:46
            zaś nie przesadzaj Navaar!
            zauważ,że są kobiety,które cieszą się życiem a i kulinarnie dogodzić potrafią niemożebnie!
            a że imprezować wolą same...nie każdy mężczyzna jest w stanie nadążyć za kobietami...
            • dziala_nawalony Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 21:51
              nie kazdy,..potrafi & nie kazdy chce, 8)
    • marz12ka Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 10:30
      powiedz ze musisz zacząc oszczedzać bo te jadanie na miescie nadszarpneło poważnie Twoje finanse i było by miło jak byscie wspólnie coś gotowali razem w domu jak pani zacznie nosem kręcić to daj sobie z nia spokój
      bo jestes poprostu wykorzystywany , jadać w restauracji to mozna raz na tydzień a nie codziennie i jeszcze te zakupy w centrum handlowym za które Ty płacisz ....nie widze tu zwiazku a czysty układ z jej strOny on Ci seks Ty jej wyżywienie ;)
    • sylwix5 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 13:40
      powiedz jej o tym, trzeba być szczerym ;)
    • akle2 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 14:15
      Mnie by bardziej interesowało, czy druga osoba ma zamiar rozliczyć się z przeszłością i kiedy będzie wyznaczony termin rozprawy rozwodowej, a nie tam jakieś naleśniki. Co znaczą naleśniki w porównaniu z wiecznością?
      • facet_on_line Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 14:21
        tej kwestii nie poruszamy jest dobrze tak jak jest prawie

nie wiesz o tym ,ze nic nie trwa wiecznie ?
        • akle2 Re: Związek z kobietą w separacji 10.08.15, 08:55
          Skoro oboje podchodzicie do siebie i swojego związku tak lajtowo, to o co chodzi??
      • nota_bene0 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 15:07
        A widać, że nie ma poważnych zamiarów wobec tej pani (tu go mogę pochwalić), natomiast jes sex, no jeszcze naleśniki aby zrobiła i będzie git majonez;-)
    • coffei.na Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 14:43
      olej kobietę,bo ciosa cie na kasę i tyle
      nie mówię od razu,że ma ci gotować jakie wieczerze wigilijne,ale skoro sam zaproponowałeś żebyście RAZEM coś zrobili,powinna się ucieszyć-zawsze miło może zakończyć się takowe pichcenie...na blacie kuchennym w kolorze wenge,upaprani po łokcie w cieście na murzynka-wszak deser być musi! Upoceni po ciężkim ugniataniu ciasta na pizzę,wspólne mycie naczyń,twoje dłonie prowadzą mokrą ściereczkę po delikatnym żłobieniu na salaterce,wespół z jej delikatnymi paluszkami,razem staracie się aby nadać piękny ton tej kolacji..
      • varia1 Re: Związek z kobietą w separacji 06.08.15, 17:48
        poniosło cię, córcia :D
        • coffei.na Mamunko...ale,ze co? 06.08.15, 17:54
          nieładnie??
          wiesz...od jakiegoś czasu jest coraz gorzej! coraz więcej tego w mojej głowieeeee :P
    • facettt ograniczyc kontakty - o polowe 06.08.15, 17:50
      bedzie 2 razy taniej.

2. w rozpaczy zaproponowac wspolne gotowanie.

PS. wampiry energetyczne - tudziez finansowe - odstawiam na nalezne im miejsce.
      • facet_on_line Re: ograniczyc kontakty - o polowe 07.08.15, 08:51
        szacun stary !
        określiłeś chyba idelanie WAMPIR FIONANSOWO-ENERGETYCZNO-MATERLIALNY ;( ehhh
        chyb atak nalezy ograniczyć kontakt niech se szuka innego łosia
        • facettt ale jesli ma walory erotyczne... 09.08.15, 16:35
          tobym kontaktu calkiem nie likwidowal.
          energetyka potrzebuje erotyki.

bo akumulator by dzialal - musi byc naladowany.

przynajmniej w polowie.
    • znana.jako.ggigus ugotuj jej coś sam 09.08.15, 11:10

• miau.weglowy Re: ugotuj jej coś sam 16.08.15, 11:31
        o tej opcji pan watkodawca jakos dziwnie zapomnial ;)
    • znana.jako.ggigus a jeśli ona Cię teraz drażni, to pomyśl 09.08.15, 14:58
      sam, co będzie gdy minie pierwsza fascynacja.
    • al.ya Re: Związek z kobietą w separacji 10.08.15, 17:29
      Na moje oko w Waszej relacji komunikacja nie działa prawidłowo...
      Jak zaczęłam się spotykać z moim facetem to albo płaciliśmy na zmianę raz on raz ja albo na połowę i mówiliśmy to sobie od razu.Jak jest u mnie zawsze gotuję,a on obiera np ziemniaki albo tłucze mięso na kotlety,i przeważnie jadąc do mnie pyta co kupić,skoro u mnie jada,zawsze mam zrobione zakupy a on też coś przywozi.

Akurat dla mnie gotowanie to przyjemność i uwielbiam karmić tych,których kocham.
      Jak mawiała babcia,faceta nie wypuszcza się z domu głodnego i napalonego ;-)

Ja bym powiedziała wprost co mi nie pasuje a reszta należy do Ciebie.
      Wydaje mi się,sądząc po Twoich wątpliwościach,że szukasz raczej oddanej,pracowitej i trochę udomowionej kobiety,a Twoja partnerka jest chyba tego przeciwieństwem :)
      • facettt znalem takie... 10.08.15, 17:36
        al.ya napisała:

> Jak mawiała babcia, faceta nie wypuszcza się z domu głodnego i napalonego ;-)

znalem takie , co takich do domu w ogole nie wpuszczaly.

• al.ya Re: znalem takie... 10.08.15, 17:47
          Różnie można trafić ;-)
          • facettt ano... :) 10.08.15, 19:31
            al.ya napisała:
            > Różnie można trafić ;-)

One trafily na to, ze sa same na stare lata... :)
    • wersja_robocza Re: Związek z kobietą w separacji 10.08.15, 18:15
      Musisz zaczekać do chłodów i się przeziębić. I czekać... Jeśli ugotuje ci rosół, przyniesie kanapki, zrobi herbaty ... no możesz mieć jakieś oczekiwania od tej znajomości. A jeśli dostaniesz kostkę rosołową zalaną wrzątkiem albo nawet tego nie, to sorry Genia. Byle do zimy. :cool:
    • saraisa Re: Związek z kobietą w separacji 12.08.15, 00:04
      Nawiązując do pożywienia - w jednym moim byłym strasznie przeszkadzało mi to, że za dużo jadł ;P Jak nocowałam u niego to zawsze najpierw chodziliśmy na zakupy, bo on nigdy nic nie miał w lodówce i płaciliśmy po połowie, choć zakupy były na więcej niż jeden dzień, więc podejrzewam, że mu finansowałam przynajmniej częściowo kilkudniowe wyżywienie. Ale gdy on nocował u mnie, nie robiliśmy zakupów, bo zawsze coś u mnie było, tyle że on wyjadał mi tyle, ile ja sama zjadłabym przez tydzień. Ten związek nie mógł się udać ;P I tak, czułam się wykorzystywana. Uważam, że skoro facet ma większe potrzeby, np. na mięso - a zazwyczaj tak jest - powinien więcej płacić na zakupy, a nie pół na pół.
      • saraisa Re: Związek z kobietą w separacji 12.08.15, 00:11
        Podsumowując: nie gadałam z nim o tym, bo wydawało mi się, że jedzenie to taki błahy temat i nie powinnam się o to czepiać, a jednak nie wyjaśniona sprawa ciągle rosła i pod koniec mnie już to naprawdę wkurzało. Wniosek: naprawdę warto rozmawiać :) W sumie teraz jestem ciekawa, jak zareagowałby na moją propozycję, żebyśmy dzielili się po tyle, ile ktoś zjadł, a nie pół na pół. Tego się już nie dowiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka