Dodaj do ulubionych

Czy dostajecie prezenty?

17.10.15, 16:19
Od swoich chłopaków, mężów?
Jeśli tak, to jakie? I z jakiej okazji? Czy może bez okazji też?
Obserwuj wątek
    • piataziuta Re: Czy dostajecie prezenty? 17.10.15, 16:57
      A dlaczego pytasz?
      • gocha033 musi... 17.10.15, 17:07
        piataziuta napisała:
        > A dlaczego pytasz?

musi łasa na nie jest... - a chlop niedomaga...
        • dziewczynkaizapalniczka Re: musi... 17.10.15, 19:26
          No jestem. Ale u mne nigdy nic i się zastanawiam, czy tylko u mnie..
          • lilith45 Re: musi... 18.10.15, 20:25
            Może Chytrus McKwacz z niego, a może nie przywiązuje do tego wagi i sam tego też nie oczekuje.
            Ale powiem Ci tak Dziewczynko...jak nie niedomaga na innych płaszczyznach, to daj mu spokój z tymi prezentami. Coś za coś. Nigdy nie jest idealnie. Mógłby Cię obrzucać kwiatami i prezentami a być zwyczajnym sqrwielem. Zdaj sobie też sprawę, że niektórzy robią prezenty z wyrzutów sumienia ;)
          • piataziuta Re: musi... 20.10.15, 20:52
            ja dostaję często
            bo mój facet po tym jak mu powiedziałam "nie przepraszaj, bo rzygam jak słyszę po raz milion setny to samo" zaczął stosować przekupstwo
            i przynosi mi w grupach po 4: kwiaty/ wino/świeczki zapachowe/kule do kąpieli/chipsy (sic!)/ karczochy i inne rzeczy które lubię i akurat mu wpadną w ręce
            ale nie jestem pewna czy to powód do dumy
            • lilith45 Re: musi... 23.10.15, 21:42
              Jak w grupach po 4? :D Np. 4 wina? :D
    • czoklitka Re: Czy dostajecie prezenty? 17.10.15, 18:05
      Tylko takie, które sama sobie wybiorę. Kiedyś parę razy kupił coś sam (biżuteria), co mi niezbyt przypasowało. O, samodzielnie może mi co najwyżej kupować książki z pewnej dziedziny, bo to wszystko się z chęcią przeczyta.
      • czoklitka Re: Czy dostajecie prezenty? 17.10.15, 18:42
        Aaa, z okazji świąt i rocznic a czasem i bez okazji.
    • dziala_nawalony Re: Czy dostajecie prezenty? 17.10.15, 19:30
      dostala na wczorajsze urodziny elegancki nowy smartfon. wygralem cos?
    • znana.jako.ggigus prezenty sobie kupuję sama 17.10.15, 22:08
      co roku na święta piąteczka cieni Diora, w międzyczasie jakiś perfum :) A teraz się zastanawiam nad DVD z koncertem Prince'a w Syracuse 1985, solówka w Purple Rain 2:16. W sieci kawałki złej jakości.
      Nikt Cię nie rozpieści tak, jak Ty sam/a siebie.
      • dziala_nawalony Re: prezenty sobie kupuję sama 17.10.15, 22:27
        znana.jako.ggigus napisała:

> co roku na święta piąteczka cieni Diora, w międzyczasie jakiś perfum :) A teraz
        > się zastanawiam nad DVD z koncertem Prince'a w Syracuse 1985, solówka w Purple
        > Rain 2:16. W sieci kawałki złej jakości.
        > Nikt Cię nie rozpieści tak, jak Ty sam/a siebie.

nic nie sciagam z sieci, jakosc nagran od dawna jest tragiczna. Tego nie nie mozna sluchac,a ze mam pie...a na pkt. muzyki, wiec trudno boli ale kupuje cd/dvd. ale za to nawet po kompresji na mp3 jakosc rozwala youtuby i inne.
        • znana.jako.ggigus swego czasu było fajne nagranie całego koncertu 17.10.15, 22:30
          świetna jakość i dobra rodzielczość na cały ekran, ale Jego Wysokość Prince kazał usunąć.
          Na google video znajdziesz dobrą jakość i oryginalne teledyski.
          Ja nie ściągam (co chciałam ściągnąć, to dostałam wirusa), ino oglądam i się gibię.
          • dziala_nawalony Re: swego czasu było fajne nagranie całego koncer 18.10.15, 20:09
            uzywasz sluchawek,czy dajesz w ucho bezposrednio z glosnikow?
            • znana.jako.ggigus sluchawki 19.10.15, 10:47
              i oczywiscie nagranie mogloby lepsze. wiadomo.
              No i ja mam takie zwyczajne sluchawki od komorki, bo zgubilam torebke z ipodem:) i zbiorami.
              • znana.jako.ggigus a Ty dziala jako konserer 19.10.15, 11:24
                to na jakich sluchawkach sluchasz?
                • dziala_nawalony Re: a Ty dziala jako konserer 19.10.15, 13:28
                  kiedys uzywalem Sennheiser,ale byly tylko przyzwoite i to z tej wyzszej polki cenowej.Natomiast od pewnego czasu mam sluchawki firmy Bose, no i to jest to, rewelacja!!
                  Nic sie do nich nie umywa,brzmienie pelnozakresowe plus powalajaca dynamika, nawet juz te tansze sa zdecydowanie lepsze od sennheiser'ow, czy sony..8)
                  • znana.jako.ggigus Sennheisera miałam do biegania 20.10.15, 00:14
                    w zgubionym ipodzie.
                    Dzięki za nazwę, właśnie planuję kupno nowego ipoda.
                    Skopiować Ci ten genialny koncert? Jak się zdecyduję
                    Naprawdę opłaca się: Prince wije się, przebiera, skacze, dziwy tańczą, on się żegna, no ale wiadomo, wraca po to, aby odśpiewać Purple rain.
                    • dziala_nawalony Re: Sennheisera miałam do biegania 20.10.15, 09:10
                      Dziekuje,ale mam princa rowniez, on jest jedyny w swoim rodzaju i tez go lubie..8)
                      • znana.jako.ggigus Masz ten koncert na DVD?? 20.10.15, 09:33
                        Ty szczesciarzu!
                        • dziala_nawalony Re: Masz ten koncert na DVD?? 20.10.15, 13:19
                          znana.jako.ggigus napisała:

> Ty szczesciarzu!

koncertu nie mam, mam jego skladanke the best off..8)
                  • potworski Re: a Ty dziala jako konserer 20.10.15, 13:37
                    dziala_nawalony napisał:

> kiedys uzywalem Sennheiser,ale byly tylko przyzwoite i to z tej wyzszej polki
                    > cenowej.

Który model konkretnie?
                    • dziala_nawalony Re: a Ty dziala jako konserer 20.10.15, 15:12
                      potworski napisał:

> dziala_nawalony napisał:
                      >
                      > > kiedys uzywalem Sennheiser,ale byly tylko przyzwoite i to z tej wyzszej p
                      > olki
                      > > cenowej.

>
                      > Który model konkretnie?
                      >
                      przepraszam,sklamamlbym!! Sennheiser to nie byla zadna wersja high~endowa, tylko model HD 201,wiec ta sama polka cenowa /do 200 funtow/,co obecnie uzywane Bose 2371M/AE2. no, ale dlatego porownywanie obu modeli jest na miejscu,
                      • potworski Re: a Ty dziala jako konserer 22.10.15, 15:27
                        Hahahaha! Sennheisery HD201 warte w tej chwili 70 zeta wbijasz w półkę słuchawek do 200 funciaków.
                        Tak samo można napisać, że Fiat Seicento to półka samochodów do 500 000 $.
                        • dziala_nawalony Re: a Ty dziala jako konserer 22.10.15, 17:18
                          potworski napisał:

> Hahahaha! Sennheisery HD201 warte w tej chwili 70 zeta wbijasz w półkę słuchawe
                          > k do 200 funciaków.
                          > Tak samo można napisać, że Fiat Seicento to półka samochodów do 500 000 $.
                          >

hahaha.. w tej chwili? ,..bo mam je od wiekow,pamietalem jedynie ze byly tanie,wiec dlatego napisalem 'do 200 funtow' zeby nie podawac ceny z sufitu.Natomiast w/w Bose, rowniez mieszcza sie w tym przedziale cenowym,i jesli dobrze pamietam cena opiewala na sume ok .190£ Zdecydowanie najlepsze, z tego co dowiadywalem sie po forach to pozostale sluchawki tej firmy,a wyzszej klasy sygnowane przez Bose, rowniez bija na glowe odpowiedniki z innych firm. no to tyle~tytulem doprecyzowania
                          • potworski Re: a Ty dziala jako konserer 22.10.15, 20:32
                            Ceny tego typu sprzętu nie zmieniają się jakoś znacząco w czasie=raczej wypierane są przez nowsze modele.
                            Wyrabianie sobie opinii na temat marki biorąc pod lupę najtańszy model, którym jest HD201 mija się z celem bo to słuchawki niemal zabawkowe, które przydać się mogą co najwyżej do słuchania audiobooków bo do słuchania muzyki nijak się nie nadają. Jak już chcesz coś mówić o jakości słuchawek nausznych w tym przedziale cenowym to zacznij na początek od Senków HD555=całkiem dobry budżetowy model, który zjada te Twoje Bose na śniadanie.
                            • dziala_nawalony Re: a Ty dziala jako konserer 23.10.15, 00:15
                              potworski napisał:

> Ceny tego typu sprzętu nie zmieniają się jakoś znacząco w czasie=raczej wypiera
                              > ne są przez nowsze modele.

to prawda,z tym ze obecnie w mojej wiosce dostepne sa juz modele nowsze np.HD558
                              i nic o nich nie wiem, jesli kierowac sie cena to zapewne jest to model zastepujacy wczesniejszy 555,

> Wyrabianie sobie opinii na temat marki biorąc pod lupę najtańszy model, którym
                              > jest HD201 mija się z celem bo to słuchawki niemal zabawkowe, które przydać się
                              > mogą co najwyżej do słuchania audiobooków bo do słuchania muzyki nijak się nie
                              > nadają.

te nadal posiadam,choc praktycznie od chwili zakupu nigdy ich nie uzywalem ~ w sklepie nie testowalem,a po rozpakowaniu w domu okazaly sie rozczarowaniem,zbyt 'plaskie' pasmo.

Jak już chcesz coś mówić o jakości słuchawek nausznych w tym przedzial
                              > e cenowym to zacznij na początek od Senków HD555=całkiem dobry budżetowy model,
                              > który zjada te Twoje Bose na śniadanie.
                              >
                              ..slowo przeciw slowu,wiec jednak nadal watpie,ze jest tak jak podajesz.Nalezaloby je przetestowac.Musialbym trafic do duzego sklepu muzycznego, gdzie beda dostepne takie i takie, wtedy pozwole sobie przetestowac obie pary.
                              Na dxien dzisiejszy Bose idealnie wspolpracuja z moim HP MediaSmart, i tyle.
    • demillma Re: Czy dostajecie prezenty? 18.10.15, 20:26
      kiedyś dosyć często, a teraz musze sie dopraszac o jakies upominki. na imieniny cos zawsze dostanę, ale bez okazji... można tylko pomarzyć :P
    • fuzja-jadrowa Re: Czy dostajecie prezenty? 19.10.15, 11:10
      Nie lubię dostawać prezentów, nie lubię być zaskakiwana, więc nie dostaję.

Wystarczy, że 10 codziennych czynności wykonuje z myślą o mnie, nie musi tego dodatkowo potwierdzać upominkami.
      • leptosom Re: Czy dostajecie prezenty? 19.10.15, 11:27
        Wystarczy, że 10 codziennych czynności wykonuje z myślą o mnie,

Ujawniłabyś je?
        • fuzja-jadrowa Re: Czy dostajecie prezenty? 19.10.15, 12:15
          > Ujawniłabyś je?

Podpowiedzi szukasz?

• wersja_robocza Re: Czy dostajecie prezenty? 20.10.15, 11:08
        fuzja-jadrowa napisał(a):

> Wystarczy, że 10 codziennych czynności wykonuje z myślą o mnie,

Ooo będą świństewka? :P
        • mendiga Re: Czy dostajecie prezenty? 20.10.15, 11:28
          To mówimy o sąsiadach czy partnerach? bo się gubię...
          • wersja_robocza Re: Czy dostajecie prezenty? 20.10.15, 11:38
            Ja obstawiam Fuzji męża i chłopaka, bo o nich pytali w startowym. I teraz pytania brzmią: który z nich myśli o Fuzji robiąc te 10 czynności oraz cóż to są za czynności, a także czy to świństewka? :>
            • mendiga Re: Czy dostajecie prezenty? 20.10.15, 12:07
              Myślę, że chłopak zawsze bardziej niż mąż, a najbardziej sąsiad. Taka kultura.
              • perfum [...] 20.10.15, 16:30
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • wersja_robocza Re: A czy aby dajecie prezenta? 20.10.15, 18:58
                  perfum napisał:

> A ja myślę, że najbardziej - to przełożony. Taki mus.

Bądźmy skrupulatni: wielokrotnie przełożony. :cool:
                  • obrotowy [...] 21.10.15, 15:22
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • elnasa Re: Czy dostajecie prezenty? 20.10.15, 11:15
      Dostaję na urodziny czy na święta;) tak bez okazji to czasem jakieś drobne upominki, typu kwiaty;)
    • mysliciel662 Re: Czy dostajecie prezenty? 22.10.15, 22:07
      Ja dostaję. Zdarza się, że bez okazji :)
    • joanna9969 Re: Czy dostajecie prezenty? 23.10.15, 18:22
      Zawsze dostawalam , przewaznie z okazji swiat czy urodzin ale nie tylko , jeden skapiec mi sie trafil na swieta dostalam cos jego czego nie mogl sie pozbyc I to tylko dlatego ze ja mu cos kupilam , na urodziny w ktore mnie odwiedzil nie dostalam ani jednego kwiatka ze o prezencie nie wspomne a zeby bylo ciekawej w domu stal bukiet roz nie od niego , pare miesiecy potem zerwalam te znajomosc nie przez skrajne skapstwo ale sytuacja z urodzinami troche mnie zrazila

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka