Dodaj do ulubionych

a tymczasem w londynie

07.10.15, 18:55
Sprzeczka dwóch dziewczyn o chłopaka dość szybko przerodziła się w rękoczyny, do których ochoczo dołączyło 200 kolejnych osób, głównie dziewczyn i kobiet. Część przyszła uzbrojona w kije baseballowe. 100 policjantów musiało zamknąć całą Hoe Street, do zdarzenia doszło o 17.

,..moje panie, tak sie walczy o faceta, a swoja droga czy sam zainteresowany doceni taki akt heroizmu?
Obserwuj wątek
    • six_a Re: a tymczasem w londynie 07.10.15, 19:11
      >a swoja droga czy sam zainteresowany doceni taki akt heroizmu?

a chociaż przeżył?
      • sid_15 Re: a tymczasem w londynie 07.10.15, 19:40
        A chociaż przystojny? :)
      • dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 07.10.15, 21:25
        hmm, zdaje sie,ze to od niego zaczely..a potem to juz poszloooo..8)
      • raduch Re: a tymczasem w londynie 07.10.15, 21:39
        six_a napisała:
        >
        > a chociaż przeżył?
        >
        Ego go od środka rozsadziło.
    • kura_wuja Re: a tymczasem w londynie 07.10.15, 19:16
      Funta kłaków to nie warte.
    • taki-sobie-nick znaczy o pana rywalizowało ponad 200 bab? 07.10.15, 19:37
      Duża konkurencja. I jeszcze do tego kijem baseballowym? Fuj, nie moja liga.
      • six_a Re: znaczy o pana rywalizowało ponad 200 bab? 07.10.15, 20:10
        a z czym miały wystąpić? z tamburkami do haftu?

tylko widły, łopaty i ciężki sprzęt budowlany, a nie jakieś tam ąę.
      • dziala_nawalony Re: znaczy o pana rywalizowało ponad 200 bab? 07.10.15, 21:27
        taki-sobie-nick napisała:

> Duża konkurencja. I jeszcze do tego kijem baseballowym? Fuj, nie moja liga.

Nickki wiadomo, angielska liga do lekkich nigdy nie nalezala, wiec wiesz..8)
    • znana.jako.ggigus bardzo mi sie to podoba!! 08.10.15, 10:47

• dziala_nawalony Re: bardzo mi sie to podoba!! 08.10.15, 12:10
        mi tez!! Gggus, to cos niesamowitego,sluchaj z racji tego,ze ostatnio dysponuje spora iloscia wolnego czasu i wedruje to tu, to tam,wiec spotykam tubylczynie~ angielki i mlodsze,i starsze.Stwierdzam~ one sa przeurocze, czesc z nich to damy ktore po domu chodza i w szpilakch i wizytowych strojach, stosownie do pory dnia itp...alei sa tez takie, ktorym daleko do jakichkolwiek zasad rodem z wersalu..hi..hi.. to one, sa najciekawsze! ,..pija jak faceci, leja sie miedzy soba jak faceci, a czasam widzialem jak nawet swojego chlopa taka jedna ,czy druga wyzywala od ostatnich, strzelajac go przy tym na odlew z liscia,az plaskalo..hi..hi i nigdy zadna z nich podczas takich wychowawczych akcji~ ani slowem nie skarzyla sie,czy plakala,.. nawet nie wspominaly o prawach kobiet czy czyms takim!! smieszny widok, jak w centrum miasta obok tlumu przechodzacych ludzi, widzisz taka mala dziewczyne trzymajaca za klapy dryblasa metr osiemdziesiat i miatajaca nim jak workiem na papcie przedszkolaka..8)
        • six_a Re: bardzo mi sie to podoba!! 08.10.15, 12:12
          >czesc z nich to damy ktore po domu chodza i w szpilakch

w iglakach chyba?
          • dziala_nawalony Re: bardzo mi sie to podoba!! 08.10.15, 12:19
            six_a napisała:

> >czesc z nich to damy ktore po domu chodza i w szpilakch
            >
            > w iglakach chyba?

a moze i w iglakach?,.. nie wiem, w kazdym razie jak zwal, tak zwal,ee nie jestem,az tak oblatany w damskiej galanterii obuwniczej.
            >
            • znana.jako.ggigus no coz, dziala_nawalony, 08.10.15, 12:31
              Otoz bylam w szostej klasie (lata 80), a ze bylam zawsze najmniejsza, to mialam kompleksy. I bilam chlopakow. Mialam metode - w jedna reke cialo, a druga reka i noga walic, po czym sie dalo. A kiedy chlopcy mowili, ze sie poskarza, odpowiadalam szczerze: i tak nikt ci nie uwierzy, ze ja, taka niewyrosnieta i dobra uczennica cie bije do siniakow, takiego sporego chlopaka.
              Nawet jak mnie w koncu przylapali, to nie bylo skandalu:)
              Rozumiem Angielki.
              Generalnie przemoc nie jest metoda, ale czasem trzeba:)
              • kalllka Re: no coz, dziala_nawalony, 08.10.15, 12:45
                no proszę, gigabajt z ciebie.
                Miałam, w szkole koleżankę- Dankę, nawalala chłopaków, dwukrotnie większych od siebie.
                Tyle, ze ja- w przeciwieństwie do ciebie, cechowała cywilna odwaga. Zawsze się przyznawała., ze dawała po mordzie w imię ideałów., w moim pokoleniu, najważniejszych.
                Jeszcze ci coś powiem,
                Szczerze nielubilysmy się póki, nie zrozumiały, ze siła każdej płynie z tego samego źrodła.,
                • znana.jako.ggigus no wiesz kalllko 08.10.15, 12:50
                  ja ich bilam ow obronie wlasnej i kolezanek. To oni zaczynali, jak to chlopcy zwykle. Nie trzeba bylo zaczynac:)
                  Polubic swego wroga (albo wyimaginowanego wroga), cos w tym jest!
                  • kalllka Re: no wiesz kalllko 08.10.15, 13:48
                    Chlopacy lubieli, jak to koguty, zaczynać swary. Naturalne ujście, dla ich "pryszczy" prowokować np wyzwiskami.,
                    /dla chłopów, jak to zwykle bywa z nieokrzesanymi chłopami, słowa nie maja przełożenia w rzeczywistości. Najprościej rzecz biorąc nie robia siniaków/ stad najcześciej konsekwencje-w postaci nieustannego naruszania/ innym/ tzw dóbr /mentalnych czy inny stalking.,
                    Anyway,
                    Zanim się jedna z druga, kury w kurniku połapały, ze silowa reakcja na zaczepki, to pułapka na nie było za późno.., o wpis w dzienniczku/ od pani Irenki/ a w dorosłym życiu o cała prawna kwalifikacje czynu ., w afekcie".
                    Pisze tu, w tym miejscu- w sieci, o tych znanych wychowawczych stereotypach, nie bez przyczyny, giga, bo właśnie tu i teraz, my wychowani w ideałach mierzymy się z twarda i bezwzględna rzeczywistością, dużo twardsza i bezwzględniejsza., niż koledzy z naszej klasy,. np taka:
                    zaufanatrzeciastrona.pl/post/ogromny-sukces-polskiej-policji-administratorzy-torepublic-zatrzymani/
                    Bez znajomosci w/w przedmiotu/sporu/ "reguł" -świadomości jak i czym rządzi "nasz" świat i bez współpracy ,nie naruszającej godności- słowem, nie mamy żadnych szans., na przetrwanie.
              • alpepe Re: no coz, dziala_nawalony, 08.10.15, 13:12
                Jejku, nie miałam raczej takich problemów, to o mnie się bili, ale przyznaję, siódmej klasie.
                Poza tym to raz ugryzłam chama, który ciągnął mnie za tornister i próbował się wepchnąć w kolejkę do numerków na obiady. Ugryzłam chłopca o dwie głowy wyższego ode mnie w ramię, tylko mu świeczki błysły i spokorniał.
    • czoklitka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 12:54
      ale dzicz
      • dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 13:42
        czoklitka napisała:

> ale dzicz

dzicz, ale jaka urocza,..sasasaaa!! 8)
        Czoko, a gdzie jest napisane,ze laska nie moze na chwile zapomniec ,ze jest dama, hee? 8)
        • czoklitka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 16:24
          Nie wiem, ja tam nie widzę niczego uroczego w przywalaniu kijem.
          Jeszcze kłócić się o chłopaka, to jest po prostu dno, poniżające zachowanie i dno.
          • miau.weglowy zgadzam sie 08.10.15, 17:10
            co jest uroczego w rynsztowych wyzwiskach i trzaskaniu po 'pyskach'? tylko dlatego, ze robia to dziewczyny/kobiety, mialoby to nabrac jakiegos blizej nieokreslonego 'uroku'?
            poziom patologii
            • dziala_nawalony Re: zgadzam sie 08.10.15, 17:49
              ano to,ze tu gdzie ja mieszkam nie spotyka sie tego typu postaci..8)
              wiec dla mnie to egzotyka, zwlaszcza,ze i polsce nie ma tego typu akcji i to w takim zakresie,
              a jesli chodzi o agresje to nasze,polskie damy sa bardziej subtelne,gdzie orezem jest slowo tudziez zabojcze spojrzenie..a damskiego mordobicia nie widzialem.
              • zeberdee28 Re: zgadzam sie 08.10.15, 18:02
                Są tego typu akcje w Polsce, po prostu nie bywałeś za często w dzielnicach robotniczo-kibolsko-patologicznych, teraz to już tego mniej w Polsce bo patologia częściowo wyemigrowała a częściowo poszła do roboty jako że teraz łatwiej zarobić niż ukraść, ale jak ja chodziłem do technikum pod koniec lat 90-tych to cuda się panie działy, mordobicia to był lekki kaliber, nieraz to i noże szły w ruch.
              • miau.weglowy no to malo widziales ;) 08.10.15, 18:05
                akcje sa, tylko nie w takim zakresie.
                kiedy jeszcze mieszkalam w kraju, nasza gimbaza plci zenskeij (nawet nie z patologicznych domow) trzaskala sie na tzw. solowkach tak samo, jak tamte ciemnoskore z dzielnicy patologii w londynie. jedyna roznica, ze reszta sie w to az tak nie mieszala (chociaz dzielnica w miescie tez taka troche patologiczna byla)
                ty pewnie zyjesz w jakims swiecie bajki z mchu i paproci ;P
                • dziala_nawalony Re: no to malo widziales ;) 08.10.15, 18:20
                  miau.weglowy napisała:

> ty pewnie zyjesz w jakims swiecie bajki z mchu i paproci ;P

po trosze tak, w polsce mieszkalem w enklawie wojskowych, cisza spokoj i kultura, no z tym, ze to byly lata 60te i 70te ubw. a tutaj mieszkam w miasteczku (ok.70 tys)zamieszkiwanym w zdecydowanej wiekszosci przez angielska klase srednia i wyzsza, wiec poza peryferiami robotniczymi, niewiele tego jest, to w zasadzie cisza i spokoj, jedynie w wekendy, kiedy mlodziez studencka zwala sie do centrum jest troche glosniej, mamy tu tez uniwerek. w kazdym razie jak na realia angielskie to spokojna okolica, co przenosi sie tez na ceny tutejszych nieruchomosci, wyzsze niz srednia krajowa, a to swiadczy o komforcie i wygodzie zycia,..8) a byle gdzie to nie kupilbym chalupy,
                  • miau.weglowy Re: no to malo widziales ;) 08.10.15, 18:52
                    chodzilo mi o mentalne odizolowanie od rzeczywistosci ;)
                    • taki-sobie-nick A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 22:01
                      miau.weglowy napisała:

> chodzilo mi o mentalne odizolowanie od rzeczywistosci ;)
                      >
                      >
                      z rzeczywistością, to co z tego będzie miał?
                      • miau.weglowy Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 22:08
                        to sie przestanie ekscytowac zyciem uroczych pato-kobiet na przyklad
                        • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 22:29
                          miau.weglowy napisała:

> to sie przestanie ekscytowac zyciem uroczych pato-kobiet na przyklad

obawiam się, że pato-kobiety przemówiły do podświadomych archetypów nawalonego
                          • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 23:13

> miau.weglowy napisała:
                            >
                            > > to sie przestanie ekscytowac zyciem uroczych pato-kobiet na przyklad
                            >
                            > obawiam się, że pato-kobiety przemówiły do podświadomych archetypów nawalonego

,..a wiesz, chyba cos w tym jest, nigdy nie poznalem blizej jakiejs dzikuski, kto wie moze to jakas skrywany pociag do nieokrzesanych kobiet? Nickki, jaki archetyp widzialabys u mnie?
                            • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 23:20
                              Nickki, jaki ar
                              > chetyp widzialabys u mnie?
                              >
                              Kobiety? A skąd mam to wiedzieć?

• dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 23:29

> Nickki, jaki ar
                                > > chetyp widzialabys u mnie?
                                > >
                                > Kobiety? A skąd mam to wiedzieć?

,..no to Ci podpowiem,calkiem odmienny od tych londynskich dziewoj,czyli madra,(to sine qua non podstawa, nie trawie idiotek) troche nieprzewidywalna..wiesz w czym,hmm..8),.. a we wszystkim innym zaradna i poukladana zyciowo,
                                • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 23:43

>
                                  >
                                  > ,..no to Ci podpowiem,calkiem odmienny od tych londynskich dziewoj,czyli mad
                                  > ra,(to sine qua non podstawa, nie trawie idiotek) troche nieprzewidywalna..wies
                                  > z w czym,hmm..8),.. a we wszystkim innym zaradna i poukladana zyciowo

Odpadam. Nie jestem zaradna ani poukładana życiowo.

To co ci się podoba w dziewojach?
                                  • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 08.10.15, 23:48

>
                                    > >
                                    > >
                                    > > ,..no to Ci podpowiem,calkiem odmienny od tych londynskich dziewoj,czy
                                    > li mad
                                    > > ra,(to sine qua non podstawa, nie trawie idiotek) troche nieprzewidywalna
                                    > ..wies
                                    > > z w czym,hmm..8),.. a we wszystkim innym zaradna i poukladana zyciowo
                                    >
                                    > Odpadam. Nie jestem zaradna ani poukładana życiowo.
                                    >
                                    > To co ci się podoba w dziewojach?

,..entuzjazm i brak kompleksow,..8)
                                    • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 00:24

> ,..entuzjazm i brak kompleksow,..8)

Przejedź się autobusem linii 171 w dniu meczyku wiadomego klubu sportowego.

Proponuję trasę Bankowy - Pl. Trzech Krzyży, dalej jedziesz na własną odpowiedzialność.

Kibole też bardzo entuzjastycznie terroryzują pasażerów, dodatkowo ich upokarzając, a policja entuzjastycznie chowa głowy w piasek.

Raz w dniu meczyku zadzwoniłam do Straży Miejskiej, czemuż to jej nie ma i nie pilnuje kiboli. Okazało się, że podobno była bardzo zajęta innymi wydarzeniami.

Sprawdziłam, w tym dniu odbywało się m.in. ... zgromadzenie publiczne seniorów.
                                      • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 00:25

>
                                        > > ,..entuzjazm

... czyli agresja?
                                        • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 11:05

> taki-sobie-nick napisała:
                                          >
                                          > >
                                          > > > ,..entuzjazm
                                          >
                                          > ... czyli agresja?

,..o, zbyt daleko idacy wniosek. Entuzjazm jako taki, dotyczacy wszystkiego, raczej bez opisywanego wydarzenia z londynu.
                                      • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 12:55

>
                                        > > ,..entuzjazm i brak kompleksow,..8)
                                        >
                                        > Przejedź się autobusem linii 171 w dniu meczyku wiadomego klubu sportowego.

trudno bedzie, w w-wie od wiekow nie bylem
                                        >
                                        > Proponuję trasę Bankowy - Pl. Trzech Krzyży, dalej jedziesz na własną odpowiedz
                                        > ialność.

,.az tak tragicznie ,..8)
                                        >
                                        > Kibole też bardzo entuzjastycznie terroryzują pasażerów, dodatkowo ich upokarza
                                        > jąc, a policja entuzjastycznie chowa głowy w piasek.

,..w takich wypadkach nasladuje policje, czyli daje w dluga..prosta.
                                        >
                                        > Raz w dniu meczyku zadzwoniłam do Straży Miejskiej, czemuż to jej nie ma i nie
                                        > pilnuje kiboli. Okazało się, że podobno była bardzo zajęta innymi wydarzeniami.
                                        >
                                        > ,..co sie dziwic, wyjrzeli przez okno, starsi bracia w sluzbie nie kwapia sie, wiec to z niby jakiej racji mamy lby nadstawiac?,..robota przy radarach znacznie przyjemniejsza.
                                        >
                                        > Sprawdziłam, w tym dniu odbywało się m.in. ... zgromadzenie publiczne seniorów.

Nickki, a wiesz co moze taki senior,jeden z drugim w akcie szalonej desperacji? strach sie bac!!
                                        • kalllka Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 13:29
                                          Bój się Boga, anatol / działo/
                                          I zdecyduj wreszcie, w której rzeczywistości żyjesz., bo jeśli naśladujesz angielska policję to znowu strzelilzes- babola / jak z powodem akcji /
                                          "Boby", nie rusza z miejsca, stoją murem. Z przodu mając, najcześciej dwójki / w tym kobite albo innej rasy/ negocjatorów.
                                          • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 13:35
                                            > Kibole też bardzo entuzjastycznie terroryzują pasażerów, dodatkowo ich upokarza
                                            > jąc, a policja entuzjastycznie chowa głowy w piasek.

,..w takich wypadkach nasladuje policje, czyli daje w dluga..prosta.

,..8) polska policje,
                                            • kalllka Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 14:01
                                              Aha.
                                              A kiedy, ostatnio, widziałeś w akcji polska policję, działko wodna?
                                              • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 14:10
                                                chyba jakies pietnascie lat temu,ulica w centrum miasta wywlekli z auta paru typow, gleba,moment i lapy skute na plecach,
                                                • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 22:22
                                                  dziala_nawalony napisał:

> chyba jakies pietnascie lat temu,ulica w centrum miasta wywlekli z auta paru t
                                                  > ypow, gleba,moment i lapy skute na plecach,

Ja widziałam chyba rok temu. We trzech (plus oznakowany wóz) interweniowali w straszliwie niebezpieczej sprawie bezdomnego siedzącego na przystanku.
                                        • taki-sobie-nick Zgubić sztuczną szczękę? 09.10.15, 22:19
                                          Dajesz w długą? To po co my na tę policję i straż miejską płacimy?

• dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 13:19
                          miau.weglowy napisała:

> to sie przestanie ekscytowac zyciem uroczych pato-kobiet na przyklad

dobra, skoro Wam wolno excytowac sie niegrzecznymi facetami, to dlaczego zabraniacie mi?
                          zwlaszcza,ze niektore z nich to calkiem ladniutkie dziewczatka, a ze nie sa siostrami milosierdzia, trudno..8) ..w sygnaturce mam moj kobiecy archetyp ~ taki ideal,a piosenke dzis dedykuje Wam..8)
                          • miau.weglowy a ekscytuj sie do woli, 09.10.15, 15:49
                            chociaz mysle, ze przebywanie z takim cackiem 24/7 szybko by cie wyleczylo, no aler ja sie nie ekscytuje niegrzecznymi facetami, wiec sie nie znam.
                          • taki-sobie-nick Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 22:26
                            dziala_nawalony napisał:

> miau.weglowy napisała:
                            >
                            > > to sie przestanie ekscytowac zyciem uroczych pato-kobiet na przyklad
                            >
                            > dobra, skoro Wam wolno ekscytowac sie niegrzecznymi facetami, to dlaczego zabr
                            > aniacie mi?

Bo my się nie ekscytujemy patologią i drecholami. Dostrzegasz różnicę między kibolem a wykształconym cynikiem-Casanovą?

Spróbuj nawiązać kontakt z którąś z uroczych dam. W razie czego nie płacz, kiedy jej misio da ci w pysk (lub w jaja).

W razie czego nie płacz, jeśli nie zrozumiesz, co ona mówi (90% wulgaryzmów, reszta jakieś zawołania, zdania zaczęte, niedokończone, grypsera plus ogólna intonacja taka, jakby dama sama codziennie urywała komuś jaja).
                            • dziala_nawalony Re: A jak się nawalony zintegruje mentalnie 09.10.15, 22:53
                              Spróbuj nawiązać kontakt z którąś z uroczych dam. W razie czego nie płacz, kiedy jej misio da ci w pysk

,..tym mnie przekonalas,nawet nie bede probowal,..8)
              • taki-sobie-nick Re: zgadzam sie 08.10.15, 19:52
                dziala_nawalony napisał:

> ano to,ze tu gdzie ja mieszkam nie spotyka sie tego typu postaci..8)
                > wiec dla mnie to egzotyka

Niemniej mało zabawne, przyłączam się do zdania miau.

Orężem jest słowo? Pozostaje pytanie, czy jest to wyrafinowane podkopywanie pozycji rywalki, czy słowo "k...".
                • dziala_nawalony Re: zgadzam sie 09.10.15, 12:59

> dziala_nawalony napisał:
                  >
                  > > ano to,ze tu gdzie ja mieszkam nie spotyka sie tego typu postaci..8)
                  > > wiec dla mnie to egzotyka
                  >
                  > Niemniej mało zabawne, przyłączam się do zdania miau.
                  >
                  > Orężem jest słowo? Pozostaje pytanie, czy jest to wyrafinowane podkopywanie poz
                  > ycji rywalki, czy słowo "k...".

zgadza sie,chetnie ulegam slowu na "k" ,,.ale to nie to slowo, ktore zapewne masz na mysli..8)
              • czoklitka Re: zgadzam sie 09.10.15, 17:17
                >to nasze,polskie damy sa bardziej subtelne,gdzie orezem jest slowo
                >tudziez zabojcze spojrzenie..a damskiego mordobicia nie widzialem.

Ja ma takie wspomnienia z podstawówy i poniekąd z liceum, waliłam gdy byłam zaczepiana, przywalałam zarówno dziewczynom jak i chłopakom. Więc zjawisko agresji istniało i na pewno do tej pory ma miejsce. Natomiast co do starszych - piszesz, że polskie damy są bardziej wyrafinowane. Zależy jak do tego podejść, bo jeśli jakieś ploty, obgadywanki, a nawet mobbing, czyli takie formy agresji kierowane w stronę jakiejś kobiety mają być wg Ciebie bardziej subtelne... no to niech Ci będzie, ale to nadal jest agresja.
        • taki-sobie-nick Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 22:28

> dzicz, ale jaka urocza,..sasasaaa!! 8)

A co jest w niej uroczego, bo ni cholery nie widzę?

> Czoko, a gdzie jest napisane,ze laska nie moze na chwile zapomniec ,ze jest d
          > ama, hee? 8

Laska nie jest damą z definicji. Kobieta, owszem, może zapomnieć, ale ty sobie wyobrażasz, że one są kiedykolwiek damami?

Gdybyś ich posłuchał z minutę, uszy by ci nie tyle zwiędły, co odpadły.
    • kalllka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 13:01
      Skądś ty wyciągnął podobne bzdety, ze dwie baby walczyły o faceta, nawalony?
      / w BBC pisali, ze zajścia najprawdopodobniej rozpoczęło dwoje nastolatków, dokładnie 16- latków, rożnej płci i jednego 18-latka, zatrzymanego za posiadanie narzędzia oraz o fotki z "zajść" - fotki z policjantami i z powyrywanymi włosami. :|
      Reszta to komentarze, głownie- administracji z college'ow, które jak znam /miejscowe/ życie/ wyciągną długofalowe konsekwencje.

• dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 13:39
        mniejsza o szczegoly,a fakt bezsprzecznie mial miejsce. Kallko, zrobilem wklejke z naszego onetu,bo bbc dalo tylko sucha bezbarwna notke,nasi /onet/ troche podkoloryzowali,wiec jest bardziej zabawne..8)
      • zeberdee28 Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 16:15
        Na tym bbc pisali że faktycznie poszło o jakiegoś chłopaka.
        www.bbc.com/news/uk-england-london-34462223
        • kalllka Re: a tymczasem w londynie 09.10.15, 14:31
          Raczej pisali o tym, ze większość tzw tłukących się pan/ według onetu i działka/ to w rzeczywistości mściwa "wierszówka" / docinki / miedzy dwoma panienkami, odpowiednio rozdmuchane przez filmiki i komentarze w social mediach, przygnały w okolice wschodniej stacji metra, 200 osobowy tłum nastolatków .,
          No ale możliwe, ze ja nie rozumieć angielski.

• zeberdee28 Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 16:35
      Takie rzeczy regularnie działy się w moim technikum( a konkretnie w ZSZ który był naprzeciwko), dziewczyny były naprawdę hardkorowe - paliły popki albo fajranty, umiały wywijać baterflajem, chodziły na mecze i generalnie lepiej było nie wchodzić im w drogę.
    • obrotowy spokojnie, u nasz sie tesz nawalaja :) 08.10.15, 17:15
      i my - nie od macochy :)
      www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/5-osob-rannych-bojka-w-osrodku-dla-uchodzcow-w-hamburgu,583531.html
    • miau.weglowy a w ogole to patologia 08.10.15, 17:36
      6 dzielnica w rankingu najgorszych w londynie (pierwszenstwo ma hackney), 15 w kraju!! (2010) idaca w dol=wzwyz tego rankinu ('podskoczyli' az 11 miejsc w 3 lata, gratulacje lol)
      jeszcze cos trzeba dodawac, jakie prawo tam rzadzi?
      • dziala_nawalony Re: a w ogole to patologia 08.10.15, 17:54
        z reguly tam gdzie ubostwo tam patologia, londyn poza city i dzielnicami z rezydencjami to dno, brud ..itp.
        • miau.weglowy Re: a w ogole to patologia 08.10.15, 18:52
          nie przesadzajmy
    • anus-hka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 20:34
      A nie walczą...gdzie dwóch ( dwie ) się bije tam trzeci ( trzecia ) korzysta :-P
      • kalllka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 21:47
        Pewnie, ze nie walczą, w Londynie się nie walczy, w Londynie się bawi.

Trzask prask i po szkle :/
        • dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 23:07
          zabawa jak zabawa, gorzej jak nie mozesz uniknac zaproszenia do podobnych zabaw, rola kibica jest znacznie zdrowsza..8)
          • kalllka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 23:11
            Szczerze?
            Dobrze, zes nawalony, a nie nawalko, działo.
            • dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 23:15
              kalllka napisała:

> Szczerze?
              > Dobrze, zes nawalony, a nie nawalko, działo.

,..pewnie szeczerze, ale diagnoza chybiona, niestety,.8)
              • kalllka Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 23:25
                Niech ci będzie- armatko.
                Zdrowiej, ku chwale wnuków
                • dziala_nawalony Re: a tymczasem w londynie 08.10.15, 23:34
                  a dziekuje, zdrowieje chociaz za wolno to idzie, juz mi zbrzydo gnicie w chalupie.To dwie wnusie, dzisiaj rozmawialem z ich mama, ta mlodsza koniecznie chciala wyrwac jej sluchawke,..kochane basalyki, 8)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka