Dodaj do ulubionych

Który robot - Zelmer czy MPM??????????????????????

20.09.04, 15:26
Chcę kupić wielofunkcyjny robot kuchenny. Najlepiej wyposażony znalazłam
jakiś model Zelmera, za ok. 800 zł i tak samo wyposażony + jeszcze jedna
funkcja robot firmy MPM Product, ale za niecałe 400 zł. Mam teraz dylemat -
który wybrać? MPM jest nawet lepiej wyposażony, ale mało wiem o tej firmie.
Czy ktoś może mi poradzić?

Ps. Przenoszę wątek tutaj, bo na Poradniku Domowym cisza.....
Obserwuj wątek
    • pierozek_monika Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:27
      a sprawdzałaś warunki gwarancji?
      • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:32
        Jeszcze nie, tak się im tylko trochę przyglądałam. Chcę kupić do końca m-ca,
        więc muszę się zdecydować. Lepiej wyposażonych nie znalazłam.
    • lena_zienkiewicz Re: szczerze mówiąc 20.09.04, 15:28
      nigdy nie słyszałam o MPM :/ Dlatego zdecydowanie polecam Zelmera.
      • pierozek_monika Re: szczerze mówiąc 20.09.04, 15:31
        ja mam taki bylejaki robot mpm - spooko. Trochę coś w nim lata, ale chyba
        dlatego, że upadł :(
        A Zelmer to mniej-więcej taka sama jakość chyba.
      • sweetytweety Re: szczerze mówiąc 20.09.04, 15:42
        Tak mówił sprzedawca - dlatego, że Zelmer ma wyrobioną markę, może sobie
        pozwolić na wygórowaną cenę. I bądź tu człowieku mądry i decyduj....
        • Gość: obierzyna ZELMER sie popsul IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:13
          mam malakser Zelmera, 10 lat. chcialam wymienic nóż , bo się stępił. okazalo
          sie, ze takich juz nie produkuja tylko inne, tez pasujace. po ogledzinach
          stwierdzilam, ze noz wyglada jakby sie mial za rok rozleciec (ponad 100zł
          kosztuje) i stwierdzilam , ze Zelmer odstawia kiszke. tez chce kupic robot i
          mam ten sam dylemat. ale biorac pod uwage szybki rozwoj technologii lepiej nie
          inwestowac. najwyzej kupisz sobie nza pare lat drugi za 400zł:)))
    • blanchet Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:29
      ja się ostatnio napalam na philipsa ale muszę zobaczyć tego zelmera.
      • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:31
        Zelmerowski jest Fenomen 880 - genialny! Ale MPM product tez super... cholera...
        • blanchet Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:32
          właśnie oglądałam tego fenomeena na stronce- kurcze- ekstra!!! bierz go i się
          nie zastanawiaj
          • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:35
            Ale MPM ma jeszcze nasadkę do wyciskania cytrusów - zobacz na stronce
            www.mpmproduct.pl
            • blanchet Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:36
              wyglądają mało stabilnie te mpm. a jak cena bo nie sprawdzałam,
              • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:38
                Cena - niecałe 400 zł. W sklepie z AGD mi właśnie MPM polecali - typ "Kaśka"
                • blanchet Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:39
                  może im nie schodzi, zresztą na stronce zelmera niedokładnie opisują funkcje-
                  pisze np.
                  funkcja "Pulse"
                  funkcja "Auto Pulse"
                  funkcja "Turbo"
                  może jedna z nich to właśnie wyciskanie pomarańczy.
                  • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:41
                    blanchet napisała:

> może im nie schodzi, zresztą na stronce zelmera niedokładnie opisują funkcje-
                    > pisze np.
                    > funkcja "Pulse"
                    > funkcja "Auto Pulse"
                    > funkcja "Turbo"
                    > może jedna z nich to właśnie wyciskanie pomarańczy.

Nie nie - ja już miałam takiego robocika. To są funkcje bardziej prędkości.
    • kopov kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od Zelme 20.09.04, 15:30
      ra dwa w jednym:)))))))))
      • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:31
        I poszatkuje mi kapustkę wibrator?
        • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:33
          i kapustę i marchew tylko dokup odpowiednie ostrza:)
          a ta kapusta do poszatkowania to nie z dzieckiem w srodku co?
          • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:35
            kopov napisała:

> i kapustę i marchew tylko dokup odpowiednie ostrza:)
            > a ta kapusta do poszatkowania to nie z dzieckiem w srodku co?

Nieeee....
            • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:38
              no to jeszcze depilację zrobi:)))))
              • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:39
                I pazurki opiłuje pewnie i wypoleruje ;)
                • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:42
                  dwa w jednym, powtarzam:)))))
                  • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:43
                    Jak dwa w jednym... wibrator, depilator i szatkownica to już 3 w 1!
                    • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:47
                      potraktujmy to jako wibrator i robot, o sokowirówce nie wspomnę:)
                      • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 15:50
                        Sokowirówka rozumiem w wibratorze, nie w robocie?
                        • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 20.09.04, 16:02
                          nie ma robota jest wibrator z końcówkami, a co ze zboczeńcem? już Ci odpuścił?
                          • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 12:34
                            Zboczeniec odpuścił :) Teraz mnie znajomy napastuje ;) Ale radzę sobie z
                            takimi :)))
                            • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 12:46
                              to fajnych masz znajomych:) mnie znajome nie napastują:(
                              • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:01
                                Bo się mało starasz - ciałka więcej pokaż, to się rzucą na Ciebie ;)
                                • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:13
                                  eeeeeee za szczupły jestem:(
                                  • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:18
                                    To fajnie - ja lubię szczypiorki, więc bym Cię napastowała :)
                                    • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:26
                                      :))) a potem polerowała?:)))))
                                      • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:29
                                        No a jak inaczej sobie wyobrażasz! Po napastowaniu zawsze trzeba wypolerować,
                                        bo inaczej to całe pastowanie o kant d... można rozbić! :)
                                        • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:36
                                          a czym pastujesz?:)
                                          • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:39
                                            Pastą kanapkową z makreli :)))))))
                                            • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:42
                                              a po reszcie ciała?:))))
                                              • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:45
                                                Jak po reszcie....
                                                • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:51
                                                  no bo myslałem, że ta pasta to tylko w specjalnych miejscach:))))))
                                                  • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 13:55
                                                    Jak pastować, to dokładnie i we wszystkich zakamarkach :) Ja lipy nie
                                                    odwalam :) Jak coś robię, to już porządnie :o)
                                                  • kopov Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 14:23
                                                    to moze po reszcie kawiorowa polecisz?:)
                                                  • sweetytweety Re: kup jakis dobry wibrator i dokup końcówki od 21.09.04, 14:25
                                                    Jeżeli mam to konsumować, to zdecydowanie wolę łososiową lub makrelkową :)
                                                    Jeżeli natomiast ma to wyglądać estetycznie, to proponuję jeszcze pomidorową na
                                                    cześć i szpinakową dla ubarwienia :)
    • eirenne Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:53
      Nie ma sensu przepłacać za Zelmera, bo MPM robi bardzo porządne roboty, tak
      słyszałam i w sklepie i od znajomych:)
      • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 20.09.04, 15:59
        Hmm... za 1 Zelmera kupiłabym 2 MPM - jak się popsuje, to kupię drugi :)
        Wcześnij miałam Moulinexa i też się rozwalił, a firma miała być porządna.
    • Gość: emka Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? IP: *.petrus.com.pl 20.09.04, 18:13
      Zwróć uwagę, że rożnię się obie wersje pojemnością misy malaksera zelmer 3l. a
      mpm 1,5l. Poza tym cena na stronie zelmera wraz z kosztami wysyłki to w wersji
      droższej 706 zł. Ja bym wzięła zelmera, jednak lata doświadczenia.
    • boski.zawodowiec swetty:)) 20.09.04, 19:10
      gdzie byłas kochana??
      • sweetytweety Re: swetty:)) 21.09.04, 08:34
        Witaj Boski :) Pracy mam ostatnio dużo i nie mam czasu na forum. W tym tygodniu
        troszkę luzu, to postukam ;O) Buziaczki :*
        • boski.zawodowiec a kochasz mnie ciagle? 21.09.04, 13:17
          hmm?
          • sweetytweety Re: a kochasz mnie ciagle? 21.09.04, 13:23
            No oczywiście - stara miłość nie rdzewieje, jak to się zwykło mówić :)
            • boski.zawodowiec Re: to fajnie a powiedz............. 21.09.04, 13:25
              obiecałas ze sie pokazesz mi kiedys, czy zobacze twoje zdjecie kiedykolwiek?
              • sweetytweety Re: to fajnie a powiedz............. 21.09.04, 13:31
                O rany boskie... Nie mogę, bo ja jestem znana i wszyscy będą wiedzieli, że na
                forum piszę i szlag trafi moją prywatność...
                • boski.zawodowiec spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodny 21.09.04, 13:34
                  to co idzie przez prywatna skrzynke mailowa nie wychodzi nigdzie poza nią,
                  pozatym ja tez ci pokaze swoje zdjecie a jak cie nie było i pokazałem je to
                  lada chwila i 500 odsłon strony było, WARTO:)))
                  • sweetytweety Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:35
                    A kiedy zdjęcie pokazywałeś?
                    • boski.zawodowiec Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:38
                      nie było cie wtedy na forum, zdjecie było ale było siagane tez ( jedynie
                      monice_pierozek pozwoliłem) wiec je usunołem dla swietego spokoju.

teraz jest tylko przez mail pokazywane to co prawdziwe , publicznie juz nie
                      pokazuje nic nikomu.

pokaz:))))))
                      • sweetytweety Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:40
                        a mnie zapewne na maile nie wyślesz... :(((
                        • boski.zawodowiec Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:41
                          wysle ale cibie tez bym chciał obejrzec, tak ładnie do mnie pisałas:)
                          • sweetytweety Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:49
                            A bo ja fajna jestem to i fajnie piszę :) Obiecuję, że jak już wrzucę do kompa
                            jakieś zdjęcie, to Ci podeślę.
                            • boski.zawodowiec Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:52
                              a wysłac ci swoje? chcesz zobaczyc:)
                              • sweetytweety Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 13:56
                                No jasne - ślij. Z przyjemnością popatrzę na kogoś urodziwego :)
                                • boski.zawodowiec Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 14:00
                                  przejrzyj skrzynke powinno juz byc:)
                                  czekam na rewanz:)
                                  • sweetytweety Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 14:28
                                    Dzięki :o))) Nie omieszkam się zrewanżować :)
                                    • boski.zawodowiec Re: spytaj leny_z ja jestem dyskretny i wiarygodn 21.09.04, 14:34
                                      no czekam z niecierpliwością:)))
    • losiu4 Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 21.09.04, 08:47
      a moja druga połówka twierdzi, że nie będzie uzywać robota w kuchni, bo wiecej
      zachodu z jego myciem, niż pożytku z używania tegoż. Tak więc robocik stoi
      sobie cichutko w szafce i pokrywa sie coraz grubsza warstwą kurzu :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: obierzyna Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:17
        sa kobiety, ktore do konca zycia lubia sie umartwiac.takim typem jest tez moja
        matka. jak ojciec kupil pralke automatyczna to sie tak obrazila, ze przez rok
        staly w lazience dwie - frania i ta druga. ona prala we frani, a ja w
        automacie. nie wyobrazam sobie zycia bez robota. wiesz, jak malo pracy kosztuje
        np. upieczenie wlasnego sernika? wrzucasz wszystkie skladniki do malaksera,
        wlacznie z kostkmi niemielonego twarodu i otrzymujesz gotowy produkt. do mycia
        jest tylko nóż i dwa pojemniki.
        • sweetytweety Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 21.09.04, 13:22
          Dokładnie - ja uwielbiam takie roboty! Nie muszę kroić cebulki w kostkę, bo
          wrzucam ją do robota na 5 sek :) Kroję wszystko - pieczarki, pietruszkę,
          ziemniaki na placki ziemniaczane. Wszystko w dosłownie kilka sekund. A do mycia
          nożyk i miska. Bez robota do mycia jets nóż i deska, a zanjąc mnie - połowa
          blatu kuchennego i podłoga zapaprana krojonym produktem który jakoś na boki
          ucieka :) Moje popisowa danie zajmuje mi bez robota 3 godz, z robotem pól godz,
          bo wszystko trzeba w rdobną kostę ciachać. KOCHAM ROBOTY KUCHENNE!!!
          • Gość: obierzyna a czy mozna miec takiego robota kuchennego za meża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:25
            bo jestem zainteresowana. no i , co by byl wyposazony jeszcze w takom jednom
            końcowkie.....:)))
            • sweetytweety Re: a czy mozna miec takiego robota kuchennego za 21.09.04, 13:30
              A wiesz... nie próbowałam Męża zastąpiś robotem, ale znam takich Mężów co
              zastępują roboty z niezłym skutkiem :)
        • losiu4 Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? 21.09.04, 13:38
          Gość portalu: obierzyna napisał(a):

> sa kobiety, ktore do konca zycia lubia sie umartwiac.

połówka uznaje, że barziej męczy ją zmnywanie takiego robota niż bardziej
          ręczna obróbka wiktuałów :)

> jak ojciec kupil pralke automatyczna to sie tak obrazila, ze przez rok
          > staly w lazience dwie - frania i ta druga. ona prala we frani, a ja w
          > automacie.

tak po prawdzie, to Frania lepiej dopierze niż większość automatów. Tyle że
          faktycznie jest uciążliwa w eksploatacji :)

> nie wyobrazam sobie zycia bez robota. wiesz, jak malo pracy kosztuje
          > np. upieczenie wlasnego sernika?

od tego mam swoją drugą połówkę :) Ja sobie siedzę w kapciach w fotelu, przede
          mną TV i gazeta, po lewej piwo, po prawej pilot do TV. I oczekuję na efekt
          krzątaniny w kuchni mojej Pani :)

> wrzucasz wszystkie skladniki do malaksera,
          > wlacznie z kostkmi niemielonego twarodu i otrzymujesz gotowy produkt. do
          > mycia jest tylko nóż i dwa pojemniki.

dla mojej kobiety to o wiele za wiele :) Znaczy, może tak: te bardziej
          czasochłonne przy pracy recznej frykasy rzeczywiscie robione są malakserem, te
          prostsze nie. Wszystko zależy własnie od nakładu pracy :)

Pozdrawiam

Losiu
          • Gość: obieryzna Łosiu - z ciebie jest typowy rogacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 13:43
            kanapa, piwko i TV, a kobieta we wlasciwym dla niej pomieszczeniu - kuchni.
            na szczescie tacy faceci to odchodzacy w przeszlosc obrazek (i kobiety tez).
            ja sie musze meczyc, ale moja synowa mam nadzieje juz nie.
            • losiu4 Re: Łosiu - z ciebie jest typowy rogacz 21.09.04, 13:55
              Gość portalu: obieryzna napisał(a):

> kanapa, piwko i TV, a kobieta we wlasciwym dla niej pomieszczeniu - kuchni.

znam inną definicję rogacza, ale dobrze, przyjmę ją jako wersję B :) no a sama
              powiedz, czy to nie jest przyjemna wizja i jakże odpowiadająca naturze
              przedstawicieli płci odmiennej ;)

> na szczescie tacy faceci to odchodzacy w przeszlosc obrazek (i kobiety tez).

spokojnie, trzymają sie mocno :) i tak powinno być :)

> ja sie musze meczyc, ale moja synowa mam nadzieje juz nie.

przecież to dla kobiet przyjemność, nie męka. Gdzieżbym śmiał pozbawiać kobiety
              tego, co lubi ;)

Pozdrawiam

Losiu
    • Gość: nika Re: Który robot - Zelmer czy MPM????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:12
      Wszystko zależy od tego do czego chcesz tego robota wykorzystywać. Znajomi mają
      MPM i są bardzo zadowoleni. Ja kupiłam robot KRUPS mimo, że inny sprzęt mam
      Zelmera. Jako jedyny ma elektryczną maszynkę do mięsa. Ponadto mieszadełka jak
      w mikserze i wkładki do tarcia warzyw. Miska super:Stalowa, zaokrąglona na dole
      więc ciasto jest dokładnie wymieszane. Wszystko łatwo się składa i rozkłada.
      Super.W Media Markt za chyba 750 zł.
      Ale jeśli chcesz wybierać tylko między MPM i Zelmerem to kupiłabym MPM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka